Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלות שתמיד רציתי לדעת מה התשובה להן, אומנם קראתי עליהם פה בפורום אבל התשובות לא ברורות לי כל כך, ולכן אני רוצה לברר יותר לעומק.

1. איך יכול להיות שכשאני לוחץ על דוושת הגז עד הסוף, כשהמנוע בטורים נמוכים, כל הדלק שלחצתי בהתאם לרגל מועבר לצילינדרים ונשרף חלקית או כולו, כי הרי לצילינדרים יש איזשהו גבול לכמות הדלק שיכול להיכנס, כלומר אני מאפשר לדלק לזרום בכמות גדולה אבל בגלל שאני בטורים נמוכים לדוגמא 1500 סל"ד, יכנס רק חלק מכמות הדלק שאני מאפשר למעבר, כי כמות הדלק שתיכנס לצילינדרים היא כמות המקסימלית של יכולת הצילינדרים כפול 1500 סיבובים לדקה לא?

דוגמא אחרת כדי להמחיש את מה שאני מנסה להסביר היא שכאילו שלושה מסלולים לרכבים על הכביש מתמזגים למסלול אחד, כלומר המסלול היחיד יש לו קצה יכולת של כמות הרכבים להעביר ברגע מסויים (המסלול היחיד הוא הצילינדרים, ושלושת המסלולים הם כמות הדלק שאני מאפשר לזרום).

ואיך יכול להיות שרק חלק מהדלק שנכנס לצילינדרים נישרף? לאן הולך הדלק שלא נשרף? מה אתם אומרים?

2. יש איזושהי תופעה ששמתי לב אליה (וגם חבר שלי) בכל הרכבים שנהגתי עליהם,

כשאני נוסע לדוגמא בהילוך חמישי במהירות 120 קמ"ש בישורת ובכל הזמן הזה אני לוחץ על דוושת הגז בכמות מסויימת נניח X כמות (שזה לחיצה קלה ולא עמוקה), והכביש משתנה לעליה המהירות יורדת ל 80 קמ"ש ונשארת עליה, רק אחרי שאני משחרר את דוושת הגז לגמרי ושוב לוחץ על הדוושה בכמות X הרכב שוב מתחיל להאיץ, כאילו הוא התרגל לכמות הדלק הזו והוא כבר הפסיק להגיב לה ורק אחרי שהמנוע מרגיש שינוי מכלום דלק ל X דלק הוא מתעורר לחיים ומאיץ, מישהו נתקל בזה או יכול להסביר לי למה זה קורה?

3. נניח שאצלי ברכב בהילוך חמישי ב 3000 סל"ד (אין אצלי מד טורים) הרכב במהירות 100 קמ"ש בישורת האם גם בעליה ובירידה ב 3000 סל"ד מהירות הרכב תיהיה גם 100 קמ"ש? ברור שיש יחסי העברה של ההילוכים אבל לא נכנסים פה כל מיני גורמים המשנים את המהירות פלוס מינוס יחסית לטורים מסויימים (שבמקרה הזה 3000)?

תודה לכולם!

מיכו.

פורסם

אל תתפוס אותי במילה, אבל כשאתה לוחץ על דוושת התאוצה, לא רק המצערכת נפתחת ומכניסה אויר, אלא יש עוד חיישנים שמקבלים אותות, ומעבירים למחשב. כך הוא יודע אם להזריק יותר דלק או פחות דלק. בכל מקרה, אני מסופק אם הצילינדרים מתמלאים עד אפס מקום...

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אני גם לא מומחה, אבל אני אשתדל, תקנו אותי אם אני טועה.

2. יכול להיות שמדובר באלגוריתמים של מחשב ניהול המנוע, עם זאת צריך לזכור שיש גם עניין של מומנט, כשאתה מוריד את הרגל מהדוושה ומחזיר אותה, הטורים יורדים מעט ואז בטורים נמוכים (עד לגבול מסויים) יש יותר מומנט. יש סיכוי טוב שאני טועה.

3. ברכבים הרגילים עם יחסי העברה קבועים, מהירות הרכב בסל"ד נתון וביחס העברה נתון תהיה זהה. כמובן שתצטרך לשרוף יותר דלק בעלייה.

פורסם

הכמות דלק היא אותה הכמות.

ז"א כל בוכנה מקבל כמות דלק קבועה, היחס בין האוויר לדלק הוא 1:14.7 ז"א על כל 14.7 אוויר מוזרק יחידה אחת של דלק.

הבוכנה לא מתמלא ביותר דלק, היא פשוט שורפת דלק בקצב מהיר יותר.

זה כמו שתשתה כוס מים ב 4 לגימות ויקח לך 10שניות, או שתשתה כוס מים אחת ב 4לגימות אבל ב 5 שניות.

תמיד אתה תשתה 4 לגימות מכוס אחת(סתם דוגמה), אתה יכול לשתות את ה4 לגימות לאט(נניח שזה סל"ד נמוך) או שתשתה אותם מהר(סל"ד גבוה) ז"א שהכמות נישארת אותה הכמות רק המהירות משתנה.

כך בידיוק המנוע, הצילינדרים מקבלים את אותה הכמות דלק אבל רק בקצב מהיר יותר.

פורסם

לא נעים לי להיות האיש הרע שאומר את זה אך זו המציאות-

השאלות כ"כ מבולגנות ומכילות הנחות שגויות רבות שקשה בכלל להתחיל להסביר.

אני מציע שתנסה למקד שאלה אחת כל פעם, שאלה שאיננה מבוססת על הנחות שאתה מניח ואנו ננסה לענות.

פורסם

אנסה לענות על חלק השאלות שלך.

1.איך יכול להיות שרק חלק מהדלק שנכנס לצילינדרים נישרף? לאן הולך הדלק שלא נשרף? מה אתם אומרים?

דלק שלא נשרף יוצא דרך שסתומי פליטה לסעפת פליטה.

3. נניח שאצלי ברכב בהילוך חמישי ב 3000 סל"ד (אין אצלי מד טורים) הרכב במהירות 100 קמ"ש בישורת האם גם בעליה ובירידה ב 3000 סל"ד מהירות הרכב תיהיה גם 100 קמ"ש? ברור שיש יחסי העברה של ההילוכים אבל לא נכנסים פה כל מיני גורמים המשנים את המהירות פלוס מינוס יחסית לטורים מסויימים (שבמקרה הזה 3000)?

מכיוון שאצלך גיר ידני, סיבובי מנוע ישארו קבועים, אלא אם כן הקלאץ' שחוק. אם אצלך אוטומט, יש לו ממיר מומנט, במקרה כזה יכול להיות הבדל בסיבובי מנוע על אותו הילוך, על אותה מהירות ובתנאים שונים, אלא אם כן יש נעילת ממיר מומנט.

הערות שלי באדום.

בקש ל-2, אני מניח שאחרי שאתה עוזב גז ומוסיף גז, אתה מוסיף כמות שונה, מאשר הייתה לך כשנסעת במהירות קבועה. יכול להיות אולי גם, שהמצערת מלוכלכת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני אסביר לך יותר את הנקודה ה3.

יחסי ההעברה ברכב לא משתנים לעולם כך קבעו אותם המהנדסים וכך הם ישארו [למעט מקרים חריגים].

מה שמביא אותך לעלות את הטענה הזאת היא העליה או במקרה אחר היא הירידה.

ברגע שאתה נימצא בעליה,המנוע מתאמץ יותר לדחוף את הרכב ולכן סביר מאוד להניח שתגיע למהירות 100 קמ"ש בהילוך 3 [בהנחה כמובן שיש לך גיר אוטומט 4 הילוכים.] בהילוך ה3 אתה תהיה בסביבות ה4000-5000 סל"ד,ברגע שההילוך עולה ל-4 [אתה תנוע במהירות הגדולה מ-100 קמש"] ותאיט לאט לאט לאזור ה100 קמ"ש הסלד יתייצב שוב על 3000.

אותו דבר כמו במישור,רק קשה יותר להגיע וכמו כן להתייצב ודורש יותר מאמץ מהמנוע וכמות דלק רבה יותר.

2.

המצב שאותו אתה מתאר זוהי פחות או יותר מהירות "שיוט"-מינימום מאמץ למנוע ומינימום צריכת דלק ואויר.

כאשר מגיע עליה הרכב לא מסוגל לשמור על מהירות קודמת בההאצה קבוע ונמוכה כמו במישור [קח לדוגמה אופצית "קרויז-קונטרול" שבמצב כזה הרכב יוריד הילוך כדי לשמור על מהירות כי בהילוך הקודם אינו היה יכול לעשות זאת]

הרכב ימשיך לנוע על 80 קמ"ש כל עוד אתה לא תתן למחשב פקודה שאתה מעוניין להאיץ [בעזרת דוושת הגז!].

הטיעון שלך איננו נכון כי לחיצה על מישור בכמות "X",שינוי לעליה- עזיבה וחזרה ל-"X" לא תתן לך את מבוקשך,לכן רק נדמה לך שאתה חוזר ללחוץ עד כמות X,למעשה אתה לוחץ חזק יותר כדי להאיץ,סביר להניח שההילוך של ירד במיקרה וזה אוטומט,במיקרה וזה ידני הרכב עלול לגמגם ויכריח אותך להוריד הילוך.

בכלליות-דוושת הגז היא הכלי של הנהג לתת פקודות למחשב,המחשב מתרגם את הפקודות הללו לשפה שכל מיכלולי הרכב מכירים ושולח להם פקודות,אשר הרכב צריך כדי להאיץ ,כגון הגדלת כמות אויר\דלק.

הגז אינו קובע באופן ישיר את כמות הדלק שמוזרמת למנוע,אלה המחשב מחשב זאת ושולח פקודה למערכת הדלק.

אם משהו לא מובן או שיש שאלות\ביקורות\טענות אשמח לשמוע.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם
הכמות דלק היא אותה הכמות.

ז"א כל בוכנה מקבל כמות דלק קבועה, היחס בין האוויר לדלק הוא 1:14.7 ז"א על כל 14.7 אוויר מוזרק יחידה אחת של דלק.

הבוכנה לא מתמלא ביותר דלק, היא פשוט שורפת דלק בקצב מהיר יותר.

נראה לי שאתה טועה, היחס הזה, הנקרא יחס סטויכומטרי, נשמר רק במצב שיוט או האצה איטית. נכון שהוא אופטימלי לשריפת הדלק, אבל תכופות התערובת עשירה יותר בדלק, לדוגמא אם המנוע קר או אם נדרש מאמץ להאיץ את הרכב. בגלל הסיבה הזאת, עדיף להאיץ לאט אם רוצים לשמור על צריכת דלק נמוכה.

פורסם

שהמנוע קר מוזרק קצת יותר דלק.

היחס יכול להשתנות גם עד ל 1:18

אבל רק נתתי לשואל תשובה כי הוא חשב שיכול להיגרם מצב שכל הצילינד מלא בדלק וזה ממש לא נכון.

הסברתי לו רק את העקרון שיבין.

פורסם

לגבי נקודה 2 של השואל המקורי, אני חושב שאני מבין למה הכוונה : פשוט בעליה הסל"ד יורד לתחום פחות אופטימלי ונמוך יותר, ובהנחה שנשארת בהילוך גבוה אתה יכול ללחוץ על דוושת הגז עד מחר, אבל לא תאיץ אלא אם תוריד הילוך.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ba323f- ברור לי מה שהתכוונת לגבי עניין הטורים שהוא שותה לאט או מהר יותר, אבל לפי מה שאתה אומר נראה שאין כל חשיבות ללחיצה לדוושת הגז כי נכנס תמיד אותו כמות של דלק, והקבלה לזה, כאילו דוושת הגז מתנהגת כמו מפסק ON ו OFF.

אביב- מה שרשמתי זה מה שאני יודע ולכן זה מה שרשמתי כדי ללמוד ממכם, בסופו של יום חלק מבינים וזה מה שחשוב.

alfa164TS, psyrax- יכול להיות שמה שרשמתם בסעיף 2 נכון לגבי כמות דלק שונה, אבל מדובר על ליטוף של הדוושה ברמות חלשות, אני אחדד מעט את דברי, נראה שבזמן לחיצת X כמות (לפני עזיבה של הדוושה) אם הייתי מוסיף ללחוץ חזק יותר המנוע לא היה מגיב לשינוי כמו שהוא מגיב לשינוי קיצוני יותר מאפס כמות ל X כמות, שוב אני חוזר זה קרה בכל הרכבים הידניים שעד עכשיו נהגתי (שאולי המשותף לכולם שהם מנועים חלשים עד 1500/1600 סמ"ק).

Jack_R1- אם הבנתי נכון את הכתבה, כתוב שעדיף להאיץ במצערת פתוחה רק עד 2000 סל"ד,

is to accelerate hard until the engine reaches 2000 rpm, move up a gear, then put your foot down until you reach 2000rpm again.

כלומר רק בהילוך הראשון לבצע האצה כזו, אם אני טועה אני אשמח לתיקון דברי!

elibaba- אני התכוונתי למצב שבו אני נשאר באותו ההילוך, כי אם אני אלחץ על דוושת הגז הרבה יותר הרכב כן יאיץ בוודאות, מדובר על עליה סבירה שכמות גז קטנה לא דוחפת את הרכב קדימה.

נ.ב אני בעל רכב ידני והכוונה שלי תמיד התייחסה לרכב ידני.

תודה רבה.

• תוכן חדש...