Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

לפני הכל אני אומר שכל מה שיאמר פה ידעתי גם טרם הרכישה אבל שילוב של מוכר חלקלק, רכב שנראה על פניו מעולה וקוצר קיצוני בזמן גרמו לי לקבל החלטה גרועה ועוד שילמתי 5000 מעל המחירון!!! עם 0 גמישות במחיר. מאוד לא אופייני לי למי שמכיר אותי.

לפני כ8 חודשים קניתי סקודה קארוק 2020 מאחת הסוכנויות היותר מוכרות. הרכב היה פרטי עם 50 אלף ק"מ לכאורה שמור שמור.

הטעות הראשונה היתה לקנות עם הסתמכות על טופס הבדיקה של הסוכנות - כן אני יודע הבדיקות האלה שוות ל@#&#, בשילוב עם טופס העדר תביעות נקי. הטופס הראה בדיקה נקיה מאוד ללא תאונות (עם התעקשות של הסוכן על הנושא) וללא פגיעות שאתאר בהמשך.

ההתחלה היתה על רגל שמאל. שבוע אחרי שקניתי התחילו נקישות מחרידות בגיר - תוקן במסגרת ה"אחריות" של הסוכנות במוסך סקודה לאחר שיצאה לי הנשמה. שבועות של בירוקרטיה וטמטום שכל.

כמה שבועות לאחר התיקון התקשר אליי הסוכן בטענה ששכחו לחייב אותי ב"השתתפות עצמית"  של 700 שקל, עם אולטימטום שאם לא אשלם האחריות תתבטל. התעצבנתי ושילמתי. (חשוב לציין שזה לא נאמר בשום מקום וגם לא כתוב בשום מקום.. שיהיה).

את גודל הטעות הבנתי כשמכרתי את האוטו בגלל שאשתי לא אהבה אותו.. 

הלכתי לבדיקה עם לקוח נחמד שקיבל ממני את כל המידע שיש לי על האוטו כולל התיקון שבוצע על הגיר, והיה מוכן לשלם מחיר מחירון כי האוטו באמת נראה שמור ונסע מעולה.

בבדיקה - חושך בעיניים. הבוחן קרא לנו והצביע על התחתית של הגיר והמנוע. היתה שם פגיעה שממש הורידה חתיכה גם מהגיר וגם מהמנוע.  כמובן שזה לא הופיע בשום מקום. לא בטופס הבדיקה ונניח שזה קרה בתיקון של הגיר - איפה השקיפות?

אבל חכו זה לא הכל :D כדי להוסיף חטא על פשע, היתה גם תאונה לא קטנה מאחור, איך הבוחן אמר? יש פה יותר חומר מילוי מפח. האמת שהייתה לי הרגשה גם לפני כי באיזה שהוא שלב הבחנתי שהכיתוב קארוק על דלת המטען היה חסר...(לא יודע איך פספסתי את זה בהתחלה)

בסוף נאלצתי להוריד משמעותית במחיר כדי ל"התפטר" מהנבלה.

כמובן שהסוכן התנער ממני לחלוטין, הכחיש מכל וכל והעביר את האשמה עליי... וגם בהודעות שלו גם סתר את עצמו כשאמר מה פתאום שמתי לך גיר מהניילונים כשבפועל בוצע תיקון.. (גם לזה יש הודעות מתועדות).

שלא ישתמע שאני מאשים מישהו. אני מאשים רק את עצמי. חוסר מעורבות בתיקון/ אי לקיחה לבדיקה מטעמי הם אלה שדפקו אותי. על הטעויות האלה לא אחזור שוב.

אם מישהו יקרא את זה וייקח לתשומת ליבו, עשיתי את שלי.

מצרף טופס בדיקה של הסוכנות ותמונה של הפגיעה בתחתית.

אגב הרכב שנרכש במקום - סיטרואן C5 איירקרוס שיצאה אחלה בבדיקה אמיתית :) כבר חודשיים עם הרכב, מרוצה עד כה מאוד.

WhatsApp Image 2025-01-25 at 09.45.01_60197ade.jpg

IMG-20240730-WA0045.jpg

עריכה אחרונה על ידי ramik33
  • אהבתי 3
  • מבאס 7
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 2
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
  • תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמח שנפתרת מהנבלה, מה שאנחנו (כמעט כולנו) ממליצים פה - לא לוותר על בדיקה מטעמך. תהנה מהרכב החדש.

• אהבתי 4

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

לא בדקת היסטורית תביעות ביטוח טרם הקניה? 

עריכה: בקריאה שניה ראיתי שכתבת שהייתה היסטוריה תביעות נקיה. 

לפני כמה ימים היה פה כוכב שפתח נושא עם מניפסט של כמה זה טוב לקנות מסוחרי רכב רכבים עם נתונים טובים, שכול הרכבים שלהם הם מושלמים, ומקסימום היסטורית התביעות תראה אם היה משהו או לא. בוא ניראה איפה הוא עכשיו? כניראה שלא נשמע ממנו. 

מתבאס בשבילך, ומקווה שהרכב החדש יהיה כבר מוצלח יותר. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

תודה על השיתוף החשוב. שוב מתברר שאסור להאמין לאיש. לא לנציגים המעונבים בחברות הליסינג ולא למוכרים פרטיים ולבצע הבדיקות המתאימות באופן שישביע רצון הקונה. במדינה מתוקנת מקרה כמו שתיארת היה מסתיים בהשלכת המוכר מאחורי סורג ובריח.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

נכון. בעסקים כמו בעסקים תסמוך רק על עצמך.

אם הייתי מקדיש לזה קצת זמן ולוקח את הרכב לבדיקה הייתי חוסך לעצמי לא מעט עוגמת נפש וגם לא מעט כסף.

לא נורא. לומדים מטעויות.

אני בניגוד לסוכנות ולסוכן המדובר, הייתי ישר ושקוף על הכל (מה שכן הופתעתי בדיוק כמו הקונה מהממצאים).

אגב, מה ששכנע את הקונה לקנות בכל זאת הוא שיחה עם מוסך Vag מאוד מוכר (גם בפורום) לקבלת חוו"ד והערכת מחיר להחלפת גיר במידת הצורך.

החוו"ד היה שהפגיעה בתחתית היא שטחית בלבד וצריכה להתבטא רק במחיר (עניין של סחירות)

על אף כל הסיפור המטורלל הזה העסקה התבצעה לשביעות רצונו של הקונה (נתתי לו להחליט כמה להפחית מהמחירון - אפילו לא התווכחתי).

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

@ramik33

ברשותך כמה שאלות :)

1. האם "העדר התביעות" הנקי, היה עם תאריך סמוך לקניה ? במידה וכן (והרכב אכן פרטי ולא "ליסינג") איך אתה מסביר את התאונה מאחור שהוסתרה ?

2. לאור הממצאים, למה אתה לא מגיש תביעה קטנה על הנזקים שנגרמו לך ? (מכירת הרכב במחיר נמוך משמעותית מהמחירון\שוויו האמיתי).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש לך "טופס גילוינאות" של הסוחר?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

@ramik33

ברשותך כמה שאלות :)

1. האם "העדר התביעות" הנקי, היה עם תאריך סמוך לקניה ? במידה וכן (והרכב אכן פרטי ולא "ליסינג") איך אתה מסביר את התאונה מאחור שהוסתרה ?

2. לאור הממצאים, למה אתה לא מגיש תביעה קטנה על הנזקים שנגרמו לך ? (מכירת הרכב במחיר נמוך משמעותית מהמחירון\שוויו האמיתי).

1. כן. כנראה שהתאונה תוקנה "בבית" ללא כל תיעוד מול חברות הביטוח. הם הרוויחו כמו שצריך בטרייד וגם במכירה לי. 

2. אין לי זמן או סבלנות לצערי להתעסק בזה. מה גם שנראה לי שיהיה קשה מאוד להוכיח את הטענות מול הכסתח האגרסיבי של הסוכן והסוכנות. כמה אלפי שקלים לא שווים לי את ההתעסקות.

מה שכן היה שווה לי את ההתעסקות זה ללמד אותם לקח.

לפני 53 דקות, sperial כתב:

יש לך "טופס גילוינאות" של הסוחר?

לא קיבלתי ממנו מסמך כזה מה שנראה לי לכשעצמו לא חוקי.

פורסם

@ramik33 הסוחר בעצמו לוקח לבדיקה לפני שהוא מכניס את הרכב למגרש שלו, לכן אני מהמר שהוא ידע בוודאות על התאונה.

זאת הסיבה היחידה שכן הייתי מגיש תביעה קטנה רק בשביל ללמד אותם לקח וגם בשביל לנסות לקבל את הכסף שאבד במכירה.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

תודה רבה על השיתוף בשכר הלימוד שלך.

הרבה מתביישים בטעיות של עצמם.

יצא לי לשמוע משהוא(ערבי מהצפון) שמדבר על הורדת ק"מ משמעותית בסקודה אוקטביה שברשותו לאחר שנסע בה הרבה.

אין לי מושג איך עושים את זה ואם זה בכלל אפשרי (כנראה שכן כי פורצים לרכבים תוך גישה פריצה למחשב הרכב)

אבל עוד נקודה מפחידה למחשבה.

מנוולים לא חסרים 

עריכה אחרונה על ידי איתיב
טעות בכתיבה
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני כשעה, איתיב כתב:

תודה רבה על השיתוף בשכר הלימוד שלך.

הרבה מתביישים בטעיות של עצמם.

יצא לי לשמוע משהוא(ערבי מהצפון) שמדבר על הורדת ק"מ משמעותית בסקודה אוקטביה שברשותו לאחר שנסע בה הרבה.

אין לי מושג איך עושים את זה ואם זה בכלל אפשרי (כנראה שכן כי פורצים לרכבים תוך גישה פריצה למחשב הרכב)

אבל עוד נקודה מפחידה למחשבה.

מנוולים לא חסרים 

מבלי להיכנס לפרטים, זיוף ק"מ זו לא מטלה קשה יותר מידי למביני עניין
יש לא מעט כלים בשוק שמאפשרים את זה, ברכבים מודרניים הק"מ "נכתב" בכמה מקומות ברכב כמו מחשב הרכב (ECU), המד ק"מ (לפעמים, לפעמים הוא פשוט מציג את מה שקיים במחשב הרכב) ובמחשב הגיר. ככה שעם קצת ידע, אפשר לעלות על הק"מ האמיתי.

בכל אופן, לפחות באירופה
זיוף ק"מ זה משהו נפוץ! (יותר מידי) בעיקר כי המעקב יותר מסובך כי הרבה רכבים מיובאים ומיוצאים בין מדינות האיחוד

עריכה אחרונה על ידי Balthazar
  • אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...