Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבעלותנו פורד פיאסטה פלייר שנת 95 מנוע 1360 גיר ידני.

אנחנו מתכננים נסיעה הלוך וחזור באותו יום מפ"ת לחיפה ברכב מלא (5 נפשות).

יש לי מי ברז ברדיאטור,כדאי להחליף אותם לפני הנסיעה למים ירוקים?

ובאיזו מהירות מקסימלית להיות רוב הזמן כדי שהרכב לא יזלול דלק מצד אחד,אבל שנגיע אחרי זמן נסיעה סביר?

תודה רבה לעונים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

:shock:

קודם כל - אין שום סיבה שפורד פיאסטה מתוחזקת היטב לא תסע מפ"ת לחיפה. יש לי חבר עם כזו שגר בירושלים ולומד בטכניון, וכל שבוע נוסע הביתה.

דבר שני - הפיאסטה שלכם בפירוש לא מתוחזקת היטב אם יש מי ברז במקום מי קירור ייעודיים. אתה צריך להחליף אותם בלי קשר לנסיעה ה"ארוכה".

בנוגע לשאלה האחרונה - סע כחוק. (ותפסיק לשאול שאלות קיטבג).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קשקוש.

לא צריך להחליף מיים ולא כלום.

אם האוטו משרת אותך יום יום אזיי אין כלל בעיה.

כמובן אם ישנה בעיה שהזנחת וידוע שיכולה להתקיל אז זה סיפור אחר.

אוטו תפקידו ליסוע.

קח בחשבון שנסיעה מחוץ לעיר הי הרבה יותר קלה מאשר עמידה שעה בתנועה כבדה/פקקים.

אני נסעתי עם פיאט 127 מנוע 900 בת 20 עם 4 אנשים לחיפה , וגם לנהריה!!

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם
:shock:

דבר שני - הפיאסטה שלכם בפירוש לא מתוחזקת היטב אם יש מי ברז במקום מי קירור ייעודיים. אתה צריך להחליף אותם בלי קשר לנסיעה ה"ארוכה".

בנוגע לשאלה האחרונה - סע כחוק. (ותפסיק לשאול שאלות קיטבג).

רוני

יש מי ברז כי קנינו את הרכב לפני חודש ובגלל שהנסיעות שלנו קצרות בתוך העיר,תיכננו להחליף למים ירוקים לפני הקיץ כשאז זה באמת יהיה חשוב.

אמ...אני חושב שהרוב נוסעים בסביבות ה110 ולא עוצרת אותם משטרה בגלל זה...20 קמ"ש לטווח ארוך ייחסכו הרבה זמן נסיעה..

פורסם

אתם גם נוסעים בלי מגבים ושמים אותם אחרי זה לקראת החורף?

ברדיאטור חייבים להיות מים ירוקים.

לשים מי ברז, זה אומר להזיק במכוון לאוטו.

תשים מים ירוקים ולא משנה אם זה קיץ,סתיו,אביב או חורף.

נ.ב: עכשיו ראיתי את ההודעה האחרונה שלך.

הייתי ממליץ על 127.812E.

זאת המהירות המומלצת לפי היצרן.

ועכשיו ברצינות, אתה נוהג בפעם הראשונה?

תיסע במהירות שאתה נוסע בה בד"כ.

פורסם

יש לך טעות מהותית מאוד. הסיבה שעדיף מי קירור ייעודיים היא לא רק לעזרה בקירור המנוע בעומס או כשחם מאוד, אלא במים הירוקים (או הכתומים, או האדומים) יש חומרים מיוחדים שמונעים יצירת קורוזיה במעברי המים ודואגים למנוע את שחיקתם - שמובילה בסופו של דבר לפריצת מעברי המים ולהרס ראש המנוע.

לכן - החלף למים ייעודיים כבר ביום ראשון בבוקר.

ובנוגע למהירות הנסיעה: סע יותר מהר = בזבז יותר דלק. סע יותר לאט = בזבז פחות דלק. איפה נקודת האמצע? איפה שהוא באמצע :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אוקי תודה רבה!

המכונאי שלי שם לי את המי ברז,הוא אמר שבינתיים נסע עם מי ברז ורק לקראת הקיץ נחליף!

אני כבר שבוע הבא אלך להחליף למים ירוקים.

תודה רבה עזרתם מאוד!

חח רק דבר אחד אחרון...110 קמ"ש סבבה?

פורסם

תפסיק לצטט את ההודעה הקודמת שמעליך, ותחליף מכונאי מיד.

וסע 110, סע 100, סע 90, רק תפסיק עם שאלות הקיטבג...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

א) בנוסף למה שרוני אמר בקשר ללהחליף את המים למים יעודיים ביום ראשון, תחליף גם את המכונאי.

ב) סבבה.מקובל עליי. אבל יש פה דמוקרטיה, לכן נערוך בפורום הצבעה ונחזור אלייך עם התוצאות.

פורסם

בלי שום קשר לנסיעה הספציפית.

תבדוק מים, שמן.

תמלא אוויר בצמיגים (שים לב שאתה הולך לסוע עם רכב עמוס, צריך למלא יותר אויר בצמיגים אחוריים),

תבדוק שהספייר עם אוויר, תראה שיש לך את כל מה שצריך כדי להחליף גלגל (לא נעים להיתקע בלי מפתחות מתאימים), תבדוק שכל הפנסים עובדים.

חוצמזה תמיד כדאי (במיוחד ברכבים ישנים) שיהיה לך איזה ג'ריקן מים בבגאז', וכמה כלי עבודה בסיסיים.

את הדברים הללו כדאי לבצע/לוודא אחת בכמה זמן (למשל אוויר בצמיגים מומלץ לבדוק לפחות פעם בשבועיים) בלי שום קשר לנסיעות ארוכות או למכולת.

אם אתה חושש, אין סיבה.

הרבה אנשים נוסעים עם מכוניות יותר ישנות משלך מרחקים ארוכים יותר.

ואם תשאל אותי, אני יותר סומך על רכב ישן ומטופל היטב שלא יתקע מאשר על החדשות שמפוצצות באלקטרוניקה ויכולות להיתקע כל רגע ללא הודעה מוקדמת ובלי אפשרות של מענה במקום.

פורסם

אין הבדל בין נסיעה של 90 קמ"ש לנסיעה של 110 קמ"ש, תמיד תתקע ברמזור איפשהו...

אבל אני מסכים שנסיעה ב 90 קמ"ש די מרדימה

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

אתה יכול להקל על הרכב מעט:

בכל תחנת דלק , תעצור להפסקה קלה, כבה מנוע ותן לו לנוח איזה חצי שעה ככה...בסוף תגיע לחיפה בלי שום בעייה רק שזה ייקח משהו כמו יומיים נסיעה.

פורסם

סובארו, אני לא חושב שהרכב זקוק למנוחה הזו. אם הצלחתי להגיע עם הרכב שלי (סוזוקי סוויפט עם מנוע 1000!) מקרית גת לרמת הגולן, אז גם הפורד תצליח להגיע.

לפותח השרשור, אני אחזק את השאר - תחליף את המים בנוזל קירור וגם את המכונאי שלך!

• תוכן חדש...