Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מגיע לנו עובד זר מהודו ,דובר אנגלית שהספיק לעבוד כשנה בארץ, הקשיש דובר עברית בלבד ,והעובד זר יודע מעט מאוד עברית,

וחשבתי איך אפשר לעזור להם בקשיי השפה ?העובד דורש שכר של 6200 שח והבנתי שזה השכר המקובל לעובדים שעבדו בארץ שנה , אשמח

לכל טיפ ומידע שיקל עלינו את הקליטה והשפה.. 

פורסם (נערך)

לשיחה עם העובד. תרגום גוגל בטלפון.

למידע ושאלות הקבוצות הבאות בפייסבוק: ”ילדים להורים סיעודים - קבוצת תמיכה”, ”מטפלים בהורים מזדקנים? בואו נדבר על זה”, ”דואגים למטפלים”.

אם הקשיש סובל מדמנציה, ממליץ מאוד על ”עמותת עמדא - הכתובת למשפחות עם דמנציה ואלצהיימר”

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • אהבתי 1
פורסם

אני משער שהילדים דוברים אנגלית ברמה מסוימת ובטח הם מטפלים בכל הדברים מסביב

עם הסבא\אבא הוא לא צריך תקשורת יותר מידי עמוקה 

יש מילים מסוימות שכל עובד זר לומד בהתאם לתחום שהוא עוסק

אבא, רוצה אוכל, מקלחת וכו' 

אם הוא כבר עבד שנה בארץ הוא לא מכיר?

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

המטפלת של אבא שלי. שהגיע לא ידעה עברית. רק אנגלית. היא משתמשת בגוגל סטריט.  אני מדבר עברית. וזה רושם לה בשפה שלה.

היום אחרי שנה. ויותר. פחות בשימוש. היום רצתה לצאת.  זה תרגם לי לעברית. 

ואיים אני שולך לה עודה בעברית.  זה מתרגם לה. היא סרילנקאית.

העובד צריך להוריד תאפליקציה.

עוד דבר. אם האבא לוקח תרופות קבועות. להדפיס דף. אם שם התרופה באנגלית. ותשעה שצריך לקחת. ככה עסינו אם המטפלת של אבא שלי.

עריכה אחרונה על ידי yor2
  • אהבתי 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

ממליץ לנסות לקחת טאבלט ולהוריד את האפליקציה הזו. לוח עם קוביות שאפשר להכין מראש הקלטות ותמונות וכו'.

IMG-20250112-WA0021.jpg.22facd32914ce8cc439f15c8fbb1ee26.jpg

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אפשר גם לקבל הדרכה מהשירות הסוציאלי לגבי כל נושאי התשלום ותנאי ההעסקה. אולי גם יוכלו לתת הכוונה בענייני תקשורת.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לפני שנה ומשהו ניסיתי להביא עובד לטפל באבא שלי עליו השלום. לא הצלחתי. העצה היחידה היחידה שיש לי היא, שאם מוצאים עובד טוב תשמרו עליו. אל תהיו קטנוניים בשכר ובקניות (אם הוא רוצה איזה סוג מיוחד של אורז וכו׳). יש מחסור בעובדים (נכון ללפני שנה) והם מרשים לעצמם להיות בררנים. במיוחד אלו שנמצאים פה כבר תקופה ולא ירדו הרגע מהמטוס.

במקרה שלנו ההורים גרו בדירה קטנה והחדר שיכולנו להקצות למטפל היה קטן. גם העובדה שאמא שלי היתה בבית לא עזרה (הם מעדיפים להיות לבד עם הקשיש, בלי פיקוח של אדם כשיר). כמה באו לראות ולא הסכימו להישאר. בסוף גם המצב של אבא שלי הדרדר בלי קשר לזה ונאלצנו להעביר אותו למוסד.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אנחנו נכנסנו לסיפור לפני כמה חודשים עם החם שלי. מצאנו עובד הודי עם ותק של שנתיים. האיש מדבר כמה משפטים בעברית, מספיק בכדי לתקשר עם חמי. אנחנו מתקשרים איתו באנגלית.

החוזה שעליו החתימה אותנו חברת הסיעוד הוא שכר 8000 ש״ח בחודש. העובד צריך לפתוח בארץ חשבון בנק ועליכם להעביר אליו את המשכורת.

חוץ מזה צריך לשלם:

ביטוח לאומי - כל רבעון. דומה לתשלומים עבור עוזרת בית.

ביטוח בריאות - קצת למעלה מ-300 ש״ח לחודש ל״הראל״. השירות ב״כללית״. מוסדר באמצעות חברת הסיעוד.

פנסיה - עדיין לא נכנסנו לזה, אבל מדובר בכ-18% מהשכר, שליש מזה אמור להיות מקוזז מהשכר.

מזון - במקרה שלנו העובד משתמש במזון שקונים לבית וגם קונה לעצמו אוכל לטעמו כשעורך קניות עבור המטופל. מבשל בבית.

אינטרנט וטלויזיה בכבלים - אם יש בבית אין בעיה. אם אין צריך להתקין ולהחזיק. 

צריך לצייד את חדר המגורים כראוי - רהיטים, מצעים, טלוויזיה וכו׳.

חופשות - מגיע פעם בחודש סופ״ש מששי ב-12 עד מוצ״ש ב-2000. לעובד מחליף (בד״כ הקבוע מוצא) משלמים כ-450 ש״ח במזומן. חוץ מזה מגיעים עוד 9 ימי חג בשנה.

ויש עוד כל מיני פרוצדורות שגם עולות כסף - תשלום תקופתי לחברת הסיעוד, הסדרת אשרת ישיבה בארץ ועוד כהנה וכהנה.

ממליץ מאוד לנהל אקסל למעקב אחר ההוצאות. כמובן תיק עם כל המסמכים.

ממליץ לקרוא היטב את חוזה ההעסקה ואת פרקי היום ב״כל זכות״.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

להבנתי מה שתארתי הוא העסקה ישירה. חברת הסיעוד מביאה את העובד ודואגת לביורוקרטיה - והמעסיק משלם תמורת שירותים אלה, אבל מרגע שהאישורים התקבלו העובד מקבל את שכרו ושאר תנאיו ישירות מהמעסיק.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 14 שעות, פינדר כתב:

לפני שנה ומשהו ניסיתי להביא עובד לטפל באבא שלי עליו השלום. לא הצלחתי. העצה היחידה היחידה שיש לי היא, שאם מוצאים עובד טוב תשמרו עליו. אל תהיו קטנוניים

זה הכי חשוב. כל השאר מתגמד העובדת של חותנתי ז״ל עדיין התקשרת כמה פעמים בשנה עם אישתי. היחסים הטובים עזרו לא מעט בימיה האחרונים.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

עדכון - בסיום הריאיון הוא התקשר לחברת ההעסקה , ובקש לעבוד אתנו, הודעתי לו שנשמח לעבוד אתו .קבענו להיפגש היום בבוקר וכשלא הגיע התקשרתי ולא ענה לי, שלחתי הודעה בווטסאפ ,הוא קרא (סימנים כחולים) ולא ענה לי וגם לו למעסיקה. 

מאוד הופתעתי בריאיון שלי אתו ,ששמעתי שיש לו רכב ,האם לעובד שלכם היה רכב.

דרך אגב בעקבות ההמלצות שלכם לאפליקציות עשיתי מחקר שתואם ליכולות בנייד של הקשיש ,ובחרנו בהכי פשוטה וידידותית למשתמש TALKING TRANSLATOR .

לפני 19 שעות, sperial כתב:

אנחנו נכנסנו לסיפור לפני כמה חודשים עם החם שלי. מצאנו עובד הודי עם ותק של שנתיים. האיש מדבר כמה משפטים בעברית, מספיק בכדי לתקשר עם חמי. אנחנו מתקשרים איתו באנגלית.

החוזה שעליו החתימה אותנו חברת הסיעוד הוא שכר 8000 ש״ח בחודש. העובד צריך לפתוח בארץ חשבון בנק ועליכם להעביר אליו את המשכורת.

חוץ מזה צריך לשלם:

ביטוח לאומי - כל רבעון. דומה לתשלומים עבור עוזרת בית.

ביטוח בריאות - קצת למעלה מ-300 ש״ח לחודש ל״הראל״. השירות ב״כללית״. מוסדר באמצעות חברת הסיעוד.

פנסיה - עדיין לא נכנסנו לזה, אבל מדובר בכ-18% מהשכר, שליש מזה אמור להיות מקוזז מהשכר.

מזון - במקרה שלנו העובד משתמש במזון שקונים לבית וגם קונה לעצמו אוכל לטעמו כשעורך קניות עבור המטופל. מבשל בבית.

אינטרנט וטלויזיה בכבלים - אם יש בבית אין בעיה. אם אין צריך להתקין ולהחזיק. 

צריך לצייד את חדר המגורים כראוי - רהיטים, מצעים, טלוויזיה וכו׳.

חופשות - מגיע פעם בחודש סופ״ש מששי ב-12 עד מוצ״ש ב-2000. לעובד מחליף (בד״כ הקבוע מוצא) משלמים כ-450 ש״ח במזומן. חוץ מזה מגיעים עוד 9 ימי חג בשנה.

ויש עוד כל מיני פרוצדורות שגם עולות כסף - תשלום תקופתי לחברת הסיעוד, הסדרת אשרת ישיבה בארץ ועוד כהנה וכהנה.

ממליץ מאוד לנהל אקסל למעקב אחר ההוצאות. כמובן תיק עם כל המסמכים.

ממליץ לקרוא היטב את חוזה ההעסקה ואת פרקי היום ב״כל זכות״.

תודה על ההשקעה יש פה המון ידע חשוב . . .

עריכה אחרונה על ידי URSH
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, URSH כתב:

תקשרתי ולא ענה לי, שלחתי הודעה בווטסאפ ,הוא קרא (סימנים כחולים) ולא ענה לי וגם לו למעסיקה

מקווה שאני טועה, אבל ככה זה כשהם לא רוצים. לא יגידו לך את זה בפנים ואז יעלמו. חוויתי את זה כמה פעמים.

תתחיל לחפש מישהו אחר ותחשוב אם התנאים אצלכם מספיק אטרקטיבים למטפלים, אחרת גם הבאים יעלמו.

יש אופציה להתחיל תהליך עם חברת סיעוד ולהביא עובד חדש מהניילונים מחו״ל. אז הם קשורים אליך לפחות בהתחלה לחודשים הראשונים.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

היו לי הרבה פציינטים רוסים שהשתמשו באפליקציית תרגום שכנראה היתה טובה, אבל איני יודה באיזו אפליקציה מדובר והאם היא ייחודית או אוניברסלית. אם יש בסביבה שלך עולים מבוגרים אולי הם ידעו.

עובד זר שמחזיק רכב? על זה עוד לא שמעתי. רוב בחבר׳ה האלה שולחים את רוב הכסף הביתה.

אגב, האם יש לכם רישיון להעסקת מטפל זר, או כל המסמכים וההמלצות הדרושים להגשת בקשה לרישיון? כשהתעסקתי עם העניין סרקתי עשרות אם לא מאות דפים לצורך הבקשות.

איך למצוא עובד? די מפה לאוזן. אבל כשהחם שלי היה מאושפז בבית חולים גריאטרי (שיקומי) היו במקום לא מעט מבקשי עבודה שהשתחררו ממטופלים קודמים.

שים לב להגבלת זמן השהות של הזרים - אאל״ט 8 שנים - אז שים לב לאופק העבקה מספק.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 20 דקות, sperial כתב:

עובד זר שמחזיק רכב? על זה עוד לא שמעתי

העובדת הזרה הקודמת. היה להם חבר שהחזיק רכב. אז יש יוצאים מהכלל.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• תוכן חדש...