Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל תתנפלו עליי בבקשה :\

1. אפשר להתחיל נסיעה בהילוך שני ?

2. נניח ומהילוך חמישי אני צריך להוריד לראשון אני מוריד מ5 ל4 ומ4 ל3 אם אני שם ניוטרל מה לא טוב בשיטה הזאת ?

3. כשיש רמזור אדום והמכוניות עומדות אני רואה שיש מכוניות שממש מתחילות נסיעה מהר (גם כשהגיר ידני) איך הם טסים מהר ?

:smilecolr
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מתנפלים , תעמוד עם הפנים אל הקיר ותשים את כיסוי העיניים על הראש...:roll:

1. אפשר - לא ממש מוסיף בריאות למנוע ,לקלאץ' וכו'.

2. לא הבנתי את השאלה - איזה מצב ? בהגעה לרמזור או עצירה - עדיף לעצור בעזרת הבלמים (עם קלאץ') כי יותר זול להחליף ברקסים ממנוע . אם התכוונת למשהו אחר - פרט.

3.מנוע חזק/טורבו/סופר/NOS. גם המונח "טיסה" הוא יחסי. לעומת פורד סיירה 1300 כמעט כל מכונית תטוס. לעומת אימפרזה טורבו רוב המכוניות מתקדמות לאיטן...

פורסם

1. אפשר. לא כדאי.

2. הגיר צריך להיות משולב תמיד להילוך המתאים למהירות הנסיעה, למקרה שתצטרך להאיץ.

3. למכוניות שונות נתוני ביצועים שונים. כנראה שראית רכב מהיר משלך.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

1. כן, רק שאתה תצטרך לתת יותר גז מאשר התחלת נסיעה בראשון. (במנועי דיזל יותר קל להתחיל נסיעה בשני...) אני לא ממש מבין למה אתה רוצה לעשות את זה , זה גם גורם נזק לקלאץ. אבל שיהיה לך בהצלחה.

2. קודם כל, לא מומלץ להוריד לראשון תוך כדי נסיעה. אתה יכול לשים בניוטרל, אבל אתה תצטרך להאט עם הבלמים כדי להגיע למהירות של ראשון (או לתת לכוחות אחרים לעשות זאת בשבילך, לדוגמא עליה) אבל ככה הבלמים ישחקו. כל פעם שאתה מוריד הילוך המנוע בולם אותך, לכן אם תוריד מחמישי לרביעי, מרביעי לשלישי וכך הלאה (כמו בנאדם נורמלי)... הבלאי על הבלמים יקטן.

בנוסף לזה, כמו שאמרו פה, אתה חייב תמיד להיות בהילוך משלוב בזמן נסיעה, למקרה שתצטרך להאיץ (יש חק כזה אפילו).

3. או שיש לאוטו שלהם ביצועים יותר טובים מהאוטו שלך, או שהם סתם עושים פוזה.

(עשיית פוזה נעשית כך:

1. שלב להילוך ראשון, והשאר קלאץ' לחוץ. 2. הורד את דוושת הדלק (עד הסוף אם בא לך לעשות הרבה פוזה) 3. זרוק את הקלאץ'. 4. אל תבוא לבכות לאף אחד פה אם אתה נכנס באיזה עמוד/קיר או משהו אחר בגלל הפוזה המיותרת הזאת)

פורסם

אני מניח שאתה נהג חדש או שעברת לנהוג מאוטומט ברגיל. האנשים שנראים לך מאצים מהר הם פשוט יודעים טוב איפה נקודת החיבור של הקלאץ ובכלל זה הם יכולים להאיץ מהר. נהגים חדשים בדר"כ לוקח להם זמן למצוא את הנקודה הזאת ולכן כשאתה עומד ליד מישהו כזה ברמזור זה נראה כאילו הוא מאיץ ממש מהר.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
אני מניח שאתה נהג חדש או שעברת לנהוג מאוטומט ברגיל. האנשים שנראים לך מאצים מהר הם פשוט יודעים טוב איפה נקודת החיבור של הקלאץ ובכלל זה הם יכולים להאיץ מהר. נהגים חדשים בדר"כ לוקח להם זמן למצוא את הנקודה הזאת ולכן כשאתה עומד ליד מישהו כזה ברמזור זה נראה כאילו הוא מאיץ ממש מהר.

אגב, כנ"ל לגבי נקודת הג'י

פורסם

מה, האנשים שעוקפים אותי ברמזור מצאו את נקודת הג'י?

פעם הבאה, אני אתפוס אחד מהם ברמזור הבא ואבקש הנחיות לנקודה החמקמקה...

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
2. קודם כל, לא מומלץ להוריד לראשון תוך כדי נסיעה. אתה יכול לשים בניוטרל, אבל אתה תצטרך להאט עם הבלמים כדי להגיע למהירות של ראשון (או לתת לכוחות אחרים לעשות זאת בשבילך, לדוגמא עליה) אבל ככה הבלמים ישחקו. כל פעם שאתה מוריד הילוך המנוע בולם אותך, לכן אם תוריד מחמישי לרביעי, מרביעי לשלישי וכך הלאה (כמו בנאדם נורמלי)... הבלאי על הבלמים יקטן.

בנוסף לזה, כמו שאמרו פה, אתה חייב תמיד להיות בהילוך משלוב בזמן נסיעה, למקרה שתצטרך להאיץ (יש חק כזה אפילו).

מבזק חדשות (וניתן לגלות התאמה מוזרה בין האותיות ב', ל' ו-מ' בין המילים) -

הבלמים תפקידם לבלום את הרכב!

(שים לב שהאותיות ב', ל' ו-מ' לא מופיעות במילה גיר, ככה ששחיקה של הבלמים היא כנראה נורמלית ושחיקה של הגיר היא שחיקה שלא לצורך)

מוטי.

פורסם

זה הסבר הגיוני..

(שים לב שהאותיות ב', ל' ו-מ' לא מופיעות במילה גיר, ככה ששחיקה של הבלמים היא כנראה נורמלית ושחיקה של הגיר היא שחיקה שלא לצורך)

מוטי.

האמת ששמעתי איפהשהו שזה הורס את הבלמים ...

פורסם
צודק, גם אני שמעתי, מאז אני באמת לא משתמש בבלמים, בכלל ניסרתי את הדוושה.

וברצינות, כפי שמוטי אמר, בלימה נעשית קודם כל ע"י הבלמים, בלימת מנוע יכולה לשמש כעזר לבלמים. הורדת הילוכים חשובה כדי שיהיה לך כח זמין במקרה ותצטרך אותו, או כאשר אתה צריך כח בלימה נוסף, למשל כדי לא לחמם את הבלמים יתר על המידה בירידה.

ובכול מקרה אם אתה מודאג מהרס הבלמים, בלימה בעזרת ההילוכים תגרום לבלאי מואץ של הקלאץ, והוא הרבה יותר יקר להחלפה מאשר רפידות בלם, שהם החלק שנישחק בבלימה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

גם באוטומטי כשאתה מעיט על ידי הורדה להילוכי כוח (1/2/3) זה הורס את הבלמים?

PIAGGO MP3 250LE

RENAULT MEGANE COUPE 2004 1.6L

CHEVROLET ALERO 2002 2.2L

PIAGGO VESPA SS 181CC 1966

פורסם

מוטי.

ברור שכדי לבלום את הרכב יש ללחוץ על דוושת הבלם.

אבל,

במקביל ללחיצה על דוושת הבלם, רצוי גם להוריד הילוכים (ברכב ידני), לא?

כדי שתהיה בהילוך המתאים למהירות שבה אתה נמצא.

נראה לי שלא הבנת אותי, התכוונתי ללחיצה על דווושת הבלם, ובמקביל לה הורדת הילוכים שיתאימו למהירות שבה אתה נמצא כעת (ולא לבלימה אך ורק באמצעות הורדת הילוכים).

(אם לא התנסחתי טוב, אני מתנצל מראש. )

בבכרה,

רועי

פורסם

יש לי עוד שאלה :)

כשחזרתי מהטסט שלי החזיר אותי טסטר אז אני ראיתי שהוא שם הילוך רביעי ב40 קמש והילוך חמישי ב 60 קמש..למה הוא עשה זאת ? (הנהיגה הייתה חלקה ורגילה)

• תוכן חדש...