Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לומד נהיגה, ואני לא רוצה לנסות את זה בכביש...

המורה אומר שאני צריך לשחרר חצי קלאץ' במהירות, ואת החצי השני לאט, וזה מה שאני עושה. מצד שני, רציתי לדעת אם אני בהילוך שלישי לדוגמא בכביש מהיר ואני רוצה להחליף במהירות ל4, בלי להישאר עם הרגל על הקלאץ' יותר מדי, אלא ללחוץ אותה עד הסוף, להעביר לרביעי ולשחרר את הרגל במהירות. זה אפשרי? הרכב יקפוץ?

פורסם

כן הרכב יקפוץ וגם תגרום לבלאי לגיר.. ופעם ראשונה שאני שומע חצי מהיר וחצי איטי, הכל צריך להיות ברכות וברוגע.

פורסם

לאחר אימון מתאים בתזמון ההעברה (עזיבת גז, לחיצת קלאץ', הזזת ידית, עזיבת קלאץ', חזרה לגז) אפשר בהחלט לעזוב את הקלאץ' בערך באותה מהירות שבה לוחצים עליו. בהילוכים נמוכים זה עשוי לגרום ל"מכה" שגם שוחקת את הגיר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אולי תחשוב שאני טמבל שאני שואל את זה, אבל בכל זאת אני אשאל (:

אני די בטוח שב'מהיר ועצבני' לא השחקנים נוהגים אלא מקצוענים, ובסרט האחרון בסדרה הראו כמה פעמים את החלפת ההילוכים שלהם והם העבירו בצורה מטורפת, ושיחררו את הקלאץ' במהירות. חשבתי שזה אפשרי..

פורסם

כי המורה שלך מתייחס לכך שה"נקודה" נמצאת "באמצע" ולכן חצי מהיר ואז כביכול חצי איטי.

הכוונה שלו היא-

להרים בצורה מהירה את הקלאץ' עד ל"נקודה" (בשביל זה אתה צריך להכיר את הרכב ואת הנקודה), באיזור ה"נקודה" להרים בצורה איטית (ניתן להוסיף טיפה גז בזמן הרמת הקלאץ' על מנת לסנכרן סיבובי מנוע ואז ניתן גם את החלק הזה לעשות בצורה מהירה יותר) ולאחר שההילוך משולב אתה יכול לזרוק את מה שנשאר. צריך להיות עם רגש על הקלאץ' רק בזמן שילוב ההילוך, ב"נקודה". כמובן שלאחר מספיק זמן אימון אתה תלמד לעשות את זה בצורה מהירה וחלקה על עיוור ;)

דווקא שילוב הילוכים במהירות גבוהה פשוט יותר, אתה כן יכול להרים את הקלאץ' בצורה מהירה יחסית וההילוך ישתלב בצורה חלקה (עם קצת יותר רגש באיזור הרגיש...).

פורסם

כאמור - זה אפשרי, רק צריך תזמון נכון וזה דורש אימונים. זה לא יותר מדי מסובך. בנהיגה יש דברים הרבה יותר קשים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
כאמור - זה אפשרי, רק צריך תזמון נכון וזה דורש אימונים. זה לא יותר מדי מסובך. בנהיגה יש דברים הרבה יותר קשים.

אם כבר מדברים על זה,

לצערי לא ראיתי שום קורס הדרכה בנושא בארץ. כולם שמים דגש על עבודה עם ההגה, ראייה וכו'. דברים חשובים, אבל לא טכניקת העברת הילוכים.

גם לא ראיתי "מדריכים" אחרים, בזמנו כשחיפשתי.

פורסם

לא מסכים. זה דבר שיכול להשתפר פלאים בעזרת הדרכה.

אני יכול להגיד על כל דבר שקשור בנהיגה שהוא נרכש ולא נלמד. אז לא צריך קרוסים לנהיגה מתקדמת?

צריך, כמו שאפשר גם לקבל הדרכה בהעברת הילוכים "ספורטיבית".

למשל הורדת הילוך עם גז ביניים זה דבר נרכש?

פורסם
אולי תחשוב שאני טמבל שאני שואל את זה, אבל בכל זאת אני אשאל (:

אני די בטוח שב'מהיר ועצבני' לא השחקנים נוהגים אלא מקצוענים, ובסרט האחרון בסדרה הראו כמה פעמים את החלפת ההילוכים שלהם והם העבירו בצורה מטורפת, ושיחררו את הקלאץ' במהירות. חשבתי שזה אפשרי..

כשהרכב עומד בחניה אתה יכול ללחוץ על הדוושה מהר מאוד בלי לגרום לשום בעיה, ובסרט לא נראה לי שאתה רואה את הלחיצה על הדוושה כשהרכב נמצא בנסיעה באותו הפריים.

קל מאוד לצלם קטע של העברת הילוכים ולחבר אותו בשני הבאה לקטע שהרכב בתנועה וזה יראה נסיעה עם החלפת הילוכים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

נכון, אבל גם ניתן להעביר הילוכים בצורה כזאת.

כמו כל הסרטים של היפנים\סינים.. לא זוכר איך קוראים להם כרגע :(

כמו כן, תנסה לנהוג פעם על S2000 ותראה שבלי הרבה כישורים אתה מסוגל להעביר הילוכים בצורה כזאת.

הגיר שלה פשוט מדהים... quick shift.

פורסם

זריקת קלאץ בהילוך שלישי ומעבר לרביעי לא גורם לקפיצה בכלל. בלאי מוגבר כן.

ונכון אפשר להעביר גם בלי קלאץ אך זה לא בריא וזה לוקח כמה שניות לתפוס תנקודה.

• תוכן חדש...