Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט אונו 93: מאוורר פנימי חלש - איך מפרקים מערכת אוורור פנימית (אחרי דשבורד)?

Uno93S70
שימו לב! השרשור הזה בן 5585 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום חברי הפורום!

ברשותי פיאט אונו 93' עם מזגן מקורי, ובה המאוורר חלש (ראיתי שרשור דומה מלפני מספר שנים). המזגן תקין וגם העוצמות משתנות, אך תפוקת האוויר מאד נמוכה, ולחץ אוויר בצנרת גם לא עזר. מדובר כנראה בהצתברות אבק ולכלוך בין פתח היציאה של המאוורר הפנימי (המדחס), לבין צלעות הקירור של המזגן.

פירקתי עם חבר את הדשבורד ע"פ ההוראות המדוייקות של רפי לין, חבר הפורום, אבל כאן נתקענו, כי אין לנו מושג איך לנתק את כל המכלול הפנימי מבלי לגרום נזק לצנרת של המזגן. נראה שזאת הדרך היחידה להגיע לאזור הבעייתי, אלא אם כן ניתן לפרק את חיפוי הפלסטיק השמאלי כך שהמגופים לא יעופו לכל עבר, ובמידה שזה מספיק כדי לטפל בבעיה... (?)

אולי מישהו יכול להסביר מה אפשר לעשות, ולפרט צעד-צעד איך (עם או בלי לפרק את המכלול כולו)?

תודה! :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם בספר האחזקה של מזגן מכוניתך לא ברור אם צריך לפרק את כל מכלל המזכן/חימום/אורור כדי להגיע לחלקים הפנימיים ונרא לי שאכן צריך לפרק זאת מהרכב.

האם שומעים שמהירות פעולת המפוח הפנימי תקינה?.

בין המפוח הפנימי ומאייד המזגן יש מסנן אויר שסביר למדי שהוא סתום ובגלל זה תפוקת האויר ירודה.

מהיכן אתה בארץ?.

בברכת חג שמח - רפי לין :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התגובה רפי! :-)

לפני 4 שנים ULTRA כתב:

שלום לכולם

בירשותי פיאט אונו מודל 93 עם מזגן מקורי

הבעיה במערכת המיזוג היא שכאשר אני מפעיל את המאורר על עוצמה גבוה בקושי אפשר להרגיש את האויר

מרגישים אויר חלש מאוד מאוד ועוד בימים האלו שחם צריך לדחוף את הפנים לפתחי האוורור כדי לקבל קצת קור .

שאלתי כזו :

האם אפשר לסדר לבד את הבעיה ואיך ( יכול להיות סתימה/פילטר ) או לגשת למוסך על מנת לפתור את התעלומה ?

בתודה מראש

ULTRA

והנה תגובה שלך ל- ULTRA:

במזגן מקורי של פיאט אונו אין מסנן אויר.

קשה לבצע אבחון דרך המסך והמקלדת אך יש לוודא אם כל המהירויות של המאורר פועלות ולהגיע אל המחבר של חוטי המאורר כדי לבדוק שם ודרכו את עוצמת המאורר עצמו. מתג הפעלת המאורר ניזון בזרם דרך ממסר הנמצא התיבת המע' הנמצאת בתא המנוע מצד ימין.

לצורך החלפת מאורר פנימי של המזגן יש לפרק דשבורד ואת כל מע' המזגן מהרכב.

רצוי מאוד שמקצוען יטפל בזאת (מאיזה אזור אתה בארץ?).

בברכה - רפי לין :-)

הבעיה שלי זהה לבעיה שלו, ולכן הבנתי ש:

א. אין מסנן

ב. צריך להגיע למאוורר עצמו, ז"א שאין ברירה אלא לפרק את הדשבורד... :-(

אגב, גם כל המוסכניקים ששאלתי, כולל במוסך המרכזי של פיאט ברחובות (ליליאן) אמרו שאין פילטר בפיאט אונו, שהם חייבים לפרק את הדשבורד "בתור התחלה" - יענו מתחילים מ-1000 ש"ח, ולא יודעים איפה מסיימים...

אז אם אכן יש מסנן כזה, איך מגיעים אליו? (ולמה יש לי תחושה שלא הייתי אמור לפרק את הדשבורד בכלל למרות עצתם של כל המומחים...?) :?

תודה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברים,

אכן מצאתי את המסנן חבוי מעל מאגר איסוף המים של המזגן... רפי, חבל שלא הספקתי לקרוא את התשובה שלך לפני שהתקדמתי לפי השרשור הישן, ופירקתי את הדשבור, כיי ממש אין שום סיבה לפרק את הדשבורד, ובטח שלא לזרוק 1000-2000 ש"ח ולהשבית את הרכב ליומיים במוסך ליליאן!

אז רפי, ULTRA וכל מי שעדיין מחזיק באונו (אני יד ראשונה - 16 שנה!), הנה הפתרון:

זמןי: בסה"כ מדובר בעבודה של 10 דקות פירוקים + זמן בלתי ידוע לניקוי הליכלוך שהצטבר (16 שנים של לכלוך לקחו לי שעתיים לנקות)

כלים: מברג פיליפס (צלב) סטנדרטי, מפתח/בוקסה 24, סרגל מתכת ושואב אבק חזק

קושי: 1/5

עבודה:

צד מנוע:

1. פרק את המגב הקדמי, כולל אום הבסיס עם בוקסה 24

2. פתח מכסה מנוע ושחרר כל הברגים שתופסים את מכסה מערכת השפרצת המים, שגם מונעת מלכלוכים גדולים מאד מלהישאב אל תוך הבלאוור

3. הרם את כיסוי הפלסטיק בעדינות ונתק את צינור המים למגב

4. כעת המכסה מנותק (שים אותו בצד - אבל בזהירות שלא לשבור את הפלסטיק על ציר המגב!). כמו כן, ניתן כעת לראות את הבלאוור למטה מתחת למערכת השפרצת המים

5. עם שואב אבק חזק, שאב את כל העלים והלכלוך שהצטברו לפני ומתחת לבלוואר (צד נהג), וגם מה שיש מהצד השני

6. בסדר הפוך, חבר הכל בחזרה למקום

צד פנים:

* לפני שמתחילים אני ממליץ לנתק את המצבר (מהמינוס) *

1. יש לפרק ולשלוף החוצה את מאגר מי המזגן, שנמצא בתחתית צידה האחורי של הקונסולה (הגישה מצד ימין קלה ונוחה יותר), וזאת ע"י שחרור חבק הצינור וניתוקו + שחרור 2 ברגים שתופסים את המאגר לתחתית הקונסולה, ושליפתו החוצה לכיוון רצפת האוטו

2. כעת מתגלה מגוף אפור עם ציר סיבוב קטן שיש לשחררו ע"י הסרת 2 קליפסי מתכת - אחד מכל צד שלו. המגוף יפתח למטה ומאחוריו יתגלה המסנן, שהוא מסגרת גומי על רשת ומוביל בד להוצאה קלה.

3. יש למשוך את המוביל ולהוציא את הרשת לכיוון פנים האוטו. המסנן גמיש ויתקפל בקלות, אם כי יש מצב שעקב הלכלוך הוא ישאר תקוע במקומו.

4. במקרה שהמסנן תקוע, אפשר להשתמש בסרגל המתכת כדי לשחרר חלק מהלכלוך (זהירות שלא לפגוע בצלעות הקירור של המזגן!!!), וכך להמשיך תוך כדי ניעור המסנן מטה ומעלה עד שישתחרר ויצא

5. יש להמשיך עם הסרגל גם אחרי שהמסנן בחוץ, ותוך כדי לשאוב את הלכלוך שמצטבר על רצפת האוטו, מאחורי הקונסולה ובתוך בית המסנן. יש להמשיך עד שלא יוצא יותר לכלוך

* כעת ניתן לחבר את המצבר בחזרה *

6. יש להפעיל את המאוורר במלוא העוצמה ולעבור על כל המצבים. תוך כדי כך יתכן ויעופו פנימה עוד לכלוכים שהיו עדין בצנרת או באזור הבלאוור, אז מומלץ לחזור על 5 ו- 6 עד שהמערכת נקייה

7. במקרה שלי, רשת המסנן כבר התפרקה מהחלודה והלכלוך, אז אם צריך יש להזמין כזה חדש

8. להתקין הכל בחזרה בסדר הפוך

זהו. ממש לא נורא ולא מפחיד, ובאמת שחבל על הכסף. חוץ מזה, שגם כך כדאי לבצע את התהליך פעם בשנה, כדי לא להגיע למצב הנורא שבו היתה המערכת שלי... ובכל אופן, עכשיו הרוח בצנרת ממש אדירה, ומגיעה לכל פינה באוטו בשנייה! היה שווה כל שקל! :wink:

בהצלחה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5585 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...