Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להלן תיאור מפורט של תקלה שהתחילה לאחרונה, אשמח לקבל עזרה ורעיונות לפתרון מאנשים המכירים טוב את הרכב או נתקלו בתקלה דומה:

• כאשר האוטו לא קר לגמרי (כבוי למשך פחות משעה-שעתיים), בסיבוב סוויץ' משאבת לחץ נמוך (במיכל הדלק) אינה מופעלת, והאוטו לא מניע.
  • כשהאוטו קר לגמרי, אין בעייה.
  • במצב תקלה כנ"ל, אם מחברים מתח ישירות למשאבה, היא עובדת, האוטו מניע, ועובד כל עוד המתח החיצוני נשאר מחובר למשאבה. (אם מנתקים המנוע דועך וכבה)
  • במדידת מתח בכניסה לפיוז (F25) של המשאבה, במצב תקין, לאחר סיבוב סוויץ' יש מתח 12V ל-5 שניות ואח"כ 3.5V קבוע. במצב תקלה, יש 3.5V קבוע מרגע הסיבוב.
  • במדידת מתח בכניסה למשאבה במצב תקין, לאחר סיבוב סוויץ' יש מתח 12V ל-5 שניות ואח"כ 3.5V קבוע. במצב תקלה, אין מתח כלל (0.00V).
  • כאשר מכניסים מתח ישירות (מעקף) לפיוז, המשאבה עובדת, ונשמע רעש של רכיב חשמלי נוסף שמתחיל לעבוד באיזור המנוע.
  • ברכב יש אזעקה ומשבת מסוג פיתון (מקורית יבואן), שאני נוסע איתה במוד "תחזוקה" (כלומר קודן ואזעקה מנותקים באופן קבוע.)
  • הרכב מעולם לא כבה בזמן נסיעה בגלל זה, הבעייה היא תמיד בהנעה.
  • לא ודאי ולא בטוח שקשור, אבל אני חושב שבכל הפעמים שזה קרה, מיד לאחר סיבוב סוויץ' היה הבהוב של תצוגת גובה שמן 0 שאני מבין שמראה על תקלת חיישן גובה שמן.
  • באחת הפעמים שזה קרה, הוצאו פיוזים של מחשב HDI ומערכת BSI ל-30 שניות (RESET?) ולאחר מכן התקלה נעלמה. - זה עבד רק פעם אחת. (בתקלה יום אחרי זה לא עזר, וגם לא ניתוק וחיבור מצבר מחדש)

תודה מראש למומחים.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

. האם בדקת את "רגליי" (פינים) ממסר המשאבה, יתכן שרגל אחת עם מגע רופף והיא מתחממת ,היה לי מקרה דומה במרצדס

יתכן שיש קשר למד מפלס השמן

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
אתה יודע איפה בדיוק נמצא הממסר הזה אצלי?

לרוב הממסר נמצא מאחורי המצבר לכיוון הקיר אש (באיזור הזה) או בין המצבר לכנף השמאלית (תלוי על התיבת פלסטיק של המצבר או על חלקה הפנימי של הכנף השמאלית).

לרוב הבעיות נעוצות בממסר הזה או בחיבור העגול הגדול שיושב מאחורי המצבר על קיר האש (כשפותחים אותו אפשר לשים לב לפין אחד שרוף).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האם הרכיב בתמונות זה הממסר הכפול?

לגבי הקונקטור הגדול בקיר האש, לא הצלחתי לאתר אותו לפני שהחשיך; יש צמה גדולה מאוד שרצה לכיוון קיר האש מאיזור המצבר, אבל היא מטפסת ונכנסת אל האזור של המגבים בלי קונקטור.

אם אני מפרק את הכיסוי הפלסטי מעל לתעלה בה מותקנים המגבים אני אמצא אותו שם?

DSCF1239.JPG

DSCF1240.JPG

פורסם

עדכון - היום בערב האוטו לא הניע למרות שלא עבד כל היום. הנחתי שזה מכיוון שהיה אולי יום חם. מכיוון שעד כה הוא בד"כ הניע כשקר ולא הניע כשחם, ולאחר שמצאתי במספר פורומים מחו"ל שבסימפטומים זהים הבעייה הייתה בממסר הכפול שלקראת סוף חייו נתפס כאשר חם, פרקתי את הממסר ושמתי בפריזר למשך 30 דקות.

לאחר חיבור הממסר הקפוא הרכב הניע (אמנם רק בנסיון השני לאחר מספר נקישות על הממסר - גם בעקבות תיאור של מישהו מספרד שזה עבד אצלו.)

פורסם

מתעלק על השירשור אני מחפש את החלק שמסומן באדום איפה ניתן להשיג אותו? התופסן מהגומי עם הבורג שעליו

DSCF1239.JPG

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

או בפרוקיה שמחזיקה קסארה, וגם אז רק אם אתה מגיע מצויד בכלי עבודה ומפרק בעצמך, או דרך מק"ט אצל לובינסקי.

אתה זקוק למק"ט של החלק בקסארה II ?

פורסם

ארנון אנ י זקוק לחלק הזה רק לסיטרואן BX שנת 92.

לצערי לא כל דבר אפשר להשיג אצל ג'אן, אני מחפש מכסים לתחתית הרכב ואין למצוא בשום מקום, ששאלתי אצל היבואן מה עושים ברכבים אחרי תאונה שזקוקים לפלסטיק הזה, הם אמרו שהם אוטמים עם סיליקון את החור.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון חדש לתקלה ישנה:

יום אחרי ניסוי הממסר שתיארתי למעלה, נסעתי לקנות ממסר חדש (80 ש"ח). כמובן שבאותו יום התקלה לא חזרה.

החלטתי שאני לא מרכיב את הממסר עד שהתקלה חוזרת, כדי שכשהיא תחזור, פתרון מידי בהחלפה יהווה אימות שזו אכן הבעייה, ולכן הממסר חיכה בסבלנות בתא הכפפות ליד מפתח 10 לבורג שלו עד שהתקלה תחזור.

במקביל מרפי החליט שהתקלה לא תחזור למשך חודש לפחות, וכשהיא תחזור היא תתפוס את אשתי בחיפה (40 ק"מ) למרות שהיא כמעט מעולם לא נוסעת רחוק יותר מלחדר הכושר מעבר לכביש.

למחרת התקיעה, נסעתי לחיפה, וידאתי שהתקלה לא ברחה בלילה, והחלפתי את הממסר. זה לא עזר. :shock:

קיצרתי את המצבר לפיוז של המשאבה ונסעתי הביתה. הבאתי רב מודד רק בשביל לגלות שהתקלה חלפה.

בשלב זה התקנתי מעקף עם מפסק שיאפשר גם לאישתי להניע בחרום במידה והתקלה חוזרת. לסיינפלד יש מערכון בו הוא מסביר שכשרוב האנשים פותחים מכסה מנוע של רכב תקול הם כנראה מצפים למצוא שם מפסק ON/OFF גדול שזז במקרה ל-OFF. אצלי יש כזה.

התקלה חזרה עוד פעם אחת אצלי כעבור כמה שבועות אבל בתזמון בו לא היה לי זמן לבדיקות, ונעלמה לפני שהתפניתי.

היום תפסתי את הבת ז. על חם וליד הבית. הורדתי תרשימי חשמל מאתר החלפים של סיטרואן, ומצוייד ברב מודד יצאתי להילחם בגרמלין.

אותר נתק בין פין 5 בקונקטור של הממסר הכפול לתיבת הפיוזים. מה שיפה הוא שרגע לאחר אימות בו קוצר הכבל מהקונקטור לפיוז והנעה, התקלה נעלמה וניתן היה לראות שהשניים נשארים מחוברים גם לאחר ניתוק המעקף, והאוטו מניע. יבוצע שם מעקף קבוע מחר בבוקר, ואני מקווה שבזאת סיימנו.

מי שרוצה האוטו למכירה.

פורסם
...הורדתי תרשימי חשמל מאתר החלפים של סיטרואן...

סליחה שאני מתעלק על השרשור עם שאלה לא קשורה, אבל האם תוכל, בבקשה, לתת לינק לאתר החלפים הרשמי הנ"ל?

לא שמרתי את הכתובת ב-FAVORITES ומאז שפירמטתי את המחשב, שכחתי את כתובתו...

תודה מראש,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

• תוכן חדש...