Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

skoda octavia MK1 VS. Peugeot 406 ll

STAS-S
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני לפני קניית רכב חדש וההתלבטות שלי בין שני המכוניות האלה.

חשוב שהרכב יהיה נוח מאוד,אמין ושיהיה טיפה כח כשצריך.

ההתלבטות היא כזאת.

סקודה אוקטביה 1.6 הדגם ה1 של האוקטביה שנת 2000 +\-

או

פיגו' 406 דגם 2 מנועים 1.8-2.0 שנת 2001 - 2003.

מחפש רכב אוטומט\טיפטרוניק(אם קיים בדגמים).

איזה רכב יתן תמורה טובה יותר?

האם יש דגמים מרכבים אלו שהגיעו עם סאנרוף מקורי?

האם ה1.6 של האוקטביה מספיק עם אוטומט+מזגן וכו'?

תודה לעוזרים.

פורסם

תנסה לנהוג בשתיהן אתה תבין לבד את התשובה בערך אחרי 100 מטר מה שכן אם אתה הולך על הפיגו קח מנוע 2000 ההבדל הוא גדול.

פורסם

אני מניח שהכוונה היא שהפיג'ו משמעותית (אבל ממש משמעותית) יותר נוחה. לטעמי אין בכלל מה להשוות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הפיג'ו מסגמנט גבוה יותר ויותר חדשה, ואין מה לדבר על כך שהיא מרווחת, נוחה ומאובזרת יותר. לדעתי הסקודה ממש לא נוחה (מושב קדמי קשה ונמוך, מושב אחורי זקוף מדי בגלל בסיס גלגלים קצר), מדכאת מבחינת העיצוב הפנימי והיחצוני והאבזור קמצני. גם המנוע של הסקודה הוא לא משהו מרגש - 100 כ"ס ותו לא, אשר יחד עם גיר קצר משמעם רעש מנוע ניכר בנסיעה מהירה (100 קמ"ש ב-3000 סל"ד!). כ"כ, חלק ניכר מהרכבים היו בליסינג/חברות/צבא/משטרה וכו', שלא לדבר על מוניות, וגם הביטוח לא זול מכיוון שהיא גניבה ביותר בתור מונית וכו'. לזכותה עומד תא מטען גדול, סחירות טובה יותר ועמידות תא הנוסעים.

לדעתי, הפיג'ו עדיפה אפוא בהרבה, וניתן להשיג רכב מיד פרטית ושמור היטב - יש להקפיד על היסטוריית טיפולים מלאה ואם הרכב שמור הוא יתן תמורה מעולה ביחס למחיר נמוך להפליא (ממש כמו בת-דודתו ה-C5 של סיטרואן).

בהצלחה.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

שאלות קשות יש לך.

האוקטביה רכב מצויין. גם ה-406 מאוד טובה.

אתה ביקשת:

1. נוח מאוד - האוקטביה רכב נוח, ביליתי זמן רב מאוד בנהיגה רצופה על האוקטביות MK1, ואני יכול להגיד לך שאף פעם לא הרגשתי לא בנוח או שכאב לי הגב או משהו. היום כבר אין לנו יותר אוקביות MK1, כולן הוחלפו לאחר ששירתו בכבוד וכל האוקטביות הן מהדגם החדש. למרות כל זאת ה-406 היא רכב יותר נוח.

2. אמין - האוקטביות אמינות בהחלט. ניסיוני הוא בעיקר עם דגמי ה-TDI. אך נסעתי לא מעט גם בבנזינים. הרכב הוא אמין, נק' התורפה העיקרית כנראה תהיה מכיוון הגיר. לעומתו ל-406 יש לפעמים קפריזות. רכב שמור שטופל כהלכה יראה אמינות סבירה, אבל בעיות חשמל וגיר הן לא דבר נדר ב-406ים.

3. טיפה כוח שצריך - לא מכיר את הפיז'ו 1800. מכיר פיז'ו 2000 ואוקטביה 1600. אין ספק שהכוח כאן נמצא בידיי הפיז'ו. האוקטביה תתקשה לתת את הסחורה. בדגמי ה-TDI לא חסר לה עצמה, בבנזין זה אחרת. זה לא קטסטרופה, כמו בפוקוס החדשה, אבל זה בערך כמו בגולף 1.6. יש כוח אין מחץ. :lol:

בגדול, לדעתי האוקטביה היא משפחתית מצויינת.

אבל לרעתה יעמדו מס' סעיפים:

1. קושי ברכישה -קשה למצוא אוקטביה ראויה. שכן לא הרבה אנשים רכשו בנזין פרטית. (רוב המוסדויות ורכבים EX-חברה הם דיזלים). וכמו כן מחיר הרכישה יחסית גבוה.

2. מרווח אחורי - הספסל האחורי צפוף משהו. אם אתה נוסע דרך קבע עם מס' נוסעים העולה על 3, זה שיקול.

3. ביטוח - הביטוח יקר. לדיזלים בטוח, כנראה גם לדגמי הבנזין.

לטובתה תעמוד האיכות הגבוהה יחסית שלה, תא מטען ענק סחירות גבוה ומוניטין טוב.

ה-406 גם היא משפחתית מצויינת.

לרעתה יעמוד הגיר הדפוק, שוק בינוני ו..זהו בערך.

אני הייתי הולך בכיף על ה-406.

לדעתי זהו רכב מצויין, וייתן תמורה מצויינת לכסף שלך.

רק קח בחשבון שייתכנו פה ושם תקלות. כמו בכל רכב, רק שפה הסבירות קצת יותר גבוה.

בגדול היא לא נחשבת לבעייתית במיוחד, להבדיל מהמקבילה שלה - C5 שעם יציאתה לשוק החלו סיפורי הבלהות, שנפתרו (חלקן) מאוחר יותר עם מתיחת הפנים.

פורסם
לדעתי הסקודה ממש לא נוחה (מושב קדמי קשה ונמוך, מושב אחורי זקוף מדי בגלל בסיס גלגלים קצר), מדכאת מבחינת העיצוב הפנימי והיחצוני והאבזור קמצני. גם המנוע של הסקודה הוא לא משהו מרגש - 100 כ"ס ותו לא, אשר יחד עם גיר קצר משמעם רעש מנוע ניכר בנסיעה מהירה (100 קמ"ש ב-3000 סל"ד!). כ"כ, חלק ניכר מהרכבים היו בליסינג/חברות/צבא/משטרה וכו', שלא לדבר על מוניות, וגם הביטוח לא זול מכיוון שהיא גניבה ביותר בתור מונית וכו'. לזכותה עומד תא מטען גדול, סחירות טובה יותר ועמידות תא הנוסעים.

להלן הערות שלי:

1. בקשר למושב - ניתן לכוון לגובה. מושבים נוחים סה"כ מניסיון. כמובן מושבים של אלפא 164, מרינים למניהם ובימר סדרה 7 אהבתי יותר. ברנו מגאן, קסארה וC4, מושבים טובים יותר לפי טעמי מאוקטביה MK 1, באוקטביה חדשה מושבים מעולים, בקשר ל-406, אני כבר לא זוכר את הרשמים שלי.

2. בקשר למונית/משטרה וכד', כאן מדובר על דגם 1.6 ולא TDI. בליסינג היו אוקטביות, אך לא רבות. רוב מכריע של דגמי 1.6 הן פרטיות (תסתכל ביד 2).

בנוסף לטובת אוקטביה ראוי לציין שמתוך 8 שנים ניסיון עם הרכב 1.6 אוטומט, אמינות גבוהה מאוד, כמעט מוחלטת. מלבד עובדה, זו, לאוקטביה תא מטען פשוט ענק ויש לה בטיחות 4 כוכבים ב-NCAP, שלא כמו 406, דגם שיוצר מ-97, יש לו רק 2 כוכבים ולדגם מ-2001 רק 3 כוכבים.

בקשר ל-100ק"מש על 3000סל"ד ובידוד לא משהו - אני מסכים. בנסיעה ארוכה אני פשוט נגנב מזה ובאמת נסיעות מעייפות.

מבחינת כוח, בעליות עם מזגן לאוקטביה 1.6 לא קל, אבל נהג חכם יגביל בעלייה להילוך שלישי ואיפה מכוניות אחרות עולות על 80, גם אוקטביה מלאה עם מזגן תעלה על 80.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא חשוב לי באג'ז גדול, הבאגז' שלי ריק לגמרי 99% מהזמן חוץ מסאב קטן וכמה מגברים.

האם הC5 טובה יותר מהפיג'ו?,אם אני לא טועה הם בעלות אותו המנוע והשלדה- תקנו אותי אם אני טועה.

יש לC5 יתרונות על ה406?,.

תודה לעוזרים :)

פורסם

היתרון של C5 הוא במתלים. ממליץ לערוך חיפוש, יש כבר שרשורים עם רשמים של אנשים מרכב הזה.

באופן כללי, במקרה הצורך C5 יכול להגדיל מרווח עד כדי כך הרבה מהקרקע, שהוא יכול לעבור במקומום שרכב כביש רגיל לא יכול.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבסיס שלו בעצם כמו של הקסנטיה ההידראולית? שמעתי לא פעם שיש המון בעיות עם המערכת הנ"ל.

והיא נורא יקרה.

באמת שמתי לב לכמה C5 יותר מידי גבוהים,נראו כמו ג'יפ. :shock:

שוב תודה.

פורסם

זה ברור שעל מערכת על מרווח מקרקע משתנה, צריך לשלם בצורת אחזקה לא זולה. אם אתה מוכן לזה, אתה תזכה לכל אותם יתרונות של מערכת. אם אתה לא מוכן לזה, תזכה בתחזוקה זולה יותר.

פורסם

חברים, מספיק עם השטויות האלה של "אחזקה לא זולה".

שום מערכת הידרופנאומטית של סיטרואן לא זקוקה ל"אחזקה לא זולה", וזה כולל אפילו את ה-BX האהובה במיוחד על רס"נ שמועתי.

ה- BX (להבדיל מה- C5) נזקקה אחת ל 4-5 שנים להחלפה של צינור הידראולי יקר שמכונה "תמנון", עניין של 2500 ש"ח וזכתה למוניטין של "זקוקה לתחזוקה יקרה".

בפרק זמן כזה מכונית סטנדרטית תעבור ~100,000 ק"מ ותזדקק להחלפה של ארבעה בולמי זעזועים - שעלותם דומה ולעתים גבוהה יותר, ובכל זאת אף אחד לא מסתובב כאן ומסביר בידענות שמערכת המתלים של מכוניות רגילות "יקרה לאחזקה".

צריך להבדיל בין "אחזקה" לבין "תיקונים".

גם תיקון של הגה כח יקר, ובכל זאת אף אחד לא מזהיר אחרים מפני רכישה של מכונית המצויידת בהגה שכזה, כיוון שמדובר במערכת אמינה מאוד, שמתקלקלת לעתים רחוקות מספיק.

ככל שאני מתרשם (גם על סמך נסיון אישי) המצב דומה במערכת המתלים של ה- C5.

אם למישהו יש מידע בדוק אחר, הוא מוזמן לשתף אותנו, אבל די לכתוב בידענות חסרת בסיס שהמערכת "מצריכה תחזוקה יקרה".

פורסם

מה גם- שכאשר כבר צריך להחליף, לאחר 6 שנים לעתים, בולמי זעזועים (המכונים "בומבות" במקומותינו) המחיר הוא באמת זניח ומקביל בהחלט לבולמי זעזועים סטנדרטיים טובים. והם גם הרבה יותר פשוטים להחלפה בשל המיקום הנגיש שלהם.

פורסם

מבלי לקחת מקרים שהם באמת יוצאים מן הכלל, ה 406-II מצטיינת באמינות כללית מ-ע-ו-ל-ה. למעט היפאנים שעושים גירים אוטומטיים בעלי תוחלת חיים ארוכה (יחסית), כל היתר סובלים מאותו אורך חיים של גיר אוטומטי - וכן, גם מתקלות.

במקרה הזה אין מה להשוות את האוקטביה ל 406-II, ה 406 יוצאת עם ידה על העליונה בכל הסעיפים - וזה כולל גם את מערכת החשמל (ברוב המכוניות אין תקלות כרוניות או בכלל), בקרת האקלים (מזגן,פיקוד וכד'), עיצוב, נוחות, אמינות מערכת מתלים\הגה\פרונט וכד'. מבחינת אמינות ה 406 היא ה"סובארו" של פג'ו.

מחירי החלפים של צ'מפיון אינם זולים ביחס ללובינסקי, מה גם שה-406-II ברוב המקרים לא זקוקה לחלפים אלא לטיפולים שוטפים בלבד.

כמשומשת מדובר בקניה מצויינת במחיר שפוי.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...