Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם אתה יוצא לנסיעה בינעירונית קורה לך שלפעמים הטמ"פ אפילו לא מגיעה ל90 גם אחרי חצי שעה?

בכל מקרה, כפי שרשמתי בשרשור נוסף שעניתי עליו לפני דקה, כנראה שהתחילה עונת התרמוסטטים.

היתה לי בעיה דומה:

בנסיעה בעיר הרכב מגיע ל90 אבל לאט

בנסיעה בינעירונית הרכב לא מגיע 90 אלא משחק סביב 70

לפי מה שרון ממוסך רון אומר, מדובר בתופעה נרחבת בדגמי VAG השונים שנמצאים כמה שנים טובות על הכביש.

העלות לא יקרה להחלפת תרמוסטט, רק אל תשים חלק ג'אנק.

אהלן אייל,

כמה רון לקח לך על העבודה והתרומוסטט?

ולכמה זמן יש אחריות?

וזה שזה מקורי אני בטוח (אתה לא מתעסק עם חלפי) 8)

פורסם

חבר'ה, אתם מתרגשים יתר על-מידה מכיוון שבחורף כול רכב מגיע לטמפ' עבודה של 90 מעלות בקצב שונה בתלות במנוע/אופי הנסיעה/טמפ' חיצונית וטמפ' פתיחה של התרמוסטט. הזמן יכול לנוע בין 5-10 דקות בנסיעה בעיר עם עצירות.

איזה כייף לי :)

פורסם
אהלן אייל,

כמה רון לקח לך על העבודה והתרומוסטט?

ולכמה זמן יש אחריות?

וזה שזה מקורי אני בטוח (אתה לא מתעסק עם חלפי) 8)

מכיוון שרון חבר בפורום זה ובטח גם יגיע לשרשור הזה, אני אשאיר לו את הכבוד לתת הערכת מחיר.

אני רק יכול לציין שהייתי בחברה ושם תרמוסטט מקורי עולה 355 ש"ח לפני מע"מ (לגולף GTI מנוע AGU ,אני חושב שהוא משותף לעוד מגוון מנועים של הקונצרן)

ניתן להשיג תחליפי גרמני מצויין של WHALER (שכפי הנראה הינו יצרן OEM של פולקסווגן) בפחות משליש מחיר.

ניתן גם להביא את המקורי מ EBAY במחיר סביב ה25 דולר , אבל אני אישית לא מצאתי לנכון לחכות עם זה עד שיגיע מוצר מחו"ל, והחלפתי מיידית.

את החישוב שלך תעשה לבד.... תוסיף לעלות הזאת 3-4 ליטר נוזל קירור שיילך לאיבוד.

בקשר לאחריות : אני לא נוהג לשאול בתיקונים זולים יחסית כי זה לא מעניין. לצורך העניין אחריות 3 חודשים כקבוע בחוק. אם התרמוסטט לא יתקלקל חודש חודשיים אחרי שיצאתי ממנו, אז אין צורך באחריות, ואם כן יתקלקל , אין לי ספק שהוא ייקח אחריות על זה.

אייל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

80 מעלות נראה לי מספיק קרוב לטמפרטורת העבודה ולא צריך להדאיג אותך. השאלה כמה זמן לוקח למנוע להגיע לטמפרטורה הזו.

10-15 דקות בחורף הן זמן סביר (בהנחה שאין לך מחמם עזר)

פורסם

wahler ולא whaler

זה גרמני? נרגעתי :lol:

(קניתי כזה ולא הייתי בטוח מה הוא שווה)

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
wahler ולא whaler

זה גרמני? נרגעתי :lol:

(קניתי כזה ולא הייתי בטוח מה הוא שווה)

wahler, טעיתי קודם.

זה לא ממש חשוב שהוא גרמני, אלא חשוב שהוא איכותי, כי מן הסתם יש גם מוצרים גרמניים שהם לא טובים (רחמנא ליצלן)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

שוב להגיע לטמפרטורה של 90 לוקח לרכב כרבע שעה בנסיעה עירונית .

אבל מה שהלחיץ אותי זה שהרכב בנסיעה בין עירונית קבוע של 100 -120 קמש כבר 40 דקות והחום מנוע לא מוכן לעלות ל90 הוא נשאר על 80 ורק שלחצתי והגעתי ל140 קמש אז המנוע החליט שהוא יהיה על חום של 90

מה אתם חושבים שיש אפשרות פה לתקלה או שזה לא רציני ולחכות לעשות טיפול 60 אלף קילומטר אצל רון ושמה אני יזכיר לו את הבעיה ושיבדוק בעצמו שהכל בסדר .

פורסם

לדעתי, אין לך שום בעיה הכל בסדר. זה לא טמפ' נמוכה בצורה קיצונית.

אייל: העיקר לא סיני :-)

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
שוב להגיע לטמפרטורה של 90 לוקח לרכב כרבע שעה בנסיעה עירונית .

אבל מה שהלחיץ אותי זה שהרכב בנסיעה בין עירונית קבוע של 100 -120 קמש כבר 40 דקות והחום מנוע לא מוכן לעלות ל90 הוא נשאר על 80 ורק שלחצתי והגעתי ל140 קמש אז המנוע החליט שהוא יהיה על חום של 90

מה אתם חושבים שיש אפשרות פה לתקלה או שזה לא רציני ולחכות לעשות טיפול 60 אלף קילומטר אצל רון ושמה אני יזכיר לו את הבעיה ושיבדוק בעצמו שהכל בסדר .

זו אכן סוג של מחלה במכוניות האלה, ברכב של אבי (אודי A4) הוחלפו שני טרמוסטטים במשך שלוש שנים, אחרי כל החלפה טמפרטורת הרכב התייצבה על 90 מעלות תוך 5 דקות מרגע ההנעה, יש לציין שאבי משתמש בנוזל מקורי של הייצרן ובכל פעם הטרמוסטט יצא מבריק כמו חדש, לכן אני לא מבין למה הם נהרסים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אבל ממה שהבנתי כאן מהאנשים , האוטו צריך, אולי לא חייב, אבל צריך לעבוד בטמפרטורת עבודה שאנו יודעים שהיא 90 מעלות

ברגע שהמנוע עובד בטמפרטורה לא נכונה והוא קר מהרגיל יכול להיגרם נזק לא כך ?

השאלה שלי היא כזאת מכוון שרון לא עלה על השירשור הנל ,

א- מה עלות טרמוסטט מקורי (חבר לפורום כתב כאן ששלו עלה 350 שקל האם זה באמת כזה יקר ?)

ב- טרמוסטט חלופי , גרמני (שוב אותו חבר טען שזה שליש מחיר והוא גם מעולה הטרמוסטט הזה )

ג- רון מתי כבר תתייחס לשירשור המעניין הזה..?

• תוכן חדש...