Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי אודי 80 1993

2000 סמ"ק ידני

לפני כמה זמן הלך לי המותחן טימינג והרצועה התחילה להישחק התנעתי את האותו כי לא הבנתי ישר מאיפה באים הראשים

(האוטו הניע)הבאתי טכנאי הוא שם רצוע חדשה ניסינו להניע האוטו לא הניע הוא ניסה לסובב שם משהוא עם ברזל הוא לא הסתובב

הוא אמר שבקיצור אתה צריך או ראש מנוע חדש או לשפץ את הישן או להחליף מנוע

ראש מנוע 2200

מנוע חדש 6900

מה עדיף ולמי שמבין במחירים תעדכנו אותי עם הוא מנסה לעבוד עליי (עם יש מישהוא שעושה זאת בזול יותר או פשוט הוא הגזים במחיר)

אודי 80 הזרקה חד תקודתית 1993 מנוע 2.000 סמ"ק גיר ידני

פורסם

הטעות שלך שהבאת טכנאי במקום מכונאי.

לדבריך קודם לכן התנעת את האוטו (האוטו הניע), הוא שם רצועה חדשה ניסינו להניע האוטו לא הניע.

תסיק לבד את המסקנות.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוד חברי, אם פותח השרשור היה יודע להסיק מסקנות, ולהמנע מטעויות וגם להחמיר אותם, הוא לא היה מגיע למצב שהוא הגיע !

ולפותח השרשור קבל קצת מידע להשכלה כללית, אם כי מידע שמגיע באיחור:

עם שמיעת הרישים מרצועת הטיימינג, היה עליץ לכבות מיד את המנוע, ולהחליף רצועת טיימינג , לפי כללים מסוימים, לאחר סימון של גלגל שינים עילי של גל זיזים, וגלגל נוסף של פולי מנוע ועוד..

אם היית נמנע מהחלפה על ידי טכנאי, ומשתמש במכונאי, שהיה בוודאי עובד לפי הכללים שהזכרתי מקודם, היית נמנע מהנזק של עיקום שסתומים בראש המנוע.

החלפת שראשרת טיימינג(תזמון) שונה תכלית השנוי, מהחלפת רצועת אביזרים, ולו רק בגלל שמה טיימינג/תזמון, ותזמון היא מילת המפתח כאן, רצועת התזמון אחראית על פתיחת וסגירת השסתומים, אי פתיחת השסתומים בזמן, גורמת ל"נשיקה" של השסתום עם הבוכנה,ולעיקום השסתומים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

נראה לי שמי שהחליף לך את הרצועה, לא כיוון אותה כמו שצריך ובגלל זה האוטו לא מתניע.

לפי מייטב זכרוני, במנוע הנ"ל לא יכולה להיות פגישה בין שסתום לבוכנה.

אבל שוב זה רק למיטב זכרוני, חכה לעוד תגובות.

מה גם שהאוטו התניע לפני ש"המר בחור" נגע לך באוטו.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אני יודע בוודאות שבמנועי ה-1600 וה-1800 אין מפגש בין הבוכנה לשס', בנוגע ל1300, שם הדבר אכן קורה.

המכונאי שאצלו טיפלתי באותו אמר שרק במנוע ה-1300 יש מפגש בין הבוכנה לשסתומים, ובנפחים הגדולים יותר זה לא קורה.

לפני שאתה מוציא מחיר של 7000 שקלים, גרור את הרכב למוסך שאתה סומך עליו, או אחד שימליצו לך עליו בפורום (רק תבקש), ותבקש ממנו לכוון את הטיימינג.

ואח"כ כמובן, תחזור ותעדכן.

פורסם
הטעות שלך שהבאת טכנאי במקום מכונאי.

לדבריך קודם לכן התנעת את האוטו (האוטו הניע), הוא שם רצועה חדשה ניסינו להניע האוטו לא הניע.

תסיק לבד את המסקנות.

דוד.

דוד חברי קבל תיקון להשערתך, צחטוט מדברי פותח השרשור...האוטו הניע)הבאתי טכנאי הוא שם רצועה חדשה ,ניסינו להניע האוטו לא הניע הוא ניסה לסובב שם משהוא עם ברזל הוא לא הסתובב ...

עם הבנתי נכון הרכב הניע לפני החלפת רצועת הטיימינג, והפסיק להניע לאחר החלפת הרצועה החדשה!

יתכן ואלה שהגיבו אחרי צודקים, ופגישת שסתום בבוכנה, קיימת במנועי 1300 בלבד(הלוואי שזה נכון לטובת פותח השרשור),ואם כך פרוק הרצועה, והרכבתה מחדש, יחזיר את המנוע לחיים,

אך בכל זאת יש כאן ריח של "טכנאי" חאפריסט גדול.

בברכה

צביקה

יש לערוך את הכותרת מחדש, בכותרת רשום שנת יצור 83, ובתוכן 93, מה נכון?!

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
מחזק את דבריו של ToSToS מלבד זה:

דוד.

דוד, תודה על התיקון.

לא הייתי בטוח בזה, אני זוכר שאצלי בפאסט עם מנוע1.8 לא יכול להווצר מפגש כזה.

ד.א יש פה בפורום חבר, בשם EREZED שאכל הרבה חצץ עם המנוע הזה בA80 שלו.

אם תצטרך להתייעץ במשהו שקשור למנוע או לרכב כדי לך לשאול אותו.

פורסם

tostos ידידי היקר, אני עדיין אוכל חצץ :wink:

כשכבר חשבתי שסיימתי הכל , והאוטו עובד כמו שעון שוויצרי, ואפילו עבר טסט כמו נמר (לרבות 4 גזים), היום הוא איכזב.

נסעתי עם אבא לב"ש, הכל תקין, חנינו וכיביתי האוטו בדיוק שמהירות גבוהה של מאווררים סיימה לפעול (ומהירות נמוכה עבדה- כך אני מניח. אותה קשה לשמוע).

כשחזרתי חיכתה לי שלולית של G12 בחניה. הפעם מחבר מסויים (צינור פלסטיק בצורת T) החליט שהוא נשבר.

למזלי זה קרה ליד השוק, וברוך הנחמד חיכה לי ולא סגר את החנות.

T חדש + 4.5 ליטר נוזל קירור ומכסה מעבה חדש (ועל הדרך גם רפידות רמסה ובוקסות למשולשים - אבא איתי אז יש תקציב :wink:).

מחר אבי ינצל את מומחיותו ליצור T חדש ממתכת (נחושת או אלומיניום), אבל הוא הכריז שנמאס לו ובא לו על A6 חדש (לי לא).

עכשיו תפקידי לברר האם המאווררים אמורים להמשיך לעבוד גם אחרי כיבוי (כי אצלי זה לא קורה). לדעתי חום רב + לחץ גרם לתקלה הנ"ל, אני מקווה שהפקק החדש יפתור את הבעיה הזו.

darksnip - תרגיש חופשי לשאול, אבל המענה אולי ויתעכב כי אני מאוד חולה כבר כמה ימים (נכון, כל הבלאגן שהיה היום עשיתי בנוסף לשפעת...איזה כיף).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
tostos ידידי היקר, אני עדיין אוכל חצץ :wink:

עכשיו תפקידי לברר האם המאווררים אמורים להמשיך לעבוד גם אחרי כיבוי (כי אצלי זה לא קורה). לדעתי חום רב + לחץ גרם לתקלה הנ"ל, אני מקווה שהפקק החדש יפתור את הבעיה הזו.

.

אצלי בפאסט המאווררים ממשיכים לעבוד, גם כאשר המנוע כבוי.

אני חושב שהמאווררים צריכים לקבל פלוס קבוע ולא דרך הסוויץ'.

מה גם, שכאשר קיצרת את החוטים ביוניט חום (לפני החלפתו). המאווררים עבדו כל הזמן, ללא קשר לכיבוי המנוע.

יכול להיות שמכל הקומבינות שעשו באוטו שלך, משהו לא עובד כשורה. למרות ששוב זה נשמע לי מוזר (כי אחרת כל המערכת של המאווררים אמורה לא לעבוד לך) ,תבודק שוב עם המאווררים לא עובדים כאשר המנוע כבוי, ותחזור לעדכן.

בקשר לצינור T ,אם תוכל לצלם את היישן או החדש זה היהי נחמד.

פורסם

הנייד שלי בתיקון, לכן המשימה בעייתית לצלם ולהעלות תמונות (אני מצלם דרך הטלפון, ועם תוכנות MODDING בנייד...עזוב זה סיפור).

לרענון זיכרונך, רק פעם אחת קרה לי שע"י קיצור היוניט המאווררים פעלו עם סוויץ' כבוי. במצב הרגיל אותו אני מכיר מרכבי המאווררים תלויים בסוויץ', וזה המצב כרגע. המעניין הוא שהם מקבלים מתח מאיזה רכיב מוזר שמורכב על הבודי של הרכב (לא, זה לא המינוס). אני חייב לצלם את זה, שתראה. אני מאמין שאם המאווררים אמורים לעבוד ללא סוויץ' אולי זה היה מונע ממני בלאגן היום (מרק10? מישהו? יש לכם מושג איך זה עובד בדגם הנ"ל?).

מחר אני אצלם את ה-T הישן + החדש ואת מיקומו.

עדכון: הרכיב על הבודי זה סתם ברזל שמשמש לחיבור כמה חוטים עליו. הוא מחובר לגוף הרכב אך מבודד ממנו (הוא אינו משמש כמינוס). החוט הזנת מתח לוונטות נמצא עליו, ולשם מחוברים הוונטות. אני צריך לעקוב אחריו ולראות לאן הוא הולך, אני מאמין שהוא הולך לריללי של הוונטות בבית פיוזים, כי הוא אינו בודד אלא משולב עם צמת חשמל מקורית שהולכת לשם. אבדוק מחר באור יום.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

לדעתי החלק המדובר זה הממסר מאווררים, האו יושב אצלי לפחות לייד המצבר.

מתחברים אליו שתי צמות גדולות של חשמל. בנוסף החלק משמש כתור הממסר של המצמד מזגן.

אני חושב שהמאווררים אצלך לא עובדים לאחר כיבוי המנוע, בגלל שהטמפ' שנמצאת בראדיאטור לא דורשת את זה.

ד.א למה קנית גם מכסה למיכל היבוי?

האם יש לחץ גבוהה בתוך הצנרת של ההקרור?

New Image1111111111.JPG

Picture ממסר מאווררים009.jpg

פורסם

אבל אם כיבוי המנוע מתבצע בעת שהמאווררים עובדים? זה מעיד שהטמפ' במנוע דורשת את זה, והם אמורים להמשיך לעבוד.

איני יודע אם הממסר הנ"ל הוא הבעיה אצלי, כי בפעולה רציפה ותקינה הכל עובד יפה מאוד ומתוזמן טוב, בדקתי עם ובלי מזגן מתי נכנסות לפעולה מהירות נמוכה וגבוהה, וזה עבד טוב, גם בעמידה במקום וגם בטמפ' גבוהות.

החלפתי מכסה של המיכל כי חשדתי בו. הייתי שומע אותו משחרר לחץ אבל תמיד במיכל עיבוי הייתי רואה מעט נוזל קירור שהיה כנראה יוצא מהצינור ניקוז עודפים שמחובר אליו, בכל מקרה זו לא הוצאה גדולה ובעת ספק עדיף להחליפו. מה גם שהתקלה היום נבעה לדעתי מלחץ גבוהה: הרכב כובה בעת שהטמפ' הייתה קרוב ל-100 מעלות, והחלק שהתפוצץ היה בחלקה העליון של מערכת הקירור, היכן שהכי חם והכי "לחוץ" מבחינת לחץ מערכת. שם המערכת הכי מועדת לתקלה במקרה של לחץ גבוה. האוטו עובד יפה יפה בכל נסיעה וגם בעמידה (בשיוט עומד קבוע על 82-85 מעלות).

מכיוון שהתקלה היום קרתה כאשר הרכב בכלל עמד בחניה (איני יודע כמה זמן לאחר שעזבתי אותו) זה מוביל אותי למסקנה שהתקלה יכלה לנבוע רק מ :

1.חלק חלש ועייף מידי או

2.לחץ גבוה שנבע מחוסר ויסות לחץ ע"י מכסה מעבה עייף ו/או אי פעולת מאווררים לאחר כיבוי הרכב.

מחר ארד לשורש הבעיה והחיבורים של המערכת קירור, אולי משהו שם לא תקין. ד"א בפיוזים יש לך ריליי אחד או שנים לוונטות?

פורסם

אף פעם לא התעסקתי בפיוזים אז אין לי מושג ,אני מקווה מחר להיות עם האוטו ונבדוק את זה.

יכול להיות שיש לך שוב פריצה בראש מנוע, שגורמת לגזי פליטה לחדור אל המערכת קרור.

בקשר למכסה דפוק, אז בגדול אם המכסה דפוק אמור להיות לך לחץ עבודה יותר נמוך מהלחץ המומלץ.

התופעה נובאת בגלל שהאלמנט שמתנגד ללחץ בפקק מסר את נשמתו לבורא, דבר שגורם ללחץ נמוך לחדור את השסתום.

תפתח את המכסה של המיכל עיבוי בבוקר, ליפני שאתה מתניע, ותראה אם יוצא לך משם לחץ אוויר עם קול של "פלוץ" כזה.

דבר זה מצביע על חדירת גזי פליטה למערכת קרור.

• תוכן חדש...