Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום

אשמח לעצות לגבי 2 הדברים הבאים:

1. שהרכב עומד מעל ליום שלם (קורה לפעמים שביום חמישי בערב אני מחנה את האוטו ולא נוגע בו עד ליום ראשון בבוקר) אז יש בעיות הנעה קשות. יש סטרטר אבל לא מניע. אני יכול לנסות להניע גם 50 פעמים אבל לא יניע. אם אני לוחץ על הגז ועוזב תוך כדי ניסיונות ההנעה המנוע עושה קולות של "כמעט מניע" והסטרטר נשמע מהיר מאוד עד שמניע לבסוף, וגם זה אחרי 20 ניסיונות. אין קרטועים או כיבויי מנוע לאחר ההנעה בכלל. מה הבעיה כאן?

2. שהמנוע קר ואני מניע את המנוע עם הצ'וק וגם בלי לוקח למנוע מעל ל- 15 דקות להגיע לטמפ' עבודה. בנוסף שאני נוסע בכביש מהיר מעל ל- 80 קמ"ש מד החום מראה 2 קוים לפני הרבע. זה יוצא גם 2 קוים לאחר ההתחלה. גם שנוסעים על 110 קמ"ש המצב נשאר זהה לחלוטין. האם זוהי בעיה או לעזוב ככה?

אני מעדיף להיכנס למוסך בעדיפות אחרונה. הרכב לא התקלקל מאז יוני 2005. (שיא חדש)

תודה מראש על העצות.

גיא.

פורסם

סטיו שלום רב!

1- החלף מצתים וחוטי הצתה!

2-בדוק אפשרות של תרמוסטט תפוס במצב פתוח/ או שבוטל בקיץ בגלל התחממות הרכב!

3-אל תפתח פה לשטן!

לילה טוב!

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה תודה על התשובה.

1. מצתים וחוטי הצתה חדשים.

2. הטרמוסטט לא בוטל. במאי האחרון היו בעיות התחממות והוחלף הרדיאטור. מאז גם בנסיעות מהירות מד החום שמר על טמפ' עבודה רק לאחרונה המצב השתנה.

איך אני בודק אם התרמוסטט תפוס?

ושאלה "על הדרך" לחשמלאים: שאני עומד עם מנוע פועל בסרק ושמד החום מגיע לטמפ' עבודה סוף סוף, אז המאוורר נכנס לפעולה ואיך שהוא מתחיל לעבוד אורות החזית של הרכב ממש נחלשים לשנייה ואז מתחזקים חזרה. זה לא היה ככה בעבר, האם זו בעיה?

פורסם
איך אני בודק אם התרמוסטט תפוס?

ושאלה "על הדרך" לחשמלאים: שאני עומד עם מנוע פועל בסרק ושמד החום מגיע לטמפ' עבודה סוף סוף, אז המאוורר נכנס לפעולה ואיך שהוא מתחיל לעבוד אורות החזית של הרכב ממש נחלשים לשנייה ואז מתחזקים חזרה. זה לא היה ככה בעבר, האם זו בעיה?

מה שאתה מתאר בהחלט תואם לתרמוסטט שנשאר פתוח, או לא קיים בכלל. או שתפרק את בית התרמוסטט, אבל תכין אטם חדש לפני הסגירה, או שתלך למוסך..... זה ממש לא בעיה לפרק בית תרמוסטט.

בקשר לתאורה, בעת התנעת מנוע המאוור מופעל עומס רגעי על מערכת החשמל, גם אצלי נחלשים האורות כשהמאווררים נכנסים לפעולה. גם כשהמזגן שלך בבית מפעיל את המדחס בחוץ האורות נחלשים לרגע.

פורסם

נשמע כמו תרמוסטט תקוע באמת.

ואולי שוב הצ'וק שלך דורש כיוון?

לגבי האורות, תבדוק עם מד מתח דיגיטלי אם יש הפרש פוטנציאלים בין הגוף של הרכב למינוס של המצבר. יכול להיות שיש לך בעיה של הארקה?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אם אני זוכר נכון אז במכוניתך יש מזגן מקורי פיאט שבו מאורר הרדיאטור פועל בשתי מהירויות.

אם מהירות הראונה של המאורר אינה פועלת אז כשהוא יתחיל לפעול רק במהירות השניה, הצורכת זרם רב יותר, תהיה ירידה רגעית גדולה יותר במתח בכל הרכב (וזה נראה באורות).

גם בתחילת פעולת מהירות 1 יש ירידת מתח רגעית אך נמוכה יותר.

לכן יש לבדוק אם מאורר הרדיאטור פועל ב2 המהירויות.

טרמוסטט מנוע עלול להיות תפוס במצב פתוח תמידי ואז זה כמו שהוצא הטרמוסטט מהרכב.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

גם כן מצטרף לדעתו של רפי לין

ומחזק את ידיך בעיניין החתימה,שים זין.נסעתי שם יותר מהר.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

אכן, לפי השתלשלות השרשור (נסו להגיד את זה!), קשה להחליט על מה להגיב, מאחר ואני משתדל להיות עקבי , אחל בתגובות האחרונות:

לא מעניין אותי איזו חתימה כותב מאן דהוא, ברור כי היא משקפת את דעתו ואופיו, אולם כאשר יש תגובה על חתימה מסוג פגיעה בערכי הבטיחות בכבישים, הרי אני מצטרף למסתייגים ושולל את המעודדים.

אני שוב פונה אל מנהלי הפורום אנא פתחו שרשור דביק (וזה המקום) ע"מ לעודד את שמירת החוקים על הכביש, אני מבטיח לכם שיתוף פעולה מלא ובטוח כי גם חברים אחרים יעסקו בכך. גם הכותרים הניתנים לחברים כמו, נהג שודים וכו. אינו בדיוק מתאים להורדת ספירת הגוויות כל סוף שבוע.

עתה אתייחס לבעיות התנעה ביום א' בבוקר: אין כמובן קשר לטרמוסטט.. מאחר ואתה מדווח על התנעה עם מאייד רגיל, סביר להניח כי מחמת יושן, יש לו דליפה קלה המתבטאת בכך כי ביום א' , המיכל של המאייד רוקן ולכן גם כאשר אתה מושך "צ'וק" לוקח זמן עד אשר המאייד מתמלא מחדש, לכן ריבוי השמוש במתנע. אם אכן זו הסיבה, זו השערה בלבד,ניתן לבדוק זאת ע"י טפטוף קל של דלק ישר למאייד לפני ההתנעה, אם יש התנעה מיידית, אישור התקלה.,, אתה יכול לפתור זאת בשני דרכים, לתקן את המאייד כולל ביטול דליפות, להמיר את משאבת הדלק המיכנית בחשמלית , אשר תזין את המאייד לפני ההתנעה.

חום מנוע, אכן יש לבדוק את הטרמוסטט. האם במקרה המרת את היוניט מאוורר לטמפרטורה נמוכה יותר. אם כן החזר למידה המקורית. בכל מקרה, בחורף יש לצפות לעליית חום איטית יותר.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

צבי,מצטרף אלייך בכל מה שכתבת.

למעט,"להמיר את משאבת הדלק המיכנית בחשמלית " זה נראה כמו לגרד אוזן ימין,עם יד שמאל.

הצעתי לבדוק את המשאבה המקורית,אם אינה מחזירה דלק לטנק במשך הלילה,או שיפוץ

הקרבורטור.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
צבי,מצטרף אלייך בכל מה שכתבת.

למעט,"להמיר את משאבת הדלק המיכנית בחשמלית " זה נראה כמו לגרד אוזן ימין,עם יד שמאל.

הצעתי לבדוק את המשאבה המקורית,אם אינה מחזירה דלק לטנק במשך הלילה,או שיפוץ

הקרבורטור.

בברכה

דוד

מקובל , העיקר למצוא את מקור הבעיה .

בברכה

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

לדוד מזר וצבי דוק שלום רב!

הבהרה: הקרבורטור שופץ על ידי (איך לא?!)לפני כששה חודשים, אין סכוי בעולם שהקרבורטור נוזל, מציף/ מאבד דלק בלילה, ואו דלק חוזר לטנק!

אך יתכן ויש אפשרות אחרת, כבל הצוק הפנימי חלוד במקצת לכן הוא נתפס לעתים קרובות, לפעמים משיכת הצוק, אינה סוגרת מצערת הזקוקה למעט שמון קל בתרסיס זז קל!

עם סטיו" נהג המרוצים הגדול",( אשר בטוחני ישנה את חתימתו ...ועוד היום!)נפגשתי

במפגש מועדון פיאט האחרון ביקום, ואכן נגשתי לרכבו, מכיוון שהוא תמיד התלונו, על צוק תפוס, שגרם לא להכשל בטסט על CO גבוה, עד שבמוסך נתגלה,ף שהידית צוק בתא הנהג אומנם הוחזרה, אך בגלל שהכבל חלוד ועקום, המצערת היתה סגורה חלקית!

לגבי ההצעה למשאבת דלק חשמלית לא בא בחשבון בשום פנים ואופן" במקרה הגרוע החלפה למכנית חדשה, אך אין צורך לדעתי בכלל להחליף את המשאבה!

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה,אייני מומחה כמוך בקרבורטור,לדעתי הבעיה אינה בצ"וק.

הבחור כותב, כשהוא לוחץ על הגז ועוזב יש סימן להנעה.ז.א. הוא מכניס לקרבורטור

את הדלק שיש במשאבת התאוצה,ולאחר מכן לא מניע,כלומר אין דלק בקרבורטור.

במצב תקין פימפום 3-4 פעמים על דוושת הגז נותנת פעולה כמו צ"וק,והמנוע כן יניע.

(צביקה הסתבכת,אצלי בפתרון בעיות טכניות אין חברים):roll: :roll:

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוד זמר הסתבכת איתי, בפתרון בעיות וחלוקי דעות מקצועית, מקובלים עלי מאד, ונמשיך להיות חברים!!

בקשר לפמפום אני מסכים איתך בהחלט!!

בברכה

חברך

צביקה

פורסם

אני מקווה שאני לא מפריע בכך שאני מצטרף לשרשור.

יש לי 205 ושמתי לב שהטמפ' נמצאת ב 85 כאשר נדלקת הונטה ,ובכביש מהיר היא יורדת ל 50-60 גם אצלי הטרמוסטט תפוס? או שזה תקין?

תודה

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

• תוכן חדש...