Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפיצוי שמגיע לך הוא בגובה הנזק שנגרם לך

אם יש לך קבלות תפרט במכתב את התאריכים שהיית בלי המזוודה והדברים שהיית צריך לקנות בימים האלו.

ובכלל מה שעבר עליך וההתעסקויות שלך בנושא עד שהמזוודה הגיעה.

(ואם אין על הקבלות תאריכים אז זה לא כל כך נורא)

יחד עם המכתב תשלח עותק מהקבלות לחברה

אם אתה רוצה יותר מזה אתה יכול לבקש החזר בגובה הסכום ששילמת על מטען ועוגמת הנפש שנגרמה לך בטיול שהיית בלי הדברים שלך ושהיית צריך להיות מוגבל מבחינת עזיבת החדר ובכלל היית צריך בחופשה שלך להתעסק בשינוע מזוודות

את המכתב תשלח לנציגות חברת התעופה שטסת בה בארץ ותוסיף מכותב נוסף של המטה העולמי של החברה , בצורה ברורה שכל מי שנתקל במכתב יכול לראות שהוא נשלח לשני גורמים

בדרך כלל במה שאני ראיתי עד היום מדובר בפיצוי בכרטיס הבא בגובה של מאה ומשהו יורו ולפעמים יותר, או פשוט החזר כספי

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בנאדם, תפסיק להיות כזה ישראלי ולחפש איפה דפקו אותך ומה אתה יכול להוציא מזה.

הדברים האלה קורים, אני בטוח שאיש לא עשה זאת בכוונה ושנעשו מירב המאמצים להחזיר את המזוודה שלך בהקדם האפשרי.

לא קשור בכלום לישראלי, חברות התעופה מפצות על פאדיחות שלהם וטוב שככה.

כל מי שמחליק את העניין ואומר "שטויות, לא נורא" רק מעודד את החברות להמשיך לעבוד על ממוצע של 5%, מה רע?

לעניין, היום אתה לא יכול לעשות כלום, לעומת זאת, בפעם הבאה שזה קורה, אתה טס ל"קורט אינגלז" וקונה לך גרדרובה חדשה על חשבון חברת איבריה (כמובן שאתה לוקח חשבוניות על הכל), החזר כספי מובטח, מנסיון !!!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לא קשור בכלום לישראלי...

בפעם הבאה שזה קורה, אתה טס ל"קורט אינגלז" וקונה לך גרדרובה חדשה על חשבון חברת איבריה

תודה שהוכחת את טענתי.

אני לא יוצא להגנת איבריה, הם ואליטליה ידועים בנטיה לאבד מזוודות ולעכב טיסות.

עם זאת, נראה שלא נגרם נזק ממשי ולכן אין על מה לדון, מלבד "איך אני דופק אותם עכשיו".

במידה ואכן היו הוצאות מסויימות, פונים לשרות לקוחות של החברה, מקבלים החזר וזהו. עניין שבשגרה.

אבל בשביל זה לא חייבים להתייעץ עם כל הכפר.

פורסם

נראה לי יש לך איזה בושה להיות ישראלי, אתה מוזמן להחזיר את הדרכון ולקבל מקלט באוסלו

למי מי אתה שתקבע למישהו עם מי להתייעץ ועם מי לא?

אתה יודע מה זה נזק ממשי?

לא כל אחד יכול לוותר על 50 יורו ככה סתם כדי לא לצאת "ישראלי" ולהתווכח וכדי להשאר איזה מפונפן קטן שהולך ומתלונן על "הישראלים האלו"

השגרה שלך זה לא השגרה של כולם ואולי הבחור לא יודע מה לעשות בשביל זה יש פורום כי יש לך כל כך הרבה אנשים עם ניסיון בכל כך הרבה תחומים שאתה אפילו לא יודע כמה זה שווה מבחינת ידע (שלא נדבר על כסף)

פעם הבאה שתהייה לך שאלה בנושא שאתה לא מבין ושלא תמצא עליה תשובה בשום מקום אני יהיה הראשון לכתוב לך "עניין שבשגרה" מה אתה עושה עניין.

נ.ב

ונראה לי שכתבתי את זה פעם בסגנון יותר מתון, אבל אם אתה השגריר שלנו בפורום לפי החתימה שלך, אתה עושה לנו יחסי ציבור כמו שמחסום ווטש עושים לנו בשטחים

פורסם

איכשהו תמיד יש את הצדיק התורן שמזמין אותי להחזיר את הדרכון. ובכן, אני לא אכנס איתך לויכוח הזה, משום שאין לך באמת מושג מה המצב באירופה, ודבריך מכוונים ליצירת פרובוקציה. עד שלא תנסה בעצמך, לא תדע, וגם לא תוכל לשפוט. הסגנון המתלהם שלך אולי טוב לבית המשפט (הישראלי לפחות), אבל ממש לא מדגדג אותי. השהייה באירופה עשתה אותי הרבה יותר רגוע ולפיכך פחות רגיש לדברים כאלה.

אני כן אציין דבר אחד, להבהרת "המקום שממנו אני בא". כשהתחלתי לטוס לספרד מטעם העבודה, הייתה זו סה"כ הפעם השניה שלי בחו"ל. הקודמת הייתה 5 שנים לפני כן, בגיל 18. גרתי בשכונת מצוקה קלאסית בנתניה והשיטה של "שלם עכשיו קבל החזר הוצאות אח"כ" לא עבדה אצלי, כי לא היה לי כסף אפילו ללילה במלון, קל וחומר לכרטיס טיסה. בשביל לממש את ההזדמנות הזאת הייתי צריך להפוך עולמות, לקבל את הכסף מראש (בניגוד לנוהל, ובחברות גדולות אין דבר כזה), להוציא את כל המסמכים והאישורים הנחוצים ורק אז לצאת לדרך. המאמץ השתלם וכיום אני כבר כמעט שנה וחצי פה. אני יודע שהשגתי את מה שהשגתי בעבודה קשה ובלימוד עצמי (עם לא מעט טעויות), לא בגלל שבאתי כל פעם להנהלה, למשפחה, לחברים או לפורום לבכות כמו ילדה קטנה.

אני מוכן להילחם על זכויותיי כאשר אני מודע להן, לא בגלל שמישהו מהפורום אמר לי שמגיע לי ועכשיו גיליתי את זה. אני מאמין שצניעות ודרך ארץ הן התכונות הישראליות האמיתיות, והן אלה שהביאו אותי לאן שהגעתי. התלהמות, צעקות ודרישות, או לחילופין, "רכישת גרדרובה בקורט אינגלס ע"ח חברת איבריה" הן תכונות של הישראלי המודרני, השנוא על כולם, לא רק על האירופאים. אם מישהו מרגיש שהגישה שלי "מתכופפת" זה בסדר, אבל קחו בחשבון שבאירופה כללי המשחק שונים, ועד שלא תגורו כאן, אין לכם זכות או בסיס להעביר עליהם ביקורת.

בקיצור, הייתי ממליץ להצניע לכת.

פורסם

בנקודות

1. אתה רושם בפורום ישראלי

2. שאתה רושם בפורום ישראלי ויורד על ישראלים זה מעצבן ישראלים

3. אתה לא האבא של הפורום ואין לך שום הצדקה להשתיק אנשים

4. הישראלי השנוא זה מושג מעצבן אבל קיים אך הוא לא חל פה כי לבן אדם מגיע פיצוי

5. אם נפגעת ממה שאמרתי זו לא המטרה

6. להניע לכת גם לא קשור לנושא הנ"ל, לא מדובר בלהיות צנוע אלא בלקבל מה שמגיע לך

7. מרפקים הם דבר שימושי גם בחו"ל

8. כל הכבוד

9. תהיה בריא

10. אבטיח

פורסם

חזרה לנושא השרשור - דבר עם חברת התעופה, יש להם נוהל מסודר וטפסים מסודרים שצריך למלא בתוספת העתק הקבלות (אני קיבלתי אפילו החזר על מוניות להגיע לחנות).

אם המזוודה הגיע אחרי 24 שעות אז מגיע לך פיצוי כספי. אני מאמין ש-100$ לא תהיה לך בעיה לקבל חזרה. מעבר לזה זה כבר תלוי בחברה.

וטיפים חשובים - אם המזוודה לא מגיעה אתה יכול לבקש over-night kit שזה תיק שיש בו כלי רחצה (אפילו אפטר שייב קטן) ובגדים תחתונים (תתפלל שיהיו במידה הנכונה), בעקרון מה שאתה צריך כדי להעביר את הלילה. אף חברה לא תתן לך את הערכה מרצונה החופשי, צריך פשוט לבקש.

גם לגבי ההוצאות, אם המזוודה מתעכבת מעל 24 שעו תרים טלפון לחברת התעופה ותבקש אישור להוצאות. ככה יהיה גם קל יותא לקבל את ההחזר. בארה"ב אפילו קיבלתי את ההחזר שאושר לי בטלפון בשדה התעופה לפני שחזרתי ארצה.

פורסם

אני חושב שזאת הפעם הראשונה אי פעם בשנותיי בפורום שאני מסכים עם אבנר(שרגאמן):shock:

תחשבו עם אדם שנוסע לחופשת סקי בת שבוע בקלאב הוטל הכל כלול, הוא לא מביא איתו פרוטה, אולי איזה 100 אירו.

מה קורה אם המזוודה תגיע יומיים אחריו?

מה עם הציוד סקי?,ביגוד?.

ואיפה הוא יוכל לקנות משהו? על פסגת ההר בלזארק?:roll:.

ומה עם אדם שמגיע לפגישת עסקים, וכל מה שהיה לו במזוודה זאת חליפה+תיק רחצה+תחתונים וגופיה?.

הוא מגיע לפגישה אחת, אירוח של יום וחצי בדיוק.

מה הוא יעשה? ילך לקנות חליפה שיתאימו לו אותה בדקה ה91 אחרי שריקת הסיום?

או שאולי יגיע עם הגי'נס הקרועים שלו והחולצת פולו של קאסטרו לסגור את העסקה.

או הדרכה, או WHATEVER.

בקיצור, זאת עוגמת נפש לא קלה לפעמים, ולכן מגיע פיצוי.

ואין שום דבר "ישראלי" מידי, בכדי לתבוע פיצוי המגיע לך.

מבחינתי אני אוהב להתקלח עם השמפו שלי, להתגלח עם הסכין/מכונה שלי, ללכת עם הקרוקס שלי לאחר המקלחת בניחותא בחדר ולשבת במרפסת של המלון עם הבוקסר האהובים עליי, למה שמישהו יהרוס לי את זה ולא יפצה אותי בגין זה?

Derish

מה? להיות אירופאי זה אומר שמותר לדרוך עליך?

כי אם זה כך, אין לי ספק ואפילו לו פצפון, שאני מעדיף להיות ישראלי (למרות שזה בכל מקרה עדיף).

אתה סתם מתחסד, ומטיף פה על "ישראלי מכוער" בשלט רחוק, ממרום מקומך.

זה עצוב ותו לא.

ואת זה אני אומר, אחרי שהתגוררתי בהולנד

under construction..

פורסם

תחשבו עם אדם שנוסע לחופשת סקי בת שבוע בקלאב הוטל הכל כלול, הוא לא מביא איתו פרוטה, אולי איזה 100 אירו.

מה קורה אם המזוודה תגיע יומיים אחריו?

מה עם הציוד סקי?,ביגוד?.

ואיפה הוא יוכל לקנות משהו? על פסגת ההר בלזארק?:roll:.

שוכרים ציוד ומחייבים את חברת התעופה.

ומה עם אדם שמגיע לפגישת עסקים, וכל מה שהיה לו במזוודה זאת חליפה+תיק רחצה+תחתונים וגופיה?.

הוא מגיע לפגישה אחת, אירוח של יום וחצי בדיוק.

מה הוא יעשה? ילך לקנות חליפה שיתאימו לו אותה בדקה ה91 אחרי שריקת הסיום?

בטיסות כאלה כמעט תמיד תראה שאנשי העסקים עולים עם מזוודת עליה למטוס שמכילה גם את החליפה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

כעובד חברת תעופה אני יכול להגיד לך שתקבל החזר עבור הוצאות הכרחיות שהיו לך וזהו - החברות מוגנות ע"י אמנה בינלאומית ולכן תביעות של עוגמת נפש לא צולחות.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

Derish

אתה סתם מתחסד, ומטיף פה על "ישראלי מכוער" בשלט רחוק, ממרום מקומך.

זה עצוב ותו לא.

ואת זה אני אומר, אחרי שהתגוררתי בהולנד

קשה לי לענות לך מבלי לגלוש לפסים אישיים, אבל היות ואתה עשית זאת ראשון, אני אמשיך.

אינני בטוח עד כמה זה מקדם את הדיון, אבל את השיקולים בדבר מחיקה או עריכת הדברים אני אשאיר למנהלים.

אני מכיר אותך אישית, בעיקר ממפגשי פורום אודיו ומהסדנה של חבר שלך שמתקין מערכות. (תקן אותי אם אני טועה.)

בעיניי, אתה לא דוגמה מייצגת לישראלי. בעיניי, כשישראלים רואים את ההתנהגות שלך, אפילו הם לוקחים צעד אחורה.

אני זוכר אותך בתור טיפוס קולני ומוחצן למדי, עם ידע נרחב, אבל פוזה גדולה פי כמה, שלא מגובה בתוכן ממשי.

את ההתרשמות הזאת אני מבסס גם על איך שמתבטאים לגביך כמה מחברינו המשותפים בפורום אודיו.

הולנד או לא, אני לא רואה לנכון להתגונן או להצטדק בפני איש קטן כמוך שמרשה לעצמו לנתח את ההתנהגות שלי

"בשלט רחוק, ממרום מקומו", מבלי להבין באמת מה עומד מאחוריה. אני יכול לנתח את הסיבות להתנהגות המוחצנת

שלך מכאן ועד להודעה חדשה, אבל אין לי כוונה לעשות זאת, כי אינני מוסמך לכך וגם משום שיש דברים שלא דנים

בהם בפורום ציבורי.

בכל אופן, לא טענתי שלפותח השרשור לא מגיע פיצוי. כנראה שמגיע. עם זאת, יצאתי נגד השיטה של התייעצות עם

כל הקהילה עוד לפני פניה ישירה לשירות הלקוחות. אני רואה בזה נסיון "לבדוק אפשרויות" לקומבינה, בעוד שסביר להניח

שאם רק היה פונה לחברה, היה מקבל את הפיצוי ללא קושי מיוחד. אם היה פונה ולא מקבל שירות טוב, אזי כל האמצעים

כשרים ויאללה - אפשר להיכנס בהם, אבל עד שזה יקרה, אינני רואה מקום לדיון כזה.

יתכן כמובן שגם אני לא רואה את המצב בצורה נכונה, אולי מגזים ואולי אומר משהו שאינו במקום או לא מתפקידי לומר.

זה הסיכון שאתה לוקח כשאתה מעלה את הבעיות שלך לפורום ציבורי. לטוב ולרע, דעה זה כמו רקטום - לכל אחד יש.

פורסם
כעובד חברת תעופה אני יכול להגיד לך שתקבל החזר עבור הוצאות הכרחיות שהיו לך וזהו - החברות מוגנות ע"י אמנה בינלאומית ולכן תביעות של עוגמת נפש לא צולחות.

יוסי

מעמיק אבל לא מדוייק, אפשר לתבוע עוגמת נפש

ובתנאים מסויימים האמנה בכלל לא חלה

http://www.reader.co.il/article/43346/%D7%92%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%94%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%99-%D7%91%D7%92%D7%99%D7%9F-%D7%90%D7%95%D7%91%D7%93%D7%9F-%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%95%D7%93%D7%94

אבל סחטיין

פורסם
קשה לי לענות לך מבלי לגלוש לפסים אישיים, אבל היות ואתה עשית זאת ראשון, אני אמשיך.

אינני בטוח עד כמה זה מקדם את הדיון, אבל את השיקולים בדבר מחיקה או עריכת הדברים אני אשאיר למנהלים.

אני מכיר אותך אישית,...

אני זוכר אותך בתור טיפוס קולני ומוחצן למדי, עם ידע נרחב, אבל פוזה גדולה פי כמה, שלא מגובה בתוכן ממשי

הולנד או לא, אני לא רואה לנכון להתגונן או להצטדק בפני איש קטן כמוך שמרשה לעצמו לנתח את ההתנהגות שלי

"בשלט רחוק, ממרום מקומו", מבלי להבין באמת מה עומד מאחוריה. אני יכול לנתח את הסיבות להתנהגות המוחצנת

שלך מכאן ועד להודעה חדשה, אבל אין לי כוונה לעשות זאת, כי אינני מוסמך לכך וגם משום שיש דברים שלא דנים

בהם בפורום ציבורי.

זה הסיכון שאתה לוקח כשאתה מעלה את הבעיות שלך לפורום ציבורי. לטוב ולרע, דעה זה כמו רקטום - לכל אחד יש.

כאשר קראתי בתחילה את התשובות שלך , צחקתי , נו סינדרום ירושליים ( תיירים הלוקים בהרגשת חיבור אלוהית בירושליים :wink:)

אבל עם התשובה האחרונה , חזרתה אלינו כמו גדול - הישראלי שלא יוצא פרייאר - למה מי אתה :lol:

היכן נועם הנימוסים וההליכות האירופאי , והשפה הנאותה .

לא צריך להגיע לאירופה כדי להיות בן-אדם , צריך לכבד את המקום ואנשים , בכל מקום כולל בישראל .

לדעתי הגזמתה , הן בתשובות לפותח הדיון , והן בתגובה האחרונה - חבל .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

יאמר לזכותו של דריש שדווקא הבחור מנומס ומכבד, ועכשיו הוא סוף סוף גם הוציא את השיניים

וניר יגלה מתישהו שהוא צריך ללמוד משפטים

(מאותם מפגשי פורום לפחות)

פורסם

בהתייחס לדברי דריש,

טסתי לחו"ל. משרד הנסיעות שדרכו הזמנתי את הטיסות עשה טעות ועידכן אותי שאין ארוחות בטיסות שהזמנתי.

אכלתי בשדה לפני הטיסה וקניתי סנדוויץ' לטיסה (החזור היה יותר בעייתי). בדיעבד התברר שיש ארוחות במטוס שכלולות במחיר הכרטיס.

כשחזרתי לארץ שלחתי מכתב למשרד הנסיעות. כעבור מס' שבועות קבלתי תשובה בכתב שאכן הם טעו (ונימקו את הסיבה לטעות) והודיעו לי שהם מפצים אותי. לא מתעשרים מהפיצוי הזה, אך הוא הולם את הנזק החומרי שנגרם לי.

עכשיו נזכרתי ששכחתי להתייעץ עם הפורום בענין... :biglaugh:

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...