Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה מוטי ונדב. אחלה הסברים..

בעצם כלוב משפר את השלדה בשני מישורים. הראשון הוא הגנה על הנוסעים, והשני הוא הקשחתה באופן שימנע פיתול בנסיעה בסיבובים ועל מהמורות. אין ספק שריתוך הכלוב אל קורה B לדוגמא, בסמוך ל-Harness bar כמו בתצלום של מוטי, משפר את המצב באופן ניכר. אם להשליך על המקרה הפרטי שלי, במיני יש בעיה רצינית של פיתול, מאחר וכל משקל הרכב מתרכז בחזית ואין קורות רוחב בגוף הרכב עצמו (קופסא גדולה וריקה). האם כלוב מוברג, שמתחבר אל השלדה ברצפה בלבד ואינו בא במגע עם שום חלק אחר שלה, יכול לסייע במידה מסויימת במניעת פיתול? או שכלובים אלו נועדו לפתור בעיה בטיחותית בלבד? בחו"ל אגב, נהוג להתקין כלובים מסוג זה במיני מינור, ואף לרתכם אל תושבות המתלים מקדימה. בנתיים אני מתרשם שזה רק פוגם בהתנהגות, מכיוון שכלוב מוברג אינו חלק אחיד משלדה, אלא נתמך בה.

דובי ונדב - מצטער שהרסתי קצת.

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מוטי כונתי היתה להוסיף עוד מלאאאאא ספוטים לאורך הקיימים.

אל תשכח שבריתוך ספוט אתה נכנס בהרבה יותר עמוק בין פח לפח, דבר שאי אפשר לבצע עם MIG\TIG\ARC. כי איתם אתה יכול לרתך רק את הקצה....

אבל אין מה לעשות SEAM זה מה שעושים...:)

קו---------------------------------------

פורסם

ריתוך ספוט, כפי שמתבצע בפסי ייצור, הוא לא רק הריתוך עצמו, אלא משולב עם לחץ גבוה להצמדת המתכות. מעבר לזה, גם בספוט משתמשים קרוב לקצה.

אני חייב לציין שמעולם לא ראיתי ריתוך ספוט בכלוב התהפכות בפרט, ואף לא במתכות בעלות עובי גבוה יחסית בכלל.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
ריתוך ספוט, כפי שמתבצע בפסי ייצור, הוא לא רק הריתוך עצמו, אלא משולב עם לחץ גבוה להצמדת המתכות. מעבר לזה, גם בספוט משתמשים קרוב לקצה.

אני חייב לציין שמעולם לא ראיתי ריתוך ספוט בכלוב התהפכות בפרט, ואף לא במתכות בעלות עובי גבוה יחסית בכלל.

סורי עם לא הבנת גרשון... אני לא מתכוון לריתוך ספוט בריתוך הכלוב עצמו. אלא בחיזוק השלדה, בידיוק כמו בפס היצור.

וכן משתמשים בריתוך ספור לברזלים עבים במיוחד. (בערך כמו עקרון של FRICTION WELDING)

Weld03.jpg

friction_stud_welding002.jpg

קו---------------------------------------

פורסם

מושיק -

אני לא חושב שיש לספוט איזשהו יתרון במקרה הזה.

עובי החומר, לפחות במה שאני מסתכל במיאטה שלי, לא גדול מספיק בשביל להוות מכשלה בפני רתכת ה-MIG שברשותי.

הרעיון הוא להקשיח את השלדה בפני מאמצי פיתול שונים ואת זה התפרים הארוכים עושים יותר טוב מהרבה נקודות.

כנראה שזו הסיבה שמשתמשים בתפירה של שלדות כשבונים מכוניות מירוץ מרכבי Unibody.

אגב, רעיון מעניין אחר שעלה לי בראש לפני כמה זמן הוא השימוש באפוקסי מסוג כלשהו להשגת אותה המטרה, אני לא רואה שום סיבה שזה יהיה בלתי אפשרי להשגה, בייחוד בהתחשב בעובדה שיש מכוניות שבנויות ברמה טכנולוגית גבוהה ביותר וככה הן מורכבות, לוטוס אליז למשל.

NS -

כל כלוב יקשיח את הרכב בפני מאמצי פיתול מאשר אותו הרכב בלי כלוב.

האם ההקשחה אופטימלית?

רוב הסיכויים שלא ואפילו רחוק מזה.

נגעת בנקודה אחת טובה, אולי בלי משים - בסופו של דבר ההקשחה של השלדה אמורה לבצע אך ורק דבר אחד (אני מדבר על עצם ההקשחה ונעזוב לרגע את הפאן הבטיחותי של כלוב) - לספק למיתלים פלטפורמה קשיחה לעבוד ממנה.

וכאן בעצם קבור הכלב בייצור כלובים שמרותכים לשלדה כי ניתן להוציא את הצנרת במדויק לנקודות העיגון של המתלה ולהקשיח את השלדה ישירות בנקודות הקריטיות ביותר לשיפור ההתנהגות, אותן הנקודות שבהן נוצר העיוות.

כלוב שמתחבר אל נקודות העיגון של המיתלים יישפר את קשיחות השלדה באופן ניכר.

קטע מעניין הוא שיש מכוניות שאם תשפר בהן את קשיחות השלדה אתה עלול לחשוף תחלואי התנהגות אחרים שמקורם בכיול מיתלה לקוי ונספגו ע"י עיוות השלדה... :lol:

מוטי

פורסם

למה לרתך רק את הקצה? , אם אתה מרתך טוב אתה מרתך ממש על הקצה מבחינת חדירה לחומר-חדירה דרך החומר .

בשיקלול כל ההיבטים הכי שווה לנו לרתך ב MIG בגלל מהירות הריתוך, עלות, איכות, נוחות.

TIG יהיה יותר איכותי אבל במסגרות כזאת זה לא משנה כל כך (בנוסף הוא יהיה יותר איטי- מבחינת זמן ריתוך ודיוטי סייקל בTIG קירור אויר )

פורסם

טוב , לאחר שסטינו מעט מהנושא והשכלנו בריתוכי כלוב וחיזוקי שלדה הגיע הזמן לעשות טיפול קטן לפיג'ו הקטנטנה , לקראת...

אתמול אחה"צ התקבצו ובאו אורן המכונאי שלנו , יחד עם גילי מ-"אלטרנתיבי" הספונסר שלנו שהחליטו ללכלך ידיים יחד עם נדב בהחלפות נוזלים .

אני לעומת זאת התנדבתי ליעץ ולצלם...:-D

שמתם לב איזה רגליים לבנות יש לנדב...? :shock: זה בגלל שאו שהוא נוהג כל היום או נמצא מתחת לפיג'ו והשמש לא מגיעה אליו...:-D

דובי

m_1 002.jpg

m_1 003.jpg

m_1 011.jpg

m_1 012.jpg

m_1 013.jpg

m_1 014.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

מצחיק לראות את התמונות הללו...

לא רשמת, שמייד שהלכת סיימנו הכל, ואני רצתי לעבודה עם אותם בגדים מלאי שמן ועכשיו אני הולך לסיים את העבודה על הרכב...

שוב תודה לאלטרנתיבי על העזרה, ולגילי על התמיכה :wink: !

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

נדב ודובי החמודים

:-D

תמיד כיף לי לעזור בכל מה שאני יכול .

ללכלך ת'ידיים ?? בקטנה רק לא להתרגל

:lol:

נדב , בנית רכב לתפארת מרוצי (אופס , אימוני) ישראל .

שהיה לכולנו המון בהצלחה ב"אימון" הראשון .

:beerchug:

אוהבים אתכם

צוות אלטרנתיבי

פורסם

משהו קטן שאפשר לשנות בקלות -

את פיני הנעילה של מכסה המנוע תסובבו ב-180 מעלות וכך יוכל העומד לפני הרכב לפתוח את שניהם במכה אחת בקלות 8).

אה ו, קחו לפחות איזו פחית של ספריי צבע אפור מטאלי ויאללה לרסס את הדלת!

מוטי

פורסם
משהו קטן שאפשר לשנות בקלות -

את פיני הנעילה של מכסה המנוע תסובבו ב-180 מעלות וכך יוכל העומד לפני הרכב לפתוח את שניהם במכה אחת בקלות 8).

אה ו, קחו לפחות איזו פחית של ספריי צבע אפור מטאלי ויאללה לרסס את הדלת!

מוטי

אז כך...

זה נכון מה שאתה אומר לגבי פיני הנעילה, אבל

* הנועלים שלי מחוזקים ממש חזק ואי אפשר לסגור או לפתוח אותם ביד אחת(!) חייבים שתי ידיים ולכן זה לא משנה. כך זה שבממוצע כל שני קמ' קופצים עם 4 גלגלים באוויר

* זה יותר יפה כך :oops:

לגבי הצבע, זה מצחיק, אבל אני משקיע כל כך הרבה ברכב במכונאות חשמל וכו... שתמיד נגמר הכסף יומיים לפני שהוא נכנס לצבע... מקווה שעד האירוע הקרוב האוטו כבר יהיה צבוע

בברכה נדב

פורסם

בעניין הצבע, לעניות דעתי, רכב מירוץ, כל עוד הוא עובר את כלל ה-40/40 נראה בסדר גמור.

כלל ה-40/40 - הרכב נראה מצוין כשמסתכלים עליו מארבעים מטר כשהוא נע במהירות של 40 קמ"ש :lol:.

כרגע עם הצורה של הדלת הזו אתם בקושי עוברים את ה-100/100, פחית ספריי זריזה מורידה אתכם ל-40/40 בלי שום בעיה, קצת שיוף ועבודת הכנה לפני הריסוס יורידו אותך בטח לתחום של 30/30 ואלי אפילו נמוך מזה :lol:!

מוטי

פורסם

הבעייה...

מקום קומפרסור, לא לצבוע לשכנים את הרכב :lol:

לא לצבוע חלונות מתלים וכ"ו...

אני באמונה שכל אחד יש לו את המקצוע שלו... יש דברים שאני עושה לבד, אבל לא בד"כ כאשר אני בטוח ש א. אני עושה את העבודה בצורה המקצועית ביותר ו ב. טווח הנזקים שלי לא גדול (כמו צבע לקינג שחונה לידי)

פורסם

תמונות, מה שיש פורסם...

הסברים יש מספיק כדי לכתוב ספר, הרוב פורסם בעבר בפורום, אם יש משהו ספציפי שאל אני אענה בשימחה...

איך הוא נשמע?

לרכב דוד אחורי בלבד, הושאר דוד מקורי לטובת ריכוז בנהיגה... ברכב הקודם היה דוד אמצעי בלבד, זה טוב יותר אבל רועש מדי...

בברכה נדב

• תוכן חדש...