Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם,

ברשותי רכב יונדאי אטוס גיר ידני.

לאחר החלפת מצבר ברכב הטורים מאד גבוהים כאשר הגיר נמצא בניוטרל.

גם כאשר הרכב מתחמם הטורים עדיין נשארים גבוהים מאד (לא יכול להגיד כמה כי אין מד סלד).

במהלך הנסיעה הרכב מתנהג רגיל אך כאשר עוצרים ברמזור ומעבירים לניוטרל הטורים שוב עולים.

מישהו נתקל בבעיה דומה?

תודה רבה מראש,

אולג

פורסם

שלום רב!

נסה לבצע אתחול למחשב הרכב.

פרק את חוא ההארקה של הקוטב השלילי, והשאר אותו באויר מספר דקות.

חזור והרכב אותו בשנית, וחזור לעדכן ולדווח.

במחשבה שנייה המתן לחברי דני זומרשטיין.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני לא מומחה אבל אני יודע שבעת ניתוק מצבר ל X זמן המחשב מתאפס וכן גם המנוע צעדים

כמו שזה נשמע אצלך, המנוע צעדים "התאפס" אבל לא בצורה טובה, יכול להיות שהוא תקול

בכל מקרה תחכה שדני יענה לך, נשמע את דעתו.

פורסם

לאחר ניתוק חוט ההארקה של המצבר ל 5 דקות וחיבורו חזרה לא היה שום שינוי בהתנהגות הטורים.

לעוד מישהו אולי יש הצעות?

פורסם

שלום לך.

משהו קרה, אין ספק. האם יש קשר להחלפת המצבר או לא, רק אבחון הבעיה יעניק את התשובה.

סיבות רבות להעלאת הטורים, בינהם מכניקה (כבל גז, מצערת שלא חוזרת למקום) , כמו גם אפשרות לתקלה חשמלית-אלקטרונית.

אם הוחלף מצבר, ומייד לאחר מכן הבעיה החלה, ואין ברשותך אפשרות להתחבר לסורק תקלות, בודק ויזואלית סביב המצבר, האם משהו התנתק, חיבור, מחבר, צמת חוטים, מינוס (הארקה וכו).

אם נורית ה"צ'ק אנג'ין" איננה דולקת, ספק אם משהו התנתק, אולם אין לפסול זאת על הסף.

אם אינך רואה ויזואלית דבר, ואין משהו תפוס ו/או תקוע, כל שנותר הוא לחבר סקנר בחיבור לשקע הדיאגנוסטיקה, ולראות מה השתבש.

יתכן מצב של "צירוף מקרים" , בו התקלה קרתה, וממש לא בגלל החלפת המצבר, אך בו בזמן.

אם אתה רוצה בשיטת ה"מנסים" (שאני לא מחסידיה) , אתה יכול לנסות לנתק את המצבר למס' דקות ארוכות, לאחר מכן לחברו, להניע את האוטו כשהכל כבוי (הכוונה -ללא מזגן, ללא אורות, ללא כל צרכן) זאת מבלי לנגוע בדוושת הגז, למשך 1/2 שעה, ולראות האם המצב משתפר. (לדעתי זה לא יעזור, מה שבקבוצת VW בדגמים מסויימים אכן עוזר) .

אם נורית ה"צ'ק אנג'ין" דולקת, הרי שמחשב ניהול המנוע איתר בעיה, והיא רשומה בזכרון, כל שנותר הוא, לחבר סקנר לחלץ את קוד התקלה ולטפל בה.

ברור שגם אם הנורית דולקת, יש לראות האם רואים משהו ויזואלי שהתנתק.

בדוק גם צנרת יניקה וואקום מחוברים ושלמים.

חזור לעדכן.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני, סרקתי את כל אזור המנוע ולא מצאתי שום דבר מנותק. נורת הצ'אק אנג'ין לא דולקת.

בנוסף לכך נכנסתי עם הרכב למוסך שאמר לי שהבעיה התרחשה מפני שמחשב הרכב עבר RESET עקב החלפת המצבר ויש צורך לכוון אותו מחדש. הערכת המחיר שקיבלתי היא כ 400 שקלים וכל זה במקרה וכל ההחיישנים תקינים.

האם זה הגיוני או שבמקרה הזה המוסכניק הזה לא "יצא צדיק"?

האם יש לך הערכת מחיר גסה לתקלה שכזאת?

פורסם

התיעץ עם רפי לין להיכן לגשת, 400 שח ולא מבטיחים שסיימת עם התקלה - לחילופין, התופעה, במקרה הספציפי הזה, טרם שחיברו מכשיר, אולי מביא לכדאיות של בדיקה במקום נוסף.

בצע ניסיון נוסף (בסגנון כוסות רוח למת) של סוויץ' פתוח, ניתוק מצבר, 3 דקות, סגור סוויץ', חבר מצבר, פתח סוויץ' ואל תניע את הרכב שתי דקות, לאחר שתי דקות הנע את הרכב ללא צרכנים וללא גז.

אני מניח שלא יעזור, ורפי לין ידידינו , ואחרים ,ימליץ להיכן לגשת.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

קרה לי גם פעם...

מאז אותו המקרה - אני מבצע החלפת מצבר רק לאחר שחובר מצבר אחר במקביל למצבר שעומד להיות מוחלף.

יש סיכוי טוב שלאחר מספר ימים הבעיה תחלוף מעצמה....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ידידי היקר,

טורים גבוהים לאחר החלפת מצבר או ניתוק כבל המינוס הינו חלק מתכנון של מערכת ניהול המנוע והכול תקין.

על מחשב הרכב ללמוד ערכים חדשים ובכדי לזרז את הלימוד בצע את מה שאני רושם.

1. תניע את הרכב וסע לכביש מהיר ותעביר הילוכים ושהמנוע יעבוד בכול תחום הסל"ד.

2. תחנה את הרכב ותדליק את כול צרכני החשמל הכבדים למשך 10 דקות כאשר המנוע בסל"ד סרק.

3. כבה את הצרכנים ותן למנוע לעבוד בסרק עוד 5 דקות.

איזה כייף לי :)

פורסם

החלפתי עשרות או מאות מצברים לרכבים מקונצן יונדאי, אף לא פעם אחת נתקלתי בתופעה הזו. לא ביונדאי. מנסיוני, זה לא סביר.

בכל אופן, בהחלט יתכן וביצוע "הליך לימוד" יאתחל את המצב.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

עידכון המצב:

לאחר נסיעה של כ 100 קילומטר במהלך היום המצב אכן השתפר. הטורים בחלק מן הפעמים נמוכים כמו שצריך ובחלק מן הפעמים טיפה יותר גבוהים ממה שצריך להיות אך בהחלט הרבה יותר נמוכים מאתמול.

מרק אכן צדק במה שהוא אמר.

מרק, כל הכבוד ותודה רבה על העזרה.

תודה לכל מי שהגיב ונתן עצות.

אולג

פורסם

שכחתי לציין ששיפור נוסף יורגש לאחר מספר התנעות ונסיעות, במידה והרכב אוטומטי אזי גם תרגיש שיפור בהתנהלות התיבה.

בגולף לדוגמא מחשב הרכב זוכר כ-35 מפות של התנעות.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...