Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאבא שלי יש תג חניה לנכה על רכב שבבעלותו ויש לו את התג עצמו.

באתר Mygov תחת "תג חניה לנכה" הוספתי גם את הרכב שלי כי לפעמים אני גם מסיע את אבא שלי וקשה לו ממש בהליכה וכל הזמן אני עוצר לו ואז מסתובב לחפש חנייה.

אז אני רוצה להשתמש בזה בזמן שאני מסיע אותו.

השאלה שלי היא האם אני יכול, בזמן שאני מסיע אותו והוא איתי, האם אני יכול לחנות בחניית נכים בלי התו נכה פיזית אצלי ברכב?

פורסם (נערך)

בעקרון צריך להיות מוצג בפינה השמאלית של הרכב בדשבורד, או על חלון הנהג,

בפועל לא בודקים אם התג מוצג.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

הפקחים בודקים במסופון האם יש לרכב תג נכה.

כמעט אין שימוש כיום בפלסטיק

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

עיריית ירושלים כותבים באתר שלהם בהנחיות לחנית נכים שרכב שלא יציג את התג במיקום תקין - יקבל דו"ח, זכור לי שיש עירייה נוספת או יותר שגם כתבו כך

בפועל לא נתקלתי במקרים כאלו, וגם אם יקרה מאמין שבערעור יבטלו.

נ.ב. אבא שלך אמור לקבל 2 כרטיסים אם הוא מעדכן 2 רכבים, ואם לא קיבל יש אפשרות באתר להזמין כרטיס נוסף.

פורסם

לא אמורים לקבל שני כרטיסים מסיבה פשוטה, שהרי לא ייתכן שבעל התג יהייה נוכח בו זמנית בשני מקומות.

בעל התג אמור לשאת את התג עליו, כאשר הוא נכנס לרכב שבו הוא נוסע (כנהג או כמוסע) מציגים את התג כנדרש בתקנות.

• אהבתי 2
פורסם

בתשובה לשאלתך זה מאד תלוי בעירייה, ישנן עיריות כמו ת"א וירושלים שחייב להיות ברכב תג נכה בנוסף לכך שהרכב מוגדר כרכב נכה, ואם אין תג פיזי מקבלים דוח, ולא - הדוחות האלו לא מבוטלים בערעור, וישנן ערים שמספיק להן שהרכב מוגדר כרכב נכה בלי התג הפיזי, אבל הכי בטוח להניח את התג הפיזי ולהימנע מטרטור מיותר אח"כ.

תג נכה שניתן ע"י משרד הרישוי הוא אחד בלבד, לא נותנים שניים כדי שלא ינצלו את זה בו זמנית בשני רכבים שלא לצורך.

חבל שחלק מהאנשים רושמים מידע שגוי שאינם מבינים בו ומטעים אנשים.

• אהבתי 1
פורסם

אני לא כל כך מבין למה זה שונה מעירייה לעירייה.

אם נותנים אפשרות להכניס 2 רכבים, אז למה לא מספיק לבדוק במסופונים?

פורסם
לפני 42 דקות, roneni82 כתב:

אני לא כל כך מבין למה זה שונה מעירייה לעירייה.

החוק זהה לכולם, התג חייב להיות ברכב.

רשות רשאית לבחור להקל ולהסתפק בבדיקה במסוף בלבד, אבל היות וללא תג פיזי מדובר על עבירה, אין לסמוך על זה, ובית משפט ירשיע.

לפני 42 דקות, roneni82 כתב:

אם נותנים אפשרות להכניס 2 רכבים, אז למה לא מספיק לבדוק במסופונים?

כדי לנסות למנוע את השימוש הנלוז בתו נכה כאשר הוא אינו ברכב.

פורסם
לפני 9 שעות, Ron Poh כתב:

לא אמורים לקבל שני כרטיסים מסיבה פשוטה, שהרי לא ייתכן שבעל התג יהייה נוכח בו זמנית בשני מקומות.

בעל התג אמור לשאת את התג עליו, כאשר הוא נכנס לרכב שבו הוא נוסע (כנהג או כמוסע) מציגים את התג כנדרש בתקנות.

לפני 9 שעות, crazyj כתב:

תג נכה שניתן ע"י משרד הרישוי הוא אחד בלבד, לא נותנים שניים כדי שלא ינצלו את זה בו זמנית בשני רכבים שלא לצורך.

חבל שחלק מהאנשים רושמים מידע שגוי שאינם מבינים בו ומטעים אנשים.

משעשע אותי אותי להתווכח על זה כשמול העיניים שלי 2 הכרטיסים שקיבלתי ממשרד הרישוי, מונחים בשני הרכבים בו זמנית.

אותו דבר לגבי הרבה נכים שאני מכיר בסביבתי, לא מכיר אף אחד שמסתובב עם התג עליו ומעביר מרכב לרכב.

חבל שחלק מהאנשים רושמים מידע שגוי...

• מעניין 1
פורסם
לפני 13 דקות, chezik כתב:

משעשע אותי אותי להתווכח על זה כשמול העיניים שלי 2 הכרטיסים שקיבלתי ממשרד הרישוי, מונחים בשני הרכבים בו זמנית.

אותו דבר לגבי הרבה נכים שאני מכיר בסביבתי, לא מכיר אף אחד שמסתובב עם התג עליו ומעביר מרכב לרכב.

חבל שחלק מהאנשים רושמים מידע שגוי...

מה ששגוי זה שנתנו לך שני כרטיסים, המידע תקין:

"בכל מקרה, גם אם משויכים לתג שני רכבים, יונפק תג אחד בלבד שישמש להסעת הנכה."

"בעל הזכאות יקבל תג אחד שיש להעביר בין כלי הרכב המשויכים לתג בעת השימוש."

פורסם

טוב.. אז מבחינה חוקית צדקתם..

אבל בפועל המצב שונה, מעניין מה ההסבר (מילא אם היה רק אצלי, אבל אני מכיר עשרות מקרים כאלו)

אולי יש הבדל בין נכה נוהג לנכה מוסע? או הורים לילד נכה? (שזה המצב אצלי)

פורסם

לא יודע ספציפית לגבי כרטיס פלסטיק, אבל כן ראיתי לא מעט חכמולוגים שמצלמים את התג נכה בצבע או בשחור לבן, ומצמידים לשמשה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)

משאלות ותשובות של משרד התחבורה:

"ברשותי שני רכבים, האם אקבל תג חניה נפרד עבור כל רכב?

לא, בעל הזכאות יקבל תג אחד שיש להעביר בין כלי הרכב המשויכים לתג בעת השימוש.
תג חניה אחד יכול להיות משויך לשני כלי רכב, אם שניהם משמשים לנסיעת הנכה, גם אם כלי הרכב אינם בבעלות הנכה."

https://www.gov.il/he/pages/questions-answers-parking-badge-for-the-disabled

עריכה אחרונה על ידי crazyj
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, chezik כתב:

אבל בפועל המצב שונה, מעניין מה ההסבר

יתכן שהמצב היה שונה בעבר.

או טעות נפוצה של פקידים שלא בקיאים (פחות סביר).

האם קיבלת את שני הכרטיסים יחד?

פורסם
לפני 5 דקות, Be roo כתב:

האם קיבלת את שני הכרטיסים יחד?

כן

אולי זה רק בהורים לילד נכה, יש הגיון שלא נדרש מהילד לקחת איתו את התג, ויכול להיות שהורה אחד מביא אותו למקום כלשהוא ואח"כ הורה שני מגיע לאסוף אותו.

אנסה לבדוק האם המקרים שאני מכיר עם 2 כרטיסים זה דוקא בהורים לילד נכה (מטבע הדברים אני בקשר עם הרבה הורים במצב דומה, כך שיש מצב שכל המקרים שנחשפתי אליהם מדובר בכאלו)

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...