Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, עם החלוקה לשני הפורומים (טכני/שיפורים), היה לי קשה להחליט לאיזה מהם להכניס את השאלה, אבל בגלל האופי של השאלה העדפתי למקם את השאלה בפ. שיפורים:

אז ככה, לאחרונה היה לי בעיה עם האגזוז, אחד הצינורות השתחרר, ומבדיקה אצל אגזוזן בחיפה, הסתבר שככל הנראה התפרק לי הממיר הקטליטי (בדוד האמצעי נמצאו חתיכות של "אבן" בצבע אפור מחוררות כאלה - לפי טענת האגזוזן מדובר בחתיכות של ה"כוורת" של הממיר).

נוסף על כך, הבחור טען שהאגזוז שלי מלא בפיח, בגלל זה סותם לי את הזרימה של הגזים, ולכן גם התפוצץ לי הממיר. כמובן לא ממש יכלתי לראות במו-עיניי את הפיח בדוד, אבל אכן שמעתי רעש מוזר כשהוא ניער את הדוד.

היום בעליה של פרויד בחיפה, פתאום צרם לי החוסר עוצמה של המנוע ביחס לבד"כ, ובהילוך שלישי, הרכב סירב להאיץ בצורה יעילה, וגם הרעש מהמנוע היה טיפה אחר (כאילו איזה חלק בצנרת האגזוז שוב פעם נפרץ לי).

בקיצור, החלטתי סופית שאני הולך להחליף את הדוד האחורי, וכנראה אאלץ להחליף גם את הממיר.

לגבי ממיר - אני מניח שאין פה איזה חלק "ביצועי" כל כך, והוא צריך להישאר סטנדרטי של רנו. (תקנו אותי אם אני טועה).

א. אני אשמח לדעת מה יחשב כמחיר טוב לממיר מקורי של רנו? וחלופי שיתאים לרנו?

אבל לגבי הדוד הסופי - חשבתי אולי לנצל את ההזדמנות ולעבור לדוד איכותי/"ביצועי" יותר - שאולי יאפשר זרימה טובה יותר של גזים, ויעזור בביצועים ולו במעט.

הרכב המדובר הינו רנו מגאן שנת 97, 5 דלתות, מנוע 1.6 8 שס'. כמו שלכולם ברור, אין לרכב זיקה ספורטיבית כלשהי, לכן לא מדובר כאן בשאיפה לביצועים מטורפים - רק בניצול מלא/יותר טוב של כוח המנוע. והכי חשוב - לשמור על שקט (לא מחפש לעשות רעש שימשוך תשומת לב או יפריע לי לשמוע מוזיקה באוטו).

כמו כן - דודים בעלי צינור פליטה ישר - כנראה לא יתאימו למבנה הפגוש האחורי, וחיתוך הפגוש לא בא בחשבון. (האגזוז המקורי מושפל כלפי מטה בזווית).

השאלה היא - האם יש טעם לחפש אגזוז שישפר במעט את הביצועים? או שאין טעם, ופשוט לקנות אגזוז רגיל ב400 שקל?

(ב. אגב, האם זה מחיר בסדר לאגזוז "תוצרת אירופה" ?)

ג. אם בכל זאת יש על מה לדבר מבחינת שיפור ביצועים - איפה ניתן להשיג אגזוזים בשביל רכב כמו שלי במחירים טובים באזור חיפה/קריות/עכו? (ומה ייחשב כמחיר טוב?)

תודה מראש על העזרה!

יונתן.

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...