Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

החלפתי אצלי ברכב רינגים ומיסבי טלטל.

איך מומלץ לעשות הרצה?

יש אנשים שאומרים לי לא לעבור את ה3000.

ויש כאלה שאומרים ללחוץ ולנסוע רגיל.

מה הכי נכון ומוכח?

תודה רבה לכל העוזרים!!:arrow:

DSCF901111111105_resize1.jpg
  • ספונסר פורום
פורסם

שלום ידידי

שרלת שאלה חשובה מאוד,ההרצה היא החלק הכי חשוב בכל הרכבת המנוע,התאמת הרינגים לצילינדר(piston ring break in) יכולה להתבצע רק בשעות הראשונות של עבודת המנוע,אם הרינג לא התאים את עצמו לצילינדר לאחר כ5-6 שעות עבודה של המנוע,אין מנוס מלפרק הכל ולהרכיב הכל שוב.

ואסביר,ברגע שמבצעים הונינג לצילינדר,דפוס השחיקה והחיספוס על פני הצילינדר בצורת קריס קרוס יוצר חיכוך ושחיקה,בעצם הרינג מתאים את עצמו לצילינדר כל עוד החספוס קיים,רוב החספוס נעלם בשעה וחצי הראשונות של עבודת המנוע,שהן הכי קריטיות לצורך התאמת הרינגים.

ברינג יתאים עצמו לצילינדר במאה אחוז רק אם המנוע יפעל תחת עומס מלאובמצערת פתוחה עד הסוף,מנועים שבוצעה בהן הרצה "חלבית" תמיד הפיקו הספק נמוך יותר,ותמיד נראו סימני פיח על הבוכנה כתוצאה מאי אטימות הטבעות.

הסיבה לכח היא,שהרינג נצמד לצילינדר מלחץ הגזים שנכנסים מאחורי הרינג במהלך הדחיסה והעבודה,אם המנוע עובד ללא עומד,הלחץ לכיוון הצילינדר אינו מספיק כדי להצמיד את הרינג במאה אחוז,וכמו שכבר אמרתי,לאחר כשעה וחצי של פעולת המנוע,לא יהיה אפשרי להתאים את הרינגים לעולם.

תנהג עם האוטו חזק,מצערת פתוחה עד הסוף בהילוכים שלישי רביע חמישי ,מסל"ד נמוך,רצוי לא לשהות בסל"ד גבוה לאורך זמן,כי החיספוס יוצר גם חום רב יותר,וזה משהו שאנחנו לא רוצים, פרצי האצות מסל"ד נמוך עד בינוני תחת מצערת פתוחה יניבו את התוצאה הרצויה.

יש למלא שמן מנוע מינרלי! ולא סינטטי או חצי סינטטי,ממש,השמן הכי פשוט שאפשר להשיג,כדי שההרצה תהיה מושלמת,ברכבים של לקוחות שלי ,במיוטחד במנועים שמיעודים לגדישות והספקים גבוהים,אני מחליף שמן מנוע 3 פעמים בזמן ההרצה,אחרי כ שעתיים עבודה(שבהן נוצרים רוב השבבים) לאחר 500 ק"מ ולאחר 1000 לשמן סינטטי.

הכתוב מעלה הוא לאור ניסיוני עם עשרות מנועי רכבים,ומאות מנועי אופנועים,שבכולם בוצעה הרצה "חזקה" ובכולם אין נפילות לחחץ בצילינדר או אכילת שמן.

בברכה,אורן

פורסם

שלום רב!

אורן הוא בעל מקצוע מעולה.

אורן גם ניסח , ונימק את הסיבות לחשיבות התאמת הטבעת, לחיספוס בצילנדר,והחשיבות הקריטית , לתנאי הביצוע, והזמן המוקצב לכך.

באם הוא היה חושב, שבכך עלול להגרם, נזק למסבי הטלטל, האם הוא לא היה מזהיר אותך, ומסב את תשומת לבך לכך?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

פששש איזו מאמר עתיק (טוב...במושגים שלי...), אבל בהחלט רלוונטי.

אני מצטרף להסבר של אורן , רק מעט יותר שמרני בדעותי לגבי אגרסיביות ההרצה ( תוכל לקרוא במאמר ).

אבל קטונתי מלחלוק על מקצוען במעמדו ובידיעותיו בנושא , הניסיון שלי מוגבל לכמה שיפוצים בודדים.

פורסם

נראה לי מוגזם להחליף שמן 3 פעמים בזמן ההרצה.

בערך בשנת 70 הייתי סגן מנהל הרכב , בחברה לעבודות בניין בקיבוצים בעלת כ-120 מכוניות. את המכוניות מסרנו לתיקון במוסכים בת"א.

מוסך צמרת שהיה אחד הגדולים בת"א, גם ביבוא מנועים, (רפי לין, יותר מקובלנץ) היה עושה לנו את שיפוצי המנועים.

אני הייתי עושה את ההרצות כשעות נוספות.

ההוראות היו, לנסוע 1000 ק"מ במהירות 80 קמ"ש, להשתדל לא בשטח בנוי, ולחזור למוסך לחיזוקים והחלפת שמן ומסנן.

יצחק ואשר בעלי המוסך אמרו לי שתוך כדי ההרצה, לנסוע 80 קמ"ש בהילוך רביעי, להוריד את הרגל מדוושת הגז עד

למהירות 30, ושוב ללחוץ פול גז עד ל-80. את הפעולה הזאת לבצע 10 פעמים במשך ההרצה, עם הפסקות.

כאשר שאלתי לפשר הפעולה, נאמר לי שזה כדי להתאים טוב יותר את הרנגים לצילינדרים, ולשבור את קצוות הרינג.

ברור שלמרות ההסבר לא הבנתי אז את הרעיון, ועד היום לא ברור לי מה זה "לשבור את קצוות הרינגים."

המוסך עובד עד היום, כשאהיה בת"א אכנס ליצחק ואשוחח איתו על העניין.

עידכון יבוא.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• ספונסר פורום
פורסם

דוד,להחלפת השמן יש חשיבות גדולה,ההחלפה הראשונה מטרתה לסלק שבבים שנשארו במנוע מהחריטות השונות,שחק שיורד מהצילינדר ומהרינגים בזמן ההרצה הראשונית,וכל שאריות ליכלוך וחומר זר ככל שיהיו,כמו כן,בשלב הראשוני של ההרצה ,אטימת הרינגים לא מושלמת,ולכן עובר בנזין\סולר לשמן.

שבבים ושחק אלו גורמים נזק למשאבת השמן,מייסבי הארכובה וגל הפיקות,למרות מסנן השמן(פי כמה וכמה באם מדובר באחד חליפי) שבבים קטנים מאוד מצליחים לעבור את המסנן ולגרום בלאי מואץ.

מצורף מאמר של בחור מוכשר,שמסביר היטב את חשיבות ההרצה ה"חזקה".

אורן

http://www.mototuneusa.com/break_in_secrets.htm

פורסם

אורן, כמו שכתבתי גם לצביקה, מותר לחברים לא להסכים. :-P

"ההחלפה הראשונה מטרתה לסלק שבבים שנשארו במנוע מהחריטות השונות." בכל זאת 3 פעמים להחליף שמן זה מוגזם.

אוי לנו אם ישארו שבבים מהחריטות השונות, כאשר המנוע כבר דלוק..

אני נוהג לטבול את החלקים לאחר החריטה בנפט למשך 10 דקות, ולאחר מכן ניקוי בלחץ עם המכשיר שבתמונה, ניקוי נוסף בלחץ אוויר ושימון דק, כדי שעד ההרכבה לא יעלה קורוזיה, צילינדר וקרנק חרוטים שנשטפו במים, יעלו קורוזיה תוך 10-15 דקות.

מעניין מה יגיד על ההרצה יצחק ממוסך צמרת, שהוא וותיק מאוד במקצוע.

דוד.

תמונה 011.jpg

פורסם
להחלפת השמן יש חשיבות גדולה,ההחלפה הראשונה מטרתה לסלק שבבים שנשארו במנוע מהחריטות השונות

האם השבבים לא ילכדו במסנן? למה לא מספיק להחליף מסנן שמן בלבד?

דני

• ספונסר פורום
פורסם

דודיד,אף פעם אי אפשר להוציא את כל השבבים מהחריטות החוצה,ישנם כאלו שטוענים שהחלפת שמן 3 פעמים זה מוגזם,אני מעדיף "לזרוק" 75 שקל על 3 החלפות של שמן מינרלי פשוט,ולהיות בטוח במאה אחוז.

אורן

פורסם

במחשבה שניה ייתכן שאתה צודק. מה שבטוח שזה לא יכול להזיק למנוע, אאמץ את הרעיון.

דוד.

פורסם

סגנון ההרצות במאמץ מתאימות יותר לאופנועים או רכבי ספורט בעלי מנועים מהירים, שאז התאמה מיידית של טבעות הבוכנה לצילינדר היא קריטית.

ברכב הסטנדרטי זה פחות משמעותי ויותר חשוב מאיך לעשות הרצה חשובה העבודה והחומרים.

איכות הרכבה, ניקיון, הקפדה על פרטים, שימוש בחלקי חילוף אכותיים וכמובן איכות החריטה וההונינג הם שיקבעו יותר מכל את המצלחת ההתאמה של טבעות הבוכנה לצילינדרים.

העובדה היא שיצרני המנועים עצמם אינם מריצים מנועים לאחר הרכבתם וההתנעה הראשונית מבוצעת לאחר יציאת הרכב מפס היצור בזמן הרצת ביקורת בקרת איכות והרכבה. המנוע מונע ולא יוצאים איתו לשום סיבוב אלא נותנים לו להתחמם עד להפעלת מאווררים, בנתיים מבצעים עוד כמה בדיקות כלליות ומשם מסיעים אותו לחניון או לנקודות אחרות במפעל לצורך תיקונים.

מסייע לתהליך הוא כמובן שימוש בשמני הרצה יעודים אך אני יודע בוודאות שיש יצרנים שאינן משתמשים בזה כלל.

לצורך ביצוע ההרצה חשוב לקרוא את ההוראות של ספר הרכב שגדול מציין נסיעה רגועה וללא עומסים מתמשכים או בלימות חזקות תוך נסיון לנסוע במצבי עבודה שונים של המנוע ולא להשאר בסל"ד קבוע לאורך זמן ממושך.

• תוכן חדש...