Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה ממש חשובה לי

ידוע כי אנטנה של סלולרים מיצרת קרינה מסוכנת לאיזור שבו היא מוצבת

אבל שאלתי היא על אנטנה של מוטורלה ( קשר של מוניות ומשטרה )

מה המסוכנות שבה אים יש הבדל בין האנטנות ?

תודה

אורי

פורסם

אנטנה של תחנת מוניות משדרת לפרקי זמן קצרים יחסית בתדרים נמוכים.

זה לא מה שצריך להדאיג אותך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

30 וואט , כמו שהיו במכשירים הישנים , שנמצאים חצי מטר מהביצים שלך , צריכים להדאיג אותך בכל תדר.

עובדה היא שנהגי מוניות/משאיות וכו' הולידו ילדים וכיו"ב.

פורסם

אתה יודע מה שמר, אתה צודק.

זה רעיון גרוע לשים אנטנה של תחנת מוניות במרכז הסלון, כפסל דקורטיבי.

:screwy:

פורסם
אנטנה של תחנת מוניות משדרת לפרקי זמן קצרים יחסית בתדרים נמוכים.

אגב, דווקא שידורים בתדרים נמוכים יחסית (VHF, UHF, יחסית לתדרים גבוהים יותר בתחום ה-2000 מגהרץ ומעלה) נחשבים ל"לא בריאים" יותר. מה זה לא בריאים...? זאת שאלה שהתשובות עליה חלוקות הרבה שנים ואין תשובה חד משמעית למרות מחקרים רבים בנושא. את התוצאות של קרינת טלפון סלולרי נידע כנראה רק עוד כמה שנים טובות.

החלק הקורן (האנטנה) הוא הדבר שממנו צריך לשמור מרחק אם לא רוצים לקחת סיכון בכל מקרה.

אגב, שמר, אני לא יודע בדיוק מהי עוצמת השידור במשדרי מוניות אך 30 וואט הספק שידור נראה לי גבוה מאוד לאפליקציה זו...

פורסם
אגב, דווקא שידורים בתדרים נמוכים יחסית (VHF, UHF, יחסית לתדרים גבוהים יותר בתחום ה-2000 מגהרץ ומעלה) נחשבים ל"לא בריאים" יותר. מה זה לא בריאים...? זאת שאלה שהתשובות עליה חלוקות הרבה שנים ואין תשובה חד משמעית למרות מחקרים רבים בנושא. את התוצאות של קרינת טלפון סלולרי נידע כנראה רק עוד כמה שנים טובות.

למיטב ידיעתי התדרים ה"לא בריאים" הם התדרים שסביב תדר התהודה של המים - אי שם באזור ה2 ומשהו ג'יגה.

כן, אלו אותם התדרים שפופולאריים היום בטכנולוגיות כמו WiFi ודומיה. אחת מהסיבות שאצלי בבית יש כבלים ולא שידורי אלחוט.

פורסם
למיטב ידיעתי התדרים ה"לא בריאים" הם התדרים שסביב תדר התהודה של המים - אי שם באזור ה2 ומשהו ג'יגה.

כן, אלו אותם התדרים שפופולאריים היום בטכנולוגיות כמו WiFi ודומיה. אחת מהסיבות שאצלי בבית יש כבלים ולא שידורי אלחוט.

תדרי התהודה של המים? אני אשמח אם תסביר לי מה זה "תדר תהודה של מים", למה זה לא בריא, ומה הקשר לבני אדם.

חוצמזה, אם יש לך פלאפון בכיס (או בתיק, WHATEVER) אז סתם לשם השוואה - הקרינה שלו יכולה להגיע לעד חצי וואט בדגמים מסויימים (תלוי עד כמה אתה קרוב לאנטנה בחוץ) כאשר הספקי שידור של מכלולי אלחוט ביתיים למינהם הם מילוואטים בודדים. זאת אומרת הפלאפון שלך משדר פי כמה מאות (!!) יותר מאשר הראוטר האלחוטי שאין לך.

אז אפשר לחזל"ש ולצאת מהמקלטים.

פורסם

הסבר כללי על תדר תהודה אפשר למצוא כאן:

http://www.biomagnet.co.il/FIR_gal.htm

על עיקרון תדר התהודה של המים פועל, למשל, מכשיר המיקרו-גל שאצלך במטבח.

עכשיו - תוסיף לזה את העובדה שאחוזים נכבדים מגוף האדם הם... מים - ותחבר אחד לאחד.

ולגבי הראוטרים - אין לי ספק שעוצמת השידור שלהם נמוכה. א-ב-ל, הם פועלים 24/7, בניגוד לפלאפון.

פורסם

הפלאפון משדר קרינה בין אם אתה מדבר בו ובין אם לאו.

כל עוד הוא דלוק - הקרינה קיימת.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

זה פשוט לא נכון.

הפלאפון משדר גם כשהוא אינו בשימוש (במצב idle), אבל אז מדובר בשידור לפרקי זמן קצרים ביותר, לצורך סינכרון עם התא הסלולרי הקרוב.

לא סתם סוללמה ממוצאת של סלולרי מחזיקה בלי טעינה יומיים ללא דיבור, אבל רק שלוש-ארבע שעות של שיחה.

פורסם
הסבר כללי על תדר תהודה אפשר למצוא כאן:

http://www.biomagnet.co.il/FIR_gal.htm

על עיקרון תדר התהודה של המים פועל, למשל, מכשיר המיקרו-גל שאצלך במטבח.

עכשיו - תוסיף לזה את העובדה שאחוזים נכבדים מגוף האדם הם... מים - ותחבר אחד לאחד.

ולגבי הראוטרים - אין לי ספק שעוצמת השידור שלהם נמוכה. א-ב-ל, הם פועלים 24/7, בניגוד לפלאפון.

צביקה,

לא יכול להיות שאתה קראת את המאמר כי הוא בדיוק סותר את טענותיך.... :confused:

המאמר מדבר על קרינת FIR שהיא קרינה של תדרים הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר גבוהים...

א. שים לב לאורך הגל המדובר שם, ציטוט: "אורך הגלים הללו נע בין 0.76 מיקרון ל 1000 מיקרון ".

ב. אחת המסקנות שם היא שקרינת FIR יותר בטוחה מקרינת מיקרוגל (מיקרוגל הכוונה לתדרים בסדר גודל 2,4,6 ג'יגה הרץ ולא למכשיר שיש לך בבית).

תתפלא שאם לפלאפון שלך לא תהיה קליטה, הוא ישדר בעוצמה כזו שתוך מספר שעות תיעלם לך הסוללה...

פורסם

באמת שלא קראתי את המאמר, פשוט קראתי את הפיסקה שגוגל החזיר לי בחיפוש.

בכל מקרה, זה מה שאני למדתי בלימודי האלקטרוניקה שלי. מהנדס אני לא, אבל השכלה כלשהיא באלקטרוניקה וחשמל יש לי.

תדר התהודה של המים הוא סביב ה 2 ג'יגה. פעם גם נתנו לי את המספר המדויק באיזו שאלה במכללה, אבל עברתי לתוכנה, אז מי זוכר :wink:

בכל מקרה, גם התדר שהמיקרו בבית עובד בו הוא תדר התהודה של המים. המיקרו פועל על עיקרון חימום הפרודות של המים, והוא מחמם אותם בעזרת קרינת המיקרוגל. זאת גם הסיבה שאורכי הגל שנתת נמדדים במיקרונים.

אגב, אנקדוטה קטנה - האגדה מספרת שבזמן המלחמה הקרה הרוסים ניסו לפתח נשק לא קונבנציונלי שיעבוד בדיוק בשיטה הזאת - טיגון עמוק של האויבים שבאים ממול בעזרת קרן המיקרוגל. זה לא עבד. כנראה שיצאו כמו רוסים מטוגנים מכל הסיפור הזה.

ולגבי הסלולרי - אני מסכים איתך. אם אין קליטה, המכשיר יעלה את עוצמת השידור שלו לעוצמה המירבית, כדי לנסות ו"לתפוס" בכל זאת תא סלולרי. בדרך כלל זה לא עובד, ואתה מקבל אחרי שעתיים סוללה גמורה וביצים מטוגנות.

• תוכן חדש...