Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פיג'ו 406 שנת 2001 עם 107,000 ק"מ. לאחרונה,

בנסיעה מנורות הספורט והשלג נדלקו ונכבו אבל הנסיעה היתה בסדר ולא הורגשה האטה או בעיה אחרת, ועל כן

ביקר במוסך מורשה של פיג'ו.

לאחר בדיקה במוסך הוחלט על החלפת בורר ומחשב גיר שנמצאו לא תקינים.

החלקים הוחלפו, והאוטו תוקן. לאחר מספר ימים, הבעיה חזרה על עצמה.

חזרתי למוסך ובשיטת האלימינציה אמרו לי שאין ברירה אלא לשפץ את הגיר בעלות של כ- 9,000 ש"ח.

(עדייין לא ברור לי איך זה שהוחלפו בורר ומחשב ועדיין צריך לשפץ את הגיר - ומדוע לא עלו על זה מלכתחילה. האם המחשב במוסך לא מצביע על כך שהגיר מקולקל מלכתחילה ?! )

אני מתכוון לבדוק במקום אחר את הגיר - ובמידה שיימצא שבאמת צריך לשפץ את הגיר,

השאלה שלי האם כדאי לשפץ את הגיר במוסך מורשה או או במוסך כללי המומלץ בפורום שסביר להניח יצא יותר זול?

האם יש ערך נוסף לשיפוץ במוסך המורשה ?

פורסם

לובינסקי הקימו מעבדה לשיפוץ גירים,השיפוץ הוא מלא ויסודי ועם אחריות,למרות שבמקום אחר תוכל לקבל הצעה יותר זולה,אני דווקא הייתי עושה את השיפוץ בלובינסקי שמתמחים בגירים,בשביל השקט.

פורסם
ברשותי פיג'ו 406 שנת 2001 עם 107,000 ק"מ. לאחרונה,

בנסיעה מנורות הספורט והשלג נדלקו ונכבו אבל הנסיעה היתה בסדר ולא הורגשה האטה או בעיה אחרת, ועל כן

ביקר במוסך מורשה של פיג'ו.

לאחר בדיקה במוסך הוחלט על החלפת בורר ומחשב גיר שנמצאו לא תקינים.

החלקים הוחלפו, והאוטו תוקן. לאחר מספר ימים, הבעיה חזרה על עצמה.

חזרתי למוסך ובשיטת האלימינציה אמרו לי שאין ברירה אלא לשפץ את הגיר בעלות של כ- 9,000 ש"ח.

(עדייין לא ברור לי איך זה שהוחלפו בורר ומחשב ועדיין צריך לשפץ את הגיר - ומדוע לא עלו על זה מלכתחילה. האם המחשב במוסך לא מצביע על כך שהגיר מקולקל מלכתחילה ?! )

אני מתכוון לבדוק במקום אחר את הגיר - ובמידה שיימצא שבאמת צריך לשפץ את הגיר,

השאלה שלי האם כדאי לשפץ את הגיר במוסך מורשה או או במוסך כללי המומלץ בפורום שסביר להניח יצא יותר זול?

האם יש ערך נוסף לשיפוץ במוסך המורשה ?

עדיין לא ברור גם לי !

אתה כותב שהגיר תקין,הבנתי נכון ?

אם כן לא ברור לי הקשר כרגע בין גירסתך לשיפוץ מכני של הגיר.

פורסם

לפני שאתה מחליף/משפץ את הגיר. גש לעוד בדיקה במוסך אחר המתמחה בגירים ואולי מדובר בבעיה קטנה יותר ולא מחייבת שיפוץ.

אגב, על החלפת המחשב גיר בטח שילמת סכום נכבד ביותר. האם ביקש מהמוסך החזר? בעצם שילמת על כלום כנראה.

אם אתה מאיזור המרכז אני יכול להמליץ לך על מכון מפ"ת, שגם רפי לין ציין את שמו לא פעם.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אתה אמא של הפראיירים אם אתה לא דורש את כספך בחזרה.

דרוש לקבל את החלקים הישנים שהוציאו מהאוטו שלך ואת כל הכסף בחזרה.

עדיין חבל על ימי העבודה שבזבזת .

נראה שהמוסך לא מקצועי, ויש לו אינטרס להיות כמה שפחות מקצועי כי ככה אתה תשלם לו כמה שיותר.

אני נסעתי חודשים עם 406 עם נוריות מהבהבות.

בסוף התקלה היתה חוט חשמל חשוף שמספק מתח לאחד מחיישני הגיר.

אגב הרכב עם 170,000 ק"מ כבר, 11 שנה על הכביש, ומעולם לא עבר טיפול בגיר למעט החלפת שמן.

בדרך כלל בפיזו , אם יש דפיקות בהילוכים ובעיות הבעיה היא שסתומים בגיר, בסביבות 1500-2000 שח לתקן.

לפעמים צריך לכייל את דוושת הגז שזה כמה דקות, לפעמים צריך לכוון בורר הילוכים שזה גם קצר מאוד. לא משהו שכואב בכיס.

שיפוץ גיר עושים כשהרכב באופן ברור לא נוסע טוב, או לא נוסע בכלל.

אם נוריות שלג וספורט מהבהבות זה אומר שיש תקלה מסוימת שצריך איש דיאגנוסטיקה טוב במוסך שיגיד לך מה זה ואיך תמקדמים בהדרגה לאיתור הבעיה האמיתית.

בזמן ההבהוב הגיר נעול בהילוך שלישי לא משנה מה מהירות הרכב. זה אומר שאתה מתחיל לנסוע בשלישי (תאוצה איטית) ונוסע בטורים גבוהים יותר בכביש הראשי (בזבוז של דלק). אבל זה לא אומר שצריך שיפוץ, זה רק מצב מיוחד שהגיר מתוכנת לעבור אליו בכוונה במקרים מסוימים.

אם בסוף , אין ברירה וצריך שיפוץ -הבנתי שיש מקומות בסביבות 5000-6000 ש"ח אני לא יכול להמליץ כי לא עשיתי אף פעם.

פורסם

תודה לכל העונים.

הייתי היום במוסך שוב ונעשה עדכון תוכנה, והבעיה חזרה שוב בנסיעה. המוסך אמר לי שהאפשרות היחידה שנותרה הנה לשפץ את הגיר, ולא בטוח שטיפול בשסתומים יפתור את הבעיה.

כמובן שאפנה למוסך נוסף לבדוק את האוטו בטרם יוחלט על שיפוץ גיר.

מאוד מציקה לי העובדה שהוחלט על החלפת מחשב גיר והבורר שהוחלפו לי בעלות לא מבוטלת ועדייין הבעיה לא נפתרה.

בכל מקרה, החלקים ברשותי ואבדוק אם החלקים תקינים.

מנהל העבודה אמר לי שבכל מקרה חלקים אלה היו מקולקלים והחלפתם נעשתה בניסיון להימנע משיפוץ גיר.

על פניו, התשובה של המוסך נראית לי תמוהה.

עדכונים בהמשך.

פורסם

הייתי אצל ספי המומחה בפתח תקווה והאבחנה היתה טיפול בשסתומים , ואם זה לא יעזור

צריך לעשות שיפוץ גיר.

תודה לספי על הבדיקה שערך ללא תשלום ועל מקצועיותו ואדיבותו הרבה.

כנראה שאין מנוס משיפוץ.

• תוכן חדש...