Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

עשיתי חיפוש נרחב בפורם ולא מצאתי תשובות חד משמעיות לבעיות שלי.

אז כך, הרכב שלי הוא סיאט איביזה שנת 2000 1.6L לא בטוח לגבי הכח סוס 75\100

אז נתחיל:

1.ברצוני לבצע טיפול גדול הכולל החלפת: שמן מנוע,מסנן שמן,שמן גיר,מסנן דלק,פילטר אוויר ופלאגים.

באיזה שמן הייתם ממליצים להשתמש? כרגע אני משתמש בחצי סינטטי 15W40 וכמו שהצלחתי לקרוא פה יש העדפה לעבור לסינטטי מלאה מכיוון שהוא מזהם פחות את המערכות השונות ברכב וזה עניין אותי מכיוון שבית המצערת שלי מתלכלך נוראה מהר.

איזה שמן הייתם ממליצים לגיר? מכיוון שאחרי הסתכלות מעמיקה בהסטוריה של הרכב לא הוחלף מעולם שמן גיר והרכב עבר 130K.אם יש עוד המלצות לרכיבים מסויימים שפירטתי למעלה אני אשמח.

2.יש לי תקלה קטנה\גדולה כאשר הרכב אחרי נסיע קצרה\ארוכה מגיע לעצירה לדוגמא רמזור, כעבור 20 שניות בערך ולא תמיד קורה שהטורים שלו פשוט נופלים למטה לסביבות ה200סל"ד ואז מזנקים למעלה וחוזרים לסביבות ה800 ממה יכול לנבוע התקלה? וזה לא בגלל הרדיאטור. במוסך נאמר לי שצריך לעשות ניקוי בית מצערת ע"י אינפוזיה של K44 ולהחליף חיישן חום,ונאמר כי בית המצערת מלוכלך,בגלל זה אני חושב לכיוון סינטטי מלאה.יש למישהו עוד הנחות לגבי שורש התקלה? (הרכב חובר לסקאנר ולא נמצאו תקלות)

3.אחרי שאני פותח את המסנן אוויר אני מוצא בתוך הפילטר מבפנים המון שמן שכניראה גם לוקח את דרכו לתוך הבית מצערת, לחברי יש אותו רכב ומבדיקה רכבו אינו זורק שמן מתוך אותו צינור המחובר למסנן דלק,מישהו יודע למה זה קורה?

4.במוסך עשו אינפוזיה ע"י חיבור מיכל החובר ללחץ אוויר והזרקה של K44 לניקוי סעפת יניקה בלחץ מעל הסעפת עצמה, האם כדי לעשות את אותו הדבר ע"י טיפטוף החומר כמו שיש פה במדריך? או עדיף באמת לבזבז על זה 600 שקל כמו שהם רוצו?

כל זה נעשה במוסך סגול למי שמכיר.

לסיכום:

פילטר אוויר

פילטר דלק

שמן מנוע-איזה?

שמן גיר-איזה?

פלאגים-איזה?

מסנן שמן

זריקת שמן

ונפילת טורים

ד"א אני מהצפון כרמיאל לכן אם אפשר לכוון למקומות בצפון לדברים שתמליצו לקנות

תודה מראש

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

ברכבים מהסוג שלך אכן יש צורך בביצוע ניקוי בית מצערת אחת לתקופה, כל שכן , כל נושא השמן שציינת בסעיף 4 , יש לוודא מה קורה שם.

ניקוי כללי ליניקה לכל המקומות שיש גישה, ובתוספת ניקוי טיפול לבית מצערת באופן ראוי, ביצוע אנפוזיה על ידי מכשיר ייעודי (לאו דווקא בלחץ גבוה) , ותוסף למיכל דלק מלא , אמורים ליתן תשובה מלאה לבעייתך, זאת בתנאי שיש צורך בביצוע הנ"ל ושאין בעיה עמוקה יותר, ונראה לי שאין. הנל נרשם לצורך הזהירות בלבד.

הטיפול שאתה מדבר עליו, אין בו בכדי להצביע על משהו גדול ומיוחד,

לגבי סוג שמנים לדעתי חצי סינטטי איכותי, מתאים, והנחיצות להחליף שמן גיר ככל שצריך אם בכלל, המתן לתשובת בעלי מקצוע נוספים.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני מכיר את המוסך אבל אני מנסה לפתור את הבעיות ללא המוסך כפי שאתה רואה.

אבל תודה על ההכוונה.

פורסם

1. אני כמעט בטוח שהמלצת היצרן היא לעבור לסינטטי מלא עבור הרכב שלך. מומלץ שימוש בשמן של חברת LM. לגבי שמן גיר היצרן לדעתי ממליץ על שמן סינטטי 75W-90 (המשתמש מרק10 יכול לאמת את זה). קח בחשבון שהמלצת היצרן היא לא להחליף שמן לעולם. אם מדובר בגיר אוטומט הרי שלאחר ההחלפה עלולות לצוצץ בעיות. אזכורים לכך תוכל למצוא ע"י חיפוש בפורום.
  2. לדעתי אין קשר לסוג השמן, יש לנקות את המצערת מידיי פעם. תופעה מוכרת ברכבי VAG. אם לאחר הניקוי התופעה לא תעלם צריך לבדוק שאין דליפות וואקום מסעפת היניקה ולבדוק קודי תקלה במחשב.
  3. כמה ק"מ הרכב עבר? אפשרות אחת היא נשם מנוע סתום (גם לי בעיה דומה, בדיוק היום ניקיתי אותו ואני מחכה לראות אם זה עזר במשהו- היה מאד מלוכלך) אפשרות אחרת היא חדירה חזקה מידיי של גזי פליטה לעוקת השמן ולכן השמן נזרק למסנן. אם מדובר בכמויות שמן גדולות צריך לבדוק קומפרסיה למנוע, יכול להיות שיש בעיה ברינגים.
  4. עזוב את האינפוזיה בינתיים. מקסימום שים תוסף לניקוי מזרקים.

פורסם

הרכב הוא גיר ידני ועבר 130 אלף, ולכן אני חושב להחליף לגיר שמן.

האם אתה בטוח שההמלצה לרכבי VAG לעבור לסינטטי מלאה?ואם כן אז איזה צמיגות ודגם של השמן, ואיפה אוכל למצוא אותו בצפון.

"לנקות את המצערת מידיי פעם"

למה בדיוק הכוונה ולמה לעזוב את האינפוזיה? אני מתכוון להשפרצה קלילה של החומר ממש מעל בית המצערת לא יפטוף ישיר למזרקים.

ואיפה נמצא אותו נשם מסתורי ומה דרך הניקוי שלו

תודה

דני

פורסם

הי דני .

תנסה לפנות ל"מרק 10"כמעט בטוחשיש לו נתונים לגבי השמנים(מנוע,גיר) ומתי ישנו צורך להחליפם.

כמו כן עם "המנוע מנפח" , כלומר , אתה רואה הרבה שמן בבית המסנן אויר, תבדוק טוב את צריכת השמן של המנוע .

מאחל לכולם המון בריאות וטוב.

פורסם

שלום אני חדש פה...

רציתי לדעת פעם בכמה זמן צריך לעשות את כל הדברים שהוא אמר וכמה זה אמור לעלות במוסך?

תודה רבה

"ישמור אותי האל מפני האמונה"

פורסם

כל רכב לגופו , מה סוג רכבך ואיזה טיפולים אתה רוצה לעשות ?

מאחל לכולם המון בריאות וטוב.

פורסם

יש לי אותו רכב כמו של פותח בדיון והאמת שאני גם לא ממש יודע איזה טיפולים אני פשוט רוצה למנוע בעיות בעתיד ולשמור אותו במצב לפחות כמו שהוא היום (שמור), טיפולים מונעים...

תודה

"ישמור אותי האל מפני האמונה"

• תוכן חדש...