Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שלוש שנים שמחות עם האאוטלנדר החדש, הציעו לי בחברה להרחיב אחריות לעוד שנתיים תמורת סכום קטן, משהו כמו 1900 שקל. הסכמתי בהתלהבות וגיהצתי את האשראי. טוב, לא ממש גיהצתי, האשראי נח לו בארנק ורק הסלולרי התקרב לו למכשיר הסליקה.

אחרי חצי שנה הפריע לי משהו במסילה של כסא הנהג. איזה משהו השתחרר שם, וגרם לכסא הנהג לזוז איזה חצי מילימטר. אשתי לא הרגישה כלום, אבל לי זה הפריע אז הלכתי לחברה וביקשתי שיחליפו את הדבר הזה, מה שלא יהיה. בשביל מה הרחבתי אחריות?

אחרי טרטור קצר (תבוא נראה מה זה, מנענעים את הכסא, לא ממש רואים משהו, בסוף משתכנעים ומזמינים חלק חדש, קובעים תאריך להחלפה), אני מגיע עם הרכב שלי ומחכה להחלפה. ואז נציג השירות נזכר: רגע, לא עשית פה אפילו טיפול אחד במשך כל התקופה הזאת??

כן חמוד, אני מסביר לו, הטיפולים פה עולים פי 4, אני משלם לטיפול רגיל 400 שקל אצל איזה בחור חביב שמחזיק מוסך קטן ועושה עבודה מעולה, ואם זה גם רפידות בלם אז אני מוסיף 200 שקל, כמה זה היה עולה אצלכם? 1000 שקל להחלפה של פילטר שמן? 3000 שקל אם צריך להחליף גם משהו שקשור לבלמים, ובמקרה באאוטלנדר צריך להחליף כל שנה מלפנים או מאחור כי זה רכב כבד? אז אני לא פראייר של אף אחד, מצטער. על פילטר אויר שילמתי 50 שקל, כמה עולה אצלכם? 

הבחור אומר לי אבל אין אחריות אם אתה לא מטפל אצלנו...

אמרתי לו מה? אני זוכר טוב מאוד שקראתי בקארספורום שאין שום התחייבות כזאת, רק צריך תיעוד שהשתמשת בחלפים תקינים, משהו כזה, אבל אין שום התחייבות לטפל אצלכם!

הוא אומר כן, זה האחריות של מיצובישי, אתה עכשיו באחריות של כלמוביל... ומראה לי את האותיות הקטנות, שהרכב חייב לעבור טיפול אצלם. מסתבר שהרחבת אחריות זה לא משהו שמסתכם ב1900 שקל, והיא כוללת גם את הנזק התקופתי במוסך מורשה.

אחרי שאמרתי לו שהוא לא יכול להחתים אותי על הרחבת אחריות ואז להיזכר באותיות הקטנות בדיוק כשאני צריך אותם, הוא עשה כמה טלפונים והחליף לי בכל זאת (עלות החלק שהוחלף מתקרבת ל8000 לפי המחירון שלהם, מסילת כסא נהג), כשהוא מזהיר אותי לבצע את הטיפול הקרוב במוסך של מיצובישי ולא לשחק משחקים. הבטיח לעשות הנחה.

זהו, מי יודע מה מחכה לי בטיפול 60,000 הקרוב...

• אהבתי 2

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

אפשר להתווכח לגבי תנאי החוזה באחריות (ואני מסכים שהיית צריך לקבל פירוט הולם), אבל הם יצאו בסדר גמור איתך בכך שהחריגו והחליפו בכל זאת, מה גם שלפי העלויות שפירטת, דוחפים לך כנראה חלקים סיניים באיכות ירודה, אז בדיעבד לא משתלם לכלמוביל שתרחיב את האחריות.

• רעיון טוב! 1

Miata ND2

פורסם
לפני 1 דקה, Or05230 כתב:

הם יצאו בסדר גמור איתך בכך שהחריגו והחליפו בכל זאת

אין לי טענות כלפיהם (חוץ מהפרט הקטן הזה, שכאשר הרחבתי אחריות לא אמרו לי מילה... רק לקחו את הכסף שלי). המטרה שלי היתה רק להודיע לאחרים שישימו לב להבדל בין האחריות של מיצובישי יפן לבין האחריות של כלמוביל.

לפני 4 דקות, Or05230 כתב:

מה גם שלפי העלויות שפירטת, דוחפים לך כנראה חלקים סיניים באיכות ירודה

אני לא חושב. גם במוסך מורשה של מיצובישי היו מציעים לי (למרבה התדהמה) לבחור בין חלק מקורי לתחליפי, והייתי בוחר בתחליפי, וככה זה גם במוסך שלי. אבל זה רק לגבי רפידות ופילטרים; בכל מה שקשור לשמנים הוא משתמש בשמן שגם היצרן משתמש בו.

• רעיון טוב! 1

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

באותו עניין אני דווקא צריך לציין לטובה את... רנו (די, נו - תודו שהופתעתם). או לפחות המוסך המרכזי של רנו בהרצליה.

גם אני עשיתי הרחבת אחריות בעת רכישת הקליו דור 5 (נוגד את העקרונות והטענות שלי, אבל באותו יום כנראה משהו התבלבל לי בראש 😅). לי התענוג עלה כ-1,750 ש"ח (הרחבה מ-3 ל-5 שנות אחריות). וגם אני טיפלתי ברכב במוסך שאינו מוסך הייבואן, אך בשונה מפות"ש - את הטיפול האחרון, כשהרכב היה בן 4 (כן, עוד לפני תום תקופת האחריות), כבר עשיתי לבד.

ובכן, אחרי קצת יותר מ-4 שנים שקטות לחלוטין, החלו התקלות.

בהתחלה, חיישן הפרשי הלחצים במסנן חלקיקים החל לזייף (הודעת אזהרה במסך, ו-limp mode). שלפתי את קוד התקלה, בדקתי את הקוד במערכת הדיאגנוסטיקה של רנו, והטיפול פשוט - לוודא שהחיווט תקין ולהחליף את החיישן. חיישן כזה מקורי עולה אצל קרסו כ-1,000 ש"ח לפני מע"מ, ומסיבות שלא שוות פירוט גם לא הייתי סגור ב-100% שהבעיה בהכרח בו, על אף קוד התקלה... אז החלטתי לגשת למוסך רנו לטיפול בבעיה, בתקווה שזו תכוסה באחריות. קיבלו את הרכב, לא האמינו לי שהבעיה בחיישן ("מאיפה אני יודע?"), ועשו קצת פרצופים כשבדקו במחשב וראו שלא עשיתי טיפולים אצל הייבואן מעולם... אמרו שיבדקו את הזכאות לאחריות ויחזרו אליי. כמה שעות אחרי זה טלפון - להגיע לאסוף את הרכב, החיישן הוחלף במסגרת האחריות. נהדר - והבעיה אכן נפתרה.

חודשיים מאוחר יותר - הרכב התחמם בפקק. פותחים מכסה מנוע, ויש שלולית של נוזל קירור מתחת לתרמוסטט הידוע לשמצה של ה-TCe 1.33. באסה. עכשיו בטוח אכלתי אותה עם הטיפול שעשיתי לבד (שכלל גם החלפת נוזל קירור, ושאיחרתי לעשות אותו באיזה חודש-חודשיים) - אין סיכוי שייוותרו... אבל אין מנוס, צריך ללכת למוסך - כי אין זמן לחכות לחלק מחו"ל, אי אפשר להשבית את הרכב - ובכל אופן מעדיף שיבדקו את הרכב וייוודאו שלא ניזוק מההתחממות. מה גם שאולי הם ייקחו על זה אחריות בגלל שידוע שיש בעיה סדרתית בחלק? מגיע למוסך, מקבלים את הרכב, פותחים את המחשב: "אה, יש לך אחריות מורחבת. אתה רואה - טוב שעשית. תשאיר מפתחות, נתקשר כשיהיה מוכן". יום למחרת - הרכב מוכן, התרמוסטט הוחלף, יחד עם שמן ונוזל קירור (just in case), המנוע תקין - סע ברכה.

נראה לי שאחרי התקלה הראשונה הרכב סומן כ"זכאי לאחריות", ולכן בפעם השניה כשהגעתי לא היו שום שאלות :)

• אהבתי 2
פורסם
לפני 14 שעות, outlander כתב:

הוא אומר כן, זה האחריות של מיצובישי, אתה עכשיו באחריות של כלמוביל... ומראה לי את האותיות הקטנות, שהרכב חייב לעבור טיפול אצלם.

בשפה פשוטה, חתמת על מסמך בלי לקרוא אותו לעומק. 

אתה מאשים את כלמוביל.

בסוף באו לקראתך. 

אגב, יש תקנות בכל הנוגע לאותיות הקטנות:

מתוך הלינק הבא: 

https://www.nevo.co.il/law_html/law00/71685.htm

קרדיט ל 'נבו' - מאגר מידע משפטי.

הגודל המזערי של האותיות

2. גודלן המזערי של האותיות בחוזה אחיד, למעט האות "י", יהיה 2 מילימטרים.

הגודל המזערי של האותיות בתנאי הכלול במידע אחר

2א. גודלן המזערי של האותיות בתנאי הכלול במידע אחר המיועד לצרכן יהיה 30 אחוזים מגודל האותיות הגדולות ביותר שבמידע האמור, אך לא יותר מגודל האותיות המהוות את תוכן המידע, ולעניין מידע אחר שאינו מופיע במדיה אלקטרונית – בכל מקרה לא פחות מ-2 מילימטרים.

אופן כתיבה

3. בחוזה אחיד ובתנאי הכלול במידע אחר המיועד לצרכן –

(1) האותיות לא תהיינה נטויות או מוצרות וכן הכיתוב עצמו לא יהיה בניצב לתוכן החוזה או המידע, בהיפוך לו או באלכסון;

(2) צבע האותיות יהיה נוגד את צבע הנייר או הרקע שעליו הן כתובות;

(3) הרווח בין השורות לא יקטן מגודל האות בשורה;

(4) האותיות בשורות לא תיגענה אחת בשניה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• אחראי פורום
פורסם
לפני 16 שעות, outlander כתב:

(חוץ מהפרט הקטן הזה, שכאשר הרחבתי אחריות לא אמרו לי מילה... רק לקחו את הכסף שלי).

מתישהו אי פעם קנית מוצר או נניח ביטוח וישבו איתך סעיף סעיף על התנאים?

זו האחריות שלך בתור צרכן.

לא עשית את זה (ועוד המסמך כ"כ קצר וברור) ובכ"ז מצאת לנכון להאשים את הספק.

נפלא ממש.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...