Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דבר ראשון, אני לא רואה שומדבר נורא כלכך בלהיות דנמרק.

ובכל מקרה - על חגי ומועדי ישראל מלמדים בבתי הספר (תתפלא, זה עדיין חלק מתוכנית הלימודים), רואים בטלויזיה וכו'.

לאכוף קיום מצוות, בחוק, יהיה הרסני לחברה הרבה יותר מאשר התרת מכירת חמץ בפסח.

נסיעה, הדלקת אש ועבודה בשבת אינם אסורים בחוק. ומי שרוצה לקיים אותם - מקיים אותם.

לא ראיתי שבגלל זה אנשים פתאום משמדים.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אותי דווקא מעניין למה אין לדתיים שום התגמשות ל"רצונות וצרכים" שלי, ואני לעומת זאת, בכל מה שאני עושה במהלך היום ישנה התגמשות כזו או אחרת כלפי הדת. (כפייה?)

פורסם

דיסקבר תתפלא, עצור ילד בישראל (לא כיפה סרוגה/חרדי) ושאל אותו על חגי ישראל, תבדוק את רמת הבקיאות שלו, אתה תגלה בורות גדולה.

אם ילד בא לבית ושואל את אבא "תגיד אבא מה הסיפור של פסח?" והאבא יענה "אה זה כמו "שר הטבעות" משהו עם ענקים וגמדים קסומים, לך תראה את הסרט" או "אין לי שמץ, לך לזרוק את הזבל", כאן כשלנו.

אין שום דבר רע בדנמרק, אבל הם מתאימים לעם הדני, זה לא עם ישראל, take it or live it.

ארז, "מתגמש"?, הדת לא שייכת לדתיים, אתה חלק מהעם היהודי במדינת ישראל, היהדות היא מהותה.

פורסם

עצם העובדה שיש אדם אחד בדיון הזה שכותב משהו אחד,

ומולו יש לפחות עשרה שכותבים משהו אחר, מראה לך itzik901 בדיוק כמה היהדות חשובה לנו.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ומולו יש לפחות עשרה שכותבים משהו אחר, מראה לך itzik901 בדיוק כמה היהדות חשובה לנו.

זה לא אומר שזה נכון, מר תעלול...

אני דווקא מסכים עם איציק...

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

אין פה "נכון" ואין פה "לא נכון". זו לא שאלה של כן או לא.

הלך הרוח הכללי מנוגד למה שאיציק מנסה לשדר, זו הייתה הנקודה.

לרוב האנשים לא איכפת מהיהדות, ואם לרוב לא איכפת - אז למה להכריח ?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אף אחד פה לא דיבר על להכריח. אתה רוצה- תהנה. לא רוצה- לא צריך.

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

- מה שאתה אומר מאוד עצוב.

- זה לא נכון בכלל, הפורום לא משקף את כלל האכולוסיה.

- הרבה משתמשים בפורום לא נכנסים לדיונים הללו, למרות שהם שולחים לי הודעות תמיכה בפרטי.

פורסם

דנמרק כבר קיימת במתכונתה הנוכחית

ישראל קיימת גם היא, כנראה מתוך איזה כוח התמדה שהרי עם מנהיגים כל כך נפלאים ותושבים אוהבי בריות אין סיבה שנהיה בת*ת שאנו נמצאים בו.

אתם רוצים לחיות במדינה הדומה לדנמרק, למה לכפות עלי לגור במדינה כזו, הרי אתם נגד כפיה, פשוט יותר לעבוד לדנמרק.

הרי על הז*ן שלכם היהדות והחגים ובכלל כל האנשים הללו עם כיפה על הראש, מגוחך ומפריע לתספורת האופנתית.

חייתי בגולה, חלק מהמשפחה שלי עדיין חי בגולה, יש סיבה שבגללה הגענו דווקא לא"י ולא לדנמרק.

-אני לא שומר כשרות, אין לי בעיה עם מכירת חמץ, אכילת חזיר וכולי, הבעיה שלי מתחילה באנטי דתיות, זרם זה של ה"חילונים" מגעיל אותי אף יותר מהחברה של הכפייה הדתית.

אתם חיים במדינה שמוגדרת גם כמדינה יהודית וגם כמדינה חילונית, אני מאוד לא הייתי רוצה לוותר על אף אחד משני ההיבטים.

מי שרוצה לגור בדנמרק, שיבושם לו, אני טוב לי כאן בנחלת ה"אבות".

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

איציק, אני בטוח שיש לך הרבה תומכים במחתרת, וכמובן שגם ה' לצידך.

אבל ברצינות... אם לא היה לי אכפת מהיהדות, לא הייתי מתעצבן מלכתחילה.

מה שמעצבן אותי זה שמתעלמים מעקרונות וערכים יהודיים, ומתחבאים מאחורי

הדת, מבלי להבין מה באמת עומד מאחורי המנהגים שמייצגים בעיניכם את "הגחלת".

המנהגים של היום מבוססים ברובם על פירוש של קשיש זה או אחר המתקרא "חכם"

ובעל ביצים מספיק גדולות ע"מ להכתיב לאנשים ה"פשוטים" ולהסביר להם למה כביכול

התכוון הכותב המקראי. אני לא מאמין ב"חכמים", רבנים או מקובלים וכל הקשור בזה.

אני רואה בזה פולחן אישיות, וכל מי שהגיע ממדינה קומוניסטית או ממשטר טוטליטרי

יודע מה עומד מאחורי הפולחנים האלה. התורה ניתנה לכל עם ישראל, ואין שום סיבה

להכניס מתווכים לעניין. לפיכך, כל פירוש של "חכם" זה או אחר, שאינו עומד בקו אחד

עם הפשט המקראי, אינו מקובל עליי.

ואם נחזור להקשר המקורי: אני לא חושב שבני ישראל סבלו ממצות יבשות בשביל שגם

אני אסבול כמה אלפי שנים אחרי. נהפוך הוא, לדעתי הם סבלו בשביל שאני אוכל לחיות

באופן חופשי, במדינה שלי ולפי חוקים שהתקבלו ע"י כל העם, ולא רק ע"י חלק ממנו.

פורסם

איך שאני רואה את זה, אכילת מצות דומה יותר ליום הזכרון מאשר ליום כיפור. העובדה היא, שלא מוותרים על אכילת חמץ מאיזשהי סיבה דתית, אלא כמחווה וכדרך לזכור את מה שעברו אבותינו. ביום כיפור צמים מסיבה דתית, אבל אי אכילת חמץ דומה יותר, אם כבר, לטקסים ביום הזכרון (להבדיל, כמובן). לא עורכים את הטקסים האלה כי חייב, אלא בתור סימן של כבוד. אי אכילת חמץ גם היא סימן של כבוד והזדהות.

לכל אלה שאומרים שלא אכפת להם מהיהדות: עצוב לי לקרוא את זה, אבל כמו שאמרתי, כל אחד יחיה איך שהוא מוצא לנכון.

"ai motoare capul doare"

פורסם
הרי על הז*ן שלכם היהדות והחגים ובכלל כל האנשים הללו עם כיפה על הראש, מגוחך ומפריע לתספורת האופנתית.

חייתי בגולה, חלק מהמשפחה שלי עדיין חי בגולה, יש סיבה שבגללה הגענו דווקא לא"י ולא לדנמרק.

-אני לא שומר כשרות, אין לי בעיה עם מכירת חמץ, אכילת חזיר וכולי, הבעיה שלי מתחילה באנטי דתיות, זרם זה של ה"חילונים" מגעיל אותי אף יותר מהחברה של הכפייה הדתית.

אתם חיים במדינה שמוגדרת גם כמדינה יהודית וגם כמדינה חילונית, אני מאוד לא הייתי רוצה לוותר על אף אחד משני ההיבטים.

היהדות לא על הז*ן ואנשים עם כיפה על הראש לא מפריעים לא בכלל.

אין לי שום בעיה עם חרדים, דתיים, שומרי מסורת ואחרים.

הבעיה שלי מתחילה במקום שבו אנשים מסויימים מנצלים את הדת לטובתם האישית.

בין אם זה ניצול הדת לטובת רווח פיננסי אישי, בין אם זה ניצול הדת בשביל לרמות אחרים ובין אם זה כפיית הדת על אנשים מבחינת חוק.

אין חוק שחייבים לצום ולא לנסוע בשבת - והרוב הגדול של תושבי מדינת ישראל עושה את זה.

אין חוק שאסור לאכול חמץ בפסח - והרוב הגדול של תושבי מדינת ישראל עושה את זה.

אין חוק שמכריח לחגוג את ראש השנה, פסח, להדליק נרות בחנוכיה, להתחפש בפורים ולאכול גבינות בשבועות - והרוב הגדול של תושבי מדינת ישראל עושה את זה.

כאשר מכריחים אנשים מבחינת חוק לעשות דבר כלשהו - זה רק יעצבן אנשים יותר ויגרום להם לסלוד יותר מהעניין. וזה חבל.

זה משהו, שלצערינו, כל מיני ח"כ ושרים פשוט לא מבינים.

בגלל שהם לא מבינים את זה, הם חושבים שכל דבר פשוט צריך לחוקק בחוק.

איזה אסון גדול יגרם אם ימכר חמץ בפסח? אם לא יהיו אנשים שיקנו את זה- זה לאט לאט יעלם מהחנויות ולא ימכרו את זה.

אם יהיו אנשים שיקנו את זה - אז כנראה יש אנשים שלמרות כל מה שפסח מסמל - בוחרים בכל זאת לאכול חמץ.

ואני לא מדבר על הפגיעה באנשים שפשוט לא יכולים לאכול מצות.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...