Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה הרכב הראשון שאתם קונים חדש? רוב כלי הרכב לא משחזרים את נתוני צריכת הדלק של היצרן במציאות. חלקם מתקרבים יותר, חלקם מתקרבים פחות, בודדים באמת יעשו את צריכת הדלק הזו בנהיגה רגילה של הנהג ממוצע. באיזה רכב אתם נוהגים כרגע?

לגבי המרווח, עזוב מי שייך לאיזה קבוצה, תשווה מידות. הסיוויק ארוכה יותר (במעט) ובעלת בסיס גלגלים זהה, כך שבהחלט יש אפשרות שהיא תהיה מרווחת יותר.

אתה רוצה את הפריוס? תקנה. היא פחות נעימה מבפנים, אבל אם זה לא הפריע לכם אז זה בסדר, יש לה 5 כוכבי בטיחות, היא חסכונית יותר, התחזוקה ל-100 אלף ק"מ נמוכה יותר. לי, אישית, הרכב לא נעים, לא אהבתי את הפנים הפשוט, תנוחת הנהיגה לא נוחה לגבוהים ועוד כמה דברים קטנים. קחו נסיעת מבחן, אם הכל בסדר, תקנו. הטכנולוגיה עדיפה, צריכת הדלק נמוכה, במיוחד בעיר, ויש גם אחריות ארוכה על המנוע החשמלי.

כמה ק"מ אתם נוסעים בשנה? הרוב עירוני או בינעירוני?

אגב אם אתה מעוניין בגיליון אוטו של החודש (מאי) בוצע ההשוואתי שהזכירו קודם.

ולסיום, אתה נוהג ברכב שבחתימה שלך?

פורסם

כמה ק"מ אתם נוסעים בשנה?

לגבי הסיוויק, רק ב-4 דלתות. יש סיוויק דיזל ב-5 דלתות, ידנית בלבד, במחיר של מעל 200K...

פורסם

אבא שלי שהוא נוסע די הרבה ביום יום, נס ציונה - הרצליה פיתוח כל יום וגם באיזור תל אביב הרבה, עושה בערך 30 אלף ק"מ בשנה

ניב

פורסם

לא יודע, אם המדד שלך הוא חסכון לא הייתי מתקרב להיברידיות. למה? כי בארץ אין לאף אחד מושג ירוק איך מטפלים בכזו טכנולוגיה, וכל תקלה שלא תיהיה התיקון שלה יעלה לך הון תועפות, וכך ילך לך כל החסכון. מה גם, האמינות של הטכנולוגיה הזו עדיין לא עברה את מבחן הזמן.

לך על דיזל. דיזל לא כזה רועש כמו שאמא שלך טוענת.

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם

לא מדובר בטכנולוגיה בת יומיים, לא הייתי חושש מזה.

הרכב מגיע עם 3 שנות אחריות כללית, ושמונה שנות אחריות למערכת החשמלית, זה לא מעט.

פורסם
ובשביל מה קונים מכונית היברידית - סביר להניח שלא בשביל מרוצים...
הסתכלת את נתוני המומנט של הפריוס ? אם זה היה מומנט שפועל כולו בתאוצה, זה היה רכב לדראג.

למישהו יש ניסיון עם הרכבים האלה ?

הנסיעה שקטה, זאת עובדה. מעבר לזה אני לא ממש יודע הרבה, אשמח לשמוע.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

המבחן שעשו פה (צריכת דלק) לא נראה לי כלכך.

קודם כל צריכת דלק של 1 ל 8 באימפרזה-גז משמעותה כנראה או נסיעה שכמעט כולה עירונית, או נסיעה ממש מאומצת שלא מאפיינת את קוני הרכבים האלו. צריך גם לזכור שככל שהנסיעה יותר מאומצת היתרון ההיברידי לא בא לידי ביטוי. כשצריך כוח חייבים את עזרת מנוע הבנזין. זה דבר אחד.

דבר נוסף שאני לא מבין, איך רכב דיזל צורך כמחצית מהדלק שצורך גז? (ליטר ל 15 לעומת ליטר ל 8 ) ידוע שההבדל בין דיזל לבנזין הוא כ25-40 אחוז בצריכת דלק, לא 80-90 אחוז. וזאת אפילו אם דרוש לאותו קילומטרים טיפה יותר ליטרים גז מאשר בנזין רגיל.

לי לא ברור למה לעשות מכונית היברידית שמשמעותה חסכון, דווקא עם מנוע בנזין ולא דיזל (למעט עלות ייצור נמוכה יותר לבנזין, שיקולים של מקום בתא מנוע ואולי התנעה וכיבוי פחות מורגשים ע"י הנוסעים בבנזין). ברור ששילוב של דיזל וחשמל יכול לתת צריכה מעולה.

מחוץ לעיר, או כשצריך לאמץ את המנוע- הדיזל יפעל ואילו בתוך העיר בפקקים כשצריך כוח זעום וכשמנוע (רגיל) נוסע בהילוך ראשון/שני הבזבזניים - החשמל בלבד יפעל.

בכל אופן קשה מאוד להגיע לנתוני יצרן ביומיום. אבל אם תיסע תל אביב חיפה וחזרה בקטע ללא רמזורים, ללא מזגן, עם לחץ אוויר תקין, וכל הדרך על 80-90 קמ"ש, אתה תגיע אליהם. פיז'ו 605 טורבו 2 ליטר, רכב אוטומטי וכבד, צרך אצלנו בשגרה כליטר ל8.5 או 9 ק"מ. בנסיעה "סופר פלגמטית" בכבישים פתוחים הגיע ל 1 ל 17 ק"מ !!

אם אביך נוסע כל יום 60 ק"מ בין עירוניים בהחלט יתכן שדיזל יתן צריכת דלק זהה לטויוטה ההיברידית, וכנראה טובה יותר מהסיוויק. אם אתם הולכים על דיזל אז יש מגוון הרבה יותר גדול של מכוניות. אתה נוסע ברכב פחות מיוחד אמנם, אבל רכב זה גם איך הוא נראה, מרגיש, נעים, נוח, מהנה, חזק (טורבו דיזל נותן הרגשה של כוח רב וזמין).

פורסם

שלום נהג רגוע,

ראשית כל, כל המכוניות במבחן נסעו פחות או יותר בשיירה, כשהנהגים מתחלפים, כך שבהחלט ניתן לומר כי הם עברו את אותו פרופיל נהיגה וניתן להשוות בין צריכות הדלק. בהתחשב בנתוני צריכת בנזין שהציגה האימפרזה 1600 אוטומאט בעבר, נתון של 8 ק"מ לליטר גז הוא בהחלט לא בלתי מתקבל על הדעת - עובדה שאפילו סובארו לא קפצו למחות...

לגבי שילוב של דיזל והיברידי - ציינת בדיוק את הסיבות שמעכבות שילוב כזה (מלבד מקום בתא המנוע, שפחות משמעותי). עוד סיבה, שכנראה משמעותית לא פחות, גם אם לא מוצהרת, היא שיצרנים עם טכנולוגית דיזל טובה מתעניינים פחות בטכנולוגיה היברידית ולהפך. שים לב שהחברות שמציעות מכוניות היברידיות בד"כ מציעות מבחר דל למדי של מנועי דיזל.

• תוכן חדש...