Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים,  
אני שוקל לעבור לרכב חשמלי בקרוב ומתלבט בין כמה אפשרויות. רוב הנסיעות שלי אומנם הם  עבודה ובית, אבל בסופי שבוע אני מטייל עם המשפחה, ואנחנו מאוד אוהבים לטייל בארץ, אז חשוב לי שהרכב יהיה מרווח, נוח, עם תא מטען גדול וטווח נסיעה גבוה שיאפשר לנו לטייל בלי דאגות.  
בהתחלה חשבתי ללכת על יונדאי איוניק 5, שנראית לי בחירה בטוחה, אבל בסוכנות סמייל מוטורס המליצו לי לבדוק גם את BYD סיל U שעולה 2.2K בחודש וגם את אקספנג G6 ‏– Performance, שאומנם יקרה יותר אבל מאוד הרשימה אותי מבחינת העיצוב.  
אשמח לשמוע מכם – למי יש ניסיון עם אחד הדגמים האלו? מה הייתם ממליצים?
מתכן לקחת מימון 2.5K בחודש לערך 

עריכה אחרונה על ידי shlomy212
פורסם

עשית חישוב כמה עולה לך המימון הזה? 

לא אתפלא עם העלות של הריביות היא יותר גבוהה ממה שאתה חוסך בשימוש בחשמל במקום בנזין.

ברכב בנזין תוכל לקנות רכב משומש בלי מימון. לא עדיף להיות בלי חובות? 

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

רכב חשמלי וטיולים זה לא פשוט כמו רכב ice. לטיולון ברדיוס של הבית עד ל 100 קילומטר לכל כיוון לא תהייה לך כל בעיה, מעבר לזה תכנן את המסלול לפי זמינות עמדות טעינה. יש כיום לא מעט אבל עדין צריך לזכור לעבור בתוואי שיש כאלו ועדיף עם איזה נקודת קפה להעביר את הזמן.

באשר למכוניות עצמן כולן טובות. 

• לא הבנתי... 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 19 שעות, amosbmw כתב:

עשית חישוב כמה עולה לך המימון הזה? 

לא אתפלא עם העלות של הריביות היא יותר גבוהה ממה שאתה חוסך בשימוש בחשמל במקום בנזין.

ברכב בנזין תוכל לקנות רכב משומש בלי מימון. לא עדיף להיות בלי חובות? 

לגמרי צודק.

השאלה הראשונה לפות"ש היא האם אתה באמת צריך רכב חשמלי, בהינתן שהנסועה שלך לא נראית גבוהה באופן כללי, אלא רק גיחות סופ"ש לטיולים, שאם נניח 250 ק"מ בממוצע לסופ"ש לא יביאו אותך ליותר מהממוצע השנתי של 18000 ק"מ (1500 ק"מ לחודש).

וזה לכשעצמו לא מצדיק מעבר לחשמל, שכמובן משתלם רק אם יש טעינה ביתית, ואז נכנס עניין העלות של הליסינג, שיטת המימון היקרה ביותר שיש

רק על מנת לקרוע ניילונים חדשים ...

אישית - אני רואה בעדרי ה-PHEV שניחתו עלינו לא יותר מאשר אופנה חולפת - עד אשר יחזור ויתאזן השוק של החשמליות שנמצא בנסיגה עקב היעדר הנחות רישוי ומס הנסועה הצפוי בשנה הבאה.

חשמליות לטיולים ? - אולי תוך שנתיים-שלוש, כשנראה סוללות סוליד-סטייט ברכבים של פחות מ-250K ש"ח, עם טווח מוצהר של 800 ק"מ ויותר, והן כבר תהפוכנה על פניו את שוק החשמליות-דור-ראשון שהציפו את הכבישים.

בכל מקרה, לטעמי אין מקום להוציא כעת כסף על חשמלית חדשה כל עוד זה לא הפתרון המובהק לצרכי המשפחה .

גילוי נאות - אני מתנייד בחשמלית כפולת מנועים (SEAL), ועם נסועה של 40,000 ק"מ לשנה זו היתה בחירה מוצלחת מאד. אך הצרכים של פות"ש נראים הרבה פחות מובהקים משלי (חיסכון, בדלק ותחזוקה, וביצועי כביש).

רכב ICE טוב משומש יעלה פחות ויתן תמורה טובה יותר.

למשל - VAGית כגון טיגואן , קארוק וכיוב'. 

רוצה רכב שירגיש יותר ירוק? - משהו כמו ספורטאז' היברידית יחזיק להערכתי מחיר הרבה יותר טוב מאשר סיניות שמתחלפות בקצב מסחרר.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
בתאריך 10.7.2025 בשעה 20:37, zaf כתב:

רכב חשמלי וטיולים זה לא פשוט כמו רכב ice. לטיולון ברדיוס של הבית עד ל 100 קילומטר לכל כיוון לא תהייה לך כל בעיה,

די, באמת די לכתוב דברים כאלה נטולי ביסוס. 

לפי מה שרשמת בנאדם עם רכב חשמלי צריך לדקור סיכה מהבית, ולצייר רדיוס של 100 ק"מ, וזהו.

האמת היא בדיוק בצד השני.

ראשית יש הבדלים בין דגמים שונים. אין דין איוניק 5 עם טווח של מעל 500 ק"מ כדין Atto 3 שהטווח הריאלי שלה 340-360 ק"מ. 

שנית כביש שש מרושת בעמדות טעינה. בשני הכיוונים. לא צריך לעשות מחקר או התארגנות מקדימה כדי להחליט שאתה יוצא בבוקר מת"א לטייל ברמת הגולן, ואז להחליט ספונטנית שאתה עולה למג'דל שמס לקטוף דובדבנים. 

בסוף אתה לומד את הרכב שלך, ואת עמדות הטעינה השונות הפזורות בצפון ובדרום. 

ולכן, בדיוק כמו שנעלמו מהעולם שאלות כמו "עולה את הקסטל?" או "מגיעה לאילת?" גם אמירות שגויות מהסוג הזה צריכות להיעלם מהשיח. 

• אהבתי 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

למה שיעלם מהשיח, מספר תחנות הטעינה לגמרי רלוונטי, אבל נתון אחד קבוע לא משתנה בינתיים והוא זמן הטעינה הנדרש, יחסית לתדלוק רכב עם הנעה פוסילית. כשאני יוצא לטיול עם האוטו הפרימיטיבי שלי, המון דברים יטרידו, האם הכבישים בדרך עמוסים, האם היעד מספיק אטרקטיבי, האם יש סיכוי שהוא יהיה מוצף בעוד כאלו כמוני, האם לקחת אוכל או לסמוך על מה שנצא בדרך ועוד כהנה וכהנה קשקושים ושאינם כאלה, ענין אחד לא יטריד אותי בוודאות, איפה אפשר יהיה להטעין והאם יתממש הסיוט של תור בעמדות הטעינה. וגם אם נגיד לעצמנו, עזוב שטויות, יש מלא עמדות בדרך ובחיים לא עמדנו בתור, עצם הצורך הזה לתכנון מקדים והחשש המקנן, לא יעזור, קיים אצל רבים מחברי עם חשמליות, מעיב קצת על החגיגה. אצלי " למזלי ", הדילמה לא קיימת, ממילא אין אפשרות לטעינה ביתית אז אוטו חשמלי יהיה רק למי שיפסיק להתעצל ויוציא כמה לירות להשטחת הגינה הקדמית והפיכתה לחניון.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

להיעלם מהשיח בגלל הצהרות נטולות ביסוס כמו "לטיולון ברדיוס של הבית עד ל 100 קילומטר לכל כיוון לא תהייה לך כל בעיה".

ברגע שזה נכתב, ברורים כמה דברים:

1. לכותב אין רכב חשמלי

2. לכותב אין רבע מושג על התנהלות עם רכב חשמלי

3. הכותב מצטט סיסמאות

אם האמירה היתה מתייחסת לדגמים מסוימים שיש להם מגבלת טווח אמיתית כמו ZS EV  מהדור הראשון ניחא. 

עם הפיאט 500 הפרטית אפילו האמירה הזו לא נכונה. הרכב ייתקע ללא חשמל כמה עשרות ק"מ קודם.

אפילו ל Att3 שידועה בזה שהטטוח הריאלי שלה רחוק מהמוצהר וכנראה יהיה בסביבות 340 - 360 ק"מ האמירה כבר לא נכונה, שלא לדבר על חשמליות עם טווח ריאלי של מעל 400 ק"מ. 

• אהבתי 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

עם מס נסועה בדרך החסכון עם רכב חשמלי יהיה קטן למי שנוסע נסועה ממוצעת לעומת רכב היברידי וכמעט בכלל לא לעומת רכב פלאג אין.

מצד שני ירידת הערך של רכבים חשמליים תהיה כנראה גבוהה יותר מרכבי אייס.

בשורה התחתונה כנראה שסך העלויות יהיה גבוה יותר ברכבים חשמליים מהדור הנוכחי למי שנוסע נסועה ממוצעת.

אפילו אם נניח שסך העלויות יהיו דומות, אז נשארים עם השוואה של רכב מול רכב נטו ללא שיקולי עלויות.

לכן אני לא רואה סיבה לבחור ברכב חשמלי עם מגבלות טווח וטעינה למי שנוסע נסועה ממוצעת, אלא רק למי ששיקולי ביצועים ושקט מגזרת יחידת ההנעה מאד חשובים אצלו בדירוג השיקולים ולא מפריע לו ריצפת רכב פנימית גבוהה ומושבים קרובים לריצפה ברוב הרכבים החשמליים מהדור הנוכחי.

זה עניין של מספר שנים עד שהטכנולוגיה החשמלית תשתפר, הסוללות יהיו יעילות יותר ודקות יותר, ותהפוך לרווחת בשילוב של פריסה של מטענים סופר מהירים שאז התמונה תשתנה.

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, discoTD5 כתב:

בסוף אתה לומד את הרכב שלך, ואת עמדות הטעינה השונות הפזורות בצפון ובדרום. 

זאת הכוונה.

האמירה שלי אמנם מבוססת על מקרים בודדם שבהם מעורבים אותם שני כלי רכב, אבל מדגימים את ההבדל.  אני לא רוצה להשמע מיזוגני אבל בשני כלי הרכב נוהגות בעיקר נשים ובכל המקרים הן הופתעו ממצב הסוללה כשהן רחוקות מעמדות. 

אגב באיוניק 5 מאז נוהג הבעל, האישה ״הועברה״ להיברידי . 😉

לפני 3 שעות, discoTD5 כתב:

היעלם מהשיח בגלל הצהרות נטולות ביסוס כמו "לטיולון ברדיוס של הבית עד ל 100 קילומטר לכל כיוון לא תהייה לך כל בעיה".

ברגע שזה נכתב, ברורים כמה דברים:

1. לכותב אין רכב חשמלי

2. לכותב אין רבע מושג על התנהלות עם רכב חשמלי

3. הכותב מצטט סיסמאות

דיסקו, עם כל הכבוד, ויש כבוד, אתה לוקח על עצמך ״עלבון״ מיותר.

נכון -אין לי רכב חשמלי (כרגע) ֿיש מושג, כי אני סוג של ״קצין הרכב״ במשפחה המורחבת ומעגל חברים קטן. ולכן עמדתי היא לא לגמרי מגוף ראשון.

לא מצטט אף אחד - רשמים ממקור ראשון ( במקרה אחד אישתי אירחה לחברה את חברתה שעצרה לטעינה בקניון הראל , כי הן נסעו לירושלים ״וקצת״ באיזור ויצאו כשהרכב לא היה טעון מלא) ֿֿ

נכון, אתה מדייק יותר ומבחין בין איוניק 5 לאחרות, אבל האיוניק וטסלות הן רק חלק מההיצע ומחירן גבוה משאר העדר החשמלי ״העממי״ .

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, bigzoltar כתב:

מצד שני ירידת הערך של רכבים חשמליים תהיה כנראה גבוהה יותר מרכבי אייס.

האם נכון, לגבי פות"ש, שהיות שזה נכון, אז מסלול ליסינג בו אתה משלם בעיקר על ירידת הערך  אולי דווקא משתלם יותר דווקא בחשמלית?

כל זה בלי קשר לשאלה אם חשמלית מתאימה לו או לא (אולי פשוט בא לו. אני עדיין מזועזע ממחירי החלפים בתאונות קלות, אבל אם הביטוח מסכים לשלם, אז פחות בעיה שלו כל עוד לא הגעת לאובדן להלכה).  

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

אם הוא לוקח עיסקת ליסינג שבה הוא ישלם את ירידת הערך הצפויה שחברת הליסינג חישבה לרכב ואם חברת הליסינג חישבה ירידת ערך דומה לרכב דלקי ולא ירידת ערך גדולה יותר שצפויה לרכב חשמלי, אז הוא "ירוויח".

כמובן שהוא ירוויח יחסית לעסקת ליסינג שמלכתחילה בדרך כלל יקרה יותר מאשר רכישת רכב באופן פרטי ישירות מהיבואן. כלומר סך התשלומים בעסקת ליסינג גבוה יותר מסכום ירידת ערך צפוי של רכב דלקי אשר נרכש ישירות מהיבואן.

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 22 שעות, zaf כתב:

דיסקו, עם כל הכבוד, ויש כבוד, אתה לוקח על עצמך ״עלבון״ מיותר.

עזוב כבוד, אני לא שם, ובוודאי לא נעלב. 

אני מנסה לעקור תופעה של סיסמאות נטולות ביסוס, בעיקר כשניכר שהן מגיעות ממישהו שאין לו ידע או נסיון עם התחום שעליו הוא מייעץ לאחרים.

הנה, עוד חוזר הניגון של מס נסועה, וככל הנראה הוא לא ייושם ב 2026. כלומר כרגע אין מס נסועה ב 2026. זה יכול להשתנות, אבל נכון לרגע זה זה המצב. 

אבל זה לא מונע להפחיד אותנו עם מס נסועה.

יתרה מכך, וזה הכי חשוב, 

מי שעבר לרכב חשמלי, ככל הנראה לא יעבור חזרה לבנזין, אלא אם תדרוך לו על הרגל (או תעקוץ אותו) איזו קיה סטינגר במחיר שלא ניתן לסרב לו.

מי שלא עבר לרכב חשמלי מוצא את כל הסיבות לא לעבור לחשמל, ולא יתן למציאות לבלבל אותו.

שלא ישתמע שרכב חשמלי זה פתרון לכל בעיות העולמיות. יש מי שזה לא מתאים לו. בין אם בגלל השימוש, בין אם בגלל חוסר יכולת להטעין בבית, ובין אם אישתו מפחדת מקרינה מייננת מהמערכת החשמלי שפועלת ב DC. 

• אהבתי 3
  • מעניין 1

לשעבר:

פורסם

אין ספק שעבורי המעבר לחשמלי היה שדרוג של איכות החיים. אין יותר תחנות דלק.
גם בנסיעה לאילת לא עצרתי לטעון (פתח תקווה - אילת). רק טענתי באילת עצמה במטען מהיר בסביבות ה- 45 דקות.
נוסע על Seal U.

פורסם
לפני 4 שעות, discoTD5 כתב:

אני מנסה לעקור תופעה של סיסמאות נטולות ביסוס, בעיקר כשניכר שהן מגיעות ממישהו שאין לו ידע או נסיון עם התחום שעליו הוא מייעץ לאחרים.

אתה מתייג אותי ככזה? 🙄

פורסם
לפני שעה, zaf כתב:

אתה מתייג אותי ככזה? 🙄

חס וחלילה. התייחסתי לתגובות אחרות בשרשור. 

רגע. כן. 🥶

הרדיוס 100 ק"מ. מאוד מנותק מהמציאות. 

לשעבר:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...