Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם...

הרכב עובר ממש בימים אלו שיפוץ מנוע כללי לאחר שהמנוע היה גמור לגמרה בלי יכולת להניע אפילו.

מה עשו בשיפוץ אני לא כלכך יודע, אני יודע שעשו חריטה לראש מנוע, אני חושב שהחליפו רינגים, בוכנה, גומיות שסתומים וכו'. יש לציין שהרכב עדיין שמוסך ובגלל זה אין לי את הסיכום הסופי של העבודה.

השאלה שלי היא: האם יכול להיות שלאחר השיפוץ, כשהמנוע מורכב כבר, יכול להיות שיש חוסר קומפרסיה באחד הצילינדרים כתוצאה מזה שכל המנוע בפנים חדש ועדיין החלקים שלו לא "התיישבו טוב"?

המנוע מונע כרגע ועובד כל הזמן על מנת לתת לחלקים "להתפס". המנוע מזייף ויש מן נפילות מתח כאלה שרואים גם בזה שהמנוע לא עומד על טורים כמו שצריך וגם האגזוז מוציא רעשים של מן בקפייר קטן כל כמה שניות.

אשמח לתשובות ענייניות.

תודה

פורסם

על מנת לקבל תשובות ברורות, הכרחי שתדע בדיוק מה עשו ותיקנו במנוע ותפרט כאן. לשאלתך: יכול להיות אובדן לחץ, אבל לא בגלל "שהכול חדש". לאבדן לחץ יכולות להיות הרבה סיבות, כגון: דליפה מהשסתומים, דליפה מהצילינדרים בגלל טעות במידה של החריטה או טעות במידה של טבעות בוכנה וכו' וכו'. לא הבנתי את המשפט "המנוע מונע כרגע על מנת לתת לחלקים להיתפס" (?).

פורסם

לדעתי במידה והייתה בעיה קומפרסיה באחד הבוכנות הייתה נוצרת רעידה תמידית של עבודת המנוע ולא גמגומים כל כמה שניות.

בעיית גמגומים שבאה והולכת בדרך כלל אופיינית למערכת הדלק או ההצתה.

אם יש לך איזה שהם ספקות לגבי הצלחת שיפוץ המנוע בקש מהמוסך לעשות יחד איתך בדיקת קומפרסיה ולוודא שהיא בתחום התקין (בדיקה של 10 דקות)

בכל מקרה באמת כדאי שתברר מה בדיוק החליפו ועשו אצלך במנוע.

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

המנוע נמצא במוסך שאני סומך עליו אפשר להגיד בעיניים עצומות. הוא לא ישחרר לי את האוטו עד שהמנוע לא יעבוד כמו חדש, ככה הוא אמר וככה גם אני מכיר אותו.

הבעיה היא כרגע חוסר קומפרסיה באחד הצילינדרים, בוצעה בדיקה וגם ראיתי את הבעיה.

המכונאי אומר אחרי התייעצות עם כל מיני אנשים שאני לא יודע מי הם, שהדבר יכול להגרם עקב זה שהחלקים בפנים עדיין לא יושבים כמו שצריך. הוא נותן למנוע להיות מונע וגם אמר היום לאחר יום עבודה שהמנוע עובד יותר טוב ולאט לאט משתפר.

אני לא דואג לגבי זה שהוא יעשה עבודה לא טובה וייתן לי את האוטו, אני רק דואג שהוא מבזבז את הזמן שלי ונותן למנוע לעבוד בזמן שהוא אמור לפרק אותו שוב ולבדוק את הבעיה.

פורסם

מצב מאוד נדיר אך עלול לקרות שטבעות בוכנה אינן אוטמות כנדרש. לרוב נסיעת מבחן ארוכה פותרת את הבעייה ובמידה שלא יש לבצע בדיקת דחיסה ולחץ הפוך כדי לקבל מושג איזה צילינדר הוא הבעייתי ומה לא תקין בו.

אפשרות נוספת היא של כוון שסתומים לקוי, עבודת מוסך או בית מלאכה לא תקינה, או מערכת הצתה/הזרקה לא תקינה.

פורסם
מצב מאוד נדיר אך עלול לקרות שטבעות בוכנה אינם אוטמות כנדרש. לרוב נסיעת מבחן ארוכה פותרת את הבעייה ובמידה שלא יש לבצע בדיקת דחיסה ולחץ הפוך כדי לקבל מושג איזה צילינדר הוא הבעייתי ומה לא תקין בו.

אפשרות נוספת היא של כוון שסתומים לקוי, עבודת מוסך או בית מלאכה לא תקינה, או מערכת הצתה/הזרקה לא תקינה.

בדיקה נעשתה כבר וגילתה את הצילינדר הסורר, מה לא תקין בו לפי מה שזכור לי הוא אמר שצריך לפרק שוב את המנוע כדי לבדוק.

מערכת הצתה או הזרקה נראה לי מוזר שהיתה תקינה לפני השיפוץ ולאחריו בעייתית.

שאתה אומר כיוון שסתומים לקוי זה יכול להיות גם משהו שקשור לוריאטור?

פורסם

איזה מזוכיסט הולדתי.:shock:

בסוף עוד נבצע טיפולים יחד...:lol: (לא כמו פעם שעברה)8)

אספי, לדעתי לא יהיה מנוס מלפתוח שוב את המנוע. החלקים שהוחלפו מקוריים או תחליפיים ?

Veni Vidi Vici

פורסם

בכדי לאתר את מקור הדליפה בוודאי שלא צריך לפתוח את המנוע. בשביל זה המציאו בדיחת ליקייג' (לחץ הפוך) ומשמנת.

• תוכן חדש...