Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני, ב-206 XS שהיתה לי זה היה אותו הדבר. כשלוחצים את האוטו חזק, טמפ' שמן מתייצבת קצת מתחת למקסימום, אבל טמפ' מים בסדר.

ה-206 הייתה חדשה לגמרי, והמנוע היה ה-1600 16V.

לגבי אובדן יציבות בבלימה: זה התחיל לקרות גם לי ב-206 (כאשר ה-ABS היה מנותק, שזה רוב הזמן..) אחרי הפעם הראשונה שחברת הליסינג שמו לי רפידות תחליפיות ולא מקוריות ב-4 פינות: מה שקורה זה, שהרפידות הזולות מאבדות את היכולת שלהן אחרי שקצת לוחצים אותן, אבל הקדמיות, שעובדות קשה יותר מהאחוריות, "הולכות" קודם, ובנקודה הזאת הבלימה הרבה יותר יעילה מאחורה. BIAS בלמים אחורה= חוסר יציבות בבלימה.

זה היה כ"כ קיצוני, עד שבסוף הירידה של בית אורן, עשיתי נסיון בלימה חזקה בקו ישר, וגלגלים אחוריים ננעלו לגמרי(!!), והקידמיים המשיכו להתגלגל עד לעצירה.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

לגבי אובדן יציבות בבלימה: זה התחיל לקרות גם לי ב-206 (כאשר ה-ABS היה מנותק, שזה רוב הזמן..) אחרי הפעם הראשונה שחברת הליסינג שמו לי רפידות תחליפיות ולא מקוריות ב-4 פינות: מה שקורה זה, שהרפידות הזולות מאבדות את היכולת שלהן אחרי שקצת לוחצים אותן, אבל הקדמיות, שעובדות קשה יותר מהאחוריות, "הולכות" קודם, ובנקודה הזאת הבלימה הרבה יותר יעילה מאחורה. BIAS בלמים אחורה= חוסר יציבות בבלימה.

זה היה כ"כ קיצוני, עד שבסוף הירידה של בית אורן, עשיתי נסיון בלימה חזקה בקו ישר, וגלגלים אחוריים ננעלו לגמרי(!!), והקידמיים המשיכו להתגלגל עד לעצירה.

ובדיוק בגלל זה נאמר:

להשקיע יותר ברפידות ודיסקים טובים בחזית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רוני זה עידן .

בקשר לבעיה ל הברקסים אצלי היתה בעיה דומה מאוד לשלך אבל בגלגלים הקידמיים .

תראה אני כימעט החלפתי חצי אוטו :)

ולבסוף היתה הבעיה שמשאבה ראשית היתה דפוקה {שמחוברת לבוסטר} החלפתי אותה אומנם לא סמתי מקורית :(

אבל היא פתרה לי את הבעיה ....

מקווה בישבילך שזו תיהיה הבעיה שלך למה בברקסים לא מיתעסקים.

טוב אם לא פתרתה את הבעיה אני יוכל לנסות לעזור שוב

יום טוב ובהצלחה...

עידן

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
רוני, ב-206 XS שהיתה לי זה היה אותו הדבר. כשלוחצים את האוטו חזק, טמפ' שמן מתייצבת קצת מתחת למקסימום, אבל טמפ' מים בסדר.

לגבי אובדן יציבות בבלימה: זה התחיל לקרות גם לי ב-206 (כאשר ה-ABS היה מנותק, שזה רוב הזמן..)

השאלה היא האם זה היה נורמלי ב-206, או שזה לא נורמלי באף אחת מהמכוניות... אני אבדוק את זה בכל מקרה. (ואני גם זוכר שאתה באמת לחצת את האוטו חזק...)

בנוגע לאבדן היציבות - אצלי אני חושש שה-ABS לא עובד כמו שצריך, אני צריך לבדוק את העניין. אולי זה קשור. בנוגע לברקסים - למיטב ידיעתי הם לא תחליפיים. מקסימום אם בטיפול יהיה צורך להחליף אני אחליף לרפידות משופרות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם יש איבוד יציבות בבלימה עם ABS, אז באמת יש בעייה (חשבתי שאין לך ABS)

עם ABS אין חוכמות: גלגלים מאחורה אף פעם לא אמורים להגיע למצב קרוב לנעילה. (ה-ABS פשוט ישחרר אותם).

פורסם

עם ABS אין חוכמות: גלגלים מאחורה אף פעם לא אמורים להגיע למצב קרוב לנעילה. (ה-ABS פשוט ישחרר אותם).

זהו, שכנראה שה-ABS לא עובד. אני משוכנע שבהתחלה הוא עבד, אולי משהו שהמוסך ביצע גרם לו לא לעבוד... אני אבדוק את זה כמובן (עד עכשיו זה לא הפריע לי, להפך, אבל עוד מעט חורף...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

זהו, שכנראה שה-ABS לא עובד. אני משוכנע שבהתחלה הוא עבד, אולי משהו שהמוסך ביצע גרם לו לא לעבוד... אני אבדוק את זה כמובן (עד עכשיו זה לא הפריע לי, להפך, אבל עוד מעט חורף...)

רוני

רוני,

אני באמת לא מבין מה הבעיה לבדוק האם ה- ABS עובד או לא ...

תקח את הרכב למגרש ריק , תתן כמה בלימות חירום ותראה אם הוא עובד ואיך הוא עובד .

אם איזשהו מהגלגלים ננעל אז כמובן שיש תקלה , גם במקרה של רפידות גמורות ה- ABS לא יביא את הגלגלים לנעילה.

בכל מקרה זאת סכנה בטיחותית אמיתית מה שיש לך , אני ממליץ ללכת בדחיפות לבדוק את הנושא .

פורסם

לגבי אובדן יציבות בבלימה: זה התחיל לקרות גם לי ב-206 (כאשר ה-ABS היה מנותק, שזה רוב הזמן..)

השאלה היא האם זה היה נורמלי ב-206, או שזה לא נורמלי באף אחת מהמכוניות... אני אבדוק את זה בכל מקרה. (ואני גם זוכר שאתה באמת לחצת את האוטו חזק...)

בנוגע לאבדן היציבות - אצלי אני חושש שה-ABS לא עובד כמו שצריך, אני צריך לבדוק את העניין. אולי זה קשור. בנוגע לברקסים - למיטב ידיעתי הם לא תחליפיים. מקסימום אם בטיפול יהיה צורך להחליף אני אחליף לרפידות משופרות.

רוני

זה לא נורמלי ב-206.

אצלי אין בעייה כזו (abs לא מנותק).

אם היית בעיקול(לא ציינת), הדבר תקין - העברת משקל קדימה> האחיזה מאחור קטנה> החלקה של הגלגלים האחוריים.

אם היית במישור, הדבר (מאד!!!) לא תקין, יש סיכוי סביר שה(abs) לא עובד.

בלום שוב במגרש ובדוק אם התופעה חוזרת. אולי היה חול או אבנים קטנות על הכביש שגרמו לתופעה?

בקשר לחום המים:

ייתכן שאין לך בעייה במע' הקירור.

יכול להיום שעם טמפ' שמן גבוהה (מאד!!!) מע' הקירור שלך לא מסוגלת להתמודד, כי היא לא יועדה לכך.

בלוק המנוע חם מאד (בגלל השמן) והמים מגיעים לטמפ' גבוהה, ואינם מצליחים להתקרר בסרק עם ונטות עובדות (כי מע' הקירור לא אמורה להתמודד עם טמפרטורות כאלו - הם לא תקינות), אלא רק בנסיעה.

טמפ' השמן צריכה להיום (בנסיעה נינוחה) באיזור ה-90-100 מעלות. כמה זה אצלך 3/4?

בקיצור, לדעתי בעיית טמפ' המים נובעת מבעיית טמפ' השמן. אם בעיית טמפ' השמן תיפטר, בעיית טמפ' המים תיפטר אוט'.

יובל.

פורסם

אני חושב שזה מאוד לא סביר שה-ABS מפסיק לעבוד לגמרי והנורית לא נדלקת, אבל יכול להיות שיש לכלוך או שן שבורה בגלגל מול החיישן באחד הגלגלים האחוריים.

דרך אגב, אחד הדברים הנחמדים ב-ABS של ה-206, שהוא היה משולב EBD- חלוקת עוצמת בלימה קדימה-אחורה, ולכן, מערכת הבלמים מכויילת מכאנית להמון BIAS אחורה. (שמאפשר עוצמת בלימה כוללת הרבה יותר גדולה על משטחים חלקים, מבלי לאבד יציבות על משטחים אוחזים מכיוון שאז ה-EBD מתערב)

בגלל זה, כשמנתקים את ה-ABS (פיוז 23 למי שמעוניין..) האוטו נהיה מאוד שובב. מומלץ.

פורסם
רוני,

אני באמת לא מבין מה הבעיה לבדוק האם ה- ABS עובד או לא ...

תקח את הרכב למגרש ריק , תתן כמה בלימות חירום ותראה אם הוא עובד ואיך הוא עובד .

אם איזשהו מהגלגלים ננעל אז כמובן שיש תקלה , גם במקרה של רפידות גמורות ה- ABS לא יביא את הגלגלים לנעילה.

בכל מקרה זאת סכנה בטיחותית אמיתית מה שיש לך , אני ממליץ ללכת בדחיפות לבדוק את הנושא

אני אבהיר - הוא לא עובד. אבל הוא עבד פעם. מן הסתם צריך לבדוק את זה. זאת לא סכנה אמיתית כרגע לדעתי, עוד לא נתקלתי במצב מסוכן כתוצאה מכך. אבל בכל זאת אבדוק, מן הסתם.

זה לא נורמלי ב-206.

אצלי אין בעייה כזו (abs לא מנותק).

אם היית בעיקול(לא ציינת), הדבר תקין - העברת משקל קדימה> האחיזה מאחור קטנה> החלקה של הגלגלים האחוריים.

אם היית במישור, הדבר (מאד!!!) לא תקין, יש סיכוי סביר שה(abs) לא עובד.

בלום שוב במגרש ובדוק אם התופעה חוזרת. אולי היה חול או אבנים קטנות על הכביש שגרמו לתופעה?

בקשר לחום המים:

ייתכן שאין לך בעייה במע' הקירור.

יכול להיום שעם טמפ' שמן גבוהה (מאד!!!) מע' הקירור שלך לא מסוגלת להתמודד, כי היא לא יועדה לכך.

בלוק המנוע חם מאד (בגלל השמן) והמים מגיעים לטמפ' גבוהה, ואינם מצליחים להתקרר בסרק עם ונטות עובדות (כי מע' הקירור לא אמורה להתמודד עם טמפרטורות כאלו - הם לא תקינות), אלא רק בנסיעה.

טמפ' השמן צריכה להיום (בנסיעה נינוחה) באיזור ה-90-100 מעלות. כמה זה אצלך 3/4?

בקיצור, לדעתי בעיית טמפ' המים נובעת מבעיית טמפ' השמן. אם בעיית טמפ' השמן תיפטר, בעיית טמפ' המים תיפטר אוט'.

יובל.

לא מדובר על עיקול כמובן, אלא בקו ישר. כמו שציינתי ה-ABS כרגע לא עובד (אולי מנותק מסיבה כלשהי...)

בנוגע לטמפ' השמן - היא נבדקה במוסך. קו ה-3/4 הוא כ-100+ מעלות. כשזה מגיע כמעט למקסימום זה על 120-130 ולא יותר. לפי דברי בעל המוסך השמן יכול גם להגיע ל-170 בלי נזק ממשי למנוע, כך ש-130 זה לא נורא. אבל כמובן שעדיף פחות.

אין מבחינתי בעיית טמפ' מים. לדעתי זה נורמלי שהם על חצי בשיוט ועל קרוב ל-3/4 במאמץ (לא עלו מעולם על 3/4).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...