Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ועדיף לקנות את השמן גיר עצמו ולתת להחליף במוסך או שיעשו במוסך הכל?

ואיזה שמן גיר צריך לרכב לאדה סמרה?

תודה :)

'Lada Samara 1300 94

פורסם

כדי להחליף את שמן הגיר צריך להרים את הרכב על ליפט, כך שלבד כניראה לא תצליח.

צריך בסביבות ה - 3 ליטר שמן גיר לתיבות ידניות.

כמובל שיש שמנים מינרים וסינטטים, אני הייתי הולך על סינטטי בצמיגות 75W/90 של חברת BG

מחיר השמן הוא 75 ש"ח לליטר בצנטרל חלקי חילות באלוף שדה בת"א.

תגיע למוסך וקבל הצעת מחיר להחלפה עם שמן שלך או שמן שלו. תבדוק אם יוכל להזמין לך שמן שאתה רוצה ותתיעץ לגבי איזה שמן לשים וכך תדע מה יותר משתלם לך.העבודה פשוטה זה לרוקן ולמלות חדש.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

כדי להחליף את שמן הגיר צריך להרים את הרכב על ליפט, כך שלבד כניראה לא תצליח.

מאיפה הבאת את זה? אין צורך בליפט, ובד"כ גם אין צורך להגביה את הרכב, גם לא קצת.

אגב, הבחור לא שאל על לעשות לבד, אלא על לקנות את השמן ולהביא למוסך.

אגב, אם היית מביא למוסך שאני עובד בו חומרים או חלפים, היו שולחים אותך למקום אחר. חלק ניכר מהרווח של המוסך מגיע מסעיף החלפים, והוא זה שעובד לך על האוטו, אז למה שתתן את העמלה על החומרים/חלקים לחנות החלפים ולא למוסך?

פורסם
למה שתתן את העמלה על החומרים/חלקים לחנות החלפים ולא למוסך?

ה "עמלות" האלה של המוסך לא היו מביישות את השוק השחור.....:shock:

תעשה לעצמך טובה ותמצא מקום שכן מסכים שתביא את החלקים בעצמך...

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

אני לא אתווכח איתך על נושא המחירים גם כי הנושא רחב ושייך לשרשור אחר, וגם כי כדיאגנוסטיקאי במוסך יבואן אני בהחלט מבין על מה אתה מדבר.

ובכל זאת, אני מרשה לעצמי להניח שמוסך שמוכן לעבוד בצורה כזו הוא נואש מבחינה כלכלית, כי הסתמכות על שעתון העבודה בלבד לצורך פרנסה זה עניין לא כלכלי.

אפשרות אחרת היא, שעלול להיות מצב, שבו מוסך שמוכן לעבוד בצורה כזו ידאג לפצות את עצמו ע"י גביית העמלה בצורה שונה, כמו גביית מחיר גבוה יותר על מרכיב העבודה, או שיספק פחות שעות עבודה עבור אותו חיוב של שעות עבודה (במילים אחרות, יחפף היכן שהוא יוכל) .

בזמנו סיפר לי חבר שעבד במוסך, שכשמגיעה לקוחה לטיפול קטן, מחייכים אליה יפה, לוקחים ממנה את המפתחות, ואומרים לה לחזור תוך כמה שעות. הרכב עומד בצד בשעות האלה ואף אחד לא נוגע בו. כשהיא חוזרת היא מקבלת חשבונית מסודרת על ה"טיפול", גם כן עם חיוך. אני מתאר לעצמי שמוסך כזה דווקא היה מאוד שמח אם היא היתה מביאה לו את החומרים לטיפול. מה רע בעוד קצת חומרים בחינם למחסן?

בכל שנותיי כבעל רכבים טיפלתי ברכבים שלי בעצמי. עדיין, היו כמה פעמים שכן הכנסתי אותם למוסך, ובפעמים האלה אף פעם לא חשבתי לעשות את מה שאתה מציע, בדיוק בגלל שכמו שכתבתי כאן, חשבתי שזה לא הגון. אין סיבה שאני אתן את העמלה למקום אחר במקום למוסך שעובד קשה על הרכב. אני הולך בד"כ על חלפים מקוריים, ובחלפים האלה בד"כ אין הבדל במחיר שהמוסך מציע והמחיר שאתה יכול לקנות אותם במקום אחר.

• תוכן חדש...