Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, כמו ששמתם לב אני נמצא פה קצת יותר מדי בשביל אחד שאמור להיות בקורס טיס, אז כן, ההרפתקה הזאת הגיע לסיומה לפני קצת פחות מחודש, ועכשיו אני מתכונן להרפתקה הבאה, קצונת בקרה, מה שאומר שאני חוזר לביסל"ח 314 המקולל להכנה לקצונה, ואחרי זה בה"ד1 (כאן יש לי שאלה: מישהו זרק לי שחיל-האוויר לא עושים קק"צ בבה"ד 1 - לדעתי זה לא נכון, אשמח לתשובה מבוססת).

אחרי זה עובדה.

השאלות שלי הן בעיקר ת"ש ולו"ז - כלומר מה הולך שם ומה התנאים, כמובן ברמת הסביר, בלי להיכנס לענייני ב"ש.

אשמח לכל מידע, טיפ,עצה,וכו'.

תודה ראש, דני.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני יכול לומר לך בוודאות שיש יחידות ששייכות\משוייכות לחיל האויר וכן עושים קק"צ בבה"ד 1 (תצ"מ,669 ועוד).

לגבי הלו"ז בקורס קצינים, אני לא יודע אם אתה הולך לעשות מסלול כמו שלי (קצונת חי"ר,שזה אומר 4 חודשים שלב א' (יבשה) ועוד כמעט 4 חודשים השלמה חיילית חי"ר).

אבל בגדול הקורס שלי,בשלב הראשון (יבשה) היה מובנה כך:

כל בוקר השכמה בערך 5:30,יציאה למד"ס בוקר,לאחר מכן חזרה לחדרים למקלחת+סידור החדר,לאחר מכן ארוחת בוקר, משעה 7:30 בערך שיעורים\מור"קים\נהלי קרב\הרצאות מנהיגות\מבחנים וכדומה בכיתות הלימוד עד בערך שעה 17:00,ואז חוזרים לחדרים ועולים שוב על מד"ס,יוצאים למד"ס ערב שלאחריו אתה בדרך כלל מרגיש "פתוח רקטלית",לאחר המד"ס ארוחת ערב ואז חזרה לכיתות הלימוד להמשך שיעורים בערך עד 22:30.

כמובן שבין לבין היינו יוצאים לפחות פעם בשבוע למטווחים,פה ושם תרגילי שטח,וכל מוצ"ש היתה גולת הכותרת של השבוע:

ניווט גולם,שזה ניווט בזוגות,מה שאומר ששני חיילים יוצאים יחד,זה שלא מנווט סוחב את הקשר.

הנוהל מאוד פשוט:

אם יצא שאתה מתחיל את הניווט אז אתה מנווט ברה"ל ורץ כל הניווט ודוקר כל נ.צ,ואז אתה מתחלף ואתה סוחב את הקשר בעוד בן זוגך מטרטר אותך על ההרים (הגבוהים שמסביב לבה"ד 1,מוי כיף) בעוד אתה צועק לו מאחור "תעצור יא מניאק" "כ*ס אמא שלך יא מז**ן !!!" :lol:

אם יצא שבן זוגך מתחיל את הניווט ואתה השני אז זה פחות בעייתי,כי אתה רענן וגם ככה כשתתחיל את הניווט שלך פתאום תקבל אנרגיות.

הבעייה מתחילה כשבן זוגך התחיל את הניווט ראשון והתברבר,ואז אתה שוב מתחיל לקלל אותו כמו מקודם.....:wink:

זה פחות או יותר השלב הראשון של קורס קציני היבשה.

השלב השני יותר "מהנה" (אני מדבר על השלב שאתה לא תעבור,כי זו ההשלמה החיילית,וכל אחד עושה אותה בחיל שלו,או במקרה של קציני החי"ר- בבה"ד 1).

לגבי טיפים לשוהה בבה"ד 1:

1.אל,אבל ממש אל,תעצבן את רנ"ג טאיטו,בהתחלה הוא נראה נוקשה,כשתכיר אותו יותר לעומק תגלה שהוא בנאדם זהב,ואם באמת תעצבן אותו תגלה גם שקצין אתה לא תיהיה,גם בעוד 80 שנה.

2.בהמשך לסעיף 1,אל תדרוך לו ברחבה שלו,היא שלו,גם הרמטכ"ל מבקש רשות כדי לעלות אליה (ואני ממש לא צוחק).

3.תשנן את המשפט הבא- "בה"ד 1, הכל צבוע חוץ מהקירות". אם תזכור אותו הוא מאוד יעזור לך.

4.אל תקשקש על הטרמפיאדה שבצומת הרוחות,זה מעצבן את טאיטו (=אתה לא תיהיה קצין).

5.אל תקרע את השקית ניילון של הלחם בחדר אוכל,תפתח אותה באמצעות החוט מתכת ולאחר שימוש תסגור בחזרה. זה מעצבן את הרס"ר,והוא הולך להלשין על זה לטאיטו.וזה מעצבן אותו.

6.יש חבלי "6" (חבל טיפוס בגובה 6 מ') ליד החדר אוכל,בכל כניסה לחדר אוכל תטפס,עם הזמן תוכל לעלות אותם רק בכוח ידיים,זה יעזור לך בבוחן מסלול.

ולאחר כל מה שאמרתי,בה"ד 1 זו סוג של חוויה,כל עוד לא תעשה שטויות אתה תזכור את זה כחוויה נעימה,כי בה"ד 1 זה חממה.

בהצלחה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, עם כל הכבוד, אל תשווה קצונת חי"ר לקצונת חיל אוויר. זה קצת שונה.

דני, לעניות דעתי, לא שווה לך לבזבז את זמנך על קורס קצינים. בשורה התחתונה,

אחרי שתיגמר ה"חוויה" וה"חבר'ה" יתפזרו להם בין הבסיסים, תמצא את עצמך בן 23

ועדיין בצבא, עם משכורת מינימום. קצונה בחיל האוויר זה לא עסק פרספקטיבי במיוחד,

לפחות לא בשנים האחרונות, וזה מסוג הדברים שקשה לראות מבפנים. חכה ותראה מה

עוד יציעו לך, נשורת של קורס טיס זה אוכלוסיה מועדפת בכל חיל האוויר ובצבא בכלל.

כוון את עצמך ליחידות כמו 757, אס"מ וכיו"ב. אל תרוץ לקצונה, סתם כי הציעו לך. האפשרות

תהיה קיימת גם בעתיד, בינתיים נסה להיות קצת חייל רגיל. יכול להיות שתגיע לתפקיד הרבה

יותר מעניין שגם יתרום לניסיון המקצועי שלך, ולא רק לאגו.

בהצלחה.

פורסם

עידן, אני עושה מסלול מעוז של התמוכ"לים, ואחרי זה קורס בקרים בעובדה.

דריש, נפלתי בלי סיכת מ"מ (שהייתה פוטרת אותי מקורס קצינים) ולכן אני לא נחשב "נופל טיס איכותי" :).

בגלל שיש לי רובאי 03 חיל האוויר הציע לי כל מיני תפקידים שזה היה המעניין מביניהם, לחזור לבקו"ם? אני רואה בזה סוג של סיכון..

וזה כולה שנתיים קבע :)

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

שנתיים ארוכות, ויותר ימי מילואים בשנה, למשך כמה עשורים.

עדיף שתספר לנו מה עוד הציעו לך, אולי נוכל לייעץ לך גם בנושאים שלא נוגעים לבה"ד 1.

פורסם

derish, לצערי מאוחר מדי כרגע להתחיל להתעסק עם זה, בקרת יסה זה משהו שאני דווקא כן אוהב, אני זוכר איך הייתי משחק במשחקי ATC (פקח טיסה) עוד מגיל קטן.

אני רואה בקצונה הזאת דווקא דרך טובה לחסוך כסף לטיול בחו"ל. ובתור אחד שלא אוהב ללמוד כלכך, (ואני לא מתכוון לדברים טכניים, אני מפרק כל דבר בשביל לגלות איך הוא בנוי..) אני מעדיף שלא לצאת לתאר מוקדם.

לא משנה..

בחרתי בתפקיד שאני מרוצה ממנו, אל תנסו להציע לי הצעות.

ולשרגאמן - סיירות?

מה דעתך על גדודים? מעבר לזה, אני בן יחיד עם אישור ספציפי לטייס.

לעניינינו:

איך התנאים בבה"ד 1? מעידן אני כבר מבין שמדובר בחדרים (עד עכשיו מאז שהתגייסתי ישנתי רק לילה אחד בחדר בצבא :) אז אני שמייח)

מה עם אוכל(להביא ים צ'ופרים או לא)? זמן פנוי? משמעת? שעות שינה?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בתור מישהו שעד לפני חודש התעסק 3 שנים (פחות חודש טירונות) בכל קורסי הקצינים, בכל המגמות ומכל הסוגים - ח"א, פרט לטייסים, עוברים קורס בבה"ד1.

אם יש לך עוד שאלות ספצפיות אשמח לעזור :)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

דריש,

אני מודע לזה שקורס טיס של חיה"א שונה מזה של חי"ר,אבל מכיוון שהיום השלב הראשון של קורס קציני החי"ר (שלב ה"יבשה") משותף להרבה יחידות קרביות (תותחנים,שריון,הסיירות המיוחדות-ש-13,שלדג,669,מגלן ושות') השלב הראשון דיי כוללני,כך שבכל מקרה מבחינת סדר יום,גם מה שפותח השרשור יעשה יהיה פחות או יותר דומה,כי הרוב מושתת בשלב הזה על לימודים.

לפותח השרשור,

כשכתבתי שבה"ד 1 זה חממה,הכוונה היתה לכך שאתה יושן שם בחדרים,אין הקפצות ושאר קישקושים כך שאתה ישן רגוע, אין יותר מדי שמירות כך שאתה בכלל יכול לישון,יש שם אחלה חדר אוכל (יחסית להרבה בסיסים שהייתי בהם האוכל שם די "איכותי"),יש שם מאפייה שכל היום מכינה בורקסים\קוראסונים וכדומה,יש שקם שתמיד תוכל למצוא בו את כל החטיפים ושתייה, בקיצור,מבחינת תנאים,אני חושב שהתנאים שם מעולים.

מבחינתי בתור לוחם חי"ר אלה היו התנאים הכי טובים בהם נתקלתי,חוץ מבה"ד אחד תמיד ישנתי באוהלים, ולפעמים גם בלי אוהל בתוך איזה שיח :roll:

פורסם

עידן ורועי תודה רבה, בקשר לקורס טיס, הם אכן לא מגיעים לבה"ד 1 אלא פשוט עוברים את התכנים כחלק מהשלב הקרקעי של הקורס.

בכל מקרה לי זה כבר לא ישנה..

מעניין אותי מה קורה בבה"ד 1 מבחינת דיסטנס, מדובר על מסלול מעוז, ולא להב כמו של עידן (ששם ידוע לי שיש שוק).

ומעניין אותי גם מה הולך בקורס בקרים בעובדה למי שיודע.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא יודע איך קוראים למסלולי קצונה היום,אבל כשעשיתי את הקורס לא קראו לזה "להב" או משהו כזה,זה פשוט נקרא קורס קציני יבשה,והוא משותף לכל יחידות היבשה הלוחמות.

פורסם

להב=לוחמים

מעוז=תומכי לחימה (עלק תומכי לחימה, כולה ג'ובניקים שסוגרים :)לא להיעלב אני הולך להיות אחד כזה).

נחשון=ג'ובניקים

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

קודם כל,

עד ביסל"ח 314, ביתי בשנתיים ושמונה האחרונות.

בקק"צ לא הייתי, ברוך השם, אבל מה שבטוח זה שאת השלב של מעוז אתה עושה בבה"ד 1..

רס"פ "העוז", ביסל"ח 314

מחכה ומחכה ומחכה ליום שזה יבוא...:rolleyes:

פורסם

כמו שרשמתי, מעוז, יש משהו שאתה תוכל לספר לי אביב?

אלכס - אתה עדיין שם? עשיתי שם טירונות בינואר פברואר (טיס).

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...