Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום שישי, שתיים בלילה, אני ואשתי חוזרים הביתה אחרי סרט בסינמה סיטי...

איילון דרום, בין רוקח להלכה, רוב התנועה בסביבות 110, אני משייט לי באיטיות בסביבות 130קמ"ש בנתיב השמאלי הפנוי יחסית...

בנתיב אחד ימינה זוחל לו על איזה 60-70 קמ"ש רכב שטח לבן לא מזוהה...

שניות ספורות אחרי זה אני כבר ממש קרוב עליו...פתאום יש לי מן תחושת בטן שהבחור/ה הולך לעבור לנתיב שלי...ואני, ברוב טיפשותי, לא מקשיב לבטן שלי וממשיך...

הוא התחיל לזוז שמאלה, באיטיות וכמובן ללא איתות, כאשר הייתי מטר וחצי (1.5 מטר) מאחוריו...אני על 130 הוא בקושי 70...אין זמן לבלום או להבהב או לצפור...למזלי נשאר כחצי נתיב ביני לגדר ההפרדה...שברתי שמאלה ומיד התיישרתי...או כך חשבתי...לפחות עברתי את המפגע 4X4 בשלום...

שאחרי 80K ק"ם הבולמים של הVTR שלי באמת לא משהו. בסיבובים הם עדיין מצליחים לשמור על יציבות הרכב, אבל בהעברת משקל קיצונית הם לא הצליחו...הרכב התנדנד חזק מצד לצד וביצע קישקוש זנב לא מהנה במיוחד...שום דבר שיישור ההגה ותאוצה קטנה לא יתקנו, אבל מספיק כדי להבהיל את בת זוגתי לחיים :(

המסקנות:

1. טוב שהזמנתי רביעיית קוני צהובים לפני שבוע . אמורים להגיע בקרוב. אשמח לקבל המלצות על כיוון המאזן בין קשיחות ונוחיות.

2. תמיד כדי להקשיב לתחושות הבטן הלא טובות...גם אם בסוף מסתבר שזה סתם גזים מצ'ולנט של יום שישי, עדיין עדיף לבלום קצת מלגמור בתוך גדר הפרדה...

P.

פורסם
יום שישי, שתיים בלילה, אני ואשתי חוזרים הביתה אחרי סרט בסינמה סיטי...

איילון דרום, בין רוקח להלכה, רוב התנועה בסביבות 110, אני משייט לי באיטיות בסביבות 130קמ"ש בנתיב השמאלי הפנוי יחסית...

בנתיב אחד ימינה זוחל לו על איזה 60-70 קמ"ש רכב שטח לבן לא מזוהה...

שניות ספורות אחרי זה אני כבר ממש קרוב עליו...פתאום יש לי מן תחושת בטן שהבחור/ה הולך לעבור לנתיב שלי...ואני, ברוב טיפשותי, לא מקשיב לבטן שלי וממשיך...

הוא התחיל לזוז שמאלה, באיטיות וכמובן ללא איתות, כאשר הייתי מטר וחצי (1.5 מטר) מאחוריו...אני על 130 הוא בקושי 70...אין זמן לבלום או להבהב או לצפור...למזלי נשאר כחצי נתיב ביני לגדר ההפרדה...שברתי שמאלה ומיד התיישרתי...או כך חשבתי...לפחות עברתי את המפגע 4X4 בשלום...

שאחרי 80K ק"ם הבולמים של הVTR שלי באמת לא משהו. בסיבובים הם עדיין מצליחים לשמור על יציבות הרכב, אבל בהעברת משקל קיצונית הם לא הצליחו...הרכב התנדנד חזק מצד לצד וביצע קישקוש זנב לא מהנה במיוחד...שום דבר שיישור ההגה ותאוצה קטנה לא יתקנו, אבל מספיק כדי להבהיל את בת זוגתי לחיים :(

המסכנות:

1. טוב שהזמנתי רביעיית קוני צהובים לפני שבוע . אמורים להגיע בקרוב. אשמח לקבל המלצות על כיוון המאזן בין קשיחות ונוחיות.

2. תמיד כדי להקשיב לתחושות הבטן הלא טובות...גם אם בסוף היא לא מצדקת, עדיין עדיף לבלום קצת מלגמור בתוך גדר הפרדה...

P.

לא תמיד עוזר להקשיב לתחושת הבטן.

ביום שבת בצהריים בפתח תקוה נסעתי לי בנתיב השמאלי אחרי רמזור. הייתי בשמאלי כי אני מכיר את הרחוב (רח' פינס) ומאה מטר אחרי הרמזור יש שלט להשתלבות של הימני לשמאלי. כלומר - מי שבשמאלי יש לו את זכות הקדימה והימניים צריכים להשתלב. בחור בפיאט פונטו לבנה כנראה החליט אחרת וניסה לחתוך בישראליות מאד אופיינית. צפיתי את זה בלמתי וצפרתי לו, אלא שזה כנראה לא הספיק והוא שבר שמאלה ונכנס עם הישבן שלו בכנף הימנית קדמית שלי.

לצערי לי לא היה לאן לברוח ובלימה+צפירה לא עזרו. מה שעיצבן אותי, חוץ מהטיפשות של הבחור, זה שהמקרה היה כל כך מיותר. נראה היה שהוא לא היה מוכן לתת שמישהו יהיה לפניו בכל מחיר.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

המסכנות:

2. תמיד כדי להקשיב לתחושות הבטן הלא טובות...גם אם בסוף מסתבר שזה סתם גזים מצ'ולנט של יום שישי, עדיין עדיף לבלום קצת מלגמור בתוך גדר הפרדה...

P.

המלצתי דומה להמלצה למי שרצה לשים מונרו ב-XSI. ה-Set-up המקורי של ה-VTR נהדר ואין שום סיבה להחליף את הבולמים בכאלו שאינם מקוריים. איכות הרכיב נמדדת בהקשר עם שאר רכיבי המתלים והשתלבותם עם השלדה. כיול מתלים זה תחום מורכב ואישית לא הייתי בצע שום שינוי שאיננו בדוק ומומלץ ע"י גורם מקצועי שמתמחה ספיציפית בדגם המסויים של המכונית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

צפיתי את זה בלמתי וצפרתי לו, אלא שזה כנראה לא הספיק והוא שבר שמאלה ונכנס עם הישבן שלו בכנף הימנית קדמית שלי.

לצערי לי לא היה לאן לברוח ובלימה+צפירה לא עזרו. מה שעיצבן אותי, חוץ מהטיפשות של הבחור, זה שהמקרה היה כל כך מיותר. נראה היה שהוא לא היה מוכן לתת שמישהו יהיה לפניו בכל מחיר.

ראלימן

יד על הלב - לא צפית את זה מספיק מראש, נכון? אחרת היית יוצא מזה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

צפיתי את זה בלמתי וצפרתי לו, אלא שזה כנראה לא הספיק והוא שבר שמאלה ונכנס עם הישבן שלו בכנף הימנית קדמית שלי.

ראלימן

רוני

יד על הלב?

אולי עם יותר (שנה וחצי אולי יותר) ניסיון זה היה אחרת. אני חושב שקשה לצפות דברים כאלה עם מעט ניסיון, אבל עדיין זה לא גורע מאשמתו המטופשת של הנהג השני.

נגיד ככה - הדבר אולי היה יכל להימנע אם היה לי יותר ניסיון, אבל בשביל זה יש לי שלט "נהג חדש" בשביל שנהגים אחרים יזהרו ויתחשבו. ושוב - בלב שלם אני אומר שלא יכולתי למנוע את התאונה שקרתה.

כשאתה חותך מישהו בפראות אתה מודע לזה, כשהנהג הנחתך בולם וצופר לך אתה חייב להיות מודע מאד לדברים. למרות כל אלה הוא המשיך הלאה ופגע בי.

רוני, אם יש לך מה להגיד בדבר התאונה שקרתה - בבקשה אני אשמח לשמוע דעה נוספת.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

ראלימן

רוני

יד על הלב?

אולי עם יותר (שנה וחצי אולי יותר) ניסיון זה היה אחרת. אני חושב שקשה לצפות דברים כאלה עם מעט ניסיון, אבל עדיין זה לא גורע מאשמתו המטופשת של הנהג השני.

נגיד ככה - הדבר אולי היה יכל להימנע אם היה לי יותר ניסיון, אבל בשביל זה יש לי שלט "נהג חדש" בשביל שנהגים אחרים יזהרו ויתחשבו. ושוב - בלב שלם אני אומר שלא יכולתי למנוע את התאונה שקרתה.

כשאתה חותך מישהו בפראות אתה מודע לזה, כשהנהג הנחתך בולם וצופר לך אתה חייב להיות מודע מאד לדברים. למרות כל אלה הוא המשיך הלאה ופגע בי.

ראלימן

ניקי אני חושב שדווקא כן היתה לך אפשרות למנוע את התאונה.

הייתי בשמאלי כי אני מכיר את הרחוב (רח' פינס) ומאה מטר אחרי הרמזור יש שלט להשתלבות של הימני לשמאלי.

צפית את הבעיה בכביש,וידעת שהכביש משתלב והופך לנתיב אחד וזה כבר טוב, נשאר לך רק לשמור מרחק מהרכב בנתיב הימני ולדעת שישנו סיכוי שהוא יעבור נתיב ברגע האחרון.

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

כולם מכירים את הבעיה אם השתלבות נתיבים ואנשים שלא נותנים זכות קדימה....ולכן אני תמיד מוכן לאופציה שהוא בכל זאת יכנס.

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם

אל תשכח שלפי החוק אתה אמור לאפשר לרכב מימין להשתלב.

כמובן שאם הוא עקף אותך מימין אז תמיד אפשר לומר שידיך היו כבולות ואולי בכלל לא ראיתה אותו. אבל רק אתה יודע באמת מה היה שם.

פורסם

קרה לי מקרה דומה לפני חודש ...

איילון, השעה הייתה שעת ערב מאוחרת, אני בנתיב האמצעי משייט לי באזור ה-120 קמ"ש כאשר ZX לבנה שהייתה לפני יוצאת לעקיפה (לא כל כך מובנת כי הרכב לפניו היה דיי רחוק), הנהג עובד לשמאלי, פתאום הוא מתחרט (נראה לי הנהג עישן משהו לפני זה), שובר בצורה מטורפת את ההגה ימינה, אני באינסטינקט שממש לא יודע מאיפה בא לי שובר את ההגה ימינה גם (וזכור לי שלפני 10 שניות עשיתי סריקה במראות וראיתי שאין אף אחד אפילו קרוב אליי מאחורה), אוקיי הקיר מתחיל להתקרב, שוברים לצד השני, הגדר הפרדה אומרת לי שלום, ואני שובר לצד השני (שוב ימינה למי שלא עוקב), עכשיו המהירות כבר ירדה לאזור ה-70-60 והרכב התחיל לתפוס אחיזה והשתלטתי עליו ...

אלו היו שניות קריטיות בחיים שלי, הייתה לי טראומה מזה שבוע. המסקנות שלי מהאירוע היו קודם כל שמצויין שאני כל הזמן סורק מה מצב הסביבה במראות מכיוון שאם היה רכב מימיני אני לא יודע איפה הייתי מסיים (גדר/ברכב מימין/קיר/ZX, מחק את המיותר) ...

עוד מסקנה היא שאני שומר עכשיו מרחק כפול מכל מכונית בכביש מכיוון שאי אפשר לדעת מי יהיה המשוגע הבא ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עוד מסקנה בשבילך...

אסור לשבור הגה במהירויות כאלה

סע בזהירות

החיים הם כמו מנה פלאפל, איך שלא תשים הטחינה - תמיד ינזל

פורסם

לגבי השתלבות מימין - כעקרון, במצב כזה שני הנהגים אשמים :( אחד בהשתלבות לא זהירה ושני בהפרעה לתמרון. אין כאן שום יתרון לבעלי נסיון או וותק הנהיגה (חוץ מיכולת זהוי ערסים :))

לפני הרבה שנים, שנסעתי לאיטליה בפעם הראשונה, למדתי חוק איטלקי בלתי כתוב:

אתה אחרי על חלק הקדמי של הרכב שלך.

חוק זה אומר שבמידע ואני נמצא עפילו 20ס"ם לפניך אתה אמור לתת לי להשתלב. הבנת חוק זה מאוד עוזרת למליוני איטלקים (חוץ מתושבי נאפולי וסיציליה שמאוד דומים לערסים שלנו) להמנע מפגיעות רכוש ונפש.

המצב שאני נכנסתי עליו שונה - סטיית רכב (איטי) מנתיב נסיעתו בכביש מהיר וחסימת דרכי...קשה לצפות דבר כזה מראש, אבל בכל זאת הייתה לי תחושה לא טובה לגבי הרכב הזה...התעלמתי מתחושה זו וכמאט שילמתי על כך...לו הייתי מגיב לאט יותר, או נוסע ברכב בעל התנהגות כביש פחותה - לא הייתי מצליח להמנע מהתאונה...

P.

פורסם
לגבי השתלבות מימין - כעקרון, במצב כזה שני הנהגים אשמים :( אחד בהשתלבות לא זהירה ושני בהפרעה לתמרון. אין כאן שום יתרון לבעלי נסיון או וותק הנהיגה (חוץ מיכולת זהוי ערסים :))

לפני הרבה שנים, שנסעתי לאיטליה בפעם הראשונה, למדתי חוק איטלקי בלתי כתוב:

אתה אחרי על חלק הקדמי של הרכב שלך.

אכן אכן...

כמה כיף לנהוג באיטליה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ראלימן

כמו ששי אמר, אם היית צופה את זה מספיק מראש ושומר מרחק מלכתחילה - זה לא היה קורה. הרבה פעמים אני במצב כזה (בגלל שאני נוסע מהר יותר מאחרים) ובגלל הניסיון אני כבר שומר מרחק מספק.

התאונה בוודאות הייתה יכולה להמנע אם היית קורא את הכביש טוב יותר: מזהה שאולי הוא רוצה לפנות שמאלה מוקדם יותר, מאט מראש ולא מנסה להכנס לפניו. (או כמו שקורה לי הרבה - מאיץ מוקדם בשביל לעקוף אותו שלא יאט אותי אח"כ :wink: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

paulpro אני רק רוצה להגיד לך שיש לך מזל מהשמים שהאוטו של נישאר שלם ויצאת בשלום מכל הסיפור הזה.

אבל ברור שלקחת סיכון שנסעת במהירות כזאת למרות שזה לא הכי מהר שבעולם אבל בכל זאת כל אחד שנוסע מהר הוא לוקח סיכון על כל דבר שיבוא ולא משנה מה יהיה.

בכל מקרה הקוני יטפל באוטו כמו שצריך וגם בגב :lol: .

אני רק שמח שלא קרה בסוף כלום והVTR נשארה 1 פייס.

• תוכן חדש...