Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ד"א - לבחור עם הרכב הישן - כן עדיפה מאזדה שנוסעת פי 3 מרכב בלי ממיר קטליטי מבחינת זיהום.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מעניין לדעת מה הייתם שומרים לעצמכם משנות ה80 ?

הכוונה לכל סוגי הרכבים מאותם שנים.

יהיה יפה אם תפרטו גם מדוע זו היא בחירתכם,לטוב ולרע.

כמעט הכל, לו התקציב היה מאפשר. נכון להיום- BX (כבר ישנו), מיצובישי לנסר 89-92 (מקווה להשיג), ועוד כמה, שלא עולים לי בראש. אולי אריקה ראשונה (שוב- עוד ניתן להשיג, אבל אין תקציב כרגע). רציתי לקחת את הדייהטסו שרייד 82' מהמגרש הגרירות בגלל שכבר לא נשארו כאלה, ואף סגרתי עם הבעלתה- וברגע האחרון התחרטתי, כי אין לי תקציב פנוי לזה כרגע, וחבל, כי כנראה הלכה לגריטה כבר...:cry:

אה, ושכחתיח לציין- שום רכב משנות ה-80 שלי לא נקנה, ולא ייקנה בסכום אפילו מתקרב ל-3000 ש"ח, ואין סיכוי ככל הנראה, שאוציא את הסכום כזה לאוטו, שעתידו לעמוד עד לאספנות- מה לעשות, אני לא רוטשילד עדיין...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אלפא 33 , סוזוקי סמוראי 84

פורסם

אם היה לי תקציב ומקום אז הייתי משמר לעצמי הרבה

סיאט מלגה,פיאט רגטה,ריטמו,אוסטין מונטגו,אופל קדט,סיטרואן GSA וBX,אוטוביאנקי,אלפא 33,וולוו 340,דייהטסו שרייד (84-87),טלבוט הורייזן,רנו פואגו

למה? כי המכוניות האלה מזכירות לי את הילדות ואת רובם כבר לא רואים על הכביש.

ו

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

אלפא 33

אלפא ספרינט

אלפא סוד

אלפא 75

(כי זה אלפא)

דייהטסו שרייד טורבו (כי היא יפה בעיני)

סובארו לאונה קופה (מדהימה ביופי שלה)

סובארו טורבו (קלאסית עתידנית)

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
כמעט הכל, לו התקציב היה מאפשר. נכון להיום- BX (כבר ישנו), מיצובישי לנסר 89-92 (מקווה להשיג), ועוד כמה, שלא עולים לי בראש. אולי אריקה ראשונה (שוב- עוד ניתן להשיג, אבל אין תקציב כרגע). רציתי לקחת את הדייהטסו שרייד 82' מהמגרש הגרירות בגלל שכבר לא נשארו כאלה, ואף סגרתי עם הבעלתה- וברגע האחרון התחרטתי, כי אין לי תקציב פנוי לזה כרגע, וחבל, כי כנראה הלכה לגריטה כבר...:cry:

אה, ושכחתיח לציין- שום רכב משנות ה-80 שלי לא נקנה, ולא ייקנה בסכום אפילו מתקרב ל-3000 ש"ח, ואין סיכוי ככל הנראה, שאוציא את הסכום כזה לאוטו, שעתידו לעמוד עד לאספנות- מה לעשות, אני לא רוטשילד עדיין...

ממש לא בעיה למצוא היום לנסר בפחות מ3000 ש"ח, אי אפשר למכור את הרכב הזה והם נזרקות בכמויות

אני בעצמי מכרתי אחת שמורה עם טסט ב 3000 ש"ח.

בקיצור אם אתה אוהב את הלנסר זה הזמן לקנות אחת כי עוד מעט הם יעלמו מהכביש ואז נגיד איפה היינו שכולם זרקו אותם??

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

מורגש שיש לך את זה,אתן לך רעיון כמו במקרה של הדיהטסו שכמעט סגרת עליה והתחרטת,במקרה כזה אם החלטת שלא לקחת אותה תחזור לפורום ותציע לאחרים,אין ליספק שיש רבים שהיו מסכימים,גם אם איני יודע את המחיר שסגרת,אבל אם אתה מפרסם מדעה כזו של הזדמנות ונוקב במחיר ויש לך יחס למכונית מסוימת לפחות תן לאחרים צ'אנס,ככה יווצר שוק פתוח יותר לכולם וינצלו רכבים.

אני ממליץ בחום למי שיש לו מידע כזה של רכבים משנות ה80 המוקדמות והלאה ובמידה ולא סגרו עיסקה להביא לכאן את המידע,אולי כדאי לפתוח שרשור העוסק בזה וכל אחד יוסיף משלו.

פורסם
אלפא 33

אלפא ספרינט

אלפא סוד

אלפא 75

(כי זה אלפא)

דייהטסו שרייד טורבו (כי היא יפה בעיני)

סובארו לאונה קופה (מדהימה ביופי שלה)

סובארו טורבו (קלאסית עתידנית)

אני שומר על לאונה קופה אולי הבן שלי ינהג עליה (הוא רק בן 3 חודשים)

011.jpg

015.jpg

פורסם
אני שומר על לאונה קופה אולי הבן שלי ינהג עליה (הוא רק בן 3 חודשים)

לירוי, למעשה התכוונתי לדגם שלפני, מצטער. :roll:

Subaru_Reone_Hardtop_001.jpg

Subaru_Reone_Hardtop_002.jpg

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
מורגש שיש לך את זה,אתן לך רעיון כמו במקרה של הדיהטסו שכמעט סגרת עליה והתחרטת,במקרה כזה אם החלטת שלא לקחת אותה תחזור לפורום ותציע לאחרים,אין ליספק שיש רבים שהיו מסכימים,גם אם איני יודע את המחיר שסגרת,אבל אם אתה מפרסם מדעה כזו של הזדמנות ונוקב במחיר ויש לך יחס למכונית מסוימת לפחות תן לאחרים צ'אנס,ככה יווצר שוק פתוח יותר לכולם וינצלו רכבים.

אני ממליץ בחום למי שיש לו מידע כזה של רכבים משנות ה80 המוקדמות והלאה ובמידה ולא סגרו עיסקה להביא לכאן את המידע,אולי כדאי לפתוח שרשור העוסק בזה וכל אחד יוסיף משלו.

ומה אתה חושב שעשיתי?! -פרסמתי כמה פעמים אותה ב"ענתיקות", מישהו התעניין? -כצפוי, לא... וכתבתי שהאוטו במצב טוב, והכל! מחיר- מחיר מסויים לא סגרתי, אבל בסביבות 2000-3000 כולל הצואות פינוי- האוטו היה עף משם! שוב- לא עניין אף אחד...:? בעבר פרסמתי עוד כמה רכבים מעניינים, שהיו שם- שוב, הם נרכבו שם, מבלי, שמישהו ניסה לעשות משהו! אז מה זה שווה? -בסוף אני לקחתי משם משהו, שפרסמתי הרבה זמן, ואף אחד לא הזיז אצבע- רק בגלל, שלא יכולתי לראות שזה נגרט! אז... נכון להיום עדיין עומד שם רנו 9 (אני חושב) שנת 84, דגם נדיר "אמריקאי", אאודי 80 מתחילת ה-80, כמה פייאסטות, ועוד דברים- זה מעניין מישהו? -ופרסמתי את זה כבר כמה פעמים בעבר! יותר מזה- היו שם אוטוביאנקי ג'וניור, שכמה חברי פורום התעניינו- יצא מזה משהו- אני בטוח, שלא, והיא הלכה לגריטה. כנ"ל חיפושית אספנות. יש כאן בפורום למכירה אוטוביאנקי כזאת במחיר שלא בשמיים בכלל- מישהו קונה- לא...... העיקר, שאחרי, שהבן אדם ייתייאש וימכור לברזל- כולם יקפצו: למה עשית את זה, איך יכולת, אנשים מחפשים! -איפה הם אותם אנשים, כשיש?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
ומה אתה חושב שעשיתי?! -פרסמתי כמה פעמים אותה ב"ענתיקות", מישהו התעניין? -כצפוי, לא... וכתבתי שהאוטו במצב טוב, והכל! מחיר- מחיר מסויים לא סגרתי, אבל בסביבות 2000-3000 כולל הצואות פינוי- האוטו היה עף משם! שוב- לא עניין אף אחד...:? בעבר פרסמתי עוד כמה רכבים מעניינים, שהיו שם- שוב, הם נרכבו שם, מבלי, שמישהו ניסה לעשות משהו! אז מה זה שווה? -בסוף אני לקחתי משם משהו, שפרסמתי הרבה זמן, ואף אחד לא הזיז אצבע- רק בגלל, שלא יכולתי לראות שזה נגרט! אז... נכון להיום עדיין עומד שם רנו 9 (אני חושב) שנת 84, דגם נדיר "אמריקאי", אאודי 80 מתחילת ה-80, כמה פייאסטות, ועוד דברים- זה מעניין מישהו? -ופרסמתי את זה כבר כמה פעמים בעבר! יותר מזה- היו שם אוטוביאנקי ג'וניור, שכמה חברי פורום התעניינו- יצא מזה משהו- אני בטוח, שלא, והיא הלכה לגריטה. כנ"ל חיפושית אספנות. יש כאן בפורום למכירה אוטוביאנקי כזאת במחיר שלא בשמיים בכלל- מישהו קונה- לא...... העיקר, שאחרי, שהבן אדם ייתייאש וימכור לברזל- כולם יקפצו: למה עשית את זה, איך יכולת, אנשים מחפשים! -איפה הם אותם אנשים, כשיש?

כל מה שאתה כותב פשוט מצער בעיקר אלו שעד שנת 84 ,

אבל,המחירים שאתה הצעת גבוהים בשמיים לפי דעתי,ידידי אתה משלם הרבה יותר כסף ממה שצריך,אולי זה מה שהרתיע את הקוראים,אני לא מוכן לתת סכומים כאלו,המוכר לא מסכים ? אז גמרנו לגריטה,אבל במחירים שאתה משלם_מבקש אין שום אטרקטיביות.

שלח לי עדכונים אם תדע על עסקאות כאלו,אפשרי בפרטי.

פורסם

בשנות השמונים הייתה לי סיטרואן ויזה 1982, חדשה מהניילונים שאותה הייתי שומר לנוסטלגיה.

בעשור ההוא היו לי גם אאודי 80 וסיטרואן GSA שלא הייתי שומר.

ממה שלא היה לי הייתי שומר את מלכת האוטובוסים של שנות השמונים:

מרצדס 303 עם בודי מקומי.

(תמונה מהאתר של אגד)

4061080_MB0303.JPG

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אשרי המאמין,

מלבד רכבי יוקרה בודדים, אמצע שנות השמונים לא הבטיחו לנו השרדות של רכבים מהתקופה.

גם כיום רכבים של תחילת שנות השמונים הולכים ונגרסים.

הטכנולוגיה המתכלה והאבזור לא ישרדו שלושים שנה.

מערכות הזרקה או מחשב שיתקלקל לא ישתלם לתקנו והרכב ילך לגריסה,

זו גם כוונת המשורר, הבקליט, הפלסטיקה והחומרים ש''מתפרקים'' עם השנים

לא יעמדו בתנאי מזג האוויר בארץ ובכלל.

שנות השבעים היו סוף הבשורה של ההשרדות מבחינת חומרים וטכנולוגיה

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם
אשרי המאמין,

מלבד רכבי יוקרה בודדים, אמצע שנות השמונים לא הבטיחו לנו השרדות של רכבים מהתקופה.

גם כיום רכבים של תחילת שנות השמונים הולכים ונגרסים.

הטכנולוגיה המתכלה והאבזור לא ישרדו שלושים שנה.

מערכות הזרקה או מחשב שיתקלקל לא ישתלם לתקנו והרכב ילך לגריסה,

זו גם כוונת המשורר, הבקליט, הפלסטיקה והחומרים ש''מתפרקים'' עם השנים

לא יעמדו בתנאי מזג האוויר בארץ ובכלל.

שנות השבעים היו סוף הבשורה של ההשרדות מבחינת חומרים וטכנולוגיה

אני חולק עליך

רק בחודש שעבר רכשתי 4 אופלים,כולם קדט,שתיים מהם יבוא אישי מאובזרות לתפארת מ83 ו84 .ממוזגות.

לחבר רכשתי שתי פיזו מפוארות מ83 ו 84 שלא היו מביישות פינישים ברכבים מודרניים,שלא לדבר על נוחות ואחיזת כביש.

זה תואם בדיוק את דבריו של GLUK ,כפי הנראה שלחבר'ה אין חשק להתעסק בזה.

וזה מבלי להזכיר אמריקאיות מפוארות ויפות שעדיין מסתובבות על הכביש מ80 ועד 95 .

וקורטינות וסיירות ויש מלוא החופן,רק צריך להתאמץ קצת.

פורסם

כפי שכתבתי פעמים רבות בעבר, אורך חיים של מכונית ממוצעת נע סביב ה 20 שנה, ולרוב המכונית מושלכת לגריטה ברגע שכושל בה מיכלול עיקרי שעלות תיקונו גבוה מעלות המכונית.

יצרני מכוניות מכירים היטב את הנוסחה, וחיים ממנה לא רע..:-)

יחסית למדינות מערביות, אורך החיים של מכוניות בישראל ארוך למדי, גם בשל המחיר הגבוה יחסית של מכוניות חדשות.

מכוניות מתחילת שנות ה 80' כמעט ולא שרדו, ואלו שכן לרוב מיתחלקות לשניים; מכוניות שמורות היטב שבעליהן מודע לכך שתוך שנים ספורות יעברו לסטטוס אספנות, מה שיאפשר תחזוקה זולה מאד, או גרוטאות מוחלטות שמושכות בכוח האינרצייה..

בכל מקרה, לשמור מכונית כמו מיצובישי לאנסר 89' פרק זמן של 9 שנים נראה לא ריאלי בעליל, על פניו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...