Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

רציתי לשאול מהו הנוהל הרשמי של מכוני הטסטים בנוגע לבדיקה של רכב עם בלם יד חשמלי?

אצלי ברכב (פיג'ו) לחיצה והחזקה של בלם היד אכן תפעיל את בלם היד אבל תמיד לאחר הבדיקה בטסט נדלק לי אורגן אורות על הדשבורד שנעלם רק בהנעה מחדש. לא מרגיש לי בריא כל העסק הזה...

שמעתי על מכונים שלא בודקים בלם יד חשמלי ולכן אשמח למסמך / לינק לנוהל הבדיקה המעודכן.

נ.ב זכור לי במעומעם שיש איזשהי הוראה לגבי בדיקת בלמים  לרכבי 4x4 קבוע ושבודקים אותם בנסיעה. עדיין בתוקף?

תודה.

ROOONEEYY

פורסם

גם אצלי 4x4 ובלם יד חשמלי, בדיקה רגילה לחלוטין. גם ברכב נוסף, הנעה קדמית ובלם יד חשמלי, הכל רגיל.

שום אורות לא נדלקים.

הקושי הוא ברכב אספנות, שם אני צריך למשוך את הידית כמו מטורף כדי לעבור את הטסט.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

זה שאצלכם בודקים כרגיל לא אומר שזה הנוהל :) אצלי ואצל עוד כמה בעלי רכבים מאותו הדגם נדלק אורגן אורות לאחר בדיקת הבלם יד החשמלי.

נחכה לעמית לתשובה רשמית :)

ROOONEEYY

פורסם
לפני כשעה, פליקס כתב:

זה שאצלכם בודקים כרגיל לא אומר שזה הנוהל :) אצלי ואצל עוד כמה בעלי רכבים מאותו הדגם נדלק אורגן אורות לאחר בדיקת הבלם יד החשמלי.

נחכה לעמית לתשובה רשמית :)

האורות שנדלקים לך נובעים מכך שהמחשב מזהה שהגלגלים האחוריים מסתובבים והקדמיים עומדים ומבחינת המחשב זה מצב לא תקין.

מכבים את הרכב ומדליקים וזהו.

אף בוחן לא יוותר לך על בדיקת בלם יד בגלל זה.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 14 שעות, meir_gi כתב:

אפשר לשאול באיזה דגם מדובר שבו נדלקו כל הנורות?

פיג'ו שלוש מאות ושמונה

לפני 13 שעות, asix כתב:

האורות שנדלקים לך נובעים מכך שהמחשב מזהה שהגלגלים האחוריים מסתובבים והקדמיים עומדים ומבחינת המחשב זה מצב לא תקין.

מכבים את הרכב ומדליקים וזהו.

אף בוחן לא יוותר לך על בדיקת בלם יד בגלל זה.

תודה, הסיבה ברורה. זה שהנורה נדלקת ונעלמת לאחר הנעה מחדש זה לא אומר שהבדיקה תקנית ואינה מזיקה.

נצטרך לחכות לסמכות המקצועית עם הנוהל הרלוונטי  @kompy

ROOONEEYY

פורסם (נערך)

איך @EliC25 עוד לא הגיב לשירשור על פיג'ו עם בלם יד חשמלי?

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • מצחיק 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

יש לי סיפור מצחיק בנושא.
הגעתי לראשונה לטסט עם רכב חדש שטרם הטסטרים פגשו (אחרי שנות הפטור מטסט), יש לי מן הסתם בלם חשמלי.
לרכב יש מיני סוללה שיותר מתניעה את הרכב (הרכב לא היברידי), מחכה לבדיקת זיהום, והמנוע מפסיק לעבוד אבל הרכב כן עובד.
הטסטר מאשר שזה בסדר, פותח מכסה מנוע והרכב נכבה על באמת😅, אני בינתיים לא חשבתי שהרכב נכבה.

הטסטר אומר לי תן גז, והרכב לא מגיב. אני מבין שהרכב כבוי והטסטר אומר שזה אסור ומודה שזו פעם ראשונה עם רכב כזה.

בסוף התנעתי שוב ועברתי.
רכב מקונצרן vw

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

חפרו לי על ז. בטסט, כי המחשב מזהה שהרכב עומד במקום ולכן לא מותח את הכבל למקסימום.

רק בדיעבד הבנתי שצריך למשוך את הידית כמה שניות ואז זה מותח למקסימום

פורסם
לפני 6 שעות, EliC25 כתב:

חפרו לי על ז. בטסט, כי המחשב מזהה שהרכב עומד במקום ולכן לא מותח את הכבל למקסימום.

רק בדיעבד הבנתי שצריך למשוך את הידית כמה שניות ואז זה מותח למקסימום

בדגמים הישנים עם הפטנט הראשון של הבלם יד החשמלי זה ככה, כן זה קצת דרעק :-P 
מזל שב MK2 (שלדה EMP2) עברו למנועים בקאליפרים. זה גם מאוד חזק וגם לא מתקלקל.

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...