Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא אומר שאין הבדל ואני גם לא אומר שהאקליפס הוא מכשיר לא טוב . הוא מכשיר מעולה.

אני רק אומר לגבי המתח יציאה , המשמעות היא שמתח גבוה יותר יעיל יותר בהתנגדות לספיחת רעשים , אבל ברוב המכריע של המקרים מתח של 4 הוא לחלוטין מספק. אם יש ספיחת רעשים למרות מתח של 4 וולט צריך לבדוק מה הגורם לרעשים ולפתור את הבעיה עצמה (הארקות , חיווט , התקנה וכו) בלי קשר למתח היציאה.

לגבי הבדלים בין המכשירים - ברמות האלו ההבדלים שיקבעו איזה מכשיר יאפשר לך סאונד טוב יותר זה הפיצרים שיש למכשירים. כל המכשירים האלו הם באותה רמה והיא רמה גבהוה. הפיצרים ישפיעו על הסאונד הרבה הרבה יותר מאשר ההבדלים בין מעבד 24 ביט של בר-בראון או דלתה סיגמה וכו. רוב האנשים במבחנים עוורים לא מבדילים דק של 1 ל 24 ביט אז להתחיל להתעסק בהבדלים בין ה 24 ביטים עצמם ? לא מדובר במשהו שמיע וגם אם כן דרושה לשם כך מערכת סופר איכותית וחושפנית שתעלה הון.

ההחלטה צריכה להתבצע על בסיס הפיצרים הנדרשים\רצויים , על פי פונקציונליות ואינטואטיביות בהפעלת המכשיר אחריות אם יש או אין והמחיר הסופי של המכשיר .

ועל סמך מה אתה קובע ש4V זה מספיק ?

מי אמר שמדובר רק על רעשים?, הרי פריוואט גבוה מלבד תוצר הלוואי שלו שמדובר על השקטת רעשים(כי הרי הרעשים הם שם ותמיד יהיו שם, רק חלשים יותר) נותן אפשרות למגברים לעבוד ביתר יעילות כי לקחת סיגנאל חזק של 8V ולהגיע איתו לעוצמות גבוהות יהיה הרבה יותר קל מאשר סיגנאל בפריאווט של 4V או פחות מזה.

פרט לכך, הסיבה שאקליפס הם מכשירים יותר טובים משאר החברות המקבילות באותה רמת מחיר ,נקבעת גם ולא רק בעיקר עקב הפריאווט של מכשירי אקליפס.

הרי ה8V הזה מגיע גם עם התנגדות סופר נמוכה של 50אוהם, בזמן שפיוניר עם 4V יתן את זה עם 2קילואוהם.

תבין, על מנת להגיע להתנגדות כלכך נמוכה יש 2 סיבות:

או שמשתמשים ברכיבים הטובים ביותר שיש.

ולא בזבל הסיני הקרוב לביתך.

או שפשוט משאירים את קו הקדם מגבר כמה שיותר נקי ולכן אם לא יהיו יותר מידי רכיבים מיותרים על הלוח יהיה פריאווט עם הנגדות נמוכה יותר.

אקליפס מאז ומעולם היו חלוצים בתחום הזה.

כל המכשירים שלהם היו לרוב או 8V עם 50 אוהם התנגדות או 5V עם 60 אוהם התנגדות.

לגבי הDSP.

אז ככה, אקליפס 7000/7100/7200 יש להם את אותם פיצ'רים בדיוק כמו באלפיין 9855/9887 וגם בקלריון 955 וגם בפיוניר 880 וכו'.

אבל, הממיר D/A הוא שונה לחלוטין ומדובר על שיטות שונות בפיוניר מדובר על בר-ברון, בקלריון מדובר על אלפא-פרוססור(דנון) באקליפס מדובר על דלתא-סיגמא שכיום מדברים על כך שהדלתא סיגמא היא השיטה הכי יעילה.

מה זה יעיל?- יעיל = כמה שפחות איבוד מידע בהמרה מדיגטלי לאנלוגי (גל ריבועי לעגול).

איפה זה מתבטא?

בעיקר בתדרים הנמוכים= סאב-באס,באס וכמובן גם בתדרים הגבוהים= היי,מיד-היי.

ובשביל זה לא צריך אגב מבחן עיוור, זה כבר מוכח מדעית.

לנושא השאסי מנחושת ולעניין הפיצ'רים הנוספים שאתה מציין כזניחים.

תבין, מערכת מורכבת מהרבה פרמטרים, חלקם מאוד עקרוניים וחלקם לא.

אבל,שאומרים שמשהו הוא כמעט לא שמיע עד זניח ומתעלמים ממנו, זה כבר קשקוש.

זה כמו בנושא המגברים:

THD "לא, זה זניח"

SNR" זה קשקוש, כמעט ולא שמיע".

דאמפינג פאקטור:"שולי, מעל 200 לא תרגיש הבדל".

הפרדת ערוצים:"אחוזים בודדים".

אבל אם אנחנו בוחנים את כל הפרמטרים זה מה שיהפוך מגבר טוב למגבר היי-אנד.

אנשים עם מערכות יוקרתיות במיוחד משקיעים אלפי דולרים בשביל לקבל אולי עוד 2 אחוז, למה? זה התחביב וזו השריטה ואין מה לעשות.

שאסי מנחושת בHU זה הדבר הכי חשוב, הוא אחד האחרונים בסולם העדיפויות, אז למה אקליפס עשו זאת?- כדי שאם פלוני אלמוני ירכוש כזה מכשיר הוא ידע שעשו עבורו את הטוב שניתן ולא חסכו עליו.

והדבר האחרון,

מה הקטע המטופש הזה של ה"תמורה למחיר".

אם כולם היו מחפשים תמורה למחיר היה להם JVC KDG310+מגבר של Z4200 ופולס וכל זה על ג'סטי.:roll:

תבין, מי שקונה HU ב3000-4000 ש"ח מחפש משהו אחר ולא תמורה למחיר.

under construction..

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

+1.

מחזק את ניר. כן, "השלם עולה על סך חלקיו", כמו שאומרים, ואולי פיצ'ר ספציפי כזה או אחר, יהיה פחות משמעותי/ פחות חשוב/ פחות שמיע.. אבל כשאתה אכן מחבר את כל אותן תכונות, [ולאו דווקא כרגע על ה7200], זה מה שהופך מוצר טוב למוצר מעולה.

הזלזול הזה בטכנולוגיות, שמי יודע כמה שעות הנדסה הושקעו על זה, בהפטרת משפטים סתמיים כמו "פלצנות נטו", או "מיותר", מיותרת.

נ.ב.

אינני יודע מה אתה מנסה להוכיח בסגנונך, אבל הדרך בה אתה עושה זאת, אינה נעימה.

לתשומת לבך,

פורסם

תודה לכל אלו שעונים וממשיכים עם האשכול הזה אני קורא את כל מה שאתם כותבים ומקבל המון מידע תודה רבה =]

רוני - זה בסדר לא קרה כלום =] אולי אתה בלחץ או משו..אני לא אוהב לשגע יותר מידי ואם כבר מדברים...מתי זה כבר מגיע אני על סף התמוטטות....(אני צוחק כמובן):-P

Alpine 9887 | 300/4 Jl Audio | 165v1 Focal | Havoc 12" Ascendant Audio | SAE-1000D Sundown Audio

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה אך עד כמה שידוע לי לא כל מגבר יקבל 8V בכניסה .

יש כאלו שיקבבלו עד 4 יש עד 6 יש אם בורר בין 0.2-4V ו4-8V .. ? :-)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

מי אמר ש THD זניח?

הTHD זה מה שנותן לצליל את הצבע המסויים שלו :)

ראו ערך - מנורות

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
אקליפס 7000/7100/7200 יש להם את אותם פיצ'רים בדיוק כמו באלפיין 9855/9887 וגם בקלריון 955 וגם בפיוניר 880 וכו'.

ניר, אתה צודק בהכול ב-100%, רק בקלריון 955 אין כלום, אני שיחקתי לא שעת ולא שעתים ובגלל זה בחרתי במכשיר שלי (7100), בקיצור חוץ משליטה על סאב אין כלום, לא EQ לא חותוחים לא TC, אין להשוות אותו.

תודה לכל אלו שעונים וממשיכים עם האשכול הזה אני קורא את כל מה שאתם כותבים ומקבל המון מידע תודה רבה =]

רוני - זה בסדר לא קרה כלום =] אולי אתה בלחץ או משו..אני לא אוהב לשגע יותר מידי ואם כבר מדברים...מתי זה כבר מגיע אני על סף התמוטטות....(אני צוחק כמובן):-P

זה לא יפה, בפעם הבא אף אחד לא יענה לך, זה לא מכובד. אנישhם משקעים זמן עלך, מנסים להסביר, ללמד...

מה קורה כן?

תן כבוד.

אתה לא מבין יש אנשים אומנים ויש כאלו "סתם שיהיה", ואלו שסתם הם לא חשוב להם כול הפיצ'רים, חשוב להם רק תמורה לכסף.

תקנו אותי אם אני טועה אך עד כמה שידוע לי לא כל מגבר יקבל 8V בכניסה .

יש כאלו שיקבבלו עד 4 יש עד 6 יש אם בורר בין 0.2-4V ו4-8V .. ? :-)

נכון, אבל זה לא יגרום למגבר נזק, הוא פשות יתמץ פחות, ונצילות שלו יהיה יותר עמידה.

פורסם

אדגר,

אתה טועה, בקלריון 955 יש קרוס אקטיבי מלא,טיים אליימנט ואקולייזר ,כדי להגיע לחיתוכים ולTA אתה פשוט צריך להעביר את המכשיר למצב 3WAY, ואז הכל נגלה בפניך.

יכול להיות שאתה מתבלבל בין ה855 ל955 שפשוט נראים אותו דבר.

נראה לי שכבר הספקת להכיר אותי, אם לא הייתי משוכנע ב110% במה שאני כותב, כנראה שלא הייתי מציין זאת.

בכל מקרה, עשית קניה טובה כי המכשיר שקנית (CD7100) הוא טוב יותר מהקלריון 955, גם בנוחות תפעול של הקרוס ,האקולייזר והטיים אליימנט, וכמובן הוא פשוט נשמע יותר טוב.

under construction..

פורסם

yoavsiman

אז ככה,

1. גוף נחושת - מונע רעשים ולא "סתם פלצנות נטו", או שאתה יודע יותר טוב מכל המהנדסים בעולם.:roll:

2. 4V של רוב החברות, אינו 4V RMS ב 99 אחוז מהמקרים מה שלא "מספיק" בהכרח, מה עוד שהתנגדות

היציאות לרוב גבוהה ולכן חשופה לרשעים ומעבירה זרם בפחות יציבות.

3. הממיר הספציפי הוא MULTIBIT ובעל אפשרויות MASTER CLOCK רחבות יותר,אם תשים לב לדוגמה בפיוניר 880

יש ממיר 1 BIT עם רזולוציה של 24. הממיר של הדגמים המקבילים הוא דגם pcm1793 של BB - אחד הפשוטים.

4.ה DSP שקיים במכשרי הקלריון הפיוניר והאלפיין הוא ממרי פשוט ביותר שנמצא בשימוש במוצרים פשוטים ashai 7720A

שזה ממרי עם ADC ו DAC מובנה-הDSP הכי פשוט וזול של החברה. נמצא ברמקולים דיגטליים של לוגיטק למחשב. לעומת זאת ה DSP של אקליפס עובד ב 32 BIT float point ומיוצר ע"י אקליפס עצמה, בפועל שומעים תוצאות.

5.OPAMP2134 של BB. - בטכנולוגיית BiCMOS, תקרא קצת...

9. ה step של ה TA באקליפס יכול להיות בצעדים של 0.05ms ע"י קנפוג עם התוכנה לעומת האלפיין שזה ב 1ms ופיוניר הצעדים נמדדים במרחקים שע"פ יחס גם בערך בצעדים של 1ms. - אבל זה לא מה שיעשה את ההבדל בסאונד.

תיארת את הפירוט של האקליפס משום שהבחור התעניין וגם משום שאני מאוד ממליץ מנסיון אישי.

כשאני ממליץ על מוצר אני לא חייב לרשום פירוט הסכמה האלקטרונית כי זה לא ידבר לכולם וזה גם לרוב לא מעניין את כולם.

לכן מספיק לרשום את הפונקציות.

הפירוט הטכני נכתב במסגרת המלצה שלי בלי קשר לאלפיין.

לאחר מכן ובלי קשר רשמתי שאני אישית לא התרשמתי מהאלפיין מה שלא מצריך ממני לפרט אודותיו.

תקרא טוב את התרד ותדבר בכבוד. אם ברצונך לצאת מנגד, תן פרטים מדוייקים על מכשיר שאתה רוצה להמליץ, כגון האלפיין.

שורה תחתונה בלי קשר לרכיבים - אני חוזר - השוואתי את המכשירים אקליפס,קלריון 775 ופיוניר 880 אצלי אישית על אותו סטאפ

והאקליפס פשוט נשמע טוב יותר.

בקרוב זה מגיע....ה THESIS!!!!!!! פרטים בהמשך...

פורסם

מי שחושב שנחושת זה פלצנות כנראה צריך להבין מה התכונות של המתכת הזאת בהולכה

נחושת כמוליך מול אלומיניום? נו באמת, אתה מוזמן להתחיל להשתמש בכבל חשמלי שהוא לא נחושת (אלא אם מדובר בכסף או זהב וכו') ולחזור לספר

כן ככה זה במוצרים טובים, מדובר כמו שאמרו כאן בדברים קטנים שמרכיבים משהו גדול

פה כפוטנציומטר רגיש, שם קבל ממותג, כאן נגד אמיתי, חיבור מוזהב, סיכוך, צריכת חשמל מנותקת מהמקור שמזין את הפריאוט למגבר, עיבוד צליל מורכב- ככה זה שאתה קונה משהו איכותי

בעניין של תמורה מול עלות- יש לזה גבולות עליונים, אבל הם נקבעים אל מול הרצונות של הקונה, כל אחד קובע לעצמו את הגבולות.

• תוכן חדש...