Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאז ומעולם היה לי ביקורת כלפי ביקורות על אוזניות, כי 90 אחוז מהביקורת על איכות הסאונד, לא באמת מתקדת באיכות הסאונד אלא בכיול תגובת התדרים שלהם.

כשמישהו אומר "אין מספיק באס", הוא ברוב המקרים מתכוון- הכיול של האוזניות לא שם דגש מספיק על הבאס. שזה אחלה וטוב לפני 7-8 שנים. בשנת 2025 כמעט לכול אוזניות שהם לא עולות 20 דולר, יש אפליקציה עם אפשרות לאקולייזר, שאתה יכול לכוון את עוצמות התדרים כפי שאתה רוצה. ורובם הגדול עושים את זה לא רע בכלל. לכן לא מובן לי הדגש הזה בביקורות. 

אך האם זה אומר שהכיוון הוא הכול ואוזניות ב-50 דולר אחרי "תיקונים" יביאו את אותה איכות סאונד כמו אוזניות ב-200 דולר? ממש לא. הבעיה שאני לא יכול ללמוד את זה כלל מרוב הביקורות שאני רואה. 

אחרי כול החפירה הזאת, האוזניות שלי עובדות בחצי כוח,  חיכיתי שאיירפודס 3 פרו יצאו. כניראה שאני לא אקנה אותם מהסיבה הפשוטה שאלו אוזניות ב-250 דולר בשנת 2025 שמגיעות בלי אקוולייזר. הזייה. בטח בעובדה שלא באמת אהבתי את האיירפודס 2 פרו, שהם הרגישו לי FLAT לגמרי, ואני אוהב באס. 

אז מה כן לקנות? אוזניות זה משהו שחשוב לי ומעוניין באיכות סאונד טובה, אבל הבעיה שאין לי דרך אמיתית לדעת מה הפוטנציאל של אוזניות מסויימות. 

האם יש ביקורות אוזניות שכן מנסים להוציא בעזרת אקולייזר את המקסימום מאוזניות, ואז מדברים על איכות הסאונד? או שאין ברירה וצריך לחכות לחבר שיקנה/ לקנות לבד ולקוות שלא הוצאתי לחינם 1000 שקל?  

פורסם (נערך)

99 אחוז מביקורות אודיו בכללי לא שוות כלום. באוזניות שנכנסות לתוך האוזן זה בכלל עוד יותר גרוע

בגלל הנושא של התאמה אנטומית. אתה משחית את זמנך לריק בקריאת מלל מיותר...

קח ביקורות בתור קו מנחה כללי לפסילה של אוזניות שהן ״ממש לא״ וזהו.

משם זה רק התנסות אישית. גם טעם וגם מבנה אוזן.

לגבי שאלתך - לא, כיוון זה לא הכול, באוזניות יש לפעמים פיצולים לדרייברים שונים בדיוק כמו ברמקולים

וזה מסובך ושום מבנה הנדסי לא מבטיח צליל טוב או צליל שאתה אוהב או צליל שאפשר ״לתקן״ עם אקולייזר.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 50 דקות, davemustaine87 כתב:

האם יש ביקורות אוזניות שכן מנסים להוציא בעזרת אקולייזר את המקסימום מאוזניות, ואז מדברים על איכות הסאונד? או שאין ברירה וצריך לחכות לחבר שיקנה/ לקנות לבד ולקוות שלא הוצאתי לחינם 1000 שקל?

כן ולא.

יש אתרים שמבצעים מדידת אוזניות אפקטיבית (RTINGS, audioseciencereview), וזה לא יעזור לך.

למה?

כי לכל אחד יש חלל אוזן שונה והתאמה/אטימה שונה לאוזניה, וזה משנה את כל האיזון של הסאונד (בייחוד הבאס).

דרך אגב, זה גם זהה עם רמקולים, כי האקוסטיקה של כל חדר היא שונה, אבל לפחות ברמקולים אפשר להסיק בקירוב משמעותי שרמקול שנמדד מאוזן במדידה אנאקונית (בניכוי החזרים/הדהודים),יישמור על אותו פרופיל בכל חדר (נכון עד לתדרי הבאס, שם זה כבר מתערבב כפוף לחדר).

אז מה עושים?!

משלימים עם חוסר הוודאות הנוראה של הקיום...

ומוודאים שיש EQ באפליקציה (יש גם אפליקציות חיצוניות שעובדות טוב)

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זו לא רק אנטומיה, אלא גם פיזיולוגיה, לכל אוזן עקום התגובה שלה. ועל זה תוסיף עניינים של טעם.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אקולייזר טוב ככל שיהיה לא יכול לפצות באמת על חומרה נמוכה. תוריד את אוזניות ה"כניסה" או "זולות" מהרשימה.

אתה צריך לחפש את אותם אוזניות בטווח הבינוני ששם האקולייזר באמת יכול לעשות עבודה  טובה ולחפש ביקורות עליהם.

קח בחשבון שככל שהאוזניה פשוטה יותר כך ההשקעה באנטומיה שלה צפויה להיות נמוכה יותר מבחינת השימוש לזמן ארוך, אותו כנ"ל על מערך המיקרופונים וכו'.

אני בכל זאת מעדיף אוזניות טובות בראש ובראשונה, ורק לאחר מכן (אם בכלל) אני משחק עם האקולייזר.

יש חנויות שבהם אתה יכול לנסות את האוזניות או חלקם - למשל פיוז בגבעתיים או B&O ברמת אביב (רק של המותג שלהם כמובן).

פורסם
לפני שעה, davemustaine87 כתב:

שהם הרגישו לי FLAT לגמרי, ואני אוהב באס. 

אז מה כן לקנות? אוזניות זה משהו שחשוב לי ומעוניין באיכות סאונד טובה, אבל הבעיה שאין לי דרך אמיתית לדעת מה הפוטנציאל של אוזניות מסויימות. 

אוזניות in-ear מתקשות בבאסים (עניין של פיזיקה) תשקול over-ear.

"איכות סאונד" ו"מקסימום" הם מונחים סובייקטיבים. תוכל להשתמש בביקורות אובייקטיביות כדי לסנן החוצה אוזניות לא טובות. לפעמים גם תקבל מידע על באסים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 35 דקות, GTאי כתב:

אקולייזר טוב ככל שיהיה לא יכול לפצות באמת על חומרה נמוכה. תוריד את אוזניות ה"כניסה" או "זולות" מהרשימה.

מה אתה מגדיר כ-"זולות"?

מהי "חומרה נמוכה"?

אפשר לבצע סינון ראשוני לפי מדידות אובייקטיביות, כדי לוודא שלא קונים אוזניות שהן מראש לא מאוזנות בעליל מבחינת הסאונד.

לפני 7 דקות, borsood כתב:

אוזניות in-ear מתקשות בבאסים (עניין של פיזיקה) תשקול over-ear.

זה כמו להגיד שבמכונית אין מספיק מקום אחסון, לשקול משאית...

מדובר על פרופיל שימוש שונה. ברור שאם רוצים סאונד טוב וזהו, buds הן לא פתרון טוב. אבל אוזניות over-ear הן מסורבלות להאזנה בתנועה, ובקיץ הישראלי בלתי נסבלות בחוץ.

פורסם
לפני 41 דקות, GTאי כתב:

בפירוש לא אמרתי את זה. 

יש לי נסיון עם מגוון אוזניות, האוזניות העיקריות שלי זה סנהייזר ב-100 דולר, ויש אוזניות גיבוי ב-50 דולר. אני מרגיש טוב מאוד את ההבדל באיכות הסאונד, ושום איקולייזר לא יפצה על זה. 

אבל אני יכול להגיד לך שלא אהבתי את האיירפודס 2 פרו, ואני מעדיף את האוזניות שלי. האם זה היה משתנה אם לאיירפודס היה איקולייזר? ככול הניראה כן, כי החומרה שם בוודאות טובה יותר. 

לפני 46 דקות, GTאי כתב:

אני בכל זאת מעדיף אוזניות טובות בראש ובראשונה, ורק לאחר מכן (אם בכלל) אני משחק עם האקולייזר.

זה בדיוק מה שאני מדבר עליו, מה זה אוזניה טובה יותר?

כשמבקר אומר באוזניה X חסר באס, זה בגלל שהאוזניה לא מספיק איכותית? או שבגלל שהיא מכוונת מאוד שטוח בתור ברירת מחדל? אי אפשר לדעת. 

לפני שעה, falou כתב:

ומוודאים שיש EQ באפליקציה (יש גם אפליקציות חיצוניות שעובדות טוב)

כמו מה למשל? 

לפני 20 דקות, borsood כתב:

תוכל להשתמש בביקורות אובייקטיביות כדי לסנן החוצה אוזניות לא טובות. לפעמים גם תקבל מידע על באסים.

בטווח המחיר שאני מכוון אליו, ככול הניראה אין אוזניות לא טובות. אבל יש יותר ויש פחות. 

וכרגע האוזניות שלי הם לא אוזניות גרועות לטעמי. בכלל לא. אני רוצה חדשות כי הם עושות שטויות וזה מעצבן אותי. אני גם מעוניין להשקיע, אבל סתם זה יבאס אותי לשלם 1000-1500 שקל על אוזניות שפוטנציאלית יכולות להיות פחות לטעמי. 

פורסם
לפני 3 דקות, davemustaine87 כתב:

כמו מה למשל? 

אני חושב שהיום לכל היצרנים יש אפליקציות עם EQ, אלא אם זו אפל, כי הם יודעים יותר טוב, תמיד.

אפליקציה לדוגמא: Wavelet. אני משתמש בה בעיקר בגלל סטרימינג לסטריאו בבית (דרשה עדכון תוכנה מהמחשב כדי שתעבוד).

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

מה אתה מגדיר כ-"זולות"?

מהי "חומרה נמוכה"?

אפשר לבצע סינון ראשוני לפי מדידות אובייקטיביות, כדי לוודא שלא קונים אוזניות שהן מראש לא מאוזנות בעליל מבחינת הסאונד.

נו, חיכיתי לזה.

זולות זה אינדבידואלי בהתאם ליכולת שלו להוציא כסף.

מבחינתי 500 זה זול, לאחרים זה יקר.

אם הטווח שלו זה 100-400 אז שיתחיל ב 200.

התשובה עקרונית...

לפני שעה, davemustaine87 כתב:

כשמבקר אומר באוזניה X חסר באס, זה בגלל שהאוזניה לא מספיק איכותית? או שבגלל שהיא מכוונת מאוד שטוח בתור ברירת מחדל? אי אפשר לדעת. 

מבקר שלא מציין את זה הוא מבקר גרוע.

תקרא ביקורת שבה מציינים את מצב ההאזנה של האוזניות (נקי או עם אקולייזר). בכל ביקורת נורמלית זה יופיע.

פורסם
לפני 56 דקות, GTאי כתב:

זולות זה אינדבידואלי בהתאם ליכולת שלו להוציא כסף.

מבחינתי 500 זה זול, לאחרים זה יקר.

אם הטווח שלו זה 100-400 אז שיתחיל ב 200.

התשובה עקרונית...

התשובה דווקא לא עקרונית, כי השאלה היא: במה אוזניות ב-500 ש"ח טובות מאוזניות ב-200 ש"ח?

העניין באוזניות TWS זה שהטכנולוגיה הפכה להיות זולה (קרי, זמינה), כך שאיכות הסאונד פר-סה כבר לא כ"כ משתנה. 

מדובר על מוצר שהרכיב העיקרי בו הוא מוצר OEM זול שזמין לכולם על המדף.

לפני 57 דקות, GTאי כתב:

תקרא ביקורת שבה מציינים את מצב ההאזנה של האוזניות (נקי או עם אקולייזר). בכל ביקורת נורמלית זה יופיע.

בגלל שהסאונד שמתקבל הוא אינדיווידואלי, בלי מדידות, זה חוו"ד חסרת משמעות.

פורסם
לפני 3 דקות, falou כתב:

בגלל שהסאונד שמתקבל הוא אינדיווידואלי, בלי מדידות, זה חוו"ד חסרת משמעות.

גם פידבק מההגה זה אינדיווידואלי וכולנו קוראים ביקורות רכב. זה בעצם נכון לכל תחום.

לפני 6 דקות, falou כתב:

העניין באוזניות TWS זה שהטכנולוגיה הפכה להיות זולה (קרי, זמינה), כך שאיכות הסאונד פר-סה כבר לא כ"כ משתנה. 

מדובר על מוצר שהרכיב העיקרי בו הוא מוצר OEM זול שזמין לכולם על המדף.

ברצינות? לא יודע איך אפשר להגיב על דבר כזה בכלל.

תנסה 3 אוזניות ב3 רמות מחיר (100, 500, 1500) ואז תרשום את המשפט שוב.

פורסם
לפני 46 דקות, GTאי כתב:

גם פידבק מההגה זה אינדיווידואלי וכולנו קוראים ביקורות רכב. זה בעצם נכון לכל תחום.

לא, זה לא.

זה אולי קשה לכימות, אבל זה לא אינדיווידואלי. זה לא משתנה בהתאם למי שנוהג.

השאלה היא, האם מי שנוהג יודע להגדיר יותר/פחות תחושה מההגה (ואיך היא משתנה בהתאם לשינוי בעומס הפיסקלי על המתלים).

באוזניות, כמות הבאס משתנה בהתאם לאוזן ואיך האוזניה יושבת בתוך האוזן.

לפני 46 דקות, GTאי כתב:

ברצינות? לא יודע איך אפשר להגיב על דבר כזה בכלל.

תנסה 3 אוזניות ב3 רמות מחיר (100, 500, 1500) ואז תרשום את המשפט שוב.

ברצינות?!

אני לא יודע איך להגיב על כזה דבר בכלל...

אתה מקשיב עם הארנק או אם האוזניים?

תענה על השאלה, מה ההבדל בין אוזניות ב-200 מול אוזניות ב-500?

טכנולוגית, אל תצטט לי ברושור.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, falou כתב:

ותחושה מההגה משתנה בהתאם לחוזק הזרוע שלך והאופן שבו אתה ממלא את כיסא הבאקט ברכב.

ואת השאלה על ההגה אפשר להגיד על הבאס - האם המשתמש יודע לתאר את זה נכון.

שחרר, זה בדיוק אותו דבר, כל סקירה היא לא הוכחה אמפירית.

לפני 14 דקות, falou כתב:

תענה על השאלה, מה ההבדל בין אוזניות ב-200 מול אוזניות ב-500?

טכנולוגית, אל תצטט לי ברושור.

בסוף - הסאונד שהם מוציאים וזה מה שמעניין.

אם הNeodymium של הדרייבר עבה יותר או לא - שנינו לא נדע.

אבל לשימוש בדרייבר בקוטר גדול יותר, ובטח ברכיבים יציבים יותר שמקטינים את העיוותים יש הרבה משמעות - וזה עולה כסף.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 36 דקות, falou כתב:

לפני כשעה, GTאי כתב:

לא רק זה, בחלק מהאזניות אפשר להחליף את הכרית (ריפוד? גומי?) או hack אחר, כמו לסתום חור נשימה, ולקבל סאונד שונה לגמרי.

מבנה ה RIG וסטאפ המדידה משפיע בעצמו על התוצאות, כשניסיתי להשוות תוצאות לאוזניות האחרונות שרכשתי ראיתי תוצאות שונות מהותית וכולן על סמך מדידות של אתרים שנראים רציניים. חלק מהאתרים מסבירים כיצד התבצעה המדידה, אבל זה באמת אינפורמציה שלי כהדיוט אין הרבה מה לעשות איתה.

• תוכן חדש...