Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

הרכב הוא שרייד 93.

לפני כשנתיים וחצי הוחלף בו הרדיאטור לאחר נזילה.

לפני כחודש וחצי גיליתי נזילה, הגעתי למוסך והמליצו לי לשפץ ולא להחליף וכך עשיתי.

לא עבר שבוע והרדיאטור התפוצץ, לקחתי את הרכב למוסך עם גרר, לא חסכתי והחלפתי את הרדיאטור בחדש ומקורי (כמובן שעדין באחריות).

עבר מאז כחודש וחצי (בקושי 1,500 ק"מ) ואפס מכות/קפיצות על פסי האטה או כל דבר חיצוני אחר שיכול היה לפגוע ברדיאטור ושוב... אתמול בערב אני מגלה שלולית ירוקה מתחת לרכב :-( (רואים בבירור טיפה ירוקה תלויה מהחלק התחתון של הרדיאטור)

אמנם יש אחריות והרדיאטור יוחלף אבל אני באמת סקרן לדעת מה גורם לזה שוב ושוב, הרי מדובר ברדיאטור חדש לגמרי שע"פ המוסכניק שלי (לא המוסך שסיפק את הרדיאטור) מדובר ברדיאטור הטוב ביותר.

האם יכול להיות משהו לא תקין ברכב שמזיק לרדיאטור שוב ושוב? צינור כלשהו, מאוורר, מזגן או כל דבר אחר :?:

תודה לעונים :mm_yeah:

פורסם

יכול להיות שהנזילה היא לא מהרדיאטור בכלל, והטיפה שאתה רואה זה פשוט נזל ממקום אחר והתנקז לשם? אולי חור בצינור או מהמעברים..

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

יכול להיות שיש בעיה במנוע ולכן גזי פליטה חודרים למערכת הקירור ויוצרים בה לחץ שגורם לחלק החלש במערכת להתפוצץ. בנוסף יכול להיות שהרכב מתחמם יתר על המידה מבלי שתשים לב? ולכן נוצר לחץ גדול מידיי.

מלפני הנזילה הייתה בעיה של היעלמות מים?

פורסם
יכול להיות שיש בעיה במנוע ולכן גזי פליטה חודרים למערכת הקירור ויוצרים בה לחץ שגורם לחלק החלש במערכת להתפוצץ. בנוסף יכול להיות שהרכב מתחמם יתר על המידה מבלי שתשים לב? ולכן נוצר לחץ גדול מידיי.

מלפני הנזילה הייתה בעיה של היעלמות מים?

אני לא חושב שהמנוע התחמם יתר על המידה מאז שהרדיאטור הוחלף.

אלא אם כן, יש בעיה עם המאורר או עם חלק אחר במערכת הקירור שהופך חום סביר ביותר לכזה שעלול להזיק לרדיאטור.

לא הייתה שום היעלמות של מים עד אתמול בצהריים, הוספתי כרבע ליטר ובערב מצאתי שלולית מתחת לאוטו.

פורסם

אני מהמר על אחת מ-2 האופציות הנ"ל:

1. הרדיאטור לא מורכב טוב (לא יושב טוב בתושבות, יושב בצורה מעוותת או ב"לחץ" בתושבות שלו).

2. יש בעיה במנוע (כמו ש AVIVZ אמר) שגורמת ללחצים לעבור למערכת הקירור ולפוצץ את החוליה החלשה. זו דווקא תופעה שמתאימה יותר לאפלאוז-ים ולא לשרייד - אבל הכל יכול להיות...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק ואביב, מכסה מיכל העיבוי אמור לפרוק לחצים כאלה.

אני דווק מהמר על היציאה של הצינור התחתון מהמנוע. שווה לבדוק אם יש על הצינור סימני נזילה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

למר איציק היקר, אילו הבדלים ישנם בין מנועי השרייד

לבין מנוע האפלאוז, בכל הקשור לנזקים לאחר התחממות מנוע.

ולפותח השרשור, בדוק כמות מים במיכל העיבוי,

עם במיכל העיבוי המים מעל המקסימום, דבר ראשון תחליף מכסה רדיאטור,

ויש לשים לב למכסה רדיאטור בשרייד שהוא לא סטנדרטי (קצת מיוחד)

בברכה ניצן

http://www.shaft.co.il

פורסם

תודה על התגובות.

האמת היא שאחרי שחפרתי קצת בתא המנוע ועקבתי אחרי המסלול של הנזילה הגעתי למסקנה פשוטה שמדובר בצינור העודפים שמגיע מהמיכל.

ההשערה שלי היא שבאמת מילאתי קצת מעבר למקסימום באותו היום (אל תמלאו בחניון מקורה חשוך!) וזה מה שגרם ללחץ לפלוט מים מהצינור עודפים (הצינור שמחובר לפקק המיכל).

אני אעקוב בימים הקרובים, בתקווה שפה נגמר הסיפור.

נ.ב:

1. ניצן, למה להחליף את מכסה הרדיאטור?

2. איציק, הרדיאטור באמת לא מורכב בצורה מושלמת, באחת התושבות שלו חסר הגומי שמחזק את הרדיאטור ולכן הרדיאטור קצת רועד בזמן שהרכב מונע, במוסך אמרו לי לא לדאוג, האם זה קריטי וכדאי לי למצוא לזה פתרון בכל זאת?

תודה רבה.

• תוכן חדש...