Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני עומד בפני רכישת דיהטסו שרייד משנת 92 ,1300,אוטומטית ,קילומטרז 110,000 ק"מ ,יד ראשונה בעלות של 13,000 ש"ח.

האם המחיר סביר?

ברצוני לדעת מה היא צריכת הדלק של הרכב,האם היא חסכונית יחסית?

וכן האם כדאי לערוך בדיקה לרכב במכון בדיקה-אם כן ,איזה מכון מומלץ באזור יהוד או שמה מוטב להסתפק בבדיקה במוסך מומלץ באזור תל השומר,יהוד? שניתן לשלם לבעליו סכום הנמוך מעלות בדיקה מלאה בכדי שיבדוק את הרכב.

תודה וחג שמח.

פורסם

ברכב מסוג זה מומלץ להיעזר בשירותי מוסך כלשהו.

אתה מבין ידידי, לרכב זה עקב השנה שלו יש בלאי טבעי והבדיקה שתצא במכון תהיה שחורה משחור (ריבוי כסת"חים).

אני ממליץ לך ללכת למוסך שאתה מכיר וסומך עליו (המוסך שאתה מטפל ברכבים שלך בו, או שההורים מטפלים) שייתן מבט לרכב.

כמובן אם יש לך חבר או קרוב שמבין קצת עדיף שתיקח אותו גם לבדוק את הרכב.

כמו כן הייתי לוקח את הרכב לפחח שיראה שאין פגיעות משמעותיות. (קצה שלדה ברכב כזה זה דבר זניח, בהנחה שתוקן כהלכה)

כיוון שהרכב יד ראשונה הבעלים יכול למסור לך כל פרט אודותיו, לספק לך היסטוריית טיפולים ותאונות.

במידה ואין לך מישהו מבין בהישג יד או לחילופין אתה לא מצליח למצוא זמן לרוץ בין מוסכים וכו' תוכל לנסות להיעזר בשירותיו של "המומחה" שמגיע עד אליך לבדוק את הרכב תמורת 300 ש"ח. (קח בחשבון שבדיקה אצל פחח + מכונאי יכולה לעלות לך 100-150 ש"ח במידה ואין לך קשרים).

הדעות על המומחה חלוקות ויש דעות לכאן ולכאן (ראה שרשור).

פורסם

תודה רבה על המידע,אולי אתה מכיר איזה מוסך\פחח באזור המרכז (יהוד,תל-השומר,בני ברק)שיש מצב לעשות אצלו את הבדיקה הזולה יחסית?

מה לגבי צריכת הדלק של השרייד האוטומטית משנת 92,מחיפוש בפורום עולה תמונה של 1ל 7 ק"מ לאור הנתון הזה

אני שוקל לוותר על הקניה ולחפש רכב אחר ידני ,למרות שעל פניו העיסקה טובה-גם יד 1 וגם ק"מ נמוך.

אשמח לתגובות

פורסם

השרייד 93 (לדעתי אותו רכב) של אחותי עושה 1 ל8 בדרך בין עירונית פקוקה - לדעתי זה שווה ערך לעירוני.

פורסם

השרייד האוטומטית היא לגמרי לא רכב חסכוני.האם חשוב לך רכב אוטומט?

בנוסף-13000 ש"ח לרכב כזה נראה מאוד יקר.רק לצורך ההשוואה,במחיר הזה ניתן לרכוש את האחות הגדולה,האפלאוז,עם גיר אוטומט ועם אבזור שאותו אין בשרייד.

אם אתה מעוניין ברכב חסכוני,לך על רכב ידני.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

המחירון הרישמי בלוי יצחק הוא 14.5K

אשמח לדעת מהיא צריכה טובה לאוטומטית בעיר ובנסיעה בין עירונית בהשוואה לתיבת הילוכים ידינת

בנפחי מנוע של 1300 סמ"ק

פורסם

לגבי חיסכון בדלק שרייד 1.0 3 צילנדרים ידנית עשתה 1:15

אבל זה רכב מאוד מאוד חלש.

במחיר המופקע של 14-15 אתה יכול לקבל דברים הרבה יותר חדשים

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

למעשה מחיר המחירון 14.5K-אינו רלוואנטי?

יש אלטרנטיבות אחרות בתקציב של עד 25K לרכב קומפקטי,ידני ולא זולל דלק?

דגש על אמינות יותר מאשר נוחות נסיעה.

• אחראי פורום
פורסם

בתור אחד שחרש את שוק השרייד והסוויפט בשביל חברה שלי (91-93, 1.3 ,אוטו'), אני יכול לספר

שהרכבים הנ"ל שדרשו עבורם 6000-9000 ש"ח, היו גרוטאות.

אנשים שהחזיקו מכוניות מטופלות יחסית (רובן הגדול עברו מתישהו שיפוץ ראשים/החלפת מנוע),

לא התביישו לבקש מחירים שקרובים ואף גבוהים מהמחירון.

יצא שהתקשרתי לרכבים הטובים (על הנייר כמובן) יום-יומיים אחרי שפורסמו -

רובם נמכרו. על הגרוטאות המשיכו לבקש 6000 גם אחרי חודשיים.

לבסוף קנינו אחת, חיצונית זוועה, אבל מצב פנימי ומכאני טוב מאוד ,

ואחרי 3-4 תיקונים קטנים של ישור קו, היא נוסעת כבר חצי שנה בלי לצייץ.

למי שמתעקש על אוטומטי אין יותר מדי אופציות.

לגבי צריכת דלק - 1:10 ממוצע. בעיר ובפקקים זה מחמיר פלאים, מחוץ לעיר 1:12 ובקלות.

מזגן פגז, זריזה בעיר ואמינה מאוד, מצד שני - קשה כמו הסמוראי שהיה לי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...