Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה היותר ממשית שלנו היא שחלק מהמגיבים כאן בעצם נותנים לגיטימציה למעבר על החוק

אנשים שהם כביכול נורמטיבים אומרים שאנשים צריכים לשמור על החוק אבל רוצים לאכוף את זה במעבר על החוק, אותו חוק

יש אנשים שמכבדים את החוק, ויש אנשים שעוברים על החוק

מי שעובר על החוק הוא עבריין, בין אם עשה את זה תוך הגנה על הקניין שלו או בין אם גנב מאחר, שניהם עבריינים.

הבעיה היא שאנחנו נותנים לגיטימציה לעבריינים מסוג אחד, ומבחינת הפושע יהיו אלו שיצדדו בו, לצערנו.

ואיך? נניח שהוא גנב את המחשב כדי למכור אותו כדי לקנות אוכל למשפחה שלו. אנחנו כאן נגיד שזה לא משנה מה אסור לו לגנוב.

אנשים קשיי יום יגידו לנו שאין ברירה

אנחנו נגיד שצריך להכות את הפושע

אחרים יגידו שאסור להרביץ לו כי כבר לא הייתה לו ברירה

וזה העיוות, כי כל אחד בוחר באיזה חוק ספציפי לעמוד, במקום לקיים את החוק הכולל על פי משמעותו

אתה לא יכול לעשות לך חוק כפי יכולתך

אם אתה מכיר בגנב כעבריין אז תכיר במי שעובר על החוק ומכה אדם שלא תקף אותו כעבריין.

כל ה"חוק כפי יכולתך ועמדותיך" הזה הוא מה שהופך את המדינה שלנו לסמטוחה שהיא נמצאת

או שאתה מכיר בחוק ומקיים אותו , או שאתה בוחר איפה ואיפה ואז אתה לא יותר מעבריין

אני לא אגיד לך שאני חושב שזה נכון וצודק אבל זה החוק ולצערנו יש אנשים שבוחרים להם באיזה חוק לעמוד ובאיזה לא. עד שהחוק לא ישתנה זה דבר אסור.

אתה יכול לפרש בעצמך כל היום מהי הגנה עצמית, ולמה שVOLK אומר אין שום קשר לנושא

נ.ב חוק דרומי לכל מי שמעוניין להרחיב

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כולכם גיבורים גדולים.. רמבו 1 ורוקי 2, אבל ברוב המקרים אנשים שמגיעים למצב של תכנון פעולות שפלות כמו זאת שעשו לאיציק אלוה אנשים שנמצאים בשפל בחייהם- כאלה למשל שהיו מוכרים את הלפטופ של איציק בכמה גרושים רק כדי לקנות סמים.

להם אין שום דבר להפסיד בחיים, מלבד העובדה שהם ברובם נרקומנים/אלכוהוליסטים או סתם עבריינים בנשמה הם גם ברובם מצויידים בסכין נשלפת כזו או אחרת כדי לשרוד מול המקבילים שלהם בעולם הזה.

אתם יכולים לרוץ אליהם עם כל לום, מפתח ברגים, או חפץ שתמצאו בבגאז'- סיכן פרפר אחת תסגור דווקא לכם את הסיפור.

בקיצור, כל מקרה לגופו- אל תייצגו את עצמכם כלוחמי קומנדו על גבי המקלדת.

סכין פרפר אף פעם לא תעצור מפתח ברגים או לום, בשנייה שאתה פוגע בו, לא משנה כמעט איפה בגוף או ביד שמחזיקה את הסכין ותשבור לו את העצמות עדיף בראש, הוא נופל, ואז יש לך הזדמנות מצויינת גם לשבור לו את הראש עם הלום, ואז לברוח כדי שלא יזכור אותך.

אבל מה פתאום לפגוע בגנב המסכן שרק מנסה להרוויח בכבוד עוד מנה, לא אתה צודק, אני פושע והוא הקורבן.

פורסם

שרגאמן - ולהגן על רכושי? אני לא אמור?

בוא תגיד לי מה עדיף - להגיש תלונה במשטרה שגנבו לך ולחזור הבייתה עם הזין ביד (אבל בלי כל הפורנו - כי אין לפטופ)?

או לפרק לאיזה בנז*נה את הצורה, ללכת הבייתה עם הלפטופ והרגשת סיפוק שחסכת לכמה אנשים שקצת פחות מודעים לסביבה שלהם את התסביכים מול המשטרה.(כי לגנב, בדיוק כמו למתנ"א יש מכסה שהוא צריך לעמוד בה).

ולכל מי שחושב שאם הגנב מסכן והוא צריך להאכיל משפחה ובגלל זה הוא גונב אז זה אולי קצת בסדר - צאו מהסרט שלכם או לכו תתפקדו במר"צ ותזרקו אבנים על חיילי צה"ל שמונעים כל יום כניסה של עשרות מטעני חבלה לקניון האהוב עליכם.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני מניח שהגנב הזה לא היה שם לבד אלא חיכה לו רכב, היה יכול להיות נחמד להסתכל לאיזה רכב הוא נכנס ולמסור את הפרטים למשטרה.

הכי טוב לנסוע ליוחננוף, מרוב ערסים אף אחד לא מנסה לפרוץ שם ככה שזה הכי בטוח.

בקשר לאלימות, כל עוד הגנב לא התחיל באלימות ובטח ובטח שלא נשא עליו כלי שיכול לשמש לפגיעה, כל מה שתעשו לו לא יחשב להגנה עצמית אלא לתקיפה.

הגנה זה שאתה מגן על עצמך מפני התקפה של מישהו אחר, ברגע שאתה זה שתוקף ראשון, אתה הופך להיות תוקף ובזה נעלם לכם סיפור ההגנה עצמית.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
בקשר לאלימות, כל עוד הגנב לא התחיל באלימות ובטח ובטח שלא נשא עליו כלי שיכול לשמש לפגיעה, כל מה שתעשו לו לא יחשב להגנה עצמית אלא לתקיפה.

הגנה זה שאתה מגן על עצמך מפני התקפה של מישהו אחר, ברגע שאתה זה שתוקף ראשון, אתה הופך להיות תוקף ובזה נעלם לכם סיפור ההגנה עצמית.

טעות בידך ידידי, החוק אומר אחרת.

המשפט הישראלי מסדיר את סייג ההגנה העצמית בסעיף 34 י לחוק העונשין, התשל"ז 1977- . על-פי הקבוע כיום בחוק, סייג ההגנה העצמית יחול כאשר אדם עושה מעשה "שהיה דרוש באופן מיידי כדי להדוף תקיפה שלא כדין שנשקפה ממנה סכנה מוחשית של פגיעה בחייו, בחירותו, בגופו או ברכושו, שלו או של זולתו". אל הסייג מתווספת בסעיף 34 טז לחוק העונשין דרישת הסבירות, שלפיה הסייג לא יחול "כאשר המעשה לא היה סביר בנסיבות העניין לשם מניעת הפגיעה".

כל עוד הרכוש שלך בידיו, מותר לך לפגוע בו במידת הסביר כדי שהרכוש יושב לך. להכות בידו כדי שיעזוב את התיק עושה רושם של משהו שעומד במבחן הסבירות. אחרי ששחרר את התיק ואינו מהווה איום (מתרחק לדוג') כבר לא חוקי להמשיך להרביץ לו כדי לעשות את העבודה שההורים שלו לא עשו בחינוך שלו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
ולכל מי שחושב שאם הגנב מסכן והוא צריך להאכיל משפחה ובגלל זה הוא גונב אז זה אולי קצת בסדר - צאו מהסרט שלכם או לכו תתפקדו במר"צ ותזרקו אבנים על חיילי צה"ל שמונעים כל יום כניסה של עשרות מטעני חבלה לקניון האהוב עליכם.

מישהו ציין את זה בשרשור?

פורסם
טעות בידך ידידי, החוק אומר אחרת.

כל עוד הרכוש שלך בידיו, מותר לך לפגוע בו במידת הסביר כדי שהרכוש יושב לך. להכות בידו כדי שיעזוב את התיק עושה רושם של משהו שעומד במבחן הסבירות. אחרי ששחרר את התיק ואינו מהווה איום (מתרחק לדוג') כבר לא חוקי להמשיך להרביץ לו כדי לעשות את העבודה שההורים שלו לא עשו בחינוך שלו.

1. גם אם הוא היה עם התיק ביד, אלימות עם מפתח ברגים או כל כלי אחר זה כבר לא סביר (וזה מה שהוצע פה בשרשור)

2. אם השגת את התיק כי הוא נתן לך מיוזמתו (כמו שקרה בפועל), אתה כבר לא יכול לגעת בו, ולכן שוב, מה שהציעו פה היה מביא לפתיחת תיק פלילי.

מה גם שחוק לחוד ובית משפט לחוד, השופטים יחמירו עם התוקף בגלל שהם מפרשים אחרת את מידת הסביר ממה שאנחנו כאזרחים מפרשים.

in the face

with a chair

פורסם

אתם מוכנים להפסיק לשלוף סכינים?

90 אחוז מהמקרים, נשק שתשלפו יגרום או לכם יותר נזק מלפושע או שהפושע ישתלט עליו וישנה לכם את סדר-היום.

אתם רוצים להגן על עצמכם? תלמדו אמנויות לחימה,

ותפסיקו כבר לשלוף סכינים על כל פלוץ ששיחררו לידכם.

אינשאללה שכל מי ששולף סכין על אדם או חיה, יידקר ממנה בעצמו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
הודעתי גם לשיטור העירוני אצלנו בעיר ולהפתעתי גיליתי שאיכפת להם(התקשרו פעמיים בכדי לקבל עוד פרטים).

:lol::lol::lol::lol::lol:

גם כשניסו לפרוץ אלינו הביתה (ולא הצליחו) אמרתי לאשתי לא לטרוח להזמין משטרה. היא דוקא כן הזמינה, ובאמת היה להם

מאוד אכפת. שני שוטרים הגיעו, ומילאו במשך 45 דקות דו"ח של חצי עמוד. למחרת גם הגיע שוטר מז"פ שבא לחקור את תעלומת

החלון השבור. גם השוטר הקהילתי מאוד מאוד התעניין.

ואני רק שואל: אולי במקום כל ההתעניינות והניירת, עדיף שיהיו קצת יותר שוטרים ברחובות בנסיון למנוע את הפשע הבא:?:

:turn-l:
פורסם
אתם מוכנים להפסיק לשלוף סכינים?

90 אחוז מהמקרים, נשק שתשלפו יגרום או לכם יותר נזק מלפושע או שהפושע ישתלט עליו וישנה לכם את סדר-היום.

אתם רוצים להגן על עצמכם? תלמדו אמנויות לחימה,

ותפסיקו כבר לשלוף סכינים על כל פלוץ ששיחררו לידכם.

אינשאללה שכל מי ששולף סכין על אדם או חיה, יידקר ממנה בעצמו.

אל תגיד פלוץ, זה לא נאה בפורום הזה

מהיום אמור "אפיק פרסי"

in the face

with a chair

פורסם

נראה לי שלייקס לא הבין את הדוגמא שנתתי בכלל

אמרתי שהבעיה היא שכל אחד נותן לגיטימציה לפשע שהוא רואה כנכון

יש שנותנים לגנבה לגיטימציה מסיבורת מסויימות (וזה הדוגמא שנתתי- שיהיו כאלה מהסביבה שלו שיראו את זה ככה)

ויש שנותנים לגיטימציה לריסוק פנים של בן אדם שלא מהווה להם סכנה גופנית

בשני המקרים נותנים לגיטימציה לפושעים, ובגלל זה יש לנו כל כך הרבה עבריינים כי כל אחד בוחר "מה בא לו"

ולמתקשי ההבנה, לא לא אמרתי שזה בסדר לגנוב

אני לא ממש מרגיש סיפוק מיני וירגיש כמו מלך העולם אם אני "אשבור להם את הפנים" ולא ארגיש עם הזין ביד אם החזרתי את מה שנגנב בלי לרסק לעצמי את החיים ולו את הפנים

ואת הפורנו שלך תשאיר לעצמך

תגן על הרכוש שלך, אבל במסגרת החוק. או שתתנהג כמו עבריין ותעבור עליו כי לך זה נראה נכון

פורסם

שאני אבין, אתה לא רואה בגנב שמפנצ'ר לך צמיג וגונב ממך את התיק כאיום?

אותי הוא מפחיד - באותה מידה הוא יכול לבוא אליי אחרי זה הבייתה, אני מעדיף להשאיר חותם - ולא אני לא ממש מפחד שאותו גנב יתבע אותי - הרי אין לו שום דרך להוכיח זאת ואני מתקשה לחשוב על מישהו ברחוב שיעיד לטובתו.

אל תשווה בין תירוץ לגניבה לסיבה הגיונית (לדעתי לפחות) להחזיר קצת מלחמה.

יפה נפש זה טוב ויפה, אבל בנתיים אתה ואני מפחדים להיכנס לכל מיני ישובים ולא להיפך.

כנראה יש לי בעיה בראש כי שונא את הכסת"ח הישראלי שמפחד לקחת אחריות ו\או יוזמה.

זה לא שונה בהרבה מזה שכולם מתלונננים על מחירי הדלק אבל ממשיכים לתדלק ולנסוע כרגיל.

כי הרי כולם מתלוננים על מכת הפריצות - אבל כשבא פורץ אף אחד לא מעז לשלוח אותו לסיבוב במיון שירגע.

בקשר לפורנו שלי - לקחת את ההמחשה הזאת קצת ללב הא?

בקשר למשפט האחרון שלך - מה ההבדל בין זה ללנסוע 91 ביודעין בכביש שמותר 90? כי אם עשית את זה, אני לא רואה איך אתה מרשה לעצמך לכוון לכיוון הזה.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ואני רק שואל: אולי במקום כל ההתעניינות והניירת, עדיף שיהיו קצת יותר שוטרים ברחובות בנסיון למנוע את הפשע הבא:?:

כל כך מתבקש אחרי משפט כזה לפתוח שרשור "כמה שוטרים צריך כדי להחליף מנורה\למנוע את הפשע הבא"....... :lol:

ולעניין השרשור,

לא מבין את כל המתחסדים והצדיקים פה,אם אתם מוכנים לראות מישהו שעומד מטר מכם,ללא כל אמצעי תקיפה, ומתחיל לברוח עם הרכוש שלכם,אז המצב שלכם באמת עגום,ואתם באמת חלק מהסיבה לכך שהפשע אכן מנצח,והפשע מאוד משתלם.

גנב לא לומד כלום מזה שתקללו אותו על כך שהוא גנב לכם,הוא גם לא לומד כלום מהלילה במעצר שהוא עשוי לקבל אם ייתפס, והוא רק יילמד להיות גנב יותר "מדופלם" אם וכאשר ייכנס לכלא,שם הוא רק ישכלל את שיטותיו (שכנראה היו דפוקות מלכתחילה,אחרת לא היה נתפס...).

גנב לומד הכי טוב דרך הגוף,כי כמו בצבא,לפעמים מה שלא נכנס דרך הראש,לפעמים נכנס דרך הרגליים או חלקי גוף כואבים אחרים.

אז כן,אני משתייך ל"עדר" שגורס שאם מישהו מזיק לרכושי או חלילה מנסה לגנוב את רכושי,אזי אני צריך לנקוט פעולה במידת הצורך, אמנם אני לא מסכים עם VOLK שיש לרוצץ את גולגולת הגנב,אבל אני בהחלט חושב שלשבור איזו יד ו\או רגל,או סתם "לנפח" אותו במכות יכול להיות גם מאוד מהנה ומספק עבורי,וגם מאוד מלמד ו"מעשיר" עבור הגנב, שעכשיו שהוא כבר קיבל את עונשו אני אפילו לא רואה טעם בלהתקשר למשטרה כדי להתלונן עליו,כי אלימות עושה את העבודה יותר טוב מהחוק בישראל, ממש WIN WIN,כולם שמחים, הגנב על כך שאמנם קיבל מכות,אבל לפחות משטרה לא מעורבת,ואני על כך שהצלתי את רכושי ועל כך שתרמתי מנסיון החיים והידע שלי לגנב,שעכשיו הרבה יותר חכם.

ותפסיקו ישר לצטט פה חוקים יבשים כמו איזה סטאז'רים במשרד עורכי דין, כל עוד הנזק הינו בגדר הסביר (קרי מה שכתבתי, הכל הפיך),זה אפילו לא יגיע לבית משפט,כי במקרה הטוב האזרח האלים יקבל אזהרה,והגנב ייקבל עונש עוד יותר חמור בגלל שהשופט יתעצבן על החוצפה שלו לבוא ולהגיש תלונה נגד מישהו שניסה לגנוב את רכושו.

כל עוד לא הרגת אותו או השארת אותו עם נכות קבועה, רוב הסיכויים שלא תגיע אפילו לבית משפט ובמקרה הכי גרוע יזמנו אותך לחקירה במשטרה בלי פתיחת תיק ובלי נעליים.

ורק תשימו לב כשיש שמש,תמיד תדאגו ללכת לכיוונה,כדי שלא בטעות תיבהלו מהצל של עצמכם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
...

:mm_yeah:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...