Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יש תשובה לזה?

כמו שכתב HAIMY כבר בתחילת הדיון (עוד בשרשור תמונות מצחיקות), התשובה היא לא.

הכי קרוב זה זה (C-5 galaxy, למי שלא יודע):

C5Arriving.jpg

או לחילופין, זה:

shuttle747_nasa.jpg

"ai motoare capul doare"

פורסם
ובחזרה למטוסים.

נכון להיום, ביחד עםF22 וF35 עולם המטוסים נכנס לדור חמישי .

לצערי,לרוסייה יש מטוסים מדור 5 רק על הנייר. בפועל,היחידים שיכולים להתמודד עם מטוסים מדור 5

זה SU37 וSU47

היתרונות של SU נשארים חימוש ותמרון,אבל זה די מתבטל מול מטוס עם יכולת "חמקן" .

באוגוסט השנה,היה תרגיל ניסוי של F35 שבו השתתפו SU30MK ןSU35

אם לצטט את המומחים, זה יהיה כך :הרוסים קרעו את הF35

להגנתו אפשר להגיד,שמטוס עדיין בפיתוח. חשוב גם להבין שF35 הוא יותר מפציץ קל.

f35 הינו "מחשב על" מעופף שמשלב יכולות תקיפה מגוונות ובעל יכולת מסוימת בקרבות אוויר. המהנדסים של המטוס יצאו מנקודת הנחה שקרבות האוויר הקלאסיים כבר עברו מהעולם (משהו זוכר מתי נערך קרב אוויר-אוויר לאחרונה בין שני מטוסים או יותר?) ולכן אין כמעט סיבה לייצר מטוס למטרה זו.

ממה שיצא לקרוא הנשק הכי יעיל כיום לקרבות אוויר אינו מיוצר בארה"ב או רוסיה, אלא דווקא באירופה ועונה לשם יורופייטר טייפון. מדובר במטוס בעל יכולת התמרון הטובה בעולם.

AIR_Eurofighter_lg.jpg

פורסם
אין כמו המילניום פלקון.

250px-Melfal.jpg

קצת בעסה שההגה בצד ימין

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

defiant.jpgהמילניום פאלקון?! פחח. הרשו לי לגחך.

לאחרונה הדפאיינט עברה מקצה שיפורים, שכולל בין היתר הסוואה קלינגונית אותנטית ושיפורי ביצועים כלליים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

טוב , זמני מול המסך כרגע קצוב אז אני אנסה לתת קצת "קונטרות" לתגובות כאן .

הקלאץ' טוב מ M16 ?

באמינות כן . בדיוק לא . משקלו של הקלאץ' הוא כבד מ M16 וזה פרמטר שמורגש אצל חי"רניק שנאלץ ל"טייל" בשטח עם אפוד + 6 מחסניות + 2 רימונים + פק"ל אישי ששוקל כמה קילוגרמים נוספים .

לפעמים לחי"רניק נוספים פק"ל מים או אלונקה וכו'... אני מעדיף את ה M16 שהיה לי על קלאץ' .

מבחינתי דיוק עדיף ל M16 + משקל נמוך יותר = שרידות גבוהה יותר שלי ושל הכוח בשטח .

כמובן שיש יותר מעצורים ב M16 אבל אם הנשק מטופל היטב , כמעט ואין מעצורים . אני מוכן לקחת את הסיכון של מעצורים ולמעשה כבר לקחנו בעבר...

:wink:

לגבי F15 ,

זהו אחד המטוסים היחידים בעולם שתוכנן ממש כמו ה F40 אם נשווה למכוניות , להיות הטוב מסוגו בעולם .

האמריקאים בזמנו , זמן המלחמה קרה , נלחצו מהמיג 25 שעוד אז סימונו במערב היה מיג 23 כמדומני .

האמריקאים סברו שבנוסף לעוצמת מנועיו העוצמתיים , היה לו כושר תמרון מעולה . מה שברבות השנים כאשר נפל לידי המערב מיג 25 הם נוכחו לדעת שהפיל אינו אלא עכבר ( או איך שלא אומרים ) ולמטוס הזה יש מגבלת G של 4.5 בלבד . ולמי שלא מיומן בעניין , זה בדיחה .

ולפני שאני מאבד את עצמי ואת השרשור למקום אחר ,

ה F15 נוצרו כדי להיות המטוסים הטובים בעולם לעליונות אווירית .

אב הטיפוס הראשון עלה לאוויר בשנת 72 כמדומני ובשנת 74 הם כבר נכנסו לשירות בארה"ב .

אלינו הם הגיעו בשנת 77 . ואם לדייק בדצמבר 76 .

מה שמצחיק הוא שההפלה הראשונה שלהם לא היתה כלי טיס כלשהו אלא הממשלה . כי המטוסים הגיעו בשבת...

:lol:

ואם כבר סטיתי מהנושא אז אחד הקרבות שתועדו היו של איתן בן אליהו , לימים מפקד חיל האוויר , כאשר הפיל מיג 23 ומקדונל-דגלאס יצרנית המטוס השתמשה בצילומים לצורכי "פרסומת" ל F15 . ועם כבר הפלות , לאיתן הזה יש 4 הפלות (!!!) .

ונמשיך בנושא ,

נכון להיום המטוס קרב הכי אירובאטי הוא ה SU37 ושאר משפחתו בעלת ההנעה הווקטורית . אחריו ה F22 שממנו האמריקאים לא נותנים לנו לקבל יותר מדי מידע לגבי האירובטיות שלו , למרות שמסרטון שראיתי הוא כמעט ולא נופל מה SU אם בכלל וזאת למרות שההנעה הווקטורית שלו היא אך ורק למעלה-מטה .

אחריו נמצאים הטייפון , ראפאל , F15 וכמובן המיג 29 וה F16 שבמספר השוואות ביניהם ה F16 הוביל באירודינמיות . אבל כאמור כל זה לא מדעי ואני לא רואה את הסופר הורנט , דהיינו ה F18 המשופר נופל משאר המתחרים . דווקא אחד המטוסים שנחשב לאימת המזרח ה F14 לא היה כ-ז-ה מוצלח . אם נוכל להתבטא בעדינות .

מוקדם מדי לומר שה F35 לא מוצלח אירודינמית . המטוס עדיין בשלבי מבחן ואני לא מאמין שאמריקאים יבנו מקרר מעופף ללא יכולת אירודינמית ראויה רק בגלל ההגנה מהמכ"ם . הם כבר נכוו מהעניין בוויטנאם כשהם סמכו יותר מדי על הטילים ואז חטפו אבידות על ימין ועל שמאל .

אני אישית אמשיך את הדיון מאוחר יותר , אני חייב לעוף . סוף סוף דיון של בנים לעזאזל .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
סוף סוף דיון של בנים

בנים עם בנים = :sissies:

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

F18 ?

כבר ירש את מקומו של המיירט האגדי ה F14 , הזכור לכולנו מהסרט "אהבה בשחקים" ומהסדרה ג'אג .

כאמור ה F14 הוא המטוס שאמור לספק עליונות אווירית לכל הנושאות מטוסים . לכן גם פותח לו אחד המכ"מים היותר חזקים את הטיל הלא פחות אגדי , הלא הוא ה"פניקס" . מסוגל ליירט מטרה אוירית ממרחק 150 ק"מ (!!!) .

ואפרופו טיל הפניקס , הרי האיראנים רכשו לפני המהפכה בשנת 79 כ 80 מטוסי F14 מארה"ב . ביחד עם טילי פניקס כמובן .

אך בשנת 80 התחוללה המהפכה ולכן ארה"ב ניתקה קשר עם איראן . אי לכך כל טילי הפניקס כבר ללא תוקף . וישנן תמונות באינטרנט של F14 איראניים עם טילי הוק כתחליף לפניקס...

:shock:

ולפחות מתמצאים , טילי הוק אלו טילי קרקע אוויר , דהיינו נ"מ ארוכי טווח .

אי אפשר להגיד על האיראנים שהם לא יצירתיים . בטוח בוועדת קישוט היו להם עודף תלמידים בכיתה .

ושוב לאחר סטייה לא קלה ,

הצי הכריז על מכרז ( מטורף המשחק מילים הזה ) למטוס עליונות אוירית הבא של הצי .

חברת גרומן הציעה דגם משופר של ה F14 וחברת בואינג ( לשעבר מקדונל-דאגלאס ) הציעה דגם חזק וארוך יותר של ה F18 .

ה F14 "טומקאט" המשופר היה בעל מנועים חזקים משמעותית שזו היתה אחת החולשות של המטוס הכבד והמסורבל הזה .

ה F18 מנגד היה בעל מנועים חזקים יותר אף הוא ומבנה ארוך ביותר ממטר , בעל כונסים בדומה ל F14 והוא כונה במקום "הורנט" - "סופר הורנט" .

בכל מקרה , הזוכה במכרז היתה חברת בואינג עם ה F18 המשופר , סביר להניח בגלל עלויות האחזקה העצומות שהיו סביב ה F14 שהיה מטוס מאוד סקסי וכוכב קולנוע לא קטן , אבל לא כלכלי בכלל וזה בלשון המעטה . וככה בשנת 2006 סיים לו ה F14 את שירותו הקרבי המפואר .

ושוב ,

אני פונה בכל לשון של בקשה , למי שיש כרטיס או יכול להשיג כרטיס לסיום קורס הטיס הקרוב ב 25 לחודש בחצרים , גם ככה הולך להיות גשום וסוער ולא יהיה כייף , אנא תן לי את הכרטיס והצלחת לשמח עוד נפש עצובה , בודדה ומסכנה שאין לה אוכל בבית...

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

משהו מעניין לגבי הפניקס, בקרב ירו טיל פניקס רק פעם אחת והוא פיספס.

אגב, הייתי בטוח שה F14 האירניים כבר לא פעילים, הרי ארה"ב לא מספקת להם חלפים כבר 28 שנה.

לגבי ה F15, אני חושב שההפלה הראשונה של המטוס היתה זו של המיג 25 כאן בארץ. אם אני זוכר נכון, חיל האויר הכין במיוחד מלכודת, שבה פנטום בכוונה חצה את הגבול עם סוריה כדי לפתות מיג 25 ליירט אותו, וכשזה הגיע (כפי שציפו) הופיע F15 והפיל אותו.

הפעם השנייה היתה מזל"ט של חיזבאללה שהופל מעל נהריה, ההפלה הזאת נרשמה כהפלה המבצעית הראשונה של טיל הפיתון 4, שאגב נורה מ-F16 כשהמזל"ט נמצא מאחוריו וטס לכיוון הנגדי.

זה מאוד מעניין אותי. אני יודע שכיום יש את היכולת לירות טילים אחורה, אבל איך זה מתבצע? יש לטיל פקודה שמורה לו לעשות סיבוב של 180 מעלות? ואחרי הסיבוב, איך הוא יודע על איזו מטרה להינעל? הרי המחשב של המטוס לא יכול להנחות אותו, המכ"מ רואה רק את מה שלפני המטוס, לא את מה שמאחוריו.

"ai motoare capul doare"

פורסם

שכחת את הגאומטריה המשתנה של הכנפיים שהקנתה לF14 הרבה יתרונות (בעיקר בדוג פייט)

המטוס הכי יפה אי פעם לדעתי וטעמי.

לגבי אירן ,

הF14 שלהם גרוטאות רציניות , עקב מחסור בחלפים ואחזקה מאוד גרועה.

עקב כך שהספקית היחידה שתוכל לספק להם חלפים היא ארה"ב.

אם אני לא טועה, האירנים החלו לפתח מטוסי קרב בצורה עצמית...

שרשור שמראה את יכולות "ועדת הקישוט האירנית"

http://www.fxp.co.il/showthread.php?p=17840840

שכחת משהו,

את ההארייר נתן הופעה בלתי נשכחת ב"שקרים אמיתיים",

אבל האם ההארייר יפה ? ממש לא..

2001 Opel Astra 1.6

• תוכן חדש...