Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

ברכבים כיום לא ניתן לפתוח את החלונות החשמליים ללא הפעלת מע' החשמל-סיבוב של הסוויץ'.

האם קיימת דרך לעקוף את המגבלה הזוז ולאפשר את פתיחת וסגירת החלונות גם ללא הפעלה של החשמל?

תאורטית נראה שכן, כיוון וכשמפעילים את הנעילה החשמלית החלונות נסגרים, אך כיצד אפשר לעשות זאת בפועל?

תודה

ניר

פורסם

מערכת חולנות החשמל ברכב כמו כמעט כל מערכת באוטו מוזנת בחשמל.

ישנם שני אפשרויות לחיבור חשמל באוטו:

א)אפשרות חיבור ישירות ל+ מהמצבר.

ב)אפשרות חיבור דרך (+) שמועבר דרך הממסר סוו'יץ. כלומר כל עוד המפתח לא בסוייץ', לא יהיה חשמל.

חלונות החשמל מחוברים מחוברים גם ב + קבוע (מהמצבר), וגם ב+ מהסוויץ'. (שנותן בעצם את הפיקוד לחלונות שהם יכולים להתחיל לפעול, בעזרת המתגים- בדומה לרדיו).

במידה ואתה רוצה שחלונות החשמל יפעלו, כאשר המפתח אינו בסוויץ.

כל מה שאתה צריך לעשות הוא לחבר רק + (קבוע) מהמצבר.( כלומר איפה שהיום מחובר חיבור +מהסוויץ לבקר החלונות, אתה צריך לחבר חיבור + (קבוע) מהמצבר)

אני לא מבין למה אתה רוצה לעשות את זה? גנבים ישר ינצלו את זה בישביל לפתוח לך את החלונות ללא כל בעיה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

לפני כ 15 שנים קרה באנגליה שילד קטן, שהיה בתוך מכונית שניתן להפעיל בה את חלונות החשמל ללא מתג הצתה פועל, הרים חלון חשמלי שנסגר על צוארו והוא נחנק למוות. מאז יצרני הרכב לא מייצרים אפשרות של הפעלת חלונות חשמל כשמתג ההצתה כבוי. רצוי גם לך לא לבצע אפשרות כזאת.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

איזה רכב יש לך?

לי היתה קורסיקה, והיה לי מצב של הסוויטש שכל מערכות החשמל פועלות, כלומר רדיו וחלונות, שאני הייתי בוחר מתי לשים את זה בסיבוב אחד יותר למטה, והוא היה נכנס למצב LOCK. כרגיל הוא היה נכנס למצב OFF... אבל אתה יכול לחבר את המנועים של החלונות עם ממסר למצבר, ואז תוכל בעקיפין לפתוח את החלונות ללא סוויץ'.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

זה לא בעיה לעשות שהחלונות יפעלו תמיד גם שהסוויץ מכובה, חשמלאי רכב עושה את זה תוך 10-50דקות עבודה.

הוא מחבר את המתח הזנה ל + קבוע במצבר וזהו, ותמיד החלונות יעבדו.

פורסם
לפני כ 15 שנים קרה באנגליה שילד קטן, שהיה בתוך מכונית שניתן להפעיל בה את חלונות החשמל ללא מתג הצתה פועל, הרים חלון חשמלי שנסגר על צוארו והוא נחנק למוות. מאז יצרני הרכב לא מייצרים אפשרות של הפעלת חלונות חשמל כשמתג ההצתה כבוי. רצוי גם לך לא לבצע אפשרות כזאת.

חלילה אני לא מפקפק בנכונות דבריו של המומחה רפי לין, אך יצרני הרכב טיפלו בבעיה בצורה יותר מקורית, ברגע שיש הפרעה לחלון להסגר עד הסוף ("חלון מוטרד, כמו במעלית), החלון נפתח מיד בחזרה, למנוע תאונה. ראה ערך פולקסווגן בורה וכו'.

מעניין כמה גניבות זה מונע.

לשאלתך, עשה בדיוק מה TOSTOS אמר לך (חיבור + קבוע), אם אין לך מושג על מה הוא מדבר אזי גש לחשמלאי לפני שתעשה איזשהו נזק.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

יש פטנט מאוד נחמד ברכב שלי (ZX), לא יודע אם זה מותקן אצלי כי מישהו חשב על זה פעם, או שזה בא מהחברה (מאמין שכן) - כשאחת הדלתות פתוחה, גם ללא סוויץ', מופעל ריליי המאפשר מתח לחלונות חשמליים. פטנט מאוד חביב ומאוד נוח, במיוחד בהתחשב בכך שאין עליה אוטומטית של חלונות עם סגירת הסוויץ', ולא סובל מבעיות בטיחותיות \ חשמליות של שיטת החיבור הישיר ל-"+".

פורסם
יש פטנט מאוד נחמד ברכב שלי (ZX), לא יודע אם זה מותקן אצלי כי מישהו חשב על זה פעם, או שזה בא מהחברה (מאמין שכן) - כשאחת הדלתות פתוחה, גם ללא סוויץ', מופעל ריליי המאפשר מתח לחלונות חשמליים. פטנט מאוד חביב ומאוד נוח, במיוחד בהתחשב בכך שאין עליה אוטומטית של חלונות עם סגירת הסוויץ', ולא סובל מבעיות בטיחותיות \ חשמליות של שיטת החיבור הישיר ל-"+".

מקורי מהחברה, גם אצלי אותו סיפור. (פטנט מצוין אני חייב לציין, מונע ממך להכנס שוב לרכב לסובב סוויץ' ובלה בלה בלה)

פורסם

בדיוק "פטנט" כזה היה קיים ברכב שכתבתי שנחנק בו ילד באנגליה והמדובר בפיאט טיפו.

הילד פתח קצת את הדלת ואז הכניס ראשו דרך חלל החלון והפעיל את מתג החלון והעלה אותו עד שהחלון נסגר על צוארו והוא נחנק למוות. בעקבות מקרה זה, לפחות בפיאט, ביטלו את אפשרות הפעלת החלונות כזמן פתיחת הדלת ללא הפעלת מתג הצתה.

פורסם
בדיוק "פטנט" כזה היה קיים ברכב שכתבתי שנחנק בו ילד באנגליה והמדובר בפיאט טיפו.

הילד פתח קצת את הדלת ואז הכניס ראשו דרך חלל החלון והפעיל את מתג החלון והעלה אותו עד שהחלון נסגר על צוארו והוא נחנק למוות. בעקבות מקרה זה, לפחות בפיאט, ביטלו את אפשרות הפעלת החלונות כזמן פתיחת הדלת ללא הפעלת מתג הצתה.

כנראה שבדיוק בעקבות זה אין פיאט עם חלונות חשמל מאחור בכלל.

בכל מקרה אני חירברתי לחשמל של הפתיחת באגז' שעובד קבוע בלי סוויץ כי זה גם בתוך הדלת וחוט 5 ס''מ הספיק לי.

בהצלחה.

206 XS

פורסם

אצלי ברכב לאחר סגירת הסויץ אפשר לסגור את החלונות רק למספר דקות בתנאי שלא נפתחה הדלת .מקורי מהיצרן .יונדאי אכסנט 2007.

פורסם
אצלי ברכב לאחר סגירת הסויץ אפשר לסגור את החלונות רק למספר דקות בתנאי שלא נפתחה הדלת .מקורי מהיצרן .יונדאי אכסנט 2007.

חברת אאודי חשבה על זה כבר ב-95 (עם אאודי 80).

ואם כבר הזכרתי את זה, יש לי בעיות בחלונות....ואני לא מדבר על חלון ספציפי אלא כולם.

לעיתים החלונות לא מתפקדים בכלל, לא נפתחים ולא נסגרים (בד"כ לא נסגרים אחרי פתיחה מוצלחת ונדירה, מה שמהווה בעיה רצינית). לא מהכפתורים על דלת הנהג ולא מכל כפתור אחר על הדלתות.

אני חושב בכיוון תקלה יותר כללית, כמו איזה מודול או רכיב שמאפשר שליטה על חלונות החשמל.

יש למישהו מושג?

כאמור: אאודי 80 שנת 95 (שניה לפני שהגיע A4)

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תוכן חדש...