Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצחק תלוי איזה סוג של פלאג אתה קונה, יש סוג שמחזיק יותר זמן ויש סוג שפחות.

אלה שמחזיקים יותר עולים יקר.

ע"פ אוטודטה הפלאגים המקוריים הם של NGK אומנם גם DENSO מתאימים בהחלט.

פלאגים של BOSCH אינם פועלים טוב במנוע BP1.8

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בדיקת התנגדות לפלאגים שציינתי נעשה, כאשר מכוונים את הרב מודד על 20K ומהדקים היטב בין שני הצוות של הפלאג ואז על הצג יראה ההתנגדות בקילו אום. דרך אגב יקיר המקטים של פלאג ודנסו ופלאג NGK מופיעם בספר רכב של היצרן ושניהם מתאימים למאזדה 1800 שנת 97.השאלה לפי הנתונים שבדקתי איזה פלאג הוא הכי מתאים? והמסכנה שהגעתי עדיף ngk על דנסו מבחינת אפקט הניצוץ ,הודות לכך שהוא מוליך טוב יותר .בנסיון מעשי הורגש שיפור ב תגובה וסחיבת הרכב בNGK יותר מדנסו זאת דעתי אבל החיסרון לדעתי אורך חיים של הNGK קצר מהנדסו יש להחליפו לא יותר מ20,000 קמ ואילו הדנסו יכול להגיע ל40000 קמ

השיפור בתגובה, וסחיבת הרכב במעבר לNGK הגיוני וברור, אך לא ברור לי על סמך מה אתה מסתמך שאורך חיי מצתי דנסו כפולים ממצתי NGK?

על סמך הבטחות היצרן?

האם יש ברשותך, אסמכתא על כך?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה מנסיון פתחתי פלאגים של ngk שעשו 20,000 החרסינה מסביב השחימה, חלשה, וסדוקה ואילו פלאג דנסו שעבר כ30,000 קמ אין את הסימנים הנל,אני רק משער כך ,לדעתי אני היתי מעדיף את הngk על הדנסו, ומחליף כל 20,0000 את הפלאגים החיסכון בא על חשבון תצרוכת הדלק, וחיי המנוע בשריפה מלאה של הדלק.דרך אגב מחיר של 2 סוגי הפלאגים שווים, העלות כ50שח.

פורסם

כמות השטויות בשרשור זה הרחיקה לכת. זה יפה שאנשים מדברים על חוק אוהם מבלי להבין במה מדובר ומה בכלל הקשר שלו לעניין.

במערכות ישנות צודק דוד באומרו שככל שההתנגדות גבוהה יותר המתח יעלה וזאת כיוון שהפריצה תתרחש רק במתח גבוה יותר.

במערכות אלקטרוניות שכוללות שנאי ולא סליל הצתה (שמחובר בתצורת flyback) או CDI אינני בטוח שזה כך, אם כי קרוב לוודאי שיש השפעה באותה מגמה.

מעט מוזר שההתנגדות האוהמים שנמדדת בין שני סוגי פלאגים שאמורים להתאים לאותה מערכת שונה, אך אין בכך שום דבר בכדי לקבוע מה קורה בפועל.

יכול להיות שהאלקטרודות מגיבות שונה לטמפ', ואילו ההתנגדות האפקטיבית בטמפ' עבודה תשתנה. יכול להיות שמרווח האלקטרודה מותאם בכל אחד מהפלאגים בכדי לפצות על התנגדות האלקטרודה.

בקיצור לא ניתן על סמך מדידה אוהמים פשוטה להסיק דבר וחצי דבר מבלי שיודעים את התמונה הכוללת.

עם דבר אחד לא ניתן להתווכח וזה הביצועים. אם אתה מרגיש שפלאג מסויים מתנהג טוב יותר השתמש בו והיה מאושר.

פורסם
צביקה מנסיון פתחתי פלאגים של ngk שעשו 20,000 החרסינה מסביב השחימה, חלשה, וסדוקה ואילו פלאג דנסו שעבר כ30,000 קמ אין את הסימנים הנל,אני רק משער כך ,לדעתי אני היתי מעדיף את הngk על הדנסו, ומחליף כל 20,0000 את הפלאגים החיסכון בא על חשבון תצרוכת הדלק, וחיי המנוע בשריפה מלאה של הדלק.דרך אגב מחיר של 2 סוגי הפלאגים שווים, העלות כ50שח.

בשביל 50 שקל החלף מצתים כל 20000 , וישן רגוע יותר ששמרת על מערכת ההצתה, ושיפרת את איכות הנסיעה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
בדיקת התנגדות לפלאגים שציינתי נעשה, כאשר מכוונים את הרב מודד על 20K ומהדקים היטב בין שני הצוות של הפלאג ואז על הצג יראה ההתנגדות בקילו אום. דרך אגב יקיר המקטים של פלאג ודנסו ופלאג NGK מופיעם בספר רכב של היצרן ושניהם מתאימים למאזדה 1800 שנת 97.השאלה לפי הנתונים שבדקתי איזה פלאג הוא הכי מתאים? והמסכנה שהגעתי עדיף ngk על דנסו מבחינת אפקט הניצוץ ,הודות לכך שהוא מוליך טוב יותר .בנסיון מעשי הורגש שיפור ב תגובה וסחיבת הרכב בNGK יותר מדנסו זאת דעתי אבל החיסרון לדעתי אורך חיים של הNGK קצר מהנדסו יש להחליפו לא יותר מ20,000 קמ ואילו הדנסו יכול להגיע ל40000 קמ

לא יודע איך בדקת את ההתנגדות אבל אני לא הצלחתי בשום צורה, מה הכוונה שאתה אומר "מהדקים היטב בין שניי הקצוות של הפלאג" ,אנא הסבר בבקשה את עצמך?

פורסם

נשמע לי לא סביר שבאמת הצלחת לבדוק את התנגדות מרווח האוויר בין אלקטרודות הפלאג.

הרבה יותר הגיוני לי שבמהלך המדידה נגעת עם פרוב אחד בחיבור של האלקטרודה המרכזית ונגעת בפרוב עם האצבעות, ועם הפרוב השני, כשהיד השנייה נוגעת בפרוב, נגעת בגוף המצת, וכך ההתנגדות שנמדדה היא של הגוף שלך בין כפות הידיים ולא של מרווח האוויר.

פורסם

לא נראה לי שמדובר בהתנגדות מרווח האוויר ואם לזה פותח השרשור התכוון אז כל העניין בדיחה גמורה.

אני הבנתי שהכוונה מהחלק התחתון של האלקטרודה לחלק העליון (ולא כלפי הגוף).

התנגדות האוויר לא ניתנת למדידה בעזרת רב המודד. מדובר במאות מגות עד גיגות אוהם (כתלות בלחות ובלחץ).

פורסם

מישהו מוכן להסביר לי בבקשה על האיור שצירפתי בין מה למה נמדדת ההתנגדות, כי אני לא מצליח לראות את ההתנגדות על הרב מודד בשום צורה הייתכן?Plug_construction.jpg

אגב המדידה הזאת נותנת משהו להבין על מצב הפלאג או שהיא ממש מיותרת ?

פורסם

לידיעתכם לא התכוונתי כלל להתנגדות מרווח אוויר,אלא אם נלך לפי השירטוט הפלאג של מר בוס, ההתנגדות נמדדת ביו שני קטבים אחד terminals ו center elektrode יש לציין שבין שני קטבים יש פחם.

פורסם

עשיתי את הבדיקה בדיוק כפי שציינת אך לצערי לא התקבלה שום התנגדות על הצג של הרב מודד הייתכן? זה אומר שהפלאג תקול?

אגב עד כמה שאני יודע הפלאג תקין לחלוטין

יכול להיות שההתנגדות כל כך גבוהה ולכן לא מתקבלת קריאה ברב מודד?

פורסם

אכן כן בוס, תלוי איזה סוג פלאג אתה בודק, יכול להיות שהתנגדותו גדולה מאוד ,שאין באפשרותו של הרב המודד להראות את התנגדותו.

פורסם

אז אם אני מבין נכון את דבריך ואכן כאשר נמדדת התנגדות כל כך גדולה זה מצביע בוודאות שהניצוץ שהפלאג מוציא יהיה קטן מאוד ולא יעיל, או שהבדיקה הזאת ממש "חובבנית" ולמעשה לא באמת ניתן להסיק ממנה כלום על מצבו של הפלאג?

פורסם

ציין איזה רכב שנת יצור נפח מנוע ,והאם הוא רשום בהוראות יצרן הרכב אם כן מאיזה סוג הפלאג ואיזה חברה?

• תוכן חדש...