Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלאי בטורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת מאחר והטורבו נועד להסתובב במהירויות גבוהות וכן לעבוד במשך אחוז זמן מכובד מזמן הנסיעה, מה בכל זאת יכול לגרום בלאי מוגבר לטורבו ? האם יש אורך חיים ממוצע עבור טורבו ?

האם נורמלי שיש נזילות שמן מהטורבו בשל בלאי טבעי ?

פורסם

ציר הטורבו מקבל שימון משמן המנוע של הרכב ולכן חשוב מאוד לשמור על 2 כללים חשובים:

1. להחליף שמן מנוע איכותי ובזמן וגם להקפיד על החלפת מסנן שמן מנוע בזמן.

2. לאחר גמר נסיעה, שאתה יודע שהטורבו פעל, להמתין כדקה בסבובי סרק ורק אז לדומם מנוע וזאת כדי שלא יקרה מצב שמייד מדוממים מנוע והטורבו ממשיך להסתובב מהר, מהתנופה, ללא קבלת שימון לצירו (כי המנוע דומם).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

כמו כל מכשיר שיש בו חלקים נעים גם לטורבו יש בלאי כתוצאה ממהירויות הסיבוב הגבוהות בסופו של דבר.

שימוש בשמן ברמה גבוהה והחלפות שמן תכופות יותר יאריכו את חייו של הטורבו.

הבלאי הוא בד"כ במיסב ולפעמים גם בלהבים.

מקובל שאורך חיים של טורבו שבעליו שמר עליו (בכל הקשור לשימון) הוא באיזור ה-150-160K ק"מ פחות או יותר.

נזילות שמן על הטורבו לא מתקבלות בשום מקרה, יש סיכוי טוב לשרוף את האוטו... חובה לתקן מיידית.

מוטי.

פורסם

טורבו הינו חלק מכני הפועל בסביבת חום אדירה,

מבלי להרחיב בנתונים טכניים, בקצרה, ברכב המונע במנוע טורבו יש להתנהג ע"פ הרגלים מתאימים.

בהנעת הרכב ותחילת הנסיעה, מומלץ לנהוג בעדינות עם דוושת הגז כדי להימנע מהפעלת הטורבו מייד עם ההנעה ותחילת הנסיעה.

טרם כיבוי המנוע רצוי בדקות שלפני הכיבוי ככל שידוע על כיבוי מנוע (למשל אתה עומד להגיע הביתה) לעבור ל"רגל עדינה" על הגז , טרם כיבוי המנוע, יש לתת למנוע לרדת לסיבובי הסרק שלו, רצוי להשאיר מנוע פועל לעוד חצי עד שתי דקות בהתאם לנהיגה שטרם הכיבוי.

יש להקפיד על שמנים איכותיים , ההשקעה בשמן יקר ואיכותי יותרהמתאים למנוע טורבו כדאי.

ניתן להרחיב ולרשום ספרים על כך, אך כאן מבלי להכנס לפרטי פרטים, נרשמו דרכים מומלצות, מבחינתי לפחות, על אופן הנהיגה ברכב טורבו, והקפדה בהשקעה בשמנים איכותיים מהרגיל.

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
הבלאי הוא בד"כ במיסב ולפעמים גם בלהבים.

מוטי.

תוכל לומר בבקשה במה כרוך תיקון שכזה ?

האם זה נקרא תיקון קל או שמדובר באלפי שקלים ושעות עבודה רבות ?

פורסם

יניב, אני מצטער, אני לא יודע מה עושים עם מגדשים שסיימו את חייהם בארץ... בעיקרון ניתן לשפץ את רוב המגדשים, ישנם מגדשים עם מיסב החלקה (לרוב קרמי) וישנם מגדשים עם מיסב כדורי.

מגדשים בעלי מיסב כדורי הם בד"כ מאוד יקרים לשיפוץ לעומת כאלו עם מיסב החלקה שהם הרבה יותר פשוטים וזולים.. הסיבה תמונה בעלות המיסב עצמו, עניין של כמה מאות דולרים.

מגדשים שהלהבים שלהם ניזוקו מסיימים הרבה פעמים את חייהם בפח האשפה הקרוב.

מוטי.

פורסם

כפי שכתב מוטי, ניתן לעיתים לשפץ טורבו לרכב ואני מכיר משפץ כזה, שהנו אדם מבוגר מאוד ועלות השיפוץ היא יקרה ואכן לא תמיד ניתנת לביצוע.

בהרבה מקרים מצליחים לרכוש טורבו משומש ותקין מפרוקי רכב בעלות של בערך 40%-50% ממחיר טורבו חדש.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אני מחזק את מוטי בנושא המיסבים, בטורבו בעל מיסב כדורים המיסב יקר מאד, הטורבו בעל מיסב החלקה הוא יותר זול ועתיד להחזיק יותר זמן אם ישומן כראוי ותהיה המתנה בכיבוי הרכב.

לעניין להבים לא כדאי כבר לשפץ

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

אתם אומרים יקר מאד.. אפשר לדעת סדר גודל של ? 1000 שקל ? 3000 שקל ? 8000 אולי ?

מה לגבי הזול ?

אגב, אם זה משתנה בין סוגים שונים, מדובר על VAG..

פורסם

זה מאוד משתנה בין הסוגים מן הסתם dubelball יעלה יותר

מ-ballbering

בvag לדעתי לא משתלם לשפץ מאחר והשוק

מוצף בכאלה משומשים חלקם במצב מעולה

בדגמי ואג בעלי מנוע בנזין מוגדש נעשה שימוש

במגדשיkkk שידועים בעולם כמגדשים מאוד אמינים גם שהם תחת היתעללות

בגלל זה ניתן למצוא רכבים עם 200K ק"מ עם הטורבו המקורי

תקנו אותי אם אני טועה אבל רוב התקלות של הטורבויים

הם שהוא משחיז/מעשן לא ? כלומר שהמניפות נוגעות בהאוזינג?

פורסם

AJ, אתה מתכוון כנראה ל-Double Ball Bearing (נקרא גם Dual Ball או Twin Scroll) לעומת Ball Bearing נורמלי, המחיר ביניהם הוא לאו דווקא כ"כ שונה ולמעשה אני דווקא זוכר שעלות השיפוץ של המגדש (עם Double BB) של חבר טוב שלי הייתה נמוכה מעלות שיפוץ של מגדש של חבר אחר טוב שלי (עם Ball B נורמלי), שניהם עם אותו המגדש בדיוק...

אגב, רוב התקלות הן כשיש חופש גדול מדי במיסב (מיסב גמור) ומתחיל לחדור שמן לתוך הטורבינה (ולכן האוטו מעשן כשהטורבו גמור)..

בכל מקרה יניב, יש המון מגדשים משומשים של VAG בשוק ואתה אפילו יכול למצוא אחד מהטובים יותר שהוצעו בגירסאות החזקות יותר של הרכבים.

מוטי.

• תוכן חדש...