Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך דיסק קשיח של 250-300GB שיהיה בעיקר לאחסנת מוסיקה, המחירים של הדיסקים החיצוניים די זולים ונוחים וחשבתי שאולי זה יהיה פשוט יותר מאשר להתקין בתוך המחשב ולהגדיר אותו, השאלה האם יש חסרונות לזה? אין לי צורך בניידות, יש לי דיסק און קי של 16 שמספיק לי לנייד קבצים.

פורסם

מניסיון עם 2 דיסקים חיצוניים, זה מומלץ מאוד.

מחברים לUSB ונהנים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

חיבור USB איטי יותר מחיבור SATA, ככה שלא תמיד זה כדאי.

דיסקים ניידים עובדים, בד"כ, ב5400RPM בעוד הרוב הגדול של הפנימייים עובד על 7200RPM ויש כאלה שעובדים ב10,000RPM.

אלו דברים שמשפיעים על מהירות העבודה של המחשב.

אם מדובר על HD שישמש לאחסון קבצים כמו מוזיקה - זה יהיה סביר.

אבל להתקין עליו משחק או תוכנה, שהם יחסית כבדים, ולהריץ משם - לא מומלץ.

שים לב-

מנסיון עם HD ניידים, עדיף לקנות כאלו שמקבלים את המתח שלהם ישירות מהמחשב אליו הם מחוברים.

הם בד"כ עולים קצת יותר מאלו עם כבל-מתח עצמי, אבל זה בהחלט שווה את זה.

ואני מצטרף להמלצה על ה WD PASSPORT. כונן מצויין!

יש לנו כמה כאלה בעבודה, עובדים שעות על גבי שעות - ועד כה, טפו טפו טפו, לא איכזבו.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
מנסיון עם HD ניידים, עדיף לקנות כאלו שמקבלים את המתח שלהם ישירות מהמחשב אליו הם מחוברים.

דווקא אני לא כ"כ ממליץ. יש כמות זרם מוגבלת ש-USB יכול לספק ודיסק קשיח יחסית צרכן כבד. מעבר לזה מעומסים כאלו לפעמים נשרפות יציאות של USB. דיסק עם ספק חיצוני זו אופצייה שאני ממליץ עליה.

גם, אם יש כמה מחשבים, למרות התוספת במחיר, ממליץ על דיסק רשת ולא USB.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מסכים עם זה שבהודעה מעלי

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

מסכים עם אלפא 164. לUSB יש כמות מוגבלת של כוח שהיא יכולה לתת, מה גם שהיא לוקחת את הכוח הזה מהספק כוח ואם אין ספק כוח חזק זה יכול לגרום לקריסה שלו.

נתקלתי במקרה אתמול בהארד דיסק הזה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1687&CatCode=47

הוא זול ואולי שווה לבדוק אותו.

פורסם

דיסק רשת, אם לא מדובר ברשת של ג'יגה - יהיה סתם איטי ויהווה צוואר בקבוק לתעבורת המידע - מה גם שסתם יכביד על הרשת.

לגבי כבל מתח חיצוני - יש לנו כמה וכמה HD-ניידים שמכבלים מתח דרך כבל הUSB, אנחנו משתמשים בהם ה-מ-ו-ן.

על מחשבים שונים במקומות שונים - וזה עדיף בהרבה מאשר HD-נייד שצריך להתחיל למצוא לו גם חיבור מתח.

לא קרה לנו מעולם שיציאת הUSB לא הצליחה לספק מתח לHD הנייד ולא קרה שנשרפה יציאת USB בגלל שעבר בה מתח חשמל.

מבחינה פרקטית, יציאת USB בכל מקרה חייבים בשביל לחבר את הHD למחשב.

כבל מתח נוסף רק מסרבל את העניינים ומוסיף חוטים (שבד"כ גם ככה יש יותר מידי), ויהווה חסרון רציני אם אין שקע חשמל קרוב או שרוצים לבצע העברה של מידע למחשב נייד בשטח.

מה גם שזה חושף את הHD הנייד לרגישות בשינויים המתח בזרם החשמל.

עריכה:

The USB specification provides a 5 V supply on a single wire from which connected USB devices may draw power. The specification provides for no more than 5.25 V and no less than 4.75 V (5 V±5%) between the positive and negative bus power lines.[12] Initially, a device is only allowed to draw 100 mA. It may request more current from the upstream device in units of 2 mA up to a maximum of 500 mA.

די והותר לHD ממוצע :roll:

פורסם

אתה מדבר על דיסקים של 2.5 אינטש. (לניידים)

הגדולים - 3.5 אינטש שיש במחשבים רגילים, חייב מקור מתח חיצוני.

פורסם

YES, I DO. ורוב הניידים הם 2.5 אינץ' (של המחשבים הניידים).

פורסם

אכן הדיסקים המדוברים (PASSPORT של WD) הם מצויינים , זריזים מספיק , צריכת חשמל נמוכה (בטח שלא תשרוף USB אלא אם הוא תקול מראש) ובעובי 2.5"

לא ראיתי כוננים בגודל 3.5 בלי חיבור חשמל חיצוני (מה שמסרבל אותם בצורה נוראית) ואכן חבל מאוד שהם באים רק עד נפח של 320 גיגה ושהם לא משתלמים במחיר הזה (לעומת ה250 או ה160 , כשהאחרון זול במיוחד).

כמו כן , יש גם את הWD ELEMENT שהם גם מצויינים וטיפה קשיחים יותר חיצונית (מצד שני אני מכיר כמה וכמה PASSPORTים שעברו את 7 מדורי הגיהנום וחיים לספר על זה :) )

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

דיסק קשיח נייד, של WD PASSPORT 2.5 מגיעים הרי ללא שום חיבור מתח חצוני, אלה ניזונים מהמתח של ה- USB, זאת אומרץ, שהרי מן הסתם אותה חברה (עצומה) חשבה על זה ועשתה בדיקות יציבות רבות ובדיקות תאימות הרי נכון? אין מצב שמשחררים מוצר לשוק שעלול לעשות נזיקם לכניסה או שהוא זקוק ליותר מתח ממה שה- USB מסוגל לספק, פשוט לא קיים.

מה גם, הניידים הקטנים הללו, תוכננו במקור ובכוונה, על מנת לצרוך מתח נמוך ככל האפשר ולהיות ניידים וקלים וכו', לכן יקרים.

כמו כן, מהירות הסיבוב שלהם נמוכה, מה שגם לא צורך מתח גבוה.

כאשר מדברים כבר על דיסיקם קשיחים של 3.5 הגדולים, הם חיייבם מקור מתח חיצוני, עקב כך שבנפחים של 500 ומעלה, יש יותר מפלטה מגנטית אחת, לכן, ריבוי פלטות, אומר יותר חום, זה למה המעטפת שלהם מאוררת וגדולה וכו', יותר חשמל, מהירות סיבובם הגבוהה דורשת מתח נוסף וכל זה מסתכם בכך שהם כן דורשים מתח חיצוני, אבל הביצועים, גבוהים בהרבה יותר כמובן.

לפי דעתי ומהכרות עם החומרה, אדם אשר שומע מוזיקה, תמונות וכו' ולא מתעסק בדבירם כבדים שדורשים תעבורה עצומה, יסתפק מאוד ב WD PASSPORT, מעל ומעבר, שיר לא יזדקק לתעבורה של עשרות מגה בשנייה, לכן, דרך ה- USB2 הוא יוכל לשמוע ישירות מהכונן שלו ולראות תמונות שירים וכו', ללא כל בעיה, הרי חשבו על כל זהל פניי השחרור של המוצר.

***Discover

המתח במצויין וכו', קראתי באתרים נוספים אשר עשו בדיקות, אין כלל בעיה במתח שיציאת ה- USB מספקת, אבל אך ורק לכוננים קטנים כגון ה- WD PASSPORT וכו', מכיוון שהארד דיסק גדול, בעל כמה פלטות ומהירות סיבוב גבוהה וכו', פשוט יוכל לההרס מאי יציבות ספיקת החשמל שהוא דורש וכו', לכן הם מגיעים עם מקור מתח חיצוני.

לכן במקרה הזה, WD PASSPORT ובסגנון, יהיו בחירה מצויינת.

בקשר לרשת, תעבורה של גי'גה ביט לשנייה, היא תאורטית כמובן, הרי לא חשבת שבאמת אם יש לך 2 מחשבים עם חיבור כזה ואתה מעביר בינהם קובץ, זה מועבר במהירות של 125 מגה בשנייה נכון? זה בתאורייה ועד, שיב לב, עד גי'גה ביט לשנייה. כמו שחיבור SATA2 מדבר על תעבורה תאורטית של עד 300 מגה בשנייה, שהחברה בודקת בתנאי מעבדה וכ'ו וכו', כי עד היום, המקסימום שההארד דיסק החדש שלך יוצא בספק אם יעבור את ה- 80 מגה בשנייה בקריאה.

חיבור רשת של 100 מגה ביט, יכול לספק מקסימום 12.5 מגה בשנייה, לכן, בשביל להעביר שירים או תמונות וכו' או לשמוע ישירות שירים או לראות סרטים מהכונן, 12 מגה יספקו בהחלט, אפילו אם זה במקרה הקיצוני 5 מגה בשנייה, זה יספיק ביותר לצפייה, שמיעה, וראייה מהדיסק הנייד שיהיה מחובר דרך רשת. (דרך אגב, סרט של 1080P ששוקל 10 ג'יגה, בשנייה אחת לוקח כ 1.5 מגה בשנייה אז לשמיעה של שיר MP3 ששוקל 10 מגה, נראה לי יספיק :) ).

רק מה, החסרון בכך שזה תופס יציאת רשת.

*****אסף199

דיסק קשיח בגודל 3.5 רגיל צורך כמה וואטים ספורים, על איזה ספק כוח חזק אתה מדבר? כאשר אצל כולם מותקן ספק כוח אפילו סיני הכי הכי פשוט ולא יעיל וחלש של כ 350 וואט ומעלה? מה גם, שיציאת ה- USB מסוגלת לספק כמות מתח יחסית קטנה מאוד כ 500MA שזה לא כל כך נראה לי שתשפיע על ספק כוח כלשהו. :oops:

פורסם

שיקול די פשוט של ניידות/מחיר/אופן שימוש.

ה-NOTEBOOK של WD הם זולים, מסורבלים ואיטיים. יש לי אחד של 320GB

המשמש למטרות גיבוי בלבד, ולמעשה, הוא בכלל לא זז מהבית.

אם המטרה היא להשתמש בכונן החיצוני קצת יותר מאשר אחת לשבועיים,

כדאי לשקול משהו קטן, נוח ויקר יותר.

אם אתה בסך הכול צריך עוד נפח אחסון, קח דיסק רגיל/פנימי וזהו.

זול בהרבה וגם שקט יותר.

לחבר כונן נוסף למחשב זה חצי שעה של עבודה במקרה הגרוע,

ותמיד אפשר לסנג'ר חבר עם ידיים ימניות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

גם באותו הראש, WD PASSPORT שווה כל שקל, קטן, לא זקוק לחיבור מתח נוסף, מהיר ואמין והנפח שלו מספיק בהחלט להכל.

• תוכן חדש...