Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית כל מדובר על פורד פיאסטה פלייר מנוע 1.4 שנת 95

בהתחלה הלכתי לרמי ברחוב מרכוס בפ"ת לבדיקת מחשב שחבר שלח אותי אליו לבדיקת תצרוכת דלק.

הוא אמר שהפלאגים שלי עושים את הבעיות,ושהייתי צריך לשים פלאגים של מוטוקראפט,ושהוא לא מוכן לבדוק את הרכב עד שאני אחליף את הפלאגים כי מהניסיון שלו ברכב הזה רק פלאגים של מוטוקראפט ייתפקדו כראוי.

ד"א את הפלאגים החלפתי לפני חודש בטיפול.

הלכתי למשה זר הזרקות אמרתי לו שהרכב זולל דלק,מקרטע\קופץ בהילוך ראשון וההנעה לא חלקה.

ולאחר ששמתי חומר ניקוי הזרקה בתידלוק האחרון הרכב זולל טיפה פחות דלק.

הוא חיבר את האוטו למחשב,

ובסוף הבדיקה הוא אמר שצריך לנקות את ההזרקה ולהחליף חיישן,והעריך את המחיר של שתי העבודות בכ800 שקל.

לאחר מכן ממולו הלכתי לחשמלאי שייבדוק לי זרם זליגה,

מכיוון ששבוע שעבר הרכב לא הניע בבוקר יום אחד.

החשמלאי מצא שיש זרם זליגה וקבעתי איתו ביום אחר לסדר את הבעיה הזו.

בנוסף הוא בדק אבל ללא בדיקת מחשב את בעית הדלק,

ואמר שבעיית צריכת הדלק שלי היא אך ורק החלפת חיישן שעולה 450 שקל.

סיפרתי לו שמשה זר גם אמר לי על ניקוי הזרקה בנוסף לחיישן והוא אמר שאין צורך בניקוי הזרקה כי ברגע שהחיישנים ייתפקדו כהלכה המערכת תתנקה בעצמה,ומה שמשה זר סה"כ ייעשה הוא ישפריץ ספריי על המערכת וזהו.

מה עלי לעשות? להקשיב למשה זר או להקשיב לחשמלאי,או שבכלל באמת הפלאגים לא מתאימים?

ראוי לציין שגם החשמלאי וגם משה זר עושים את עבודת החלפת החיישן,ניקוי ההזרקה רק משה זר יודע מבין שניהם.

תודה רבה לעונים!

פורסם

אני מכיר את משה זר בפ"ת אישית, הוא לא מרמה.

בנוסף, אל תשאיר לו את הרכב, פשוט תהיה ליידו בכל זמן הטיפול ושאל אותו מידיי פעם מה הוא עושה, פשוט תתקרצץ קצת, לא נורא, הוא רגיל שמשגעים אותו, כך תוכל להיות בטוח ב 100% שאתה מקבל תמורה מלאה לכספך.

בנוסף אם תהיה לך בעייה אח"כ , שבוע,שבועיים,חודש...תמיד תוכל לחזור אליו והוא יסדר\יכוון לך בכיף.

המערכת לא תתנקה מעצמה, ממש לא , ברגע שהמערכת תעבור ניקוי (אני מניח דרך אינפוזיה), אתה תרגיש בהבדל כאילו זה רכב אחר.

מי שאמר לך שהמערכת תתנקה מעצמה הוא מדבר שטויות.

פורסם
אני מכיר את משה זר בפ"ת אישית, הוא לא מרמה.

בנוסף, אל תשאיר לו את הרכב, פשוט תהיה ליידו בכל זמן הטיפול ושאל אותו מידיי פעם מה הוא עושה, פשוט תתקרצץ קצת, לא נורא, הוא רגיל שמשגעים אותו, כך תוכל להיות בטוח ב 100% שאתה מקבל תמורה מלאה לכספך.

המערכת לא תתנקה מעצמה, ממש לא , ברגע שהמערכת תעבור ניקוי (אני מניח דרך אינפוזיה), אתה תרגיש בהבדל כאילו זה רכב אחר.

מי שאמר לך שהמערכת תתנקה מעצמה הוא מדבר שטויות.

יש בחור בפורום עם פג'ו 205 שהיה לו סרט עם משה זר,בגלל זה הלכתי ל3 בעלי מקצוע.

הדבר היחידי שלפחות שניים מסכימים עליו הוא שצריך להחליף חיישן.

פורסם

אצל משה זר ניקוי מערכת ההזרקה כולל פירוק מלא.

אתה יכול לבקש ממנו שיחליף לך את החיישן בלבד, ואם תחליט שזה לא נותן תוצאות מספיק טובות - תוכל לחזור אליו לצורך ניקוי המערכת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

פגו זה רכב בעייתי, אל תיקח דוגמא.

אני אתן לך דוגמא אחרת: דייהטסו שרייד קרבורטור, רכב מאוד מסובך מבחינת הקרבורטור, מעטים יירצו לשפץ קרבורטור כזה, הלכתי למשה זר, חצי יום , הוא פירק\שיפץ\כיוון לי אותו ברמה מקצועית שחבל"ז, בנוסף לאחר חודש חזרתי אליו עם בעייה שהרכב נכבה לי, הוא בדק ובדק, מצא שם צינור וואקום חופשי,+צינור שמתחבר לפילטר אויר שברח ממנו אויר, בקיצור הוא החליף את כל הצינורות הבלויים ולא לקח ממני שקל.

ולבסוף כיוון שוב את הרכב על 4 גאזים.

פורסם

אני אתן לך דוגמא אחרת: דייהטסו שרייד קרבורטור, רכב מאוד מסובך מבחינת הקרבורטור, מעטים יירצו לשפץ קרבורטור כזה, הלכתי למשה זר, חצי יום , הוא פירק\שיפץ\כיוון לי אותו ברמה מקצועית שחבל"ז, בנוסף לאחר חודש חזרתי אליו עם בעייה שהרכב נכבה לי, הוא בדק ובדק, מצא שם צינור וואקום חופשי,+צינור שמתחבר לפילטר אויר שברח ממנו אויר, בקיצור הוא החליף את כל הצינורות הבלויים ולא לקח ממני שקל.

ולבסוף כיוון שוב את הרכב על 4 גאזים.

וואלה תודה על החוות דעת.

ד"א סתם שאלה כמה עלה לך הסיפור עם הקרבורטור?

אני כמעט קניתי שרייד קרבורטור 93' ב8 אלף,אבל רגע לפני מצאתי את הפיאסטה באותו מחיר.

מישהו יודע לגבי הפלאגים אם צריך להחליף אותם באמת למוטוקראפט?

פורסם

גם אתה משתמש בעייתי , ואפשר להפוך אותך לדוגמא. מה זה הקביעות השטותיות האלה ?

בנוגע למשה זר - אני לא חושב שיימצא אחד שיחלוק על רמת הידע שלו - אבל אני יצאתי מאוד לא מרוצה מהטיפול שלו.

הכנסתי אליו רכב מזייף , הוא אמנם עלה על חלק מהבעייה , אבל החליף לי חצי ממע' ההזרקה (מנוע צעדים , ניקוי ועוד) , חייב אותי בכ-1500 ש"ח , ואחרי שבעיית הזיוף לא נפתרה בגלל שהמנוע לא תקין (לדבריו המנוע לא ייצר מספיק ואקום לחיישן ה-MAP , מה שאכן התגלה אח"כ כתזוזה של שן בטיימינג).

לאור הידע שהפגין - אין לי ספק שהוא יודע מה הוא עושה , אבל הייתי מצפה מבעל מקצוע שמזהה בעייה אחרת ברכב לשלוח קודם כל את הרכב לפתרון הבעייה השנייה , ורק אח"כ להתחיל בטיפולים שאני לא בטוח לחלוטין באשר לנחיצותם (בדיעבד - לא חושב שמנוע הצעדים היה תקול , וגם הניקוי לא היה הכרחי). במידה שהבעייה הייתה נמשכת - הייתי כמובן חוזר אליו להמשך טיפול - אבל בעיניי זו דוגמא להעדפה של הרווח המיידי על פני טובת הלקוח.

לפותח השרשור - החלף קודם כל את החיישן (בהנחה שבדיקת המחשב קבעה שאכן הבעייה בו)- ואם עדיין יש בעייה - בצע ניקוי.

פורסם
ובסוף הבדיקה הוא אמר שצריך לנקות את ההזרקה ולהחליף חיישן,והעריך את המחיר של שתי העבודות בכ800 שקל.

התחלנו עם משחק הניחושים?

לא מבין,

להחליף חיישן: האם הכוונה לחיישן רוורס?

לנקות את ההזרקה: האם הכוונה לנקות את הכיתוב "INJECTION" בדלת אחורית?

קצת יותר פרטים יעזרו לנו לעזור לך.

פורסם

איזה חיישן אמרו לך להחליף?

אם זה לא חיישן חמצן, ובכל מקרה יש בסיום כל האמור לעיל או אפילו בתחילה לבדוק את הפליטה של הרכב במכשיר 4 גזים, וגם בסיום התיקון.

בכל מקרה, אם שניים קבעו אותו חיישן שהוא תקול, אז החלף אותו.

אם הרכב שלך מהדגם שאני חושב (הזרקה חד נקודתית של WEBER ?)

אז יש לנקות בעדינות ולשמן את הציר של המנוע צעדים שמזיז את המצערת באופן מכני, קודם ניקי ואחכ שימון.

בנוסף ,רצוי לנקות בעדינות רבה את חיישן מדידת האוויר עם אלכוהול (הוא נמצא בבית המצערת בצד שמאל אם אתה מול האוטו ) , ממש בעדינות לא לגרום נזק עם מכחול עדין של "איפור" לאישה, מכחול חדש!

בנוסף רצוי לנקות את בית המצערת ,לא כולה, אלא באיזור שממול לפחית המצערת במצב סגור (ללא לחיצה/הזזת המצערת- כלומר מצב סרק בניוטרל.)

רצוי לבצע אינפוזיה של 44K ולא התערובת של שתי הפחיות שנוהגים לעשות, אלא 44K באינפוזיה ישירה ואיטית על 1300-1500 סלד ביניקה לניקוי תאי שריפה (והשסתומים שבהם)

יש למצוא מקום חיבור לואקום כמה שיותר במרכז סעפת היניקה ולא באחד הצדדים.

יש להוסיף פחית 44K נוספת למיכל דלק מלא.

במיכל הדלק הזה ובמהלך הנסיעה על מיכל הדלק הזה ובתנאי שהמנוע מבחינה מכנית תקין מאוד, יש ורצוי למשוך הילוכים כמה פעמים ביום לסלד גבוה.

זה כאמור המלצה בכתובים מרחוק, בלי לראות ולבדוק את האוטו.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

***********נמחק ציטוט מיותר*******************

הלוואי והיית עובד כאן במרכז הייתי בא אלייך ולא אל משה זר שאין דעה אחידה עליו.

לגבי החיישן ששאלתי אותו אם זה יכול להיות הטמפרטורה או הלמדה הוא אמר שלא,ונראה לי שבאמת הוא התכוון לחיישן החמצן,אני פשוט לא זוכר.

לגבי ההמלצות שלך,אני אישית לא יודע אפילו מה זה מצערת אז אני חושב שכדאי שאני לא אתעסק עם הרכב.

ולגבי המנוע אני לא יודע אם זה חד נקודתית של וובר...הרכב הרכבה גרמנית...עוזר במשהו? :\

אני כנראה מחר אלך אליו שייטפל ברכב,אני אשאל אותו ואגיד לו לגבי מה שאמרת על הפעולות שאני ייעשה לנקות את החיישן וכל זה שהוא ייעשה אותן..

או מקסימום אם הוא לא ייבצע את הדברים שאמרת לי לעשות,אני אסתכל ואשאל אותו מה זה מה,ואיך להוציא את החיישן וכל זה...

תודה רבה על העזרה שלך!!

בסביבות פורים אני נמצא בחיפה אצל המשפחה,אני אשתדל לקפוץ אלייך שתבדוק אם אכן הרכב טופל כהלכה.

פורסם

דניאל אתה צודק,הדבר בידכם המנהלים.

לא יודע אם מותר לי, לייעץ לכם מעל דפיי הפורום,אקח את הסיכון.

לדעתי, צריך להציב הודעה דביקה, שכל חבר שמבקש עזרה טכנית

ירשום את סוג האוטו/מודל/נפח/שם החלק הפגום/ורצוי גם מקום מגורים.

יום יום,נכתבים תגובות מיותרות בפורום בנושא הנ"ל.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוד אתה צודק בהחלט, בתקווה שהמנהלים יקחו זאת לתשומת לבם!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אכן, גם אני חושב שיש מקום לרשום בשאלות הטכניות מספר פרטים כמו:

סוג רכב

יצרן ודגם,

שנת ייצור,

קוד דגם מנוע ,

הסטורית טיפולים/תיקונים קצרה,

איזור מגורים.

לעניין שאלות ותגובות בעל הפיאסטה, שים לב:

אם אתה הולך לבעל מקצוע אתה אמור לסמוך עליו, ולא לומר לו, זה אמר כך , וההוא אמר אחרת.

זה מבאס ,זה מרגיז, וזה לא תורם לכלום.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לגבי החיישן ששאלתי אותו אם זה יכול להיות הטמפרטורה או הלמדה הוא אמר שלא,ונראה לי שבאמת הוא התכוון לחיישן החמצן,אני פשוט לא זוכר.

חיישן למדה = חיישן חמצן, אז אם הוא אמר לך שזה לא החיישן למדה ואכן צדק אז אתה לא צריך להחליף את חיישן החמצן.

בכל מקרה, אם תפעל עפ"י עצות כל המומחים כאן אני בטוח שתגיע לפתרון הבעיה בדרך הכי מהירה (לי זה עזר מס' פעמים).

שיהיה בהצלחה!

פורסם

יש מישהו שיודע אם הפלאגים החדשים ששמתי עושים את הבעיות?

אלה לא של מוטוקראפט...וכפי שהזכרתי בעל המקצוע הראשון אמר להחליף אותם מיד למוטוקראפט...

• תוכן חדש...