Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בולם לאט, במתינות ועם מבט במראה.

אגב, לא המצאתי את זה אלא למדתי את זה בשיעור בבטיחות בדרכים בבית ספר עם עוד הרבה עיצות מועילות.

לא מדובר בבית ספר בארץ לצערי אלא בבית ספר בברזיל שם גדלתי.

אין לי ספק שאם יאמצו שיטה זו גם בארץ כמות התאונות שאנחנו רואים תרד הרבה יותר מאשר שימוש בערימת שוטרים ומכמונות מהירות כמו שאנחנו רואים כאן.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אולי באמת צריך לשנות את שיטת לימוד הנהיגה, בצורה שנהגים ילמדו לחשוב, לתכנן מהלכים ולא רק לסובב הגה וללחוץ על פדליות.

לצערי, אני חושב שרוב הנהגים נוסעים ברכב ומחוסר ברירה מבחינתם נאלצים לסובב הגה וכד' ורק חלק קטן באמת נוהגים.

בתי ספר לנהיגה בארץ כניראה צריכים ללמוד מבתי ספר מחו"ל.

כאשר למדתי נהיגה, לא לימדו אותי לחשוב, לתכנן מהלכים, לחשוב על נהגים אחרים. לימדו רק את החלק הטכני: איך לציית לכללים, תמרורים, רמזורים, להעביר הילוכים, לשמור על מהירות וכד'.

נהג שקיבל רישיון נהיגה בארץ לא מוכן עדיין לכביש. למדתי המון על נהיגה מאבא שלי, נהג בעל ותק מעל 40 שנה. הוא למד כמובן נהיגה בארץ מוצא ממנה עלינו - ברה"מ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מאמין שגם אם תחליט להיכנס לצומת, לא תצליח לצבור מספיק מהירות כדי לברוח.

אבל, ע"פ חוקי הפיזיקה ( ;) ) אם כיוון התנועה שלך יהיה זהה לכיוון התנועה של הרכב המתנגש בך, המכה תהיה חלשה יותר.

פורסם

מסכים לגמרי אבל עדיין מוריד עוצמת פגיעה פוטנציאלית.

ההרגל שיש לי להסתכל במראה תוך כדי בלימה גם עזר לי מספר פעמים בפקקים בכבישים מהירים, שם אפשר לברוח לשוליים מהטיל המשוגר מאחוריך. פעם אחת הטיל היה כל כך מהיר שהוא התנגש במסכן שהיה לפני בטור. אני לא רוצה לדמיין מה היה קורה לי אם לא הייתי בורח...

עוד מקרה שקרה לי, האטתי ברמזור אדום בכביש בין עירוני, הטמבל מאחורי לא האט, ברחתי ממנו ימינה עברתי את קו הצומת וצולמתי על ידי מצלמת הרמזור.

הטמבל עבר באדום מלא וצולם בכניסה לצומת וביציאה.

כמובן שקיבלתי דוח על כניסה לצומת באור אדום...

הדוח בוטל ללא צורך להגיע לבית משפט אחרי שתיארתי את המקרה, למזלי היינו אני והטמבל ביחד באותו פריים בתמונת הכניסה לצומת שלו.

פורסם

יש פה 2 תגובות שיש בינהן מחלוקת.האחד טוען:

מנסיון רע שהיה לי פשוט תעזוב את דוושת הבלם ואל תתנגד גם אם הוא יהדוף אותך לתוך הצומת.

והאחר:

מניסיון רב של 4 פעמים שנכנסו בי מאחור כשאני עומד ברמזור, פשוט ללחוץ על הבלם, להרפות ידיים ולהצמד לחלוטין למושב ולמשענת.

ממה שהבנתי מדבריהם,אם אתה לוחץ על דוושת הבלם יכול להיגרם לך נזק כתוצאה מהפגיעה.ואילו אם אתה לא לוחץ על דוושת הבלם,התוצאות שתפגע בסביבה.

שאלה רטורית,אם הייתם נקלעים למצב שכזה הייתם בוחרים ללחוץ על דוושת הבלם או להרפות אותה?

פורסם

עוד פעם @@

ברגע הל פגיעה מאחור במידה והגוף הנפגע (הרכב) מתנגד לפגיעה הוא לא סופג את האנרגיה אלא בולם אותה! הנהג ויושבי הרכב ירגישו את הפגיעה בצורה חזקה, וההפך באם אתה משחרר את הגוף ואת הבלמים הרכב שלך יזרק קדימה ובכך יספוג את האנרגיה.

http://cars.walla.co.il/?w=/4703/1453104/@@/item/printer

פורסם

אז עדיף לעזוב את הבלמים ואם אי אפשר ואתה צריך להחזיק אותם ולקבל את המכה בכל הכח אני מניח שתצטער שאתה לא נוהג על משאית ...

STi = Subaru Tecnica International

i know now !!! T_T

פורסם
אני עוצר 2-3 מטרים לפני קו העצירה משלב לראשון ומסתכל במראה (אחרי כמה פעמים זה כבר הופך אוטומטי). זה נותן לי עוד כמה מטרים של מקום לברוח אליו.

.

פלוס אחד ענקי.תמיד לדאוג שיהיה לאן לברוח.

תצטער שאתה לא נוהג על משאית ...

להיות על משאית שמעורבת בתאונה זה לא פיקניק. לידיעה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בקשר לבלמים - עדיף להתנהג בצורה כזאת שאתה תצא חי\לא נכה\בריא מהתאונה, מאשר למנוע תאונה עם רכב נוסף מקדימה (שסביר להניח שהתאונה תהיה פחות קשה מהמכה הראשונה).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אל תשכחו שצריך להיות עירניים מספיק כדי לקלוט את הרכב מגיע מאחור,יש הרבה נהגים שמנצלים את העצירה להחליף דיסק\לחטט באף\או סתם "לחלום"...אז ככה שמזל זם חלק גדול מהענין.

הונדה מציתה את הדמיון.:onfire:

פורסם

קרה לי לי לפני כמה ימים מקרה כזה.

עמדתי ברמזור, באותו רגע לא הסתכלתי במראה, ופתאום אני מרגיש זעזוע והאוטו התקדם כמה ס"מ קדימה.

לקח לי זמן לעקל מה קרה. הסתכלתי במראה וראיתי רכב ממש צמוד אלי.

במזל לא היה שום נזק.

פורסם
עוד פעם @@

ברגע הל פגיעה מאחור במידה והגוף הנפגע (הרכב) מתנגד לפגיעה הוא לא סופג את האנרגיה אלא בולם אותה! הנהג ויושבי הרכב ירגישו את הפגיעה בצורה חזקה, וההפך באם אתה משחרר את הגוף ואת הבלמים הרכב שלך יזרק קדימה ובכך יספוג את האנרגיה.

http://cars.walla.co.il/?w=/4703/1453104/@@/item/printer

עצה גרועה ביותר.

כאשר הרכב שואף לעמוד במקום, עוצמת הפגיעה נספגת על ידי שלדת הרכב. נניח במקרה קיצוני והרכב היה ממוסמר לאדמה ולא יכול לזוז, בפגיעה מאחור הנהג היושב ברכב הנפגע לא היה מרגיש כלום מלבד התעוותות הפח והפלסטיקה ברכב.

כאשר לא לוחצים על הברקס, רוב עוצמת המתקף על הרכב הופכת לתאוצה חדה, שפועלת גם על גוף הנוסעים ברכב, ולאחר מכן תאוטה חדה בפגיעה ברכב לפניכם או בבלימה כדי לא להכנס לצומת. הנוסעים יחטפו אחלה צליפת שוט.

הרפייה מדוושת הבלם מועילה אך ורק להקטנת הנזק לרכב על חשבון בריאותכם.

בקיצור, לפני פגיעה בלתי נמנעת - רגל על הבלם והמדרס, כל הגב צמוד למושב, ראש על המשענת ומפרקים מכופפים.

פורסם

לא כל כך קשור לדיון, אבל אני חושב שזה לא תקין שעוצמת הבלימה של הרכב תלויה בכוח של הנהג. למשל, לפני שבועיים (אאל"ט), במחלף גנות על כביש 4 מצפון לדרום, אחרי עיקול הגעתי לפקק כמעט בלי לשים לב. בלמתי חזק, באמת חזק, הפקק היה בדיוק אחרי עיקול כאמור, ממש לא קשור, אף פעם לא ראיתי אותו מגיע לנק' הזו ואני נוסע שם המון. נשאר לי איזה מטר מהרכב שלפני אבל נכנס בי רכב מאחור, לא קרה כלום לרכבים, אבל הסתכלתי במראה בעוד אני בולם וראיתי שהרכב שהיה מאחורי אכן שמר מרחק. אבל מה, כשיצאתי לראות אם יש נזק, יצאה אישה בהריון מהרכב, וכשראינו שאין נזק בירכתי אותה ברכת חג שמח (שבועות נדמה לי) ונסענו לדרכנו. אמרתי לעצמי, זה ממש טיפשי, אפשר למנוע תאונות אם ימציאו איזו מערכת (אולי כבר המציאו) שמזהה בלימת חירום ונותנת באמא של הבלמים, אין סיבה שחס וחלילה אישה בהריון תיפגע ואני לא כי אני יותר חזק ממנה.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

לא יודע אם זה המקום להוריד את הקשה לי על הלב.אבל כל יום אני אומר אני יכתוב ע"ז ובסוף זה נישכח ממני..אבל יש גבול לחוצפה

ואני מדבר על "כניסה לצומת מרומזרת כאשר אין לך מקום"וע"י זה אנשים שרוצים לחצות את הצומת בזמן הקטן שיש להם והמותר...אינם יכולים לעשות זאת היות ויש כמה וכמה אנשים שלא אכפת להם וחוסמים את נתיבם אפי' שהם נקראים"עבריני תנועה"כי הם חוצים באדום מלא זה א' ו ב' אין לך מקום..!! למה להידחף??

ואני מדבר על צומת יצחק שדה רח' המסגר ת"א בשעה 8:30 בבוקר

מה עושים עם הבעיה הזו??

תודה

פורסם
בטיחותית נטו עדיף להיצמד היטב למושב כולל ראש, להרפות שרירים ולעזוב את הבלמים ולתת לרכב להידחף ע"י הרכב הפוגע.

בסיטואציה שלך זו החלטה קשה. אם הרכבים רק התחילו בנסיעה זה מילא, אבל אם הם דוהרים במאונך אליך, הסיכוי להיפצע קשה הוא גבוה.

יש מקרה עוד יותר קשה שבו ילדים חוצים את מעבר החציה שלפניך ואתה רואה רכב מגיע מאחור במהירות...

לי אין תשובה טובה לזה, אני אשמח לשמוע הצעות הגיוניות.

קרה לאבא שלי לפני 4 שנים, מזל גדול שהילדים עוד לא התחילו לעבור! נהג מונית נכנס בנו ב-60 קמ"ש מאחורה, כאילו נהג עם עיניים עצומות, לא היה זכר לחריקת צמיגים (ניסיון בלימה)

• תוכן חדש...