Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רובר 214,נרכשה,בדיקה לפני קניה לטסט,תודה.

ohanaohad
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם!

אני בן 18וחצי וקניתי לפני יומיים רובר 214Si שנת 1997.

יש לי טסט בדיוק פחות מחודש ב13.1.07

לפני שקניתי את האוטו הזמנתי את ה"מומחה" שזוהי בדיקה שמגיעה עד לבית הלקוח ועושה בדיקה מקיפה עם פרוז'קטורים ובדיקת מחשב + נסיעת מבחן ועוד כמה דברים, בהחלט בדיקה מרשימה ממה שראיתי.

(הייתי הולך למכון בדיקה רגיל אבל אני מחיפה והרכב מחולון, ועד שהספקתי להגיע ברכבות כבר נהיה ערב והכל נסגר).

רצוי לציין המנוע של האוטו חדש לגמרי בן 4 חודשים שיובא מאנגליה (עם אישורים ושטר ועוד כל מיני דברים חוקיים).

ה"מומחה" מצא את הדברים הבאים:

מנוע:

רעש מיסבים\רעש שסתומים\חוסר שמן\רטיבות שמן\תושבת מנוע פגומה\לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה.

מערכת דלק:

כיוונים ותיאומים\ניקוי מערכת דלק.

מערכת קירור:

קורוזויה בחיבורים\סימני נזילת מים

מערכת פליטה: בלאי

מערכת היגוי: משיכה-לבדוק זוית היגוי

קפיצים: בלאי

העברת כח:הזעות שמן\מצמד מפריד גבוה\מצמד בלאי.

שילדה ומרכב:תיקוני פח וצבע נעשו בגוף הרכב\סימני תיקון בגג\חלודה בגג.

האם אם מה שיש פה, אני עובר טסט? מישהו יכול בערך לעשות לי "הצעת מחיר" לכל הדברים שיש פה שלא עוברים טסט? אני סטודנט והרבה כסף אין לי, רק דלק והוצאות קטנות פה ושם...

אשמח לעזרה ממי שמבין ומצטער מראש אם זה ארוך.

תודה מראש,

אוהד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל תתחדש. אם הרכב במצב טוב אתה תהנה ממנו מאוד. הוא זריז, יעלה לכרמל כמו כלום, נראה טוב, ואני מניח שלא שילמת עליו הרבה.

לגבי הריג'קטים שקיבלת מהבדיקה, אני מציע שתפנה למוסך מורשה רובר (נדמה לי שיש במפרץ חיפה?) ליישור קו. הם יכולים באותה הזדמנות גם להעביר את הרכב טסט.

קשה לדעת מהריג'קטים שרשמת מה לא יעבור טסט, מה גם שיש בדיקות שנעשות בטסט ואולי כלל לא נבדקות על ידי המומחה. בתור התחלה, אם יש בעיה בבולמים זה עשוי למנוע מעבר טסט; כך גם מערכת הגה - שתי אלה צוינו אצלך בבדיקה. לא ניתן לדעת בשלט רחוק מה בדיוק הבעיה אם בכלל...

אני מציע שתעשה יישור קו במוסך רובר. למשל - וודא מתי החליפו טיימינג (המנוע אולי בן 4 חודשים - האם גם רצועת הטיימינג?), שיש נוזל קירור ייעודי (מנועי רובר רגישים מאוד לשימוש במים במקום נוזל קירור ייעודי; חוסר בנוזל קירור או שימוש במים עשוי להוביל להתחממות הרכב, ולצורך בהחלפת אטם ראש מנוע).

אני מבין שאתה מנסה לחסוך, ואכן לרובר שלך ניתן למצוא חלקים תחליפיים/מחודשים (להבדיל מהרובר שלי, למשל R25). עם זאת, מראש אתה צריך לדעת שאף שרכב שתוחזק כהלכה לא יעשה בעיות, לא מדובר ברכב האמין ביותר על הכביש. הוא לדעתי בין המהנים והמתגמלים ביותר בתקציבו, אבל לא האמין שבהם.

תהנה! :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

bar72, תודה על התגובה, אכן זה אוטו "סוס!" עלה לי את העליה של פרויד אם אתה מכיר ב120 והיה עוד כח, מאד זריז ותאוצה ממש טובה.

הבולמים באוטו מצונים אפילו בבדיקה הבוחן ציין שהם תקינים,

ממה שהבנתי מהבעלים הקודמים הוחלפה טיימינג יחד עם המנוע

יחד עם זאת הצמיגים גם חדשים ורשום עליהם תקין, בקשר להיגוי צריך פשוט לעשות כיוון פרונט, השאלה שלי מה קורה עם שאר הדברים? על פי הערכה שנתנו לי אנשים (בלי קשר לפורום פה כי פעם ראשונה אני רושם פה לגבי הרובר) התיקון יעלה בין 4000 ל5000 שקל למרות שלדעתי אין-מצב-בחיים.

bar72 אולי אתה יודע בערך איפה נמצא מוסך המורשה של רובר שאני יקפוץ אליו מחר על הבוקר לפני הלימודים? אני לומד במכללה בקריות אם אתה מתמצא אז בערך איפה שם המוסך ואיך קוראים לו בבקשה...

אשמח לעוד תגובות (ורצוי) כי זה נושא חשוב והטסט מתקרב...

תודה מראש,

אוהד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא ניתן לדעת ע"פ ממצאי הבדיקה האם יש לרכב תקלות אשר לא יצלחו את המבחן השנתי.

כמו כן לא ניתן לעמוד על טיבו של הרכב ע"פ ממצאי הבדיקה כפי שנמסרו לך ע"י ה"מומחה".

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי מוסך, שנמצא ממש על הדרך שלך ללימודים:

http://www.tiltancar.com

לגבי פרויד: נכון, לרכב יש כוח, אבל תשתדל גם ליסוע בזהירות ולשמור על חיי הנוסעים שלך ומסביבך. אתה עוד לא מכיר את התנהגות הרכב מספיק טוב, וממילא אני נגד נסיעה כזו בכבישים ציבוריים (לפחות אל תנהג כך בימי שני כשאני באזור :wink: ).

תהנה ובהצלחה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...