Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, פירקתי מאונו של חבר את הנעילה מרכזית ואזעקה, עכשיו יש קופסה של פוינטר , קופסה של ג'ימני דגם 2026

יש למערכת שלט כזה

r-codecontrol.gif

products_select_cat.jpg

השלט הוא הימני התחתון בתמונה

ועכשיו לתמונות של הרכיבים..

img5326zg1.th.jpg

img5318bi2.th.jpg

וחג שמח לכולם !.

Suzuki Jimny

פורסם

מכיוון שאי אפשר לערוך אז השאלה שלי היא כזאת:

יש כמה חוטים שיש להם את אותו צבע (בקופסה של ה pointer)

צבעי החוטים:

חום,כתום ופס לבן,אדום,אפור,כתום עם פס שחור,ירוק,כתום,ירוק

שורה למטה:

סגול עם פס שחור, לבן, סגול, כחול, כחול עם פס כתום,שחור,צהוב עם פס ירוק עם פס כתום,צהוב,

לגבי האדום אני מאמין שהוא +, שחור הוא מינוס,

הכבל הלבן, כתום אדום, וכתום עם הפס מחוברים יחד ככבל +.

Suzuki Jimny

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היה לי קצת זמן לשבת על האוטו אז ככה :

אם אני מחבר את המנוע של הנ.מ ישירות למצבר אז כשהירוק מחובר לפלוס (+) המנוע נותן (ירוק זה פלוס וכחול זה מינוס) דחיפהה למעלה=פותח דלת

ואם הכחול מחובר לפלוס והירוק למינוס אז המנוע מושך=נועל דלת, זה דבר ראשון

משני החוטים הסגולים יש חשמל קבוע של 11 וולט,

החוט בצבע חום מקבל 12 וולט רק בזמן שאני לוחץ נעילה בשלט

החוט הירוק עם הפס החום מגיב כאשר כשאני לוחץ על הפתיחה והנעילה בשלט !,

2 חוטים כחולים זורם בהם 1 וולט גם כשאני נועל וגם כשאני פותח

שאר החוטים לא מגיבים...בכל פקודה של שלט ולא מקבלים מתח

אני מקווה שלא סיבכתי אתכם, שבת שלום ותודה למי שיעזור..

Suzuki Jimny

פורסם

קצת סיבכת את העניינים...

הקופסא הימנית היא מערכת אזעקה משולבת אמובילייזר

לזכרוני כל החוטים שחורים...

שלט שני לחצנים, עד כמה שידוע לי אין לה שום קשר לפויינטר.

הקפסא השמאלית, היא בעצם מה שאתה מחפש, זה נקרא שלט נוחות

מעין מערכת שמתחברת לנעילות, איתותים, אפשרות לחיבור לסירנה, חברות השכרת רכב משתמשים או השתמשו בזה, בעבר

אנסה להזכר בחיבורי החוטים, בכל מקרה גם כאן שלט שני לחצנים ללא קוד

דברים די עתיקים, לא רשמת לאיזו מטרה אתה צריך את הנעילות

אם אתה מחבר אותן למערכת אזעקה קיימת ברכב, אתה כלל לא צריך את כל הקופסאות, אלא את הנעילות עצמן ולמצא יציאות מהאזעקה שלך, לפתיחה ונעילה.

מקווה שעזרתי

:idea: העיקר שיהיה יום נפלא :roll:

*** מחפש סאאב 95/96 או רכב קבריולט להגשמת החלום ***

פורסם

אהלן, נכון לעכשיו אני ישתמש רק במערכת של הנעילה מרכזית לפתיחת/סגירת דלתות עם השלט,

נכון שכחתי לציין שמדובר בקופסה השמאלית של הפוינטר אני לא יודע לאיזה חוטים אני אמור לחבר את המנועים של הנעילה

מרכזית

Suzuki Jimny

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שוב הקפצה ,

בדקתי את כל החוטים אחד אחד, עכשיו יש חוט צהוב ופס ירוק עליו שהוא עובד כשהוא מחובר למנוע, אז או שהוא רק פותח או רק סוגר, תלוי איזה חוט של המנוע אני מחבר, יש 2 חוטים כחולים שתיהם נותנים קבוע וולט אחד

יש עוד חוט צהוב שהוא נותן פולסים קטנים שזה כנראה לצופר או איתות כדי להראות שהאוטו סגור/פתוח (3 פולסים כשפתוח- פולס אחד כשסגור)

האם יש כזה דבר מתח/זרם הפוך?

אני לא רוצה לחבר נעילה מרכזית שרק תיפתח את האוטו או רק תסגור..

img5326zg1.th.jpg

27102008024050vi0.th.jpg

27102008024021eo2.th.jpg

Suzuki Jimny

פורסם

לאור העובדה שנראה שאתה מבין עניין אבל בלבלת אותי עם כל הצבעים...

יש לך ביד שני סוגי נועלים: אחד (או שניים) עם 5 חוטים ועוד שניים או שלושה (או ארבעה עם פרקת גם מהבאגאז') עם שני חוטים.

אלה עם ה5 נקראים "נותן+מקבל פקודה" או "מאסטר" והשאר "סלייב".

המאסטרים מתחברים לכניסות למח ומשמשים לכך שבלחיצה על הכפתור הפנימי בדלת הקדמית (או בשתיהן) ינעלו הדלתות.

הסלייבים יודעים רק לנעול ולפתוח. החוט השחור שלהם מתחבר למינוס קבוע. החוט השני (סגול או ירוק) מתחבר לפיקוד הנעילה ומקבל לחליפין 12V+ ו 12V-. כך הם נועלים ופותחים. (לפעמים בדלתות מחורבנות כשהיינו נאלצים לתלות את הנועל הפוך היינו מחברים את המינוס לפיקוד ואת הירוק כמינוס קבוע, זה הופך את הפקודות: נעילה הופכת לפתיחה ופתיחה לנעילה...)

כך שמה שאתה מחפש הוא חוט בפיקוד שמקבל 12+ ו12- לפי הלחיצות בשלט. אח"כ אתה מוצא עוד חוט שכשמזנים אותו ב12+ הוא "מעביר אותו " ליציאה לנעילה.

החוט שנותן 3 ו1 פולסים-לחיבור למאותתים.

יש (לפי השלט) חוט שנותן רק 12V+ בלחיצה על לחצן פתיחת תא מטען.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אהלן, בוא נעשה קצת סדר:

יש 2 מנועים (פורק מאונו 3 דלתות), במנוע המאסטר יש לי 5 חוטים (לבן כתום שחור ירוק וכחול) שמתוכם רק הירוק והכחול מחוברים, בשני ה"סלייב" כמו שקראת לו יוצאים "רק" 2 חוטים, כחול וירוק, גם כשחיברתי את כל החוטים באותם צבעים לפיקוד זה נתן אותה תוצאה, מקבל פדוקה אחת בלבד.

כשאגיע הביתה אשלח הודעה עם צבעי החוטי ומה עובדים, בינתיים תודה לכולם.

Suzuki Jimny

• תוכן חדש...