Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לבוקסר 19 ושמונה וחצי שלום רב!

הנידון : מיתוס!

המיתוס - שמן שחור במנוע מצביע על בעייה במנוע, השמן אמור להיות צהוב שקוף וזהוב, בין החלפת שמנים אחת לשניה!

העובדות: שמן מינרלי בין תפקידיו הרבים שהם שימון , סיכוך , קירור( על ידי ספיחת חום המנוע אל השמן) ידוע שבין מרכיביו הכימים קיים חומר שנקרא דטרגנט, שהוא הבסיס ליצור סבון, וכידוע סבון מנקה!

ולכן אחד התפקידים של השמן זה לספוח אליו את הפיח שנוצר בתא השרפה, ןלנקות את הפיח וסחוף אותו אליו, השחרת השמן כתוצאה מפיח שחור שנוצר בתא השרפה בגלל תערובת עשירה ולא אופטמלית שחלקה לא נשרפת, חודרת בצורת צפיח , או דלק לא שרוף, רכב שהשימוש בצוק הוא רב, אם בצוק ידני, אן בצוק אוטומטי תקול אשר נפתח / משתחרר מאוחר מדי בגלל תקלה, יגרום מאליו לתערובת עשירה בתא השרפה , אשר רובה ככולה לא מנוצלת לאנרגיית הסעת הרכב, ורובה נסחף לשמן וזהו תפקידו של השמן!

וזהו אחד ההסברים ששמן יש להחליף לפי מספר קילומטרים נתון של היצרן, או כל 6 חודשים , לפי המוקדם יותר!

גם אם רכב נסע מעט קילומטרים בשנה, דווקא הנסיעות הקצרות שלו , גרמו לתערובת עשירה,

ולהשחרת השמן, וביצוע פלשינג לא יפתור זאת, ובמקרים מסוימים, ברכבים ישנים יגרום" לפתיחת פצעים ישנים שהגלידו" ולפתיחת מורסות מדממות...!

לסכום שמן מינרלי אשר משחיר מוקדם מאד עושה את תפקידו נאמנה, ומוכיח שהשמן באיכות טובה!

ולגבי חופשת הקיץ שלא נגמרת ,כשהיא תגמר הפורום יהפך לפורום רציני יותר ללא תיכוניסטים משועמים, וחיילים לפני גיוס , שכבודם במקומם מונח, אך עדיף שקודם יקראו תגובות של מנוסים מהם, ילמדו , יפנימו, ירכשו ידע , ולאחר מכן הם יהין אורחים רצויים ובני בית רצויים ומועילים בפורום נכבד זה,אשר אינו מפלה בין גזע דת מין ... וגם גיל!

בהזדמנות זאת אני רוצה להודות לחברים צעירים ויקרים מאד, אשר הסבו לי נחת רב בחופשת הקיץ ובכלל, עם הידע הרב והמרשים שהפגינו , ובינהם אני חייב לציין את ....

שחף, צביקה פיק, יונתן, סטרינגר ארילו ועוד ועוד...חברה צעירים, שממש כף לקרוא את תגובתם!

בברכה

צביקה

חופשה נעימה

וזהירות בדרכים

סעו לאט ובזהירות!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסולר טוב לא למקרה של בוצה במנוע, אלא לשחרור רינגים (טבעות שמן ודחיסה) תפוסים במנוע שלא הונע לפחות במשך חודשים, סיבוב המנוע בעזרת המתנע,[ ללא הנעה] יגרום לחדירת הסולר/ נפט, בגלל שהוא דליל יותר, ובמקרים רבים יכול להציל מנוע, משיפוץ, על ידי שחרור הרינגים,( ראיתי במו עיני סיטררואן BX,

שפורק ממנו ראש מנוע למטרות שיפוץ, מסיבות כלכליות של בעל הרכב, הראש הורכב לאחר כחודשים, ואז התברר שכנראה הטבעות תפוסות, הרכב מעשן בצורה חזקה מאד, ומצתים מתרטבים בתדירות גבוהה!

הוסף סולר לשמן במשך לילה שלם, וראה זה פלא הפלגים הפסיקו להרטיב והרכב הפסיק לעשן!

אך זהו מקרים נדירים ואין לעשות מזאת הכללה, ולממש זאת בכל רכב, אלא כל מקרה לגופו!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
סיבוב המנוע בעזרת המתנע, יגרום לחדירת הסולר/ נפט

בגלל זה הזהרתי פעמיים שלא להתניע ובמקרה ומישהו רוצה להתניע אז רק יחד עם שמן

אז אתה רואה גם אתה במידע מסויימת מכיר את השיטה הזאת ולדעתי איך בסדר גמור כדי לנקות לכלוך מהמנוע לפני החלפת שמן...מי שחושב שזה יגרום לו נזק שלא ינסה אני מניסיון של יותר ממכונית אחת ובמשך תקופת זמן אורכה יודע שזה ממש לא גורם נזק לשטוף את המנוע מבפנים בסולר

פורסם

צביקה שלום רב,

תקרא עוד הפעם את התגובה שלי ואת ההזהרה במיוחד.

ותוספת קטנה לתגובה הקודמת:

אני עושה פלאשינג מנוע לכל רכב שאני קונה. אני לא יודע מה היסטוריית הטיפולים שלו ומה עבר על המנוע מבחינת שמן, ובטח שאני לא אסמוך על בעל הרכב שתהיה אמת בדבריו. לכן אני עושה פלאשינג, הם הנעה כאשר בקארטר יש סולר בכמות של השמן מנוע. היתה צריך לראות כמה גלונים של סולר שחור הוצאתי מהקליאו. ואתה יודע מה? אחרי 4 גלונים של סולר וגלון שמן חצי סינטטי חדש, המנוע עובד פיקס. חוץ ממערכת הקירור שהיא בטיפול עכשיו.

ואני אזהיר עוד פעם:

***אין, אני חוזר אין (!!!) לראות בהודעה הזו המלצה לעשות פלאשינג עם עם סולר או כל חומר שהוא ללא ידע קודם או השגחה של בעל מקצוע או מישהו שיודע דבר! ניסיון לעשות פלאשינג ללא הנ"ל יגרור נזקים כבדים למנוע! ***

תודה, ושבוע טוב,

דימה.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
דימה /שמונה וחצי , מיותר!

מה רצית שיצא שמן לבן כמו חלב?

מיותר? ידוע. אני רק בא להראות לך מה עושה פלאשינג שלא עושה שמן.

בברכה,

דימה.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

• תוכן חדש...