Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טיפול כל 20K פעם טיפול קטן ופעם גדול. עלויות: כ-500 לקטן, 800 לגדול וזאת לפני חלקים נוספים שיש לטפל בהם לעיתים כגון בלמים וכדומה.

טיימינג כל 60K (לא 120K) מומלץ לבקש מהמוסך להעיף מבט על משאבת המים. (מוסך נורמלי יעשה זאת גם מבלי שתבקש)

טרמוסטט, קטונתי. כל שנה נשמע לי הזוי. ברכבי לא הוחלף טרמוסטט כבר כשנתיים והנ"ל עובד תקין.

נוזל בלמים כדאי לבדוק פעם בתקופה ע"י הסתכלות ויזואלית על המיכל מבחוץ ללא פתיחתו, על-מנת למנוע חמצון של הנוזל.

שמן גיר תוכל וכדאי שתבדוק גם כן פעם בתקופה.

ואל תשכח לבדוק מה מצב הדלק :-D

בהצלחה.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

1)איפה בדיוק נמצא השמן בלמים וממי ממלא אני או המוסך(אם אני אז איזה צריך ואיפה אני משיג)

2)איפה בדיוק נמצא השמן גיר וכנ"ל לגבי מי מטפל ואיזה שמן צריך ואיפה אני משיג אותו

תודה

פורסם
טיפול כל 20K פעם טיפול קטן ופעם גדול. עלויות: כ-500 לקטן, 800 לגדול וזאת לפני חלקים נוספים שיש לטפל בהם לעיתים כגון בלמים וכדומה.

המחירים שציינת הם במוסך מורשה של פיאט? :shock:

פורסם

טיפולים מבצעים אחת לשנה או 20,000 ק"מ (המוקדם מבינהם). לפי הוראות יצרן.

רצועת תזמון מחליפים כל 60,000 ק"מ או שלוש שנים (שוב, המוקדם מבינהם) ושוב, לפי הוראות יצרן.

!AWDSOME

פורסם
והראש מנוע שלו הולך מהר

רענן כתב:

"טרמוסטט, קטונתי. כל שנה נשמע לי הזוי. ברכבי לא הוחלף טרמוסטט כבר כשנתיים והנ"ל עובד תקין."

נכון שראש מנוע בפונטו הולך אצל אנשים שלא מטפלים כראוי ו\או שלא שמים לב למד טמפרטורה מנוע (אם יש). הסברתי שהבעיה לא במנוע אלא בתרמוסטט. אצלי למשל הלך תרמוסטט שנתיים לאחר שהוחלף . והתקלה לא היתה קלה לאיתור מכיון שהוא נתקע חצי פתוח.

רענן, אם לדעתך לא צריך להחליף תרמוסטט בצורה יזומה, מה כן צריך לעשות ? הכוונה כמובן לנהג שמטפל בפונטו אבל שלא שם לב להתחממות . לצערי נראה שיש הרבה נהגים כאלה.

יהודה

פורסם

למה שהרכב יתחמם מלכתחילה?

רכב שמטופל כמו שצריך לא אמור לעשות בעיות. כמובן שיש יוצאים מן הכלל, אבל הם מועטים.

!AWDSOME

פורסם
שלום

אחרי שכבר הייתי סגור על ספייס כמה מחברי ודוד שלי אמרו לי להתרחק מהרכב כמו מאש

הם אמרו שהרכב הזה לא אמין והראש מנוע שלו הולך מהר והם אמרו שפונטו ספייס לא קונים יד שניה (הרכב עם 100,000)

והם טוענים זה רכב שמחזיק רק עד 100 אלך קילומטר ואחרי זה כולם רוצים להיפטר ממנו

אמרתי להם שקראתי בפורום פה שזה בסה"כ רכב מומלץ זול אמין חלקי חילוף זולים ולא כמו שהם אומרים מבחינת הבעיות שיש לרכב

והם עדיין אומרים לי שאם אני לא רוצה להתמוטט כלכלית לא להתקרב לרכב

עכשיו אני בבעיה ענקית ושוב פעם מאוד מתלבט

אנא שכנעו אותי שזה לא נכון ומה לעשות כדי שזה לא יקרה

תודה

מה יש לשכנע? זה שהם חברים שלך זה לא תעודת ביטוח מטיפשות או מקשקשנות.

הם מדברים שטויות.

וכן , יש לי פונטו 2001 ELX , כרגע עם 130000 ק"מ , אני יד שלישית והרכב בבעלותי מ-2004 , ישב כמה פעמים במוסך אבל שום דבר מיוחד , עלויות אחזקה זולות ,חסכוני בדלק - כשכבר יש בעיות הטיפולים זולים , בסופו של דבר אני מאד מרוצה.

פורסם
תודה ואני מבין אותכם אבל בבקשה בלי ציניות אני עדיין מאוד רוצה פונטו ספייס אבל אל תגידו לי שלא צריך אפילו להקשיב פשוט הוא התחנן שאני לא יקנה והזהיר אותי כאילו אני הולך להידפק אני אישית חולה על הספייס הוא שתי דברים אחד זה שעוד אחד שרק הגיע אליי רק שאלתי אותו על הספייס והוא אמר לי שרק למישהו שהוא שונא הוא היה מוכר ספייס בנוסף שאלתי היום מנהל מוסך ועוד מוסכניק ממוסך אחר ושתיהם אמרו לי להתרחק מהרכב מה שתמוה בעיני זה שמנהל המוסך אמר שהחלקי חילוף יקרים והבנתי את ההפך הגמור בקיצור אני רוצה עדיין ספייס

אתה רוצה שנגיד גם שאתה ממציא?

מיותר.

פורסם

טיימינג כל 60K (לא 120K) מומלץ לבקש מהמוסך להעיף מבט על משאבת המים. (מוסך נורמלי יעשה זאת גם מבלי שתבקש)

טרמוסטט, קטונתי. כל שנה נשמע לי הזוי. ברכבי לא הוחלף טרמוסטט כבר כשנתיים והנ"ל עובד תקין.

נוזל בלמים כדאי לבדוק פעם בתקופה ע"י הסתכלות ויזואלית על המיכל מבחוץ ללא פתיחתו, על-מנת למנוע חמצון של הנוזל.

שמן גיר תוכל וכדאי שתבדוק גם כן פעם בתקופה.

ואל תשכח לבדוק מה מצב הדלק :-D

בהצלחה.

המוסכניק שלי אמר שמיותר לפני 90-100K להחליף טיימינג.

פורסם
המוסכניק שלי אמר שמיותר לפני 90-100K להחליף טיימינג.

מוסכניקים מהסוג הזה הם בדיוק הסיבה לשם רע שיוצא לרכב (לאו דווקא פיאט).

סער.

פורסם

בדגם עם 60 כ"ס (8 שסתומים) זה באמת מיותר, כי קריעת הרצועה לא גורמת נזק למנוע.

בדגם עם 80 כ"ס (16 שסתומים) רצוי להחליף כל 60 אלף ק"מ או 3 שנים, למרות שהוראת היצרן מדברת על 120 אלף או 5 שנים.

• תוכן חדש...