Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,יש לי פורד פוקוס,שבדקתי לאחרונה שמן גיר שמתי לב שהוא כהה ושחור קצת,

מה שגם שמתי לב שלפעמים אין העברה חלקה של ההילוכים בגיר(לעיתים רחוקות).

בעבר שאלתי המוסך ואמרו לי שלפי הוראות יצרן אין צורך בטיפול והחלפת שמן אף פעם בגיר של הפורד פוקוס.

האם זה הגיוני?,והאם יש צורך בהחלפת שמן גיר חדש וניקוי של המסנן של הגיר?

תודה.

פורסם

מצטרף לשאלה כמו גם לתגובה שקיבלתי גם אני במוסך פורד קרי:

בפוקוס לא מחליפים שמן גיר .

תודה,

נרכשה- וולבו s60  נפח 1600 T4

נמכרה- פורד פוקוס 1600 סמ"ק 2008  TREND X

פורסם

אין דבר כזה - לא מחליפים.

בתאוריה, אולי.. מעשית מרשם בטוח, להרס הממסרה האוטומטית - החליפו ומהר.

צבע נוזל ממסרה תקין ברכבכם, הוא אדום - לא שחור ולא חום - זה צבע וריח, של נוזל שרוף, ומלוכלך

אשר איבד חלק, מתכונות הצמיגות, והעברת ההילוכים.

ההחלפה צריכה להיות, מקסימום כל 60K אלף.

ומאחר וההחלפה, לא בוצעה בזמן - רצוי לבצע, רק החלפה חלקית, כ 3-4 ליטר בלבד.

ראו קישור בנושא זה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=171001&highlight=%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1

בהצלחה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אין דבר כזה - לא מחליפים.

בתאוריה, אולי.. מעשית מרשם בטוח, להרס הממסרה האוטומטית - החליפו ומהר.

צבע נוזל ממסרה תקין ברכבכם, הוא אדום - לא שחור ולא חום - זה צבע וריח, של נוזל שרוף, ומלוכלך

אשר איבד חלק, מתכונות הצמיגות, והעברת ההילוכים.

ההחלפה צריכה להיות, מקסימום כל 60K אלף.

ומאחר וההחלפה, לא בוצעה בזמן - רצוי לבצע, רק החלפה חלקית, כ 3-4 ליטר בלבד.

ראו קישור בנושא זה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=171001&highlight=%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1

בהצלחה - אייל .

אייל ופותח השרשור !

היו כאן לא מעט שרשורים בנושא ותמציתם מתאחדת לדעה שלי והיא:

מכיוון שלא נעשתה החלפת שמן זמן רב וצבעו שחור במקום אדום,יש להתייעץ עם מוסך מורשה לגבי נזק שעלול להיגרם לגיר אם יוחלף שמן עכשיו (כלומר יתכן שכבר הנזק נעשה והחלפת השמן רק תאיץ את הבעיה בגיר).

היו כאן רכב פולקסוואגן/רנו עם מקרים דומים ולאחר החלפת שמן גיר ושלא באורח פלא הגיר קרס לא הרבה זמן דווקא לאחר החלפת נוזל הממסרה ).

יש את חבר הפורום ספי,פנה אליו טלפונית ותתיעץ איתו,הוא בטוח יתן לך עצה טובה ולא כזו שעלולה לגרום לך לנזק עצבני בגיר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ומקרה הפוך דוקא - רכשתי במוו סדרה 3, 2002, המחשב כתב שהגיר מחליק.

מוסכים ומכוני גיר רבים אליהם פניתי, כולל מוסכים מורשים, אמרו לי שאין מנוס משיפוץ גיר בעלות של 10K +

אגב גם אצלי במוסך אמרו שלא מחליפים שמן גיר, שהוא לכל החיים.

אבל מצאתי צדיק אחד בסדום, שנמצא ליתר דיוק בעוספיה, מכונאי מעולה בשם רמי, והוא אמר לי להחליף שמן גיר ופילטר לפני שאני עושה שיפוץ גיר וסיכוי של 90% שזה יפתור לך את הבעיה.

כך עשיתי וכך היה.

מאז עברו 4 חודשים ואפילו פעם אחת לא נדלקה נורה שמראה תקלה בגיר וגם אין שום תקלה במחשב.

בקיצור, ממליץ בחום להחליף שמן גיר ופילטר.

פורסם

ולכן המלצתי - לא להחליף, את כל הנוזל בממסרה.

להחליף כמחצית, 3-4 ליטר בלבד .

ואם הכל תקין - בטיפול השנתי הרגיל הבא, להחליף שוב מחצית.

ואח"כ - כל 40000 ק"מ. ושוב, רק מחצית .

בהצלחה - אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני דוקא חולק על ההמלצה של ליין מן

אצלי הסיפור היה שהשארתי את הרכב במוסך והם החליפו לי את כל השמן הגיר בלי להחליף פילטר. זה לא עזר ונדלקה לי מנורה של הגיר.

רמי, בעל המוסך בעוספיה, הסביר לי שזה לא שווה כלום, כי זה לערבב שמן נקי עם שמן מלוכלך. כמו שכתבתי הוא המליץ לי להחליף מחדש את כל השמן ואת הפילטר שמן גיר.

רק אחרי שעשיתי את מה שהוא אמר, הבעיה נפתרה.

לכן אני חושב שמומלץ להחליף את כל שמן הגיר (ולא רק את חלקו כפי שהוצע) וגם את הפילטר.

בהצלחה, אשמח אם תעדכן מה התוצאות.

פורסם
אני דוקא חולק על ההמלצה של ליין מן

אצלי הסיפור היה שהשארתי את הרכב במוסך והם החליפו לי את כל השמן הגיר בלי להחליף פילטר. זה לא עזר ונדלקה לי מנורה של הגיר.

רמי, בעל המוסך בעוספיה, הסביר לי שזה לא שווה כלום, כי זה לערבב שמן נקי עם שמן מלוכלך. כמו שכתבתי הוא המליץ לי להחליף מחדש את כל השמן ואת הפילטר שמן גיר.

רק אחרי שעשיתי את מה שהוא אמר, הבעיה נפתרה.

לכן אני חושב שמומלץ להחליף את כל שמן הגיר (ולא רק את חלקו כפי שהוצע) וגם את הפילטר.

בהצלחה, אשמח אם תעדכן מה התוצאות.

- יש משפט האומר, אלוהים נמצא בפרטים הקטנים -

וזעם אלוהים ... עולה בכספים !

אצלך - זה מקרה פרטי אשר הצליח.

ו ברוב המיקרים האחרים - זה לא הצליח, קרא את הדיונים, בנושא בפורום.

לכן כדי לנסות להקטין נזקים, רצוי החלפה חלקית - והדגשתי לראות את התוצאות , ואח"כ החלפה נוספת.

בהצעת הטיפול שלי - שהיא רק הצעה לשיקול בעל הרכב . יש ניסיון מעשרות מכוניות .

אני מאמין לדברים, אשר כתבתה - אבל זה מקרה פרטי, ואני שמח כי הוא הצליח.( ואני הייתי משתמש בה, אם החלפה חלקית, לא היתה עוזרת - כי אין מה להפסיד )

לכן כדאי לעבור , שלב, שלב. ולא משנה החלפה חלקית או מלאה .

- חובה לבצע החלפה, של נוזל ממסרה אחת ל 40K-60K אם רוצים לשמור על הממסרה -

- אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

דיברתי עם המוסך מורשה ואמרו לי שי להם מכשיר שמוציא את כל השמן מהגיר ומחליף אותו לחדש,אבל המוסך לא אחראי לעבודה או לנזק שאולי יגרם לגיר אחרי הפעולה.

אמרו לי שהיצרן לא מגדיר להחליף שמן גיר.

ההמלצה שקיבלתי מהמוסך זה להמשיך לנסוע כך.

פורסם

מנסיון מוסך מורשה הוא לא בהכרח המוסך הטוב ביותר

הייתי כבר כמה פעמים במוסך מורשה, שאם היתי שומע לעצות שלו, היתי זורק אלפי שקלים לחינם.

אם אתה כל כך חושש מכסת"ח של המוסך המורשה, נסה לפחות להחליף פילטר שמן גיר, אולי הוא סתום.

פורסם

ממה שאני ראיתי כשהחליפו לי את הפילטר של הגיר, זה לא משהו שאתה תוכל לעשות לבד. זה מצריך העלאת האוטו על הליפט וידע בנושא.

לגבי ביצוע במוסך מורשה, לא מחייב, אבל יכול להיות שבמוסך לא מורשה אין להם את הפילטר המתאים לרכב שלך ותצטרך לקנות אותו לבד או לחכות שיזמינו אותו במוסך הלא מורשה.

• תוכן חדש...