Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 20 דקות, sperial כתב:

המוטות המודבקים לא מפריעים לתאורה?

תלוי בדגם ובשיקול הדעת של המדביק. בעקרון, ההמלצה היא למקם אותם בצדדים, קרוב ככל האפשר לפרונט אבל כך שיסמנו גם את מימדי הרוחב ולא רק איפה האוטו נגמר.

מה שרואים בתמונה למעלה מפריע לתאורה, יוצר סכנת סנוור לנהג, וחוטא למטרה באופן כללי. אבל זה מהמודעה של המוכר הסיני ולא איך שאדם אינטליגנטי אמור להשתמש במוצר. 

כאן רואים את זה טוב יותר, בעצם המוט מורכב על המשטח הישר האחרון של הפגוש לפני שהוא מתחיל להתעקל פנימה לכיוון הפנסים:

image.thumb.png.f345f06959face8a9dfa98465ad55f8a.png

פורסם

וזה כבר 20 ס״מ מאחורי קו חזית הרכב, אני מניח שלא לכך כיוון פות״ש,

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במקרה של ה-i10 זה קצת פחות, התקנה אופטימלית תיראה בערך ככה:

image.thumb.png.95520ce6307986a93d3f8915fa7bdc5e.png

זה אמור להספיק לאימון בסיסי ולמידה של גבולות הרכב. אם אחרי כמה חודשים חניה ותמרונים צפופים ימשיכו לאתגר אותה - חיישנים קדמיים יהיו הצעד ההגיוני הבא.

אם האורך הוא הנתון החשוב היחידי, אפשר גם להתקין את המוטות סמוך לפנסי הערפל (היכן שהם יסתירו טיפה את המאותתים):

image.thumb.png.c88495bee83f5a9471e36447ad339c99.png

בכל אופן, חשוב לזכור לפרק אותם כשהולכים לטסט. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, Derish כתב:

כאן רואים את זה טוב יותר, בעצם המוט מורכב על המשטח הישר האחרון של הפגוש לפני שהוא מתחיל להתעקל פנימה לכיוון הפנסים:

image.thumb.png.f345f06959face8a9dfa98465ad55f8a.png

לא מבין מהתמונה הזו איך המוט הזה עוזר. 

באותה מידה אפשר להבין שקצה הרכב הוא בקימור של המגב שם, או מה שזה לא יהיה. אותו הדבר עם כל רכב אחר, בדיוק כמו בסרטונים שהעלה zaf. 

לפני כשעה, Derish כתב:

בכל אופן, חשוב לזכור לפרק אותם כשהולכים לטסט. 

למה? אם זה לא חוקי (תחת איזשהו סעיף של שינוי מבנה או דומה לו), אז את הדו"ח היא יכולה לקבל גם ביומיום. עוד סיבה לא להשתמש בזה. 

• אהבתי 1
פורסם

אני בספק אם יש התייחסות למשהו כזה בחוק, אבל בשביל האוכלוסיה האיכותית שעובדת במכוני הרישוי זה משהו שקל להיטפל אליו אם זה 'מרגיש' להם בעייתי. פחות בכיוון של שינוי מבנה, יותר בכיוון של שמשה שעוברת טסט אצל בוחן אחד אבל 'מרגישה' כהה מדי לבוחן השני. 

• אהבתי 1
פורסם

דריש, מה נפל עליך? הכל טוב. אם פות״ש היה מבקש עזרה אני בטוח שהיו לא מעט חברי פורום שהיו מתנדבים לעזור לו, וכבר היו מקרים כאלה בפורום למי שזוכר.

לדעתי העניין הוא שלא צריכים לראות איפה הרכב מתחיל ונגמר, אלא להבין את ממדי הרכב והמיקום. בכיוון מראות טוב אתה גם לא רואה את הרכב שלך אלא מצמצם את השטחים המתים. גם הערכת המרחק ממדרכה בימין שייכת לקטגוריה הזו.

ושוב תרגול במגרש ריק, משוב חיובי, ועוד תרגול והבנה מה רואים כשהצלחנו.

זה עבד אצל הילדים שלי שהתקשו יותר או שהיה להם פחות בטחון.

אם המוטות האלה היו שימושיים היינו רואים אותם אצל מורים לנהיגה. הפעם האחרונה שראיתי משהו כזה זה היה אצל מורה לנהיגה על חיפושית...

• אהבתי 5

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אנחנו לא מכירים את הנסיבות הספציפיות של פות"ש, את תנאי הנהיגה של הבת, ואת מה שהביא אותו לשאלה כ"כ ממוקדת. בניגוד לרוב המגיבים שהחליטו ללמד אותו נהיגה בהתכתבות ולספר לו מה נכון, אני מוכן לתת לו קרדיט שכנראה לא מדובר בסוגיה שקל לפתור בדרכים עיוניות בלבד.

כאמור, אפילו לי עם רשיון למשאית ונסיון של מאות אלפי ק"מ ברחבי הגלובוס האביזר הזה היה שימושי בשלב מסויים כדי להתרגל לרכב חדש. כל עוד משתמשים בו במידה ולא מפתחים תלות, זה יכול להיות עזר למידה לגיטימי - שאף נמצא בשימוש שוטף על שלל כלי רכב מסחריים, אמבולנסים וכו'.

מראה מרכזית נוספת על ואקום זה משהו שלא רואים אצל כל מורי הנהיגה בארץ, אבל זה לא אומר שהמראה הפנורמית שלהם היא פתרון עדיף. מטף זה לא משהו שרואים הרבה בתוך מכוניות, אבל זה לא הופך אותו לרעיון גרוע. כנ"ל פה.

• אהבתי 1
פורסם

לי אין ספק שהפתרון הטוב ביותר הוא תירגול. הרבה תירגול. זה נכון לא רק לחניה אלא לכל מצבי הנהיגה. היום היא נוהגת ב-i10, מחר תנהג בגרנד צ׳ירוקי. היום היא נוהגת במושב ומחר באוטובאהן. היא צריכה להבין עקרונות שתוכל ליישם גם עם רכב אחר וכשלא תהיה לה גישה למקלות.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני קצת מופתע שאף אחד לא הציע,

מצלמה קדמית שמחוברת למערכת המולטימדיה ומופעלת לפי דרישה, עובד מצוין!

לאחרונה החלפתי את המסחרית וקיבלתי רכב עם מצלמה קדמית בנוסף לאחורית,

מותקנת על הגריל הקדמי מתחת לסמל, אף אחד לא מרגיש אותה שם.

בעזרתה הצלחתי להשתחל לחניות שהיו מבחינתי מחוץ לתחום...

נכון, אין תחליף לתרגול, אבל לדעתי מצלמה היא כלי עזר קל ונגיש.

• אהבתי 1

הדרך עצמה היא היעד.

פורסם

אף אחד לא טוען שהמוטות צריכים להחליף את התרגול, אבל אם זה מה שעוזר לה בתחילת הדרך - לא ברור מדוע זה כ"כ מפריע לכם. במוקדם או במאוחר היא תבין את המגבלות ותצטרך להתמודד איתן, בדיוק כמו אנשים שלמדו על אוטומט ומגלים שלא בכל מקום בעולם זה מספיק. 

לפני 1 דקה, ETStudio כתב:

אין תחליף לתרגול, אבל לדעתי מצלמה היא כלי עזר קל ונגיש.

הוזכרו פה חיישנים, אבל גם הם וגם המצלמה דורשים השקעה גבוהה יחסית והתערבות במערכת החשמל של האוטו. המוטות זולים ופשוטים יותר - להתקנה וגם ולפירוק בהמשך.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

פות"ש, תקנה לה מרצדס וזהו, 

כבר מגיעה עם כוונת.

Badge, emblems and decals – Mercedes Genuine Parts

הכסא מכוון נכון? גבוה דיו?

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • מצחיק 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 6.11.2025 בשעה 22:37, sperial כתב:

אם היא לא מסתדרת תתקין חיישני חניה.

+1

אישתי לא אוהבת מכוניות גדולות ודווקא עם מה שנראה לה "ג'מוס" (3008) היא מסתדרת מעולה בזכות חיישני חניה קדמיים.

ממליץ בחום.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 8.11.2025 בשעה 22:09, Derish כתב:

הוזכרו פה חיישנים, אבל גם הם וגם המצלמה דורשים השקעה גבוהה יחסית

לא יחסית לעלות השתתפות עצמית..

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 8.11.2025 בשעה 23:09, Derish כתב:

אף אחד לא טוען שהמוטות צריכים להחליף את התרגול

במוקדם או במאוחר היא תבין את המגבלות ותצטרך להתמודד איתן, בדיוק כמו אנשים שלמדו על אוטומט ומגלים שלא בכל מקום בעולם זה מספיק. 

המוטות יחליפו את התרגול, ויביאו למצב שבאוטו בלי מוטות היא תפחד/ לא תצליח להסתדר. בדיוק כמו שהרבה אנשים לא מסוגלים להסתדר היום בלי חיישני רברס ו/או מצלמת רבס. זה הטבע האנושי, וספציפית הטבע הישראלי. 
ולגבי הסיפא - אנשים בעלי רישיון לאוטומט ישלמו תוספת לרכב שכור אוטומט, או שפשוט לא יינהגו...

• רעיון טוב! 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 35 דקות, שביט כתב:

בדיוק כמו שהרבה אנשים לא מסוגלים להסתדר היום בלי  מצלמת רברס. 

לגמרי מבין את הטיעון הזה. 

ברכב הקודם, לא ממש הייתה לי בעייה, הכרתי את המידות שלו היטב. היה אצלי הרבה שנים לפני שהחלטתי לקנות עבורו מצלמת רוורס ככלי עזר לחניות צפופות. 

הרכב הנוכחי? בלי המצלמה אני עיוור. מראות הצד לא מספיקות לי. הישבן שלו צורתי ומוזר. 

מניח שאני יכול ללמוד את המידות, אם לא הייתה לי את המצלמה... אבל יש לי, כך שפשוט לא טרחתי. 

הנקודה הזו הייתה החסם שלי והסיבה שלקח לי הרבה שנים להחליט להתקין בכל זאת מצלמה ברכב הקודם. מפתחים תלות. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...